Hoe een kattenfokker te worden: ethiek om te volgen

Net zoals het zijn van een katteneigenaar niet zo eenvoudig is als het hebben van een kat in je huis, is het zijn van een kattenfokker niet zo eenvoudig als het hebben van een kat die kittens baart. Katteneigenaren hebben een enorme verantwoordelijkheid om fysiek, emotioneel en financieel voor hun katten te zorgen, en die verantwoordelijkheden en meer zijn van toepassing op kattenfokkers.

Als u geïnteresseerd bent om kattenfokker te worden, moet u zich houden aan ethische voorschriften om ervoor te zorgen dat uw fokkerij geschikt en humaan is. In dit artikel bespreken we wat er nodig is om een kattenfokker te worden, zowel in termen van uitgaven als ethiek.

cat + lijnverdeler

Bereid je voor op de kosten

Het fokken van katten is niet zo eenvoudig als het laten produceren van kittens door een mannelijke en vrouwelijke kat. Er zijn verschillende uitgaven die u moet dekken, waarvan er vele doorlopend zijn.

Kosten vooraf

Voordat u zelfs maar kunt beginnen, moet u betalen voor kattenmateriaal. Voedsel, kommen, kattenbakken, nestkasten, krabpalen en beddengoed zijn het absolute minimum. Afhankelijk van hoeveel fokkatten u van plan bent te bezitten, kunnen deze kosten enkele honderden dollars of meer bedragen.

Vervolgens moet u de katten kopen. Een enkele fokkat kan gemakkelijk meer dan $ 1000 kosten, en de prijs zal alleen maar toenemen naarmate het ras zeldzamer is. Als u niet van plan bent om uw kater te kopen, moet u geld opzij zetten voor dekgelden. Deze vergoedingen worden gebruikt om een fokker te betalen die een kater heeft om te fokken. Aan de andere kant, als u ervoor kiest om een mannelijke kat te kopen, moet u ook een dekhengst bouwen zodat het mannetje niet in de buurt van de vrouwtjes komt wanneer hij dat niet zou moeten doen.

moederkat en zijn kittens
Afbeelding credit: Esin Deniz, Shutterstock

Lopende kosten

Voedsel en strooisel moeten constant worden bijgevuld en andere verzorgingsartikelen voor huisdieren zullen uiteindelijk verslijten en moeten worden vervangen. Speelgoed moet regelmatig worden gekocht, zodat uw katten een goede rotatie van entertainmentopties en voldoende verrijking hebben.

Medische zaken zullen ook een groot deel van uw lopende kosten uitmaken. Algemene veterinaire zorg, zoals routinecontroles, zorg voor ongevallen en ziekten, sterilisatieprocedures, chippen en vaccinaties, moet in uw budget zitten voor elke kat en kitten die u bezit. Bovendien moet u kunnen betalen voor genetische gezondheidstests, ziektetests en bloedtests om de gezondheid van uw fokkatten en eventuele geproduceerde kittens te waarborgen.

Overige kosten

Naast de zorg voor de katten, moet u ook de kosten betalen die gepaard gaan met het runnen van een bedrijf. Dit kunnen verzekeringskosten, website- of marketingkosten, kattenshowapparatuur en -vergoedingen, onroerendgoedbelasting en registratiekosten omvatten, om er maar een paar te noemen.

garen kogelverdeler

Hoe een ethische kattenfokker te worden

Voordat je een ethische kattenfokker wordt, moet je jezelf één vraag stellen; Waarom wil je kattenfokker worden? Als het antwoord geldelijk gewin is, is het niet het juiste beroep voor jou.

Als kattenfokker moet uw prioriteit liggen in het belang van elke kat en kitten die u onder uw hoede hebt. Als u toegewijd bent aan het ras dat u fokt en in staat bent om te zorgen voor de gezondheid en veiligheid van elke kat die u bezit, bent u misschien klaar om een kattenfokker te worden.

1. Onderzoek Kattenfokkerij

Deze stap kan langer duren dan alle andere stappen op deze lijst, wat goed is. Voordat u begint, moet u de ins en outs van het fokken van katten kennen. Natuurlijk leer je sommige dingen met ervaring, maar de veiligheid en het welzijn van je katten kun je niet aan het toeval overlaten. Als je niet veel moeite doet voor deze stap, zullen je fokinspanningen waarschijnlijk mislukken voordat ze zelfs maar beginnen.

Leer meer over het voortplantingsproces van katten en het geboorteproces. Als u lokale kattenfokkers kent, neem dan contact met hen op en stel specifieke vragen over het fokken van katten, kattenverzorging en het runnen van een ethisch fokbedrijf.

Kattenfokker en zijn Devon Rex kat
Afbeelding credit: Veera, Shutterstock
thematische pauze

2. Registreer je bij een Notable Cat Council

Registreren bij een opmerkelijke kattenraad, zoals de Cat Fancier’s Association, is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u ethische richtlijnen volgt. Door u aan te melden bij een gerenommeerde kattenraad, wordt u gehouden aan een hoge morele en humane fokstandaard.

thematische pauze

3. Koop een mannelijke en vrouwelijke kat

Wanneer u klaar bent om aan het werk te gaan, kunt u mannelijke en vrouwelijke fokkatten kopen. U moet deze katten kopen bij een gerenommeerde fokker in plaats van een asiel of een vriend, omdat u ervoor wilt zorgen dat uw fokkatten een uitstekende stamboom hebben.

Als u zowel een reu als een female kat, je moet een aparte behuizing voor hen hebben. Zonder aparte huisvesting kan uw poes geïmpregneerd raken voordat ze volledig herstelt van haar laatste bevalling en bevalling.

Als u besluit geen kater te kopen, moet u een relatie aangaan met een andere gerenommeerde fokker die een mannelijke fokkat heeft. Dat is waar dekgelden in het spel zullen komen.

Vraag de fokker om u officiële medische en genetische gegevens te laten zien, zodat u de gezondheid van de dekreu kunt verifiëren. Wees voorbereid om soortgelijke documentatie ook voor uw kat te verstrekken.

thematische pauze

4. Registreer uw katten

Registreer alle fokkatten in het actieve register bij de door u gekozen kattenraad. Details over hoe u dit kunt doen, variëren afhankelijk van de organisatie waarbij u bent geregistreerd.

Perzische kittens in oranje background_Linn Currie, Shutterstock
Afbeelding credit: Linn Currie, Shutterstock
thematische pauze

5. Ras met zorg en intentie om het ras te verbeteren

Wanneer u begint met het fokken van katten, zorg er dan voor dat uw focus altijd ligt op wat het beste is voor het ras en de katten die u onder uw hoede hebt. Weten op welke ziekten je moet screenen is essentieel omdat elke soort verschillende kwetsbaarheden heeft.

thematische pauze

6. Houd alle katten en kittens in een hygiënische omgeving

Zorg ervoor dat alle katten altijd voedsel van hoge kwaliteit, water, onderdak, strooisel en andere benodigdheden krijgen. Plan regelmatige dierenartsbezoeken met alle katten en kittens en geef uw koningin voldoende tijd om te herstellen na de bevalling

thematische pauze

7. Alle records bijhouden

Wanneer u medische zorg, genetische tests, bloedtesten, ziektetests of een andere opmerkelijke procedure ontvangt, moet u de gegevens bijhouden. Elke vertrouwde fokker kan op verzoek alle documentatie produceren die ze over een specifieke kat hebben.

Dierenarts houdt kat vast
Afbeelding credit: H_Ko, Shutterstock
thematische pauze

8. Verkoop alleen gezonde kittens

Als een kitten ongezond wordt geboren, verkoop het dan niet aan uw klanten zonder voorafgaande openbaarmaking. Evenzo, als een kitten nog geen goed niveau van immuniteit tegen veel voorkomende infectieziekten heeft bereikt, verkoop het dan niet. Zelfs als een kitten alleen is blootgesteld aan een infectieziekte, kunt u het niet ethisch verkopen zonder die informatie bekend te maken.

thematische pauze

9. Blijf in contact met uw kopers

Als er eenmaal een kitten is gekocht, is dat voor jou niet het einde van het verhaal. U moet in contact blijven met de nieuwe eigenaren voor het geval ze in de toekomst vragen of zorgen hebben over hun katten. Het is uw verantwoordelijkheid om permanente educatie en advies te bieden. Houd er echter rekening mee dat het niet de bedoeling is dat u de rol van een dierenarts op enigerlei wijze vervangt.

3 kat face divider

Conclusie

Katten fokken is niet voor iedereen weggelegd. Voordat u zich aan deze lijn van werk wijdt, moet u ervoor zorgen dat u in alle mogelijke uitgaven kunt voorzien. Evenzo moet u zich houden aan ethische en humane fokpraktijken om de gezondste kittens te produceren. Het fokken van katten is moeilijk werk, maar nieuw leven in de wereld brengen en bijdragen aan een kattenras waar je gepassioneerd over bent, kan ongelooflijk lonend zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Mariia Boiko, Shutterstock