Kan een kat reizen zonder reismand in een auto?

Ik ben er zeker van dat we allemaal onze unieke reiservaringen als kattenouders hebben gehad.

Sommigen onder jullie hebben misschien het land doorkruist met hun katjes die vredig op de achterbank de verandering van omgeving verkenden. Terwijl anderen 20 minuten heen en weer gemiauw moesten doorstaan op weg naar de dierenarts.

Voor mij begint de worsteling met reizen met de drager, en als je ook dat moment van wanhoop hebt meegemaakt, heb je je misschien ook afgevraagd:

Kan een kat zonder reismandje in de auto reizen?

Het los laten lopen van een kat tijdens het autorijden kan uiterst gevaarlijk zijn, en in bepaalde landen en staten illegaal. Een kat die zonder reismandje in een auto zit, kan gestresst raken en de bestuurder afleiden, en zelfs een auto-ongeluk veroorzaken.

Laten we meer te weten komen over veilig reizen met onze katachtige metgezellen, en waarom reismandjes zo belangrijk zijn!

Kan een kat zonder reismandje reizen in de auto?

Als je een nieuwe kat ouder en je overweegt of dragers zijn een waardige investering ik smeek u om er een te krijgen. Dierenartsen stellen dat het eerste wat u moet doen voordat u op reis gaat, het aanschaffen van de juiste maat reismand is.

Kattenvoerders zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat uw kat veilig is tijdens het reizen in uw auto. Of u nu kiest voor een zachtzijdige drager of een van hard plastic, ze dienen allemaal een belangrijke rol bij het veilig op hun plaats houden van uw harige vriend.

Net zoals u van uw vrienden en familie zou verwachten dat ze een veiligheidsgordel dragen als ze met u reizen, zou hetzelfde van uw kat verwacht moeten worden. Dat is waarom veel van de kat vervoerders worden geleverd met veiligheidslussen die helpen bij het bevestigen aan de stoel, zodat het niet schuift rond de achterbank.

Zonder reismandje zal het ook moeilijk zijn om uw kat van uw huis naar de auto en dan naar de dierenarts te dragen. Terwijl kittens gemakkelijker te hanteren zijn, zal een volwassen kat waarschijnlijk door het lint gaan en het op een lopen zetten.

Het is belangrijk om op te merken dat dierenklinieken vaak andere huisdieren hebben die wachten om gezien te worden, en een vrij rondlopende kat zal hoogstwaarschijnlijk chaos veroorzaken. Zelfs als je kat super chill is, kunnen andere dieren uit hun dak gaan.

Waarom moet u uw kat in een drager houden tijdens het rijden?

Voor de meeste kattenouders is het begrijpelijk dat reizen met een kat zonder reismandje geen verstandige beslissing is, maar het is toch belangrijk om alle redenen door te nemen die verklaren waarom dat zo is.

Reden 1: Om ongelukken te voorkomen

Het grootste probleem dat zich kan voordoen bij het reizen met een kat zonder reismandje is hun onvoorspelbare aard. En ik gebruik het woord onvoorspelbaar heel licht, want het mag geen verrassing zijn dat reizen in een auto voor de meeste katten een stressvolle ervaring kan zijn.

De auto-omgeving kan veel triggerende factoren hebben, zoals het piepen van een claxon, vreemde geluiden, vreemde geuren en ze kunnen allemaal verschillende reacties veroorzaken.

Bij blootstelling aan deze triggers zullen sommige katten ineenkrimpen op de achterbank, anderen zullen een donker plekje onder de stoelen zoeken of zich verplaatsen naar uw voeten waar de pedalen zich bevinden.

Dan zijn er weer die kittens die beginnen te miauwen, te sissen, of rond de auto beginnen te rennen, en ik moet benadrukken dat dit de reactie van elk katje kan zijn, hoe rustig ze gewoonlijk ook zijn.

Hoewel dit je misschien doet denken aan een scène uit een komedie, is de werkelijkheid beslist niet grappig. Het chaotische en onvoorspelbare gedrag van uw angstige kat zal u hoogstwaarschijnlijk afleiden en u zou overhaaste rijbeslissingen kunnen nemen die een auto-ongeluk kunnen veroorzaken.

Afgeleid worden door je auto is een natuurlijke reactie omdat je je zorgen maakt over je kat. En zelfs als je kat geniet van autoritten, kan ze op je schoot springen zoals ze thuis zouden doen en je beginnen af te leiden met hun kusjes en je zicht belemmeren.

Hoewel uitingen van genegenheid geweldig zijn, is de auto niet de juiste plaats om ze te tonen!

Reden 2: Voor de veiligheid van uw kat

Afgezien van het veroorzaken van een auto-ongeluk zou uw kat zich simpelweg kunnen verwonden.

Katten zijn nogal flexibel, dus in hun behoefte om zich te verstoppen kunnen ze vast komen te zitten op een gevaarlijke plek in een rijdende auto. Uw kat kan met zijn pootje vast komen te zitten onder de rempedalen en als het een kitten is kan de schade nog ernstiger zijn.

Als je kat als een bezetene begint rond te rennen, kan dat ervoor zorgen dat je plotseling op de rem drukt. Deze abrupte stop zal u niet treffen omdat u een veiligheidsgordel draagt, maar de kat of kitten kan tegen de voorruit geslingerd worden en zich verwonden.

Zelfs als uw kat geen lichamelijk letsel oploopt, kan hun geestelijke toestand eronder lijden.

Katten gaan niet goed om met stress en net als mensen en andere dieren, kunnen zij bepaalde plaatsen gemakkelijk associëren met slechte ervaringen. Dit betekent dat uw kat het hoogstwaarschijnlijk moeilijk zal hebben tijdens toekomstige reizen.

Sommige katten kunnen coping-mechanismen ontwikkelen zoals overgrooming, die op hun beurt andere, meer ernstige ziekten kunnen veroorzaken.

Ten slotte is een ander belangrijk probleem het inladen van uw kat in de auto zelf. Als u geen reismandje gebruikt, betekent dit waarschijnlijk dat u ze in uw armen houdt.

In deze situatie kan uw kat een grotere kans van slagen hebben om te ontsnappen. Zelfs als je een garage hebt en je laat je kat alleen in de auto, dan kan hij nog steeds ontsnappen als je op je bestemming bent.

Je hebt maar één open deur nodig om je kat naar buiten te laten rennen, in dat geval ze gemakkelijk kunnen ontsnappen in tegemoetkomend verkeer of verdwalen in een onbekend gebied.

Al deze onfortuinlijke scenario’s kunnen gemakkelijk worden vermeden als u uw kat gedurende de hele rit in de veiligheid van hun reismandje houdt.

Reden 3: Het zou onwettig kunnen zijn

We weten allemaal dat autorijden gepaard gaat met een aantal regels, en die zijn er allemaal om ons zo veilig mogelijk te houden. Zo zijn er ook verkeerswetten die er zijn om dieren en hun eigenaars te beschermen.

Bijvoorbeeld staat in het VK in de verkeersregels duidelijk dat huisdieren bij plotseling remmen of een ongeval moeten worden vastgezet.

U kunt ook in de problemen komen met uw verzekeringsmaatschappij als ze erachter komen dat eventuele autoschade of letsel direct of indirect is veroorzaakt door een onaangedreven kat.

De American Veterinary Medical Association stelt ook duidelijk dat “Katten in dragers vervoerd moeten worden.” Maar afgezien van dierenartsen in Amerika, hebben verschillende staten ook verschillende aanklachten voor dierenmishandeling, en het vervoeren van uw kat zonder reismandje kan op bepaalde plaatsen als dierenmishandeling worden beschouwd.

Dierenmishandeling wetten zijn verschillend van staat tot staat, evenals de boete of zelfs gevangenisstraf die ze u kunnen aanrekenen. Volgens de staat Californië “is een veroordeling voor dierenmishandeling een Klasse 1 misdrijf met een minimum boete van $400, maximum boete van $5000”.

Natuurlijk is elk land anders, maar alleen omdat het niet illegaal is waar je woont, betekent niet dat je kat zonder reismandje moet reizen.

Gelukkig zijn er genoeg wetten die onze harige vrienden beschermen, op veel plaatsen is het ook illegaal of verboden om je huisdier onbeheerd in een geparkeerde auto achter te laten. Deze wetten zijn er om ervoor te zorgen dat onze katten veilig zijn tijdens autoreizen, evenals het reismandje zelf!

Hoe maak je autoreizen met je kat veiliger?

Zoals we hebben vastgesteld, is een goed vastgezet katje een veilig katje. Maar het in bedwang houden van een huisdier is niet het enige wat je moet doen als je een rustige reis wilt hebben, vooral als we het hebben over een lange autoreis.

Dus, laten we eens een kijkje nemen op onze lijst van voorbereidingen als je reist met je katachtige metgezel!

Kies de juiste drager

Natuurlijk moet een reismandje het eerste zijn wat u moet overwegen voordat u uw kat meeneemt op een autoreis, of het nu naar de kliniek van de dierenarts is, of voor een familiebijeenkomst.

Bij het zoeken naar een reismandje zult u merken dat er veel dingen zijn om over na te denken, zoals grootte, materiaal, comfort, een bovenlaadoptie, en de lijst gaat maar door.

Aangezien je met de auto reist, wil je misschien gaan voor een drager die een crash-test heeft ondergaan, zoals de Sleepypod Air-in cabine drager die u hier op Amazon kunt bekijken.

Deze draagzak is niet alleen goedgekeurd door de CPS, maar hij is ook goedgekeurd door de luchtvaartmaatschappij voor het geval je wilt overstappen van de auto naar het vliegtuig.

Als u niet zeker weet wat het beste zal werken voor uw kat, de ruimte in uw auto, en uw eigen comfort dan kunt u onze lijst van beste kat dragers voor reizen met de auto.

We hebben ervoor gezorgd dat de lijst veelzijdig is en alle belangrijke elementen dekt van wat een drager autovriendelijk maakt!

ID Informatie

Waar we ook heen gaan, we zorgen ervoor dat we onze ID in onze portemonnee of tas hebben, en dat is vooral cruciaal als we met de auto door het land rijden. Hetzelfde geldt voor uw kat.

Wanneer we reizen met een kat of een ander huisdier moeten we voorbereid zijn op het onverwachte.

Dus, elke keer als uw kat het huis uit is, moet hij een kattenhalsbandje om met een up-to-date ID-tag, waarop uw huisadres en telefoonnummer staan.

Microchips zijn ook belangrijk voor het geval dat uw kat uit uw auto ontsnapt. De kans dat dit gebeurt is minimaal als ze in hun reismandje reizen, maar toch, reismandjes kunnen defect zijn of scheuren en er is maar één stop en één open deur tijdens uw reis nodig om te ontsnappen.

Ik zorg er altijd voor dat mijn gegevens ook aan de reismandjes van mijn katten zijn bevestigd, samen met hun dierenartsverklaring, voor het geval iemand zich zorgen maakt over de inentingen van mijn kat, of als ik ze naar de dierenarts moet brengen in het gebied waar ik op bezoek ben.

De basisbehoeften van uw kat

Als uw autoreis een eenvoudig dierenartsbezoek is, dan is voedsel of water niet nodig, maar als het om lange reizen gaat, vooral als je van het ene gebied naar het andere gaat, zal je kat water en traktaties nodig hebben, of goed voer. In sommige gevallen hebben ze zelfs een draagbare kattenbak nodig om hun behoefte te doen.

Je zult regelmatig moeten stoppen, vooral als je alleen rijdt, zodat je kunt controleren of ze honger of dorst hebben.

Daarom stel ik voor dat je bij het plannen van je reis ook je stops plant, zodat je niet hoeft te stoppen in gebieden waar te veel verkeer is. Luide geluiden kunnen uw kat stress bezorgen en sommige kunnen proberen te ontsnappen als u hen eten geeft of hun nest verschoont.

Eerste Hulp Kit

Een EHBO-doos meenemen op een lange reis is belangrijk voor menselijke noodgevallen, maar als je ook met je pluizenbaaltje reist, moet je ook aan hun behoeften denken.

Een auto hulp kit kan bevatten, speelgoed, extra beddengoed, hun favoriete traktaties, of zelfs hun verzorging kam. Kortom, alles wat de reisangst van uw kat kan verzachten.

Voor katten met gezondheidsproblemen, moet u misschien hun medicijnen innemenen voor degenen onder u die met meer dan één kat in hetzelfde reismandje reizen, moet u ook voorbereid zijn op mogelijk vecht- of agressief gedrag.

En hoewel het het beste is om je katten gescheiden te houden, als er toch een gevecht ontstaat, moet je misschien wat krabwonden behandelen, dus zorg ervoor dat je ook door dierenartsen goedgekeurde zalven hebt.

Schoonmaakmiddelen

Als het de eerste keer is dat je met je kat op reis gaat, moet je weten dat sommige katten poepen als ze bang zijn. Daarom raad ik je aan om waterdicht bodembedekking te gebruiken voor de bodem van het reismandje en vergeet niet om katvriendelijke schoonmaakspullen mee te nemen.

Enzymenreinigers zijn geweldig voor het schoonmaken van kattenurine, maar je moet ook ervoor zorgen dat het schoonmaakmiddel dat je meeneemt geurloos en veilig is. Katten zijn gevoelig voor sterke geuren en een sterk schoonmaakmiddel kan hun ongemak tijdens het reizen vergroten.

De gemakkelijkste manier om het reismandje van je kat schoon te maken als je onderweg bent, zijn katvriendelijke doekjes, en zorg ervoor dat je babydoekjes vermijdt of andere doekjes die wij mensen geneigd zijn te gebruiken.

Kies de juiste temperatuur

Er zijn subtielere manieren om van een autorit een luchtig ritje te maken en een deel daarvan is de temperatuur in de auto. Om het goed te doen, moet u rekening houden met het materiaal van het reismandje van uw kat, hun vacht, en de temperatuur buiten vs. in uw auto.

In de zomer kan een zacht reismandje te warm zijn voor je kat, dus je moet overwegen om je airco aan te zetten.

Als je in koudere maanden reist, probeer ik ook de temperatuur niet te hoog te zetten, want de lucht kan te benauwd worden en tenzij het reismandje een goede ventilatie heeft, kan je katje oververhit raken.

Overmatig hijgen en ademhalingsmoeilijkheden zijn duidelijke tekenen dat je kat het te warm heeft. Dus als je ze ziet miauwen uit protest en hijgen, is dat zeker een teken dat je de lucht koeler moet zetten en ze misschien ook wat water moet geven.

Speel rustgevende muziek

Mijn laatste suggestie zal de reis van je kat niet veiliger maken, maar het kan hem wel minder emotioneel belastend maken.

Er zijn genoeg kattenmuziek compilaties zoals deze die uw kat kunnen helpen slapen tijdens de hele autorit.

Het hoeft niet eens kattenmuziek te zijn. Het kan ook muziek zijn waar je kat graag naar luistert. Mijn katten houden van Keltische muziek, dus ik zorg ervoor om een paar Enya liedjes in de mix te doen terwijl we rijden!

Zijn er alternatieven voor Cat Carriers?

Ik weet hoe frustrerend een reismand kan zijn. Ten eerste, het is niet altijd makkelijk om je kat van hun reismandje te laten houden, en ze erin zetten kan een hele prestatie zijn.

Veel dragers kunnen ook omvangrijk zijn en moeilijk te dragen, zelfs als de afstand tot uw auto een paar meter van uw huis is.

Dus, zijn er nog andere veilige opties om uw kat te vervoeren?

Wegwerp reismandjes

Wegwerpdragers zijn meestal gemaakt van karton, en ze worden voornamelijk gebruikt door bepaalde asielen voor pas geadopteerde kittens en katten.

Zoals de meesten van jullie zich kunnen voorstellen karton is geen duurzaam of blijvend materiaal en het kan gemakkelijk een ongelukje of een kittentrekker veroorzaken.

Ik bedoel, als je kat door je schoenendoos kan kauwen, dan kan hij zich ook een weg kauwen door een kartonnen wegwerpmandje.

Kittens hebben natuurlijk niet de fysieke kracht om dit te doen, maar karton kan na verloop van tijd gemakkelijk buigen en doorzakken waardoor meerdere uitgangen ontstaan. Zoals ik al zei kunnen katten hun reismandje bevuilen als ze bang zijn, dus als het gemaakt is van een kartonachtig materiaal kan het gemakkelijk scheuren, wat kan leiden tot een op hol geslagen kat of kitten.

Soortgelijke eenmalig te gebruiken dozen of wasmanden en kussenslopen zijn een ongeluk wachtend om te gebeuren. Ten eerste kunnen ze scheuren, maar ze kunnen ook verstikking en ernstige angst bij uw kat veroorzaken, en laten we niet vergeten dat er geen manier is om ze veilig aan uw autostoel vast te maken.

Kartonnen dragers kunnen alleen worden gebruikt als een noodsituatie, en je zult ervoor moeten zorgen dat ze voldoende ademhalingsgaten hebben aan de bovenkant en de zijkanten. Je zult de doos ook moeten bekleden met een plastic zak en dan afdekken met een dikke deken, zodat hij niet nat wordt.

Wegwerpdragers zijn in geen geval een draagalternatief voor welke reis dan ook, maar vooral voor verre autoritten.

Veiligheidsgordel harnas

Veel hondenouders gebruiken een tuigje om hun hond aan de autostoel vast te maken, en sommigen van u vragen zich misschien af of deze methode ook voor uw kat kan worden gebruikt.

Dit is een ingewikkeld onderwerp omdat niet alle katten graag een tuigje dragen en veel van hen flexibel genoeg zijn om aan een tuigje te ontsnappen.

Natuurlijk is een kattentuigje niet hetzelfde als dat wat we bij honden gebruiken, maar ik heb op internet genoeg katten vloeibaar zien worden om uit hun tuigje te komen en het op een lopen te zetten.

Als uw kat geen problemen heeft met het dragen van een harnas en ze zijn chill over geluiden buiten, dan zou u het een testrit rond uw blok kunnen geven. Maar de meeste katten kunnen onvoorspelbaar zijn, en een bange kat kan je afleiden, zelfs als ze met een tuigje op de achterbank vastzitten.

Dat is waarom ik denk een reismandje een veel veiliger optie is dan het kattentuigje, vooral voor lange reizen. Maar zelfs een uitstapje naar de dierenarts kan de grenzen van uw kat verleggen en na verloop van tijd kan hij het tuigje gaan associëren met onaangename ervaringen in plaats van uw gezamenlijke wandelingen langs het park.

Hoe zit het met een sporttas?

Iets anders waar ik op gestuit ben zijn pagina’s die sporttassen voorstellen als een manier om hun katten te vervoeren.

Dit is geen optie, want sporttassen zijn niet ontworpen om een huisdier in te vervoeren. Niet alleen zijn ze misschien niet bestand tegen het gewicht van je kat, maar ze hebben ook niet genoeg of geen ventilatie om voldoende luchtstroom te bieden.

Als je slechte ervaringen hebt met reismandjes of je kat vindt ze niet leuk, dan moet je ofwel een reismandje vinden dat voor jou werkt en positieve training gebruiken om je kat zich comfortabel te laten voelen in hun reismandje.

Afsluitende gedachten

Reizen met je kat kan een prachtige ervaring zijn, maar ze vrij laten rondlopen in je voertuig is een recept voor een ramp.

En terwijl ik begrijp dat voor sommigen van u dragers een nachtmerrie kunnen zijn, zijn ze het veiligste alternatief voor kattenreizen.

Meer zelfs, dragers hoeven niet iets te zijn waar jij en je kat bang voor zijn. Kies gewoon voor een bovenlader en maak er een positieve plek van en niet een of andere boeman die je uit de kast haalt elke keer als je moet reizen.

Vertel ons nu, welke dragers uw autoreizen tot een geweldige ervaring hebben gemaakt!