Beste kitten brokjes kopen, aanbiedingen en reviews

Eet een kitten hetzelfde voer als een kat? Eet een baby hetzelfde als vader en moeder? Het eerste levensjaar van een kat is van groot belang voor het verder verloop van de ontwikkeling en gezondheid. In slechts een jaar tijd zal een kitten uitgroeien tot een volwassen kat, in deze periode moet je extra letten op verantwoorde voeding. De basis die je nu legt zal van invloed zijn op de rest van het leven. Dit geldt zowel voor het aantal levensjaren als de gezondheid in deze periode.

Alles wat je moet weten over kitten brokjes lees je op deze pagina. Naast links naar pagina’s met het beste kittenvoer voor 2021 vind je hier ook informatie over gezonde voeding en we leggen uit waarom kittens ander voer nodig hebben.

Kittenvoer of kattenvoer?

Er zijn drie levensfasen in het leven van een kat te onderscheiden; kitten, volwassen kat en senior kat. In iedere levensfase is er behoefte aan andere voedingsstoffen omdat de ontwikkeling van het lichaam en de energiebehoefte van de kat anders zal zijn. De kitten fase loopt tot aan twaalf maanden, bij een leeftijd van acht jaar of ouder spreken we van senior katten. Je kunt een kitten niet zomaar standaard voer voor volwassen katten geven, naast de brokken die te groot zijn bieden ze niet de juiste verhouding aan ingrediënten en bouwstoffen die jonge katjes nodig hebben.

Wat is het beste kittenvoer in 2021?

Niet iedere kitten is hetzelfde. Zelfs binnen een kattenras zijn er verschillen tussen de kittens. Daarom is het ook niet mogelijk om een kittenvoer te ontwikkelen dat perfect is voor alle jonge katjes in de wereld. Dat is de reden waarom er zoveel producten te koop zijn, online is de keuze nog veel groter dan in de dierenwinkel. De keuze voor de beste kitten brokjes voor jouw huisdier is afhankelijk van de prioriteiten die je zelf stelt. Wil je bijvoorbeeld een dierenvoer dat goedkoop is, brokken op basis van scharrelvlees of zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen? Voor alle wensen is er een oplossing te vinden. Hier is alvast een lijstje met kitten brokken die tot de beste opties behoren, lees verder voor aanvullende informatie over de meest populaire soorten kittenvoer in 2021.

 • Prins VitalCare Kitten Gevogelte Kattenvoer 1,5 Kg
 • Bonacibo Kittenvoer Kip & Rijst met Ansjovis 2 x 1,5 Kg
 • Wellness Core Grain Free Kitten Kalkoen & Kip Kattenvoer 1,75 Kg
 • Smolke Kitten Compleet Kattenvoer 4 Kg
 • Pets Place Plus Kittens Kattenvoer 2 x Kalkoen Rijst 1,5 Kg
 • Carocroc Kitten Kattenvoer 2 x 2 Kg
 • Almo Nature Cat Holistic Kitten Kattenvoer 2 x Kip Rijst 2 Kg Holistic
 • Prins VitalCare Kitten Gevogelte Kattenvoer 5 Kg
 • Iams Cat Kitten Kip Kattenvoer 2 x 3 Kg
 • Orijen Whole Prey Cat & Kitten Kip & Kalkoen Kattenvoer 1,8 Kg
 • Wellness Core Grain Free Kitten Kalkoen & Kip Kattenvoer 2 x 1,75 Kg
 • Husse Kattunge 7 Kg
 • Edgard & Cooper Verse scharrelkip, Scharrel Eend en MSC-Witvis Brok Kattenvoer voor Kittens
 • Applaws Kitten 7,5 Kg
 • Royal Canin Kitten Kattenvoer 10 Kg
 • Royal Canin Fhn Kitten Kattenvoer 2 x 10 Kg
 • Perfect Fit Junior / Kitten Brokjes Kip Kittenvoer 3 x 750 Gr

De verpakking en inhoud kan flink afwijken. Na opening zal de kwaliteit van de brokken langzaam afnemen, dat is wel iets om rekening mee te houden. Je geeft dit voer vanaf ongeveer vier weken tot aan twaalf maanden. Dan kun je overstappen naar kattenvoer voor volwassen katten.

Beste kitten brokjes kopen overzicht

Zoals we al eerder hebben aangegeven gaat het niet zozeer om de beste kitten brokken in het algemeen maar de beste keuze voor jouw kat en je eigen voorkeuren. Hier zijn de meest populaire soorten kittenvoer die je op dit moment online kunt kopen met toelichting waarom deze producten gewild zijn. Bekijk ook zeker de reviews van gebruikers om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit die deze producten bieden.

Carocat Kitten Food

Carocroc Kitten - Kattenvoer - 2 x 2 kg

Bekijk de dagprijs

Katachtigen zijn hoofdzakelijk carnivoren, toch eten ze ook in het wild regelmatig bessen en andere plantaardige producten. In Carocat Kitten Food zit naast vlees ook rijst en maïs verwerkt. Dit zorgt voor extra koolhydraten, deze bouwstoffen zorgen voor snelle energie en vezels zijn goed voor de darmwerking. Verder zijn er volop vitaminen en mineralen aanwezig voor een optimale weerstand. Dit krachtvoer is tevens geschikt voor de moeder tijdens het zogen.

Prins VitalCare Kitten

Prins VitalCare Kitten Gevogelte - Kattenvoer - 1.5 kg

Bekijk de dagprijs

Dit kitten voer is geschikt voor zowel de kitten als de zogende moeder. De brokken kunnen tot twaalf maanden worden gevoerd, daarna kun je overstappen naar andere brokken. Het is aan te bevelen om eerst te mengen om de overstap van Prins VitalCare Kitten brokken naar ander voer eenvoudiger te maken.

Husse Kattunge

Husse Kattunge - 7 kg - Kittenvoer - Kattenvoer - Kittenbrokjes

Bekijk de dagprijs

Met zestig procent aan verse kip biedt dit voer de basis voor een gezonde ontwikkeling van iedere kitten. De aanwezigheid van fosfor, kalk en taurine zorgt voor een optimale ontwikkeling van de botten. De vezels voorkomen haarballen terwijl de bietenpulp in Husse Kattunge de darmflora zal verbeteren. Geur-, kleur- en smaakstoffen zijn niet aanwezig, omega 3 en 6 vetzuren wel om de weerstand te versterken.

Royal Canin Kitten Kattenvoer

Royal Canin Kitten - Kattenvoer - 10 kg

Bekijk de dagprijs

Om de overstap van moedermelk naar vast voer goed te laten verlopen kun je deze kitten brokken gebruiken. Met Royal Canin Kitten Kattenvoer wordt de spijsvertering gestimuleerd en de darmflora verbetert. De antioxidanten dragen bij aan de ontwikkeling van een natuurlijke weerstand en de productie van antistoffen.

Applaws

Applaws kitten - 1 à 7,5 kg

Bekijk de dagprijs

Dit voer bestaat voor tachtig procent uit vlees, het aandeel koolhydraten komt niet hoger uit dan vijftien procent. Dit kan voordelig zijn voor kattenrassen die aanleg hebben voor overgewicht. Er zijn geen granen verwerkt in de Applaws kitten brokjes, naast verse en gehydrateerde kip zit er ook aardappel, (vis)olie, ei en bietenpuree verwerkt in dit kattenvoer.

Perfect Fit

Perfect Fit Junior - Kitten Brokjes - Kip - Kittenvoer - 3 x 750g

Bekijk de dagprijs

De Total 5 formule van Perfect Fit werd ontwikkeld door voedingsdeskundigen en dierenartsen. Ingrediënten als taurine en vitamine C / E zorgen voor een goed afweersysteem. Biotine, zonnebloemolie en zink houden huid en vacht gezond. Rijst zorgt ervoor dat het voer goed verteerbaar is en een hoog eiwitgehalte draagt bij aan de spierontwikkeling van kittens.

Smolke Kitten Compleet

Smolke Kitten Compleet - Kattenvoer - 4 kg

Bekijk de dagprijs

Dit is met recht een complete voeding voor kittens tot twaalf maanden. Naast eiwitten zijn er sacchariden en insuline aanwezig die zorgen voor een goede vertering van de bouwstoffen in het darmkanaal. Er zijn geen suikers toegevoegd en er zijn geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd in Smolke Kitten Compleet.

Orijen Cat & Kitten

Orijen Whole Prey Cat & Kitten - Kip & Kalkoen - Kattenvoer - 1.8 kg

Bekijk de dagprijs

Dit is dé keuze voor bewuste katteneigenaars, met vlees van scharrel kalkoenen en kippen. De vis komt uit beschermde wildvangst en alles inclusief de scharreleieren komt van boerderijen in Canada. Dit maakt Orijen Cat & Kitten tot een hoogwaardig voer. Er worden ook groenten en fruit verwerkt in deze kitten brokjes wat ten goede komt aan de concentratie vitamines en mineralen.

Lams Cat Kitten Kip Kattenvoer

Iams Cat Kitten Kip - Kattenvoer - 2 x 3 kg

Bekijk de dagprijs

Deze brokjes zijn gemaakt van vers kippenvlees en bestaan voor ruim negentig procent aan dierlijke eiwitten. Er zijn essentiële mineralen en vitamine D toegevoegd met als resultaat sterkere spieren en botten. De omega 3 en 6 zorgen voor een stralend gezonde vacht en huid terwijl vitamine C, E en taurine het immuunsysteem helpen te ontwikkelen en de hersenfunctie zullen bevorderen. Zo biedt Lams Cat Kitten Kip Kattenvoer een complete voeding voor jouw kitten.

Dit waren de beste kitten brokjes voor 2021, bekijk de productpagina’s voor meer informatie.

Waarom kitten brokjes kopen?

Voordat een kat een kat is zal het eerst een kitten zijn. Een mens heeft 18 jaar nodig om als ‘volwassene’ te worden aangemerkt, een kat zal in een jaar tijd volgroeid zijn. In die korte periode gaat de ontwikkeling van dit dier razendsnel en daar is energie voor nodig. Eerst als moedermelk en daarna in de vorm van kitten brokjes. Dit kittenvoer is specifiek ontwikkeld en samengesteld om een kitten alle bouwstoffen te bieden die een kat op jonge leeftijd nodig heeft. Daarnaast zal de vorm anders zijn. Een kitten heeft een kleinere mond, bij normaal kattenvoer zullen de brokken te groot zijn om te kauwen. Het is dus van belang dat je een kitten ook eigen brokken geeft die afgestemd zijn op de behoefte van het dier.

Kittenvoer vanaf welke leeftijd?

Als een kitten tussen vier en vijf weken oud is mag je beginnen met droogvoer geven. Je kunt de kitten eerst laten wennen door ze wat zachter te maken met lauw water of kittenmelk. Dan zijn de brokjes niet meer zo hard en ze zullen ook meer geur verspreiden. Daarnaast is vocht uiteraard van groot belang voor de kitten, die kun je op die manier ook voldoende geven. Bouw de hoeveelheid vocht in de brokjes af zodat je uiteindelijk uitkomt op een combinatie van droge kitten brokjes en een schaaltje water.

Het eerste jaar kittenvoeding geven

Een kitten van vijf weken heeft een andere behoefte dan een jonge kat van een jaar oud. Je zult dus moeten letten op de porties die je geeft, die moeten worden afgewogen. Een grote bak voer voorzetten is niet verstandig. In de eerste plaats omdat je het dier wilt leren hoe om te gaan met porties maar ook omdat je dan zelf niet kunt zien hoeveel je kat heeft gegeten. Je merkt zo snel of de kat honger heeft of juist brokjes laat liggen. Verder op deze pagina kun je een overzicht vinden van kittenbrokken naar leeftijd en gewicht. Met een nauwkeurige weegschaal kun je precies afmeten wat jouw kat nodig heeft.

Daarom koop je kitten brokjes voor jouw kat

Wat gebeurt er eigenlijk in dat eerste jaar? Om het belang van kitten brokjes wat te verduidelijken zijn hier drie redenen om speciale brokjes voor jouw kitten te kopen:

1. Groeien

Van een kleine bolletje haren tot een volwassen kat; dit proces verloopt enorm snel. Voor deze explosieve groei is energie nodig, kittens verbranden enorm veel energie die aangevuld moet worden. Koolhydraten zijn bouwstoffen die snel verbranden, eiwitten zijn meer complex van samenstelling. En vetten zijn ook van groot belang. Om een kitten te laten groeien wordt vooral gelet op de toename van gewicht. De curve zal per kattenras verschillen, door iedere dag op hetzelfde moment je kitten te wegen zie je of het dier zich goed ontwikkelt.

2. Weerstand opbouwen

Een pasgeboren katje heeft een periode achter de rug in een beschermde omgeving. Na de geboorte verschijnen er allerlei bacteriën en virussen ten tonele waar de kitten weerstand voor moet opbouwen. De antistoffen die voorheen door de moeder werden geleverd moeten nu door het eigen systeem worden aangemaakt. Naast vaccinaties speelt voeding een rol bij het opbouwen van een optimale weerstand en gezonde darmflora. Door in deze fase de weerstand op te bouwen zal jouw kat minder vatbaar zijn voor ziekten in de toekomst.

3. Lichamelijke ontwikkeling

Niet alle kattenrassen ontwikkelen zich in hetzelfde tempo, je kunt er wel van uitgaan dat een kitten zich in een jaar tijd ontwikkelt tot volwassen kat. Spierweefsel zal zich ontwikkelen evenals de organen. Het skelet moet sterk en soepel zijn, gewrichten moeten goed kunnen bewegen en het weefsel moet zich op de juiste wijze ontwikkelen om zo een goede start te maken voor de rest van het leven. Kittens zijn gevoelig voor diarree, voor een deel is dit te wijten aan de darmflora die zich nog aan het ontwikkelen is. Het kan ook te maken hebben met stress. Met hoogwaardige kitten brokken geef je iedere kitten een verantwoorde start in het leven!

Pluspunten kittenvoer

Niet alle soorten kittenvoer zijn hetzelfde, toch is het doel gelijk; om een kitten uit te laten groeien tot een gezonde kat. Hier zijn enkele pluspunten op een rijtje:

 • Kitten brokjes bevatten alle belangrijke bouwstoffen die een opgroeiende kat nodig heeft.
 • Je kunt droge brokken vochtig maken om de overstap naar vaste voeding soepel te laten verlopen.
 • Porties maken kan tot op de gram nauwkeurig.
 • Droogvoer is langer houdbaar dan natvoer.
 • Je kunt na het eerste jaar mengen met regulier voer voor volwassen katten.

Hoe werkt bijvoeren van kittens?

De eerste vier tot vijf weken is moedermelk voldoende voor de kitten, daarna begin je met brokjes voeren. Dit betreft een overgangsfase waarbij zogen en brokjes eten gecombineerd worden. De interesse voor brokken eten wordt gewekt. Meng er lauw water of kittenmelk bij om de overstap eenvoudiger te maken en ook om ervoor te zorgen dat de kitten voldoende vocht binnenkrijgt. Dit kun je afbouwen tot het moment dat kitten brokjes in combinatie met een bakje water volstaat. Gebruik geen normale koemelk, daar kunnen kittens misselijk van worden.

Leer jouw kitten brokjes eten

Van een tepel met heerlijke moedermelk naar een harde brok is natuurlijk even wennen. Met kittenvoer maak je de overstap wat eenvoudiger omdat deze brokken kleiner van vorm zijn en zijn samengesteld om te voldoen aan de behoefte van kittens. Als je nu al begint met normale kattenbrokken voor volwassen katten dan komt jouw kitten voedingsstoffen te kort die de ontwikkeling kunnen remmen. Deze achterstand is later niet meer terug te draaien.

Zoveel mag jouw kitten eten

Niet iedere kitten eet dezelfde hoeveelheid. Gelukkig zal op de meeste verpakkingen van kittenbrokken een tabel vermeld staan waar je de porties op kunt richten. Hier is alvast een algemene tabel, de getallen kunnen voor jouw kitten afwijken.

Leeftijd / Gewicht 2 kilo 3 kilo 5 kilo 6 kilo 8 kilo
1 maand   20 gr 35 gr 45 gr 50 gr 65 gr
2 maanden   30 gr 40 gr 55 gr 65 gr 80 gr
4 maanden   45 gr 55 gr 75 gr 95 gr 110 gr
6 maanden   50 gr 60 gr 90 gr 100 gr 115 gr
9 maanden   55 gr 65 gr 100 gr 105 gr 125 gr
12 maanden   55 gr 60 gr 90 gr 100 gr 120 gr

Je kunt zien dat de porties in de laatste fase weer afnemen in portiegrootte. Dit is het moment dat een kat volwassen is, de behoefte aan energie zal dan terugnemen. Als je de porties blijft opvoeren dan zal je kat snel te dik worden. Het is ook niet de bedoeling om na het eerste jaar nog kitten brokken te geven, de samenstelling is niet optimaal voor volwassen katten. Daarnaast zijn de brokjes op dit moment te klein waardoor de kat kan gaan schrokken. Begin na pakweg 12 maanden de kitten brokken te mengen met brokken voor volwassen katten om het overgangsproces geleidelijk te laten verlopen.

Hoeveel maaltijden per dag?

Als je denkt dat een kitten klein is, dan heb je dat piepkleine maagje nog niet gezien. In de eerste fase geef je vaker voer, ongeveer vier maaltijden per dag. Dit zorgt voor een optimale verbranding. Dit bouw je af tot drie maaltijden en later twee maaltijden. Na tien tot twaalf weken zou de kitten helemaal overgestapt moeten zijn naar vaste voeding.

Tips bij kitten brokjes kopen

Hier zijn nog twee tips die bij online kitten brokken kopen van pas zullen komen:

1. Lees de klantervaringen

Katten kunnen niet typen, alleen keyboard spelen als we de YouTube filmpjes moeten geloven. De eigenaar kan wel een waardering geven en een review achterlaten in de webshop. Dit kan je helpen met de juiste beslissing maken. Niet alle ervaringen zijn hetzelfde, zo kan het kattenras afwijken en niet iedereen heeft ervaring met kittens opvoeden. Het geeft je wel een indicatie van de kwaliteit en mogelijkheden die kittenbrokken bieden.

2. Let op de prijs / kwaliteit

Een kitten eet vaak maar de hoeveelheden zijn natuurlijk nog beperkt. Toch kan kittenvoer best duur worden als je een beperkt budget hebt. Er zijn zeker producten die niet al te duur zijn en toch een uitstekende kwaliteit bieden. Kitten brokken zullen wat duurder zijn dan standaard voeding voor volwassen katten, maar dit is de meerprijs zeker waard als je hier aandoeningen later mee kunt voorkomen.

Nu kun je vast een goede keuze maken en de beste kitten brokken kopen voor jouw huisdier. Bekijk ook de andere pagina’s met meer tips voor katten producten waar je niet zonder kunt!