Hoe groot worden Bengaalse katten?

Hoe groot worden Bengaalse katten?

Als mijn moeder vertelt dat ze eigenaar is van een Bengaalse kat, wordt haar altijd gevraagd naar mijn grootte en gewicht in vergelijking met andere rassen. Mensen denken dat omdat tijgers enorm zijn, ik dat ook ben. Ze zijn verrast als ze ontdekken dat ik, als ik volgroeid ben, tussen de 8 en 15 pond weeg, net als de gemiddelde kortharige huiskat.

Meestal is de mannelijke Bengaal groter dan de vrouwelijke Bengaal en dat is in mijn familie zo. Ik weeg 15 pond terwijl mijn zus Cheddar een miezerige acht pond weegt. Gemiddeld wegen de meeste mannelijke Bengalen 10 tot 15 pond en de meeste vrouwtjes 7 tot 10 pond.

Bengalen kunnen groter lijken dan andere rassen omdat hun magere, atletische lichamen lang zijn.Bengalen komen ook aan zonder beweging, zoals de meeste katten.