Houden katten van hoofdmassages? Het interessante antwoord

Katten zijn intrigerende dieren die een groot aantal manieren hebben waarop ze graag met ons omgaan. Hoewel alle katten anders zijn, houden de meeste huiskatten van hoofdmassages.

Ze genieten niet alleen van de fysieke interactie en de beweging van de massage, maar ze kunnen ook veel gezondheidsvoordelen van massages krijgen. Ze vinden het vooral leuk om achter de oren en rond de schouders te worden gewreven, maar sommige katten genieten ook echt van een kras op de bovenkant van het hoofd.

3 katten gezichtsverdeler

Houden katten van hoofdmassages?

Katten houden van genegenheid van hun eigenaren. Het laat hen weten dat ze geliefd zijn en het zorgt ervoor dat ze zich veilig en gewild voelen. En hoofdmassages, evenals lichaamsmassages, kunnen helpen om stress te verlichten, terwijl ze zelfs de bloedcirculatie verbeteren en in het algemeen de stemming van uw kat verbeteren.

Het is echter de moeite waard eraan te denken dat katten overprikkeld kunnen raken. De jouwe heeft er misschien genoeg van om zijn hoofd na een paar minuten te laten masseren of hij kan ervan genieten voor de volledige lengte van de film die je bekijkt.

Over het algemeen, wanneer uw kat er genoeg van heeft, zal hij zijn kop weg bewegen of uw schoot verlaten. Sommige katten reageren echter op overprikkeling door te slaan, krabben of in je hand te bijten.

Vinden katten het leuk om gekust te worden?

In werkelijkheid krijgen katten niet echt veel van een kus, tenzij ze kusjes krijgen sinds ze kittens waren en het herkennen als je ze aandacht geeft en liefde toont. Als een kat niet gewend is om kusjes te ontvangen, en het is een kat die je niet kent, kunnen ze het als vreemd gedrag zien en tekenen van voorzichtigheid of angst vertonen als je naar binnen leunt om zijn hoofd te kussen.

Waarom rollen katten op hun rug als ze je zien?

Soms rolt je kat op zijn rug als hij je ziet. Een kat zal dit alleen doen als hij je diep vertrouwt en het is een teken van genegenheid en vertrouwen. Het kan ook een teken zijn dat ze hun buik willen laten wrijven of dat ze klaar zijn om te spelen.

Waarom voeden katten hun billen op als je ze aait?

De meest waarschijnlijke reden dat een kat zijn billen optilt wanneer je hem aait, is dat hij geniet van de ervaring en wil dat je meer aandacht besteedt aan het gebied. Het kan ook een instinctieve reactie zijn en sommige katten zullen hun billen optillen als ze loops zijn.

katteneigenaar
Afbeelding Credit: Piqsels

Moet ik mijn kat headbutten?

Katten kopstoten als een teken van genegenheid en om je te markeren als een van hun eigen. Het is een vorm van sociale binding. Als je kat je kopstoot, is het prima om het terug te doen en kun je proberen de kopstoot zelf te initiëren. Doe het rustig aan en je kat moet het zien als een teken van genegenheid dat hij zal waarderen.

Vinden katten het leuk om aangesproken te worden?

Het is duidelijk dat katten niet echt begrijpen wat mensen tegen hen zeggen, maar studies suggereren dat ze het nog steeds leuk vinden om met hen te worden gesproken. Ze letten op de stem en studies tonen aan dat katten de voorkeur geven aan een zachte en zachte stem van hun eigenaar.

vrouw eigenaar aaien en spelen met haar kat thuis
Afbeelding Credit: Stokkete, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Katten zijn zeer expressieve dieren en ze waarderen aandacht en genegenheid van hun eigenaar. Ze genieten vooral van massages en, naast lichaamsmassages, genieten ze ervan om verschillende delen van het hoofd te laten masseren, hoewel alle katten anders zijn. Katten vinden het ook leuk om aangesproken te worden en als je kat je vertrouwt, kan hij ook een langzame, zachte kopstoot waarderen die je genegenheid toont.

thematische pauze

uitgelicht Image Credit: Karpova, Shutterstock