Hoe gebruikte kattenbakvulling te verwijderen: 4 veilige opties

Het maakt niet uit hoeveel je van je kat houdt, er is niets leuks aan het uitscheppen van hun kattenbak. Het stinkt, maar je moet het minstens twee keer per dag doen, en afhankelijk van hoeveel katten je bezit, kan gebruikt nest behoorlijk zwaar zijn.

Er is ook de kwestie van de verwijdering. Gebruikt kattenbakvulling is niet alleen stinkend – het kan ook de omgeving vervuilen en schade veroorzaken als je niet voorzichtig bent. In dit artikel zullen we het hebben over enkele van de veiligste opties die u heeft als het gaat om het weggooien van de gebruikte kattenbakvulling van uw kat.

3 kattenverdeler

De 4 manieren om gebruikt kattenbakvulling veilig weg te gooien

1. Zak en Bak It

De klassieke en meest eenvoudige methode voor het weggooien van gebruikt kattenbakvulling is om het op te bergen en in de prullenbak te gooien. Gebruik biologisch afbreekbare of composteerbare zakken om uw impact op het milieu te verminderen. Schep het vuile strooisel gewoon in de zak, bind het stevig vast en plaats het in je vuilnisbak. Klaar!

Een persoon die samengeklonterde kattenpoep in een vuilniszak plaatst
Afbeelding Credit: Anciens Huang, Shutterstock
thematische pauze

2. Composteer het (met voorzichtigheid)

Sommige soorten kattenbakvulling, zoals zaagsel, houtkrullen of andere biologisch afbreekbare materialen, kunnen worden gecomposteerd. Vergeet echter niet om een aparte composthoop te maken voor huisdierafval, omdat kattenuitwerpselen schadelijke parasieten kunnen bevatten. Gebruik deze compost nooit op eetbare planten of in moestuinen. Het is het meest geschikt voor sierplanten of bloembedden.

thematische pauze

3. Probeer Vermicomposting

compostbak vol
Afbeelding Credit: Antranias, Pixabay

Vermicomposting is een proces dat wormen gebruikt om organisch afval af te breken, waaronder sommige soorten gebruikte kattenbakvulling. Om dit te doen, zet je een aparte wormenbak op met beddengoed en voedselresten voor de wormen. Voeg het bevuilde, biologisch afbreekbare strooisel toe en laat de wormen hun magie werken. Net als bij gewone compostering is het belangrijk om deze compost niet te gebruiken op alles wat je van plan bent te eten.

thematische pauze

4. Zoek naar een groene afvalbak

Sommige gemeenschappen bieden groene afvalbakken voor tuinsnoeisel en andere composteerbare materialen. Als uw kattenbakvulling biologisch afbreekbaar is, kunt u deze mogelijk weggooien in uw plaatselijke groenafvalbak. Zorg ervoor dat u uw lokale regelgeving controleert, omdat het beleid voor het verwijderen van huisdierafval kan variëren.

cat + lijnverdeler

Waarom u gebruikte kattenbakvulling nooit moet doorspoelen

Het kunnen doorspoelen van gebruikt zwerfvuil zal het leven zo gemakkelijk maken, nietwaar? Helaas zal het alleen maar problemen veroorzaken.

Kattenbakvulling, vooral de klonterende kleisoort, is zeer absorberend, dus het kan opzwellen en uw sanitair verstoppen. Zelfs zwerfvuil dat als doorspoelbaar op de markt wordt gebracht, kan niet volledig afbreken, dus u moet waarschijnlijk het risico niet nemen.

Er is ook het milieurisico om over na te denken. Kattenuitwerpselen kunnen tonnen bacteriën en parasieten bevatten. Door ze door het toilet te spoelen, worden deze verontreinigingen rechtstreeks in uw lokale waterwegen geïntroduceerd. Afgezien van het schaden van het waterleven, kunnen ze ook waterbronnen zoals rivieren en meren vervuilen.

Kattenuitwerpselen in kattenbak met silicagelvuller
Afbeelding Credit: Al More, Shutterstock

3 kattenverdeler

Conclusie

Het weggooien van gebruikt kattenbakvulling is een noodzakelijk kwaad van het bezitten van deze harige schatjes. Het maakt niet uit wat voor soort afval je gebruikt, de gemakkelijkste manier om dat te doen is door het gebruikte afval in te pakken en in de prullenbak te gooien. Als je de tijd en de neiging hebt om dit te doen, kun je ook proberen je gebruikte strooisel te composteren, zolang het biologisch afbreekbaar is.

Wat je ook doet, spoel nooit gebruikt kattenbakvulling door het toilet. Je vernietigt niet alleen je sanitair, maar je zult ook een ravage aanrichten in je omgeving.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Mr.Piya Meena, Shutterstock