Kan ik mijn kat overdag kratten? Door dierenartsen goedgekeurde tips & FAQ

Als je kat in de problemen komt wanneer hij alleen thuis wordt gelaten, ben je misschien wanhopig op zoek naar een oplossing, vooral als hij vatbaar is voor destructief gedrag. Misschien heb je je zelfs afgevraagd of je je kat overdag als een hond kunt benchen. Hoewel benchtraining katten ten goede kan komen, Je moet je kat niet langer dan een uur of zo per keer opsluiten, behalve in bepaalde omstandigheden, die we in dit artikel zullen behandelen.

Blijf lezen om de voordelen te leren van benchtraining van uw kat en tips voor hoe u uw kat kunt helpen accepteren dat hij in een bench blijft wanneer dat nodig is. We zullen ook specifieke gevallen bespreken waarin uw kat mogelijk langer in zijn bench moet blijven.

kattenpootverdeler

Waarom je je kat niet de hele dag in een bench moet laten zitten

Bij correct gebruik is een bench een handig hulpmiddel voor katteneigenaren, maar het heeft ook grenzen. Zelfs een grote hondenkrat geeft je kat niet de ruimte om te spelen of te klimmen zoals ze buiten de ruimte zouden doen. Actieve katten die lange tijd in de bench worden achtergelaten, kunnen gestrest raken of zichzelf zelfs verwonden.

Uw kat heeft ook beperkte toegang tot verrijking terwijl hij in de bench zit. Ze kunnen geen krabpaal gebruiken, niet met speelgoed spelen of communiceren met andere huisdieren en kunnen zich vervelen als ze de hele dag in een bench zitten. Verveling kan ook leiden tot destructief gedrag of zelfs zelfverwonding.

Waarom een bench nuttig kan zijn voor katteneigenaren

Aan de andere kant kan het om verschillende redenen nuttig zijn om je kat te leren om tijd in een bench door te brengen. De belangrijkste is veiligheid. Als je kat in een bench zit, weet je precies waar hij is en hoeveel problemen hij niet krijgt! Het kan ook voorkomen dat ze uit het huis ontsnappen tijdens verhuizingen of reparaties aan het huis.

Het kan zijn dat uw kat tijdens het reizen in een bench moet blijven, vooral als u ’s nachts in een hotel verblijft. Katten kunnen ook leren om besloten ruimtes te accepteren als ze in een pension of het kantoor van de dierenarts moeten verblijven. Met de juiste training kunnen katten leren om hun bench als een veilige ruimte te zien en kunnen ze zich daar zelfs verstoppen als ze zich gestrest voelen.

kitten in bench
Image Credit: Evgeniya Tomashevskaya, Shutterstock

garen kogelverdeler

Tips om uw kat te helpen accepteren dat hij in een bench blijft

Het gedrag van uw kat is het gemakkelijkst vorm te geven als hij jong is, dus begin indien mogelijk met benchtraining als het een kitten is.

1. Maak de kist comfortabel

Zorg ervoor dat u een bench kiest die groot genoeg is voor uw kat om comfortabel te bewegen en volledig languit te gaan liggen als hij langer binnen blijft. Je moet ook een kattenbak, bed, kommen en andere items in de bench plaatsen. Een grote hondenkrat is meestal het beste voor volwassen katten, terwijl kittens mogelijk een kleinere container kunnen gebruiken.

thematische pauze

2. Laat je kat langzaam wennen aan de bench

Zodra de bench is voorbereid, laat u deze een paar dagen met de deur open staan om uw kat in staat te stellen deze te verkennen. Strooi wat lekkers of kattenkruid naar binnen om ze te verleiden als je kat terughoudend lijkt om de bench in te gaan. Je kunt zelfs proberen om ze maaltijden in de kist te geven, zodat ze het associëren met een positieve ervaring.

Zodra je kat zich op zijn gemak voelt met de bench, probeer dan de deur een paar minuten te sluiten. Blijf in de buurt en geef je kat traktaties of speeltjes om af te leiden en rustig te houden. Prijs en beloon je kat zodra je de deur van de bench opent.

Sommige katten zullen accepteren dat ze snel worden opgesloten, terwijl anderen tekenen van stress kunnen vertonen of proberen te ontsnappen. Als je kat miauwt of krabt aan de deur van de bench, probeer hem dan niet uit te laten totdat hij rustig is, anders kun je dit slechte gedrag versterken.

Als uw kat echter ernstige tekenen van stress vertoont, zoals braken, kwijlen, plassen buiten de kattenbak of overmatig vocaliseren, laat hem dan uit en evalueer de situatie opnieuw. Vraag uw dierenarts om advies als uw kat overdreven van streek lijkt te zijn door uw pogingen om hem te trainen in een bench.

Als uw kat zijn tijd in de bench accepteert, verhoog dan geleidelijk de tijd dat hij binnen blijft met de deur gesloten totdat hij zich comfortabel voelt met zijn nieuwe ‘slaapkamer’. Sommige katten accepteren de bench misschien niet en forceren in dit geval het probleem niet.

Kat verkent krattendrager
Afbeelding credit: Kurteev Gennadii, Shutterstock

kattenpootverdeler

Situaties waarin uw kat langer in een bench kan zitten

Er zijn een paar situaties waarin het acceptabel kan zijn dat uw krat langer wordt gekapt, vooral als deze zonder toezicht is.

Zeer jonge, kleine kittens zijn vaak veiliger om in een bench te verblijven dan in huis. Ze zullen ook eerder een besloten ruimte langer tolereren omdat ze zo klein zijn. Het kratten van een kitten kan ook helpen om kattenbak trai te makenning gemakkelijker, hoewel de meeste katten leren om een kattenbak te gebruiken zonder dergelijke training.

Als uw kat onlangs een operatie of een andere medische procedure heeft ondergaan, kan uw dierenarts aanbevelen dat hij tijdens het herstel in een bench blijft. Te veel activiteit kan het genezingsproces na de operatie verlengen. Soms wordt kooirust voorgesteld voor katten die ook bepaalde spinale of weke delen verwondingen oplopen.

Tijdelijk in een bench verblijven kan een pas geadopteerde kat ook helpen wennen aan zijn nieuwe thuis. Plotselinge toegang tot een heel huis kan hen overweldigen en tot angst leiden.

kat die buiten in plastic drager ligt
Image Credit: frantic00, Shutterstock

verdeler-catclaw1

Conclusie

In de meeste gevallen moet je je kat niet voor langere tijd in een bench laten zitten, dus je zult naar andere opties moeten kijken als ze in de problemen komen terwijl je weg bent. Misschien kun je ze in een enkele, katbestendige kamer houden of een oppas inhuren om te bezoeken terwijl je weg bent. Wees niet bang om uw dierenarts om oplossingen te vragen; Sommige katten kunnen baat hebben bij medicijnen of een ontmoeting met een kattengedragsspecialist.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Chomphuphucar, Shutterstock