Hoe controleert u uw kat op oorinfecties?

Oorcontroles

Zowel Squidley als ik kunnen het geluid van een traktatiezakje dat geopend wordt van minstens vijf mijl afstand horen, maar we moeten allebei nog steeds een goede oorhygiëne hebben om dat te kunnen doen. Ik moet mijn mensen vertellen om ervoor te zorgen dat onze oren vrij blijven van oorsmeer, puin en elk teken van infectie, zodat we elke keer kunnen komen aanrennen als mama in de buurt van een van de kastjes komt.

Hoe het buitenoor van uw kat eruit moet zien

Het buitenoor van een gezonde kat (ook wel pinna genoemd) heeft een fijn laagje bont zonder willekeurige kale plekken; het moet ook lichtroze en schoon zijn. Als de oren niet schoon zijn door afscheiding, roodheid of zwelling, breng uw kat dan naar de dierenarts.

Hoe de buitenoren van uw kat te controleren

Uw kat moet rustig zijn als zijn oren worden gecontroleerd (niet dat ik ooit rustig ben als mama me vasthoudt, ik kronkel graag), dus zorg ervoor dat er geen andere huisdieren in dezelfde kamer zijn. Vouw de oren van uw kat voorzichtig naar achteren en kijk in de gehoorgang. Wij katten produceren, in tegenstelling tot mensen, niet veel oorsmeer, dus als er een grote hoeveelheid in de oren van uw kat zit, breng hem dan naar de dierenarts. Andere dingen die niet in de oren van uw kat mogen zitten zijn donker gekleurd vuil en vreemde geuren.

Hoe maak je de oren van je kat schoon?

Dit is het ergste deel van dit proces; hoezeer ik ook probeer, ik krijg de smurrie niet uit de oren! Hoe dan ook, hier is hoe u de oren van uw kat kunt schoonmaken om ze zo comfortabel mogelijk te maken. Doe wat vloeibare oorreiniger, bij voorkeur een die uw dierenarts heeft aanbevolen, op een gaasje of zelfs op een watje. Trek het oor van uw kat voorzichtig naar achteren en veeg eventueel vuil of oorsmeer weg als het op het buitenoor zit. Wrijf niet over het oor en probeer NIET om de gehoorgang van uw kat schoon te maken, alleen uw vat mag het schoonmaken omdat u per ongeluk trauma of infectie kunt veroorzaken.

Tekenen van ongezonde oren

Hier zijn enkele van de symptomen die ik heb als ik een probleem heb met mijn oren: supergevoelige oren, hoofd kantelen, vreemde geur, aanhoudend krabben aan het oor, gehoorproblemen, zwarte/gele afscheiding, rode zwelling in de gehoorgang, desoriëntatie, evenwichtsproblemen, hoofdschudden of zelfs oorbloedingen.

Veel voorkomende oorziekten om voor uit te kijken

Er zijn verschillende symptomen voor verschillende soorten oorontstekingen, hier zijn er een paar:

  • Als uw kat overmatig aan zijn oren krabt en bruinzwarte oorresten heeft, dan heeft uw kat waarschijnlijk oormijt, ze komen vrij veel voor, maar zijn besmettelijk voor andere huisdieren.
  • Als uw kat allergieën heeft, dan zijn ze vatbaarder voor oorontstekingen. Meestal zijn gist of bacteriën echter de oorzaak van oorontstekingen.
  • Als uw kat meer dan normaal met zijn kop schudt of al een oorinfectie of oormijt heeft, dan kan uw kat een oorhematoom hebben. Een hematoom is een verzameling van serum en bloed tussen het kraakbeen en de huid van het buitenoor. Meestal worden ze veroorzaakt door een infectie, of vlooien, of oormijt, of zelfs puin.

Hoe te gebruiken Kattenoor druppels

Als uw kat een oorprobleem heeft, neem uw kat dan mee naar de dierenarts en vraag hem hoe hij denkt dat hij het beste oordruppels kan toedienen. Er zijn echter enkele algemene tips die je kunt volgen om je katachtige vriend te helpen.

  • Lees ALTIJD de instructies op het flesje
  • Als er vuil in de gehoorgang zit, gebruik dan de eerdere instructies over hoe u het oor van uw kat veilig kunt schoonmaken voordat u de druppels toedient.
  • Trek de oorklep voorzichtig terug wanneer u de voorgeschreven hoeveelheid oplossing inbrengt.
  • Masseer het oor van uw kat om het medicijn in het oor te laten werken.
  • Geef uw kat het medicijn altijd zo lang als de dierenarts u gezegd heeft, het niet afmaken van de kuur zal niet bevorderlijk zijn voor het oor van uw kat.
  • Zorg ervoor dat je kat weet dat je van ze houdt door ze achteraf een traktatie te geven (mijn favoriete stap)

Ik hoop dat deze tips u helpen uw kat comfortabel te houden terwijl u hun oren controleert en oordruppels toedient!