Beste kattenspeelgoed in 2023 kopen en aanbiedingen

Katten slapen het grootste deel van de dag. Maar als ze wakker zijn dan is het ook feest! Veel katten zijn enorm speels maar je kunt niet urenlang met je huisdier spelen. Ga relaxed achterover zitten en geniet van het schouwspel als jouw kat met kattenspeelgoed in de weer gaat. Op deze pagina vind je alvast een aantal leuke speeltjes voor katten. En we leggen uit waarom speelgoed voor katten zo belangrijk is.

Wat is katten speelgoed?

Naast speelgoed voor kinderen en volwassenen zijn er ook allerlei speeltjes voor dieren. Dat honden graag spelen is bekend, dat katten eigenlijk ook niet zonder speelgoed kunnen weet helaas niet iedereen. Naast amusement kan een kat er ook veel van leren.

In de natuur gaat spelen samen met jagen. In plaats van hun prooi direct te doden gaan ze er eerst mee spelen. Dat ziet er heel gemeen uit maar dat is nou eenmaal de aard van het beestje. Een slimme vogel of muis zorgt ervoor dat ze ver weg blijven van huizen waar katten wonen. Met speelgoed zorg je voor pijnloos amusement voor jouw huisdier.

Heeft jouw kat speeltjes nodig?

Katten zijn jagers, dat zit diep in hun DNA. In de thuissituatie is er niet altijd voldoende uitdaging voor een kat en kan het dier zich gaan vervelen. Zo vind je een kat in de gordijnen of je nieuwe leren fauteuil zit vol krassen. Het maakt eigenlijk niet uit of je één of meerdere katten in huis hebt, ze houden van spelen. Zo raken ze hun energie kwijt en worden ze mentaal gestimuleerd. Meer is beter, varieer wat en geef eens een nieuw kattenspeeltje cadeau. Je zult er zelf waarschijnlijk net zoveel van genieten als je huisdier!

5 tips voor kattenspeelgoed kopen

Er is een grote keuze aan speelgoed voor katten. Waar moet je nu eigenlijk op letten bij aanschaf?

 • Je kunt kattenspeelgoed indelen in drie categorieën; voor intellectuele stimulatie, om beweging te stimuleren of als vermaak. De beste speeltjes vallen in meer categorieën.
 • Het speelgoed is bedoeld voor de kat, toch worden veel speeltjes ontworpen om de eigenaar met de portemonnee te verleiden. Let op de amusementswaarde voor je kat, niet voor jezelf.
 • Veiligheid boven alles. Dit betekent geen scherpe randen of punten en geen materialen waar nagels in vast blijven zitten. Controleer speelgoed na gebruik.
 • Een kat zal naarmate deze ouder wordt ook andere interesses hebben. Stem de keuze van het speelgoed af op de behoefte.

Hoe lang speelt een kat met kattenspeeltjes?

De tijd die een kat besteedt met een speeltje is sterk afhankelijk van de kat en het kattenras. Met een fysiek uitdagend stuk speelgoed kan een senior kat niet urenlang spelen, jongere katten zullen ook speelser van aard zijn. Veel katten houden het na pakweg een kwartiertje wel voor gezien om later weer terug te keren.

Daarom koop je een kattenspeeltje

Hier zijn een aantal redenen om speelgoed te kopen voor jouw kat:

 • Je kat zal zich beter voelen.
 • Een kat met overgewicht kan afvallen door meer te bewegen.
 • Het brein wordt gestimuleerd.
 • Je kunt de band met je kat versterken.
 • Er is een uitlaatklep voor alle energie.
 • Het communicatievermogen wordt gestimuleerd.
 • Ontdek de ware aard van jouw kat.

Als je dacht dat er geen leven zat in jouw suffe kat dan moet je maar eens een kattenspeeltje in huis halen. Dan zie je echt wat voor ‘n tijger er in je huisdier schuil gaat!

Beste kattenspeelgoed voor 2021 kopen

Kattenspeelgoed kun je in allerlei soorten en maten kopen, van heel goedkoop tot behoorlijk prijzig. Hier zijn een aantal speeltjes waar een kat zich urenlang mee kan vermaken:

1. Matabi stokken

Matatabi Stokjes

Bekijk de dagprijs

Matabi is een houtachtige plant die voorkomt in Japan en China. Er zit een stof in waar katten zich sterk tot aangetrokken voelen, de werking komt overeen met kattenkruid. Deze stokjes zijn geschikt om te kauwen, dit helpt de kaken te stimuleren en het gebit te reinigen. Deze Matabi stokken gaan lang mee en splinteren niet waarmee ze veilig zijn voor katten om lekker op te knabbelen. Er worden geen smaakstoffen toegevoegd omdat ze van nature al stoffen bevatten die katten heerlijk vinden.

2. Kattenveren

Kattenveren

Bekijk de dagprijs

Katten en vogels, het blijft een lastige combinatie. Vooral voor de vogel die enorm aantrekkelijk is voor een kat … als speelgoed. Gelukkig zijn die zachte veren al voldoende om plezier aan te beleven, speciale kattenveren zijn gemaakt als verantwoord speeltje. Er zijn natuurlijke veren en synthetische producten verkrijgbaar.

 • Leuk om samen mee te spelen, of alleen
 • Goed voor de gezondheid van je kat
 • Interactief kattenspeelgoed
 • Uitdagend
 • Voorkomt verveling
 • Rustgevend
 • Stress-verlagend
 • Terug naar de natuur
 • Uren jaag- en speelplezier

3. Balletje assortiment – Adori Speeltje Bal Regenboog

Adori Speeltje Bal Regenboog

Bekijk de dagprijs

Wat is er nou leuker voor een kat dan spelen met een balletje? Wat dacht je van spelen met twee of drie balletjes? Een beetje afwisseling is natuurlijk nooit weg, met een set balletjes dat unieke eigenschappen bezit wordt het iedere dag feest in huis! Er zijn balletjes met belletjes, ballen met knisperend geluid of een zachte bal om heerlijk mee te stoeien.

4. Muizen jagen – Katten Speel Wiel Met Muis- Interactief Kattenspeelgoed

Katten Speel Wiel Met Muis- Interactief Kattenspeelgoed

Bekijk de dagprijs

In de beroemde documentaire over Tom de kat en Jerry de muis heb je gezien dat katten graag op muizen jagen. Als jouw huis muisvrij is dan kun je met deze interactieve mouse runner game jouw kat flink aan het werk zetten. Het betreft een elektronisch product dus je moet er wel even batterijen in stoppen. Dan kan jouw kat op deze robot muis jagen die snel weer in zijn holletje ‘kruipt’. Dat is een prachtig schouwspel om te zien!

 • Verhoogt het jachtinstinct
 • Voor een gezonde en actieve kat
 • Van sterk kunststof
 • Interactief speelgoed voor uw huisdier
 • 25 x 25 x 7 centimeter
 • Uitermate geschikt voor jonge en speelse katten

5. Bonks springveren van kunststof

Bonks springveren van kunststof

Bekijk de dagprijs

Dit zijn een soort springveren van kunststof die met of zonder balletje bovenop verkrijgbaar zijn. Je kunt ze gebruiken om je kat te leren apporteren maar ze kunnen er zelfstandig ook mee spelen. Ze springen als het ware weg wat je kat uitdaagt om in beweging te komen. Ze lijken op kinderspeelgoed maar zijn gemaakt om scherpe klauwen te trotseren.

6. Speelgoed muis

Speelgoed muis

Bekijk de dagprijs

Weer een muis, ditmaal eentje zonder batterijen. De fluffy muis is een zacht speeltje dat tijdens het spelen leuk beweegt wat de kat zal stimuleren om de strijd te verlengen zonder dierenleed. De piepmuis voegt er nog een hoorbaar element aan toe. Dit kan even schrikken zijn maar veel katten vinden dit soort speelgoed met geluid enorm uitdagend om mee te spelen.

7. Hengel spel Crazy Hunter

Hengel spel Crazy Hunter

Bekijk de dagprijs

Vissen naar katten, je doet het met de Crazy Hunter. Dit is meer een teamsport, door zelf te hengelen kun je jouw kat eindeloos amuseren. Je hangt een veer of ander speeltje aan de hengel en laat de kat ‘jagen’. Het is een speeltje dat ook zonder eigen inbreng gespeeld kan worden, de aandacht zal per object anders zijn. Dus als je merkt dat een veertje niet zo goed werkt probeer dan eens een balletje. Met het juiste ‘aas’ zul je zeker een flinke ‘vis’ aan de haak slaan!

Kattenkruid kussen

Het is eigenlijk een beetje valsspelen natuurlijk door een kussentje te vullen met kattenkruid. Dit kussen is zacht maar robuust en kan wel tegen die scherpe klauwen. Tijdens het spelen komt het aroma van het kattenkruid vrij waar je kat van zal genieten. Naast kattenkruid zijn er ook kussentjes die met valeriaan, matabi of belletje gevuld zijn. Zo kies je de favoriete vulling van jouw huisdier.

Katten speelgoed met korting

Er is zoveel om te kiezen, alles tegelijk bestellen gaat wel duur worden. Daarom kun je via ons een leuke korting krijgen op jouw volgende aankoop. Klik op onze links en vind altijd de scherpste prijzen voor jouw kattenspeeltjes.