Kan een Munchkin Cat Springen? Doet het pijn aan hun benen?

Munchkin-katten hebben misschien kortere poten dan de gemiddelde kat, maar dat zet ze meestal fysiek niet in het nadeel. Ze kunnen prima springen zonder pijn en zelfs met ongelooflijke snelheden rennen. Bij het manoeuvreren gedragen deze katten zich vaak alsof ze geen korte poten hebben. Ondanks enkele veel voorkomende misvattingen, zijn ze niet lichamelijk gehandicapt vanwege hun kortere benen.

Deze katachtigen hebben echter meer kans om artrose te ontwikkelen1. Deze aandoening treft veel katten, vooral oudere katachtigen, maar vanwege hun vreemde botgroei zijn Munchkin-katten bijzonder vatbaar voor deze aandoening.

Katten met artrose (of een vergelijkbare aandoening) zijn uitgeschakeld afhankelijk van de omvang van hun aandoening. Sommigen worden nauwelijks aangetast, maar anderen kunnen kreupel worden in een of meer ledematen. Daarom, terwijl de meeste Munchkin-katten zich prima verplaatsen, maakt hun aanleg voor gewrichtsproblemen het waarschijnlijker dat ze moeite zullen hebben met springen als ze ouder worden, en dit kan hun benen pijn doen, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

garen ball divider

Kunnen Munchkin-katten net zo hoog springen als normale katten?

Munchkin-katten zijn meestal niet in het nadeel in springhoogte. Deze katachtigen kunnen net zo hoog springen als andere katten, en ze kunnen zeker je aanrecht bereiken! Je moet deze katachtigen niet onderschatten, alleen omdat ze kleinere benen hebben.

Munchkin-katten kunnen echter verschillende beenlengtes hebben. Degenen met zeer korte benen kunnen mogelijk niet zo hoog springen als andere katten. Toch zijn ze zijn katten, zodat ze hoger kunnen springen dan je zou verwachten. Je moet je huis nog steeds kattenproof maken wanneer je een van deze katten adopteert.

Munchkin-kat-staand-
Afbeelding credit: Sviatoslav_Shevchenko, Shutterstock

Hoe hoog kan een Munchkin Kitten springen?

Munchkin-kittens kunnen ongeveer net zo hoog springen als andere kittens. Omdat ze niet volgroeid zijn, kunnen kittens niet zo hoog springen als normale katten. Vaak kunnen kittens ongeveer vijf tot zes keer hun normale lengte springen. Daarom kan de gemiddelde Munchkin-kat tussen de 35 en 48 inch springen als hij volgroeid is. Dat is iets korter dan een gemiddelde kat, simpelweg omdat Munchkin-katten korter zijn.

Hoe hoog uw kitten kan springen, hangt grotendeels af van zijn lengte. Naarmate uw kitten ouder wordt, kan het hoger springen, maar onderschat een kitten niet, omdat ze hoger kunnen springen dan u zou verwachten.

Munchkin-katten hebben de neiging om erg speels te zijn, vooral als kittens. Daarom zullen ze waarschijnlijk op plaatsen komen waar je ze misschien niet wilt hebben. Kittenproof maken van uw huis is van vitaal belang, ook al hebben deze kittens kortere poten.

Munchkin
Afbeelding Credit Door: Tasy Hong, commons wikimedia

Springen Munchkins op counters?

Er is geen kattenras dat Niet spring op een toonbank. Dat is een kwestie van trainen. Veel mensen geloven dat Munchkin-katten de bovenkant van de toonbanken niet kunnen bereiken omdat ze korte benen hebben. Dit is echter niet waar. De meeste Munchkin-katten kunnen vrij gemakkelijk een aanrecht verwijderen. Ze kunnen misschien niet zo hoog springen als andere katten, maar dat betekent niet dat ze volledig gehandicapt zijn. Je zou verrast zijn door hoe goed ze zich kunnen verplaatsen.

Een kat van het aanrecht houden vereist training en consistentie. In de tussentijd is het kattenproof maken van je huis essentieel. Ga er niet vanuit dat deze katten niet in dingen kunnen komen alleen omdat hun benen korter zijn.

kattenpootverdeler

Conclusie

Munchkin-katten kunnen gemakkelijk op aanrechtbladen en de meeste andere oppervlakken springen. Hoewel ze slechts iets lager kunnen springen dan andere katachtigen, kunnen ze nog steeds ongeveer zes keer hun eigen hoogte springen. Daarom moet u uw huis kattenbestendig maken. Onderschat ze niet alleen omdat ze kortere benen hebben.

Dat gezegd hebbende, deze katten zijn vatbaar voor gewrichtsproblemen. Hierdoor kunnen sommige katten problemen ontwikkelen die hen ervan weerhouden om ook te springen, en dit kan hen wat pijn bezorgen. Veel van deze aandoeningen hebben echter geen invloed op katten totdat ze ouder worden.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Sviatoslav_Shevchenko, Shutterstock