Hoe een kattenfokker te kiezen – Gidsen voor het kiezen van een fokker

Wilt u een kitten kopen bij een fokker?

Zoals altijd raad ik altijd aan om naar een reddingsgroep of een lokaal asiel voor een kat of kitten te gaan, maar soms hebben ze geen perfecte match voor het gezin.

In dat geval willen sommige mensen misschien naar fokkers kijken voor dat perfecte huisdier. Er zijn een paar dingen die mensen moeten weten om ervoor te zorgen dat de perfecte kat of kitten afkomstig is van een fokker die een goede reputatie heeft en in overeenstemming is met de juiste verzorging van hun katten.

Contracten/Garanties:

Een duidelijk geschreven contract is een must, ook onder vrienden. Het klinkt misschien zo zakelijk, maar als het vertrouwen geeft aan de eigenaar van het huisdier en de fokker dat het huisdier de best mogelijke zorg van beide kanten zal hebben. Het contract moet een gezondheidsgarantie hebben met tijdslimieten en details. Het moet uitleggen wat er zal gebeuren als er genetische problemen in het huisdier verschijnen.

Het vereist ook dat de nieuwe eigenaar van het huisdier een bepaald niveau van gezondheidszorg biedt en uitlegt wat er zal gebeuren als de nieuwe eigenaar om de een of andere reden geen zorg meer kan verlenen. Veel fokkers zullen aanbieden om het huisdier terug te nemen en opnieuw te huisvesten als er iets onvoorziens gebeurt met het nieuwe huis. Het is niet nodig om advocaten te bellen, maar een goed contract beschermt het huisdier, de fokker en de nieuwe eigenaar.

Lid van de vereniging:

Een goede fokker is lid van een vereniging. TICA en CFA zijn twee veel voorkomende in de VS. De meeste verenigingen zullen een pagina op hun website hebben die uitlegt welke standaard ze verwachten van de fokkers die tot de groep behoren. De verenigingen zullen ook de afstamming (stambomen) bijhouden van de huisdieren die de fokker aanbiedt. Als een fokker je geen bewijs van afstamming kan bieden, hoe kan die fokker dan weten of er gezondheidsproblemen zijn in een bepaalde lijn of dat ze inteelt zijn?

Sommige fokkers bieden huisdieren zonder registratie aan tegen lagere prijzen, maar pas op. Soms bieden ze het niet-geregistreerde nest aan omdat ze niet raszuiver zijn, ze niet goed fokken of omdat thaey de afstamming gewoon niet eens kent. De verenigingen hebben ook een standaard geschreven voor hoe het huisdier veronderstelt te verschijnen en te handelen. De normen zullen soms zelfs aangeven of er eigenaardigheden zijn van het ras van huisdier dat uniek is. Fokkers die tot de verenigingen behoren, proberen het ras te verbeteren door de richtlijnen en normen te volgen die de verenigingen hebben.

Kitten Vragenlijst:

Niet alle fokkers gebruiken een vragenlijst. Sommigen doen dat wel en sommigen stellen gewoon een paar vragen nadat je contact met hen hebt opgenomen. De eenvoudige vragen zullen een fokker in staat stellen om te weten dat de nieuwe eigenaar echt klaar is voor een bepaald ras en weet dat de nieuwe eigenaar serieus is over het committeren aan een nieuw huisdier.

Sterilisatie-/castratiebeleid:

Gerenommeerde fokkers zullen hun uiterste best doen om het kitten of de kat te steriliseren / castreren voordat ze hun huis verlaten. Dit beleid zorgt ervoor dat er geen ongewenste kittens worden geboren uit mensen die de fokcyclus voor hun huisdier mogelijk niet realiseren. Het helpt ook om te voorkomen dat sommige mensen katten fokken alleen voor geld.

Als de huisdieren om wat voor reden dan ook niet kunnen worden gesteriliseerd / gecastreerd voordat ze vertrekken, is er een strikt contract waarin staat wanneer de operatie zal plaatsvinden en een geldelijke boete tegen de nieuwe eigenaar als de procedure niet wordt uitgevoerd. Als iemand daadwerkelijk fokker wil worden, zijn er meestal veel meer vragen, hogere kosten en een mentorschap dat tussen de nieuwe prospect en de fokker zal zijn. Een gerenommeerde fokker zal zich grote zorgen maken over intacte katten die het huis verlaten, net zo veel als de gezondheid van het kitten in het nieuwe huis.

Een goede fokker zal er zijn:

Als er iets onverwachts gebeurt met een kitten, heeft een gerenommeerde fokker contactgegevens voor mensen om contact met hen op te nemen. De fokker zal niet bij iemands wenkende oproep zijn, maar moet vragen of zorgen binnen een redelijke termijn beantwoorden.

De fokker kan geen vragen beantwoorden die meer gericht zouden moeten zijn op een dierenarts, maar goede fokkers kennen hun kattenras. Ze zullen in staat zijn om basisverzorgingsvragen, verzorgingsvragen en vragen in verband met de training en het gedrag van het ras te beantwoorden.

De goede fokker moet bereid zijn om te luisteren naar elk veterinair rapport dat u mogelijk hebt gekregen en bereid zijn om commentaar te geven. Deze type fokkers zullen normaal gesproken een oplossing bieden om zowel het huisdier als de nieuwe eigenaar te helpen. Een persoon kent deze informatie misschien niet van tevoren, maar er kunnen vragen worden gesteld voordat hij het nieuwe huisdier krijgt dat kan onthullen of de fokker er voor u is. Als u in het begin vragen stelt die onbeantwoord zijn, heeft u mogelijk onbeantwoorde vragen nadat u het nieuwe huisdier hebt gekregen.

Huisdieren aangeboden op welke leeftijden:

Gerenommeerde fokkers hebben meestal niet veel dieren op verschillende leeftijds om nieuwe eigenaren van gezelschapsdieren aan te bieden. Dat wil niet zeggen dat een goede fokker geen twee of drie nesten op verschillende leeftijden (afhankelijk van de tijd van het jaar) of een paar huisdieren die ouder kunnen zijn om aan te bieden. Goede fokkers plaatsen kittens normaal gesproken op 12-20 weken oud, met een paar uitzonderingen van het vasthouden van sommige kittens voor de show. Een fokker die veel oudere kittens heeft die simpelweg nog geen thuis hebben gevonden, heeft misschien niet de beste kittens te bieden of te veel kittens te bieden.

Te mooi om waar te zijn:

Wanneer u op zoek bent naar een fokker, onderzoek dan de prijs van het kitten- of kattenras dat u wilt. Veel van de gerenommeerde fokkers zullen een vergelijkbare prijs in rekening brengen. Als het een lage prijs is, krijgt u mogelijk een fokker die het huisdier niet eens heeft en zal verdwijnen nadat u een betaling hebt gedaan. Deze oplichters hebben foto’s en een verhaal, maar geen huisdier.

Als ze geen website hebben en adverteren in minder dan gerenommeerde advertenties, wees dan zeer voorzichtig. Ook als ze een huisdier met korting aanbieden omdat er iets mis is met het huisdier, vraag dan om meer details. Vaak kunnen de gezondheidsproblemen die een korting veroorzaken, meer problemen veroorzaken voor de nieuwe eigenaar met dierenartsrekeningen en werken voor de verzorging van het huisdier.

Gezond verstand:

Al met al zijn er veel fokkers die houden van hun huisdieren, hun ras en de mensen die hun baby’s een nieuw thuis geven. Gebruik bij het zoeken dezelfde kennis die je zou hebben bij het vinden van een nieuwe vriend. Zorg ervoor dat ze legitiem zijn, zorg ervoor dat ze eerlijk zijn en zorg ervoor dat ze betrouwbaar zijn. Krijg gewoon antwoord op uw vragen. Als de fokker niet met u over het ras kan praten of geen van uw vragen beantwoordt, moet u misschien overwegen om naar een andere fokker te verhuizen.

Over de auteur:

Johnny Gobble is een praktiserend dierenarts in Vonore, TN USA voor de afgelopen 21 jaar. Hij
woont met zijn vrouw, Brittney, en er drie kinderen (Ali, Brooklynn en Obadiah) in
Sweetwater, TN Verenigde Staten.

Ze zijn betrokken geweest bij het fokken van katten en TICA bijna tien
jaar en hebben meer dan 20 jaar gecombineerde fokervaring. Johnny is de co
oprichter, eerste fokker en belangrijke bijdrager aan het Lykoi-ras.

Hij is de Breed-voorzitter bij TICA en communiceert met de onderzoekers voor de Lykoi. Meer dan 70% van de Lykoi in de wereld zijn een direct resultaat van het werk dat Johnny en
Brittney heeft dat gedaan.
Officiële website: