Hebben katten eigenlijk 9 levens? Hier zijn negen redenen waarom ze dat echt doen

Waarom zeggen ze dat katten 9 levens hebben?

Deze mythe dateert uit het oude Egypte, de oude Egyptenaren hielden van en aanbaden hun katten alsof ze goden waren. Hebben katten negen levens, of hebben ze er echt zeven?

In veel landen zoals Duitsland, Spanje en Turkije is de algemene overtuiging dat katten eigenlijk 7 levens hebben. Maar we gaan de oude Egyptenaren volgen en zeggen dat onze katten er 9 hebben.

Ze zeggen dat Curiosity katten doodt, maar het blijkt dat het eigenlijk een stuk moeilijker is dan dat. Zelfs als we ver teruggaan naar de 1e eeuw toen ze van torens werden gegooid, hebben katten de gewoonte gehad om de dood te bedriegen. Heeft een kat 9 levens?

Alles over katten ging uit en deed wat onderzoek om te vinden wat katten superoverlevenden maakt.

Hier zijn 9 geheime redenen waarom katten echt 9 levens hebben.

1. Katten landen altijd op hun voeten.

kat heeft 9 levens

2. Katten zijn moderne ninja’s.

kat ninja 9 levens

3. Hoewel ze klein zijn, zullen katten waarschijnlijk een veel groter en enger dier uitschakelen.

kat vecht hond

4. Katten behoren tot een heel speciale familie Ze hebben de kracht van leeuwen, tijgers en cheeta’s in hun ziel.

Katten en tijgers

5. Ze hebben extreem goede behendigheid.

kattenbalans

6. Katten zijn erg schoon, dus minder vatbaar voor ziekten andere dieren.

katten schoonmaken

7. Het speciale zesde zintuig van katten houdt ze buiten schot.

8. Het zijn superieure jagers.

katten zijn geweldige jagers met 9 levens

9. Ze vinden altijd hun weg naar huis.

waarom katten 9 levens hebben

Een kat kan ver van huis afdwalen, maar hij zal bijna altijd zijn weg terug weten te vinden. Dit geldt zelfs ’s nachts vanwege hun vermogen om adequaat te zien in het donker. Al deze kwaliteit is wat katten echt uniek maakt.

Hebben katten echt negen levens? Nou, hier zijn enkele geweldige video’s om dat te bewijzen

Misschien vind je dit ook interessant:

Wat betekent het dat katten negen levens hebben?

Door de geschiedenis heen is van katten gezegd dat ze negen levens hebben. Hebben ze echt negen levens? Wat betekent het dat katten negen levens hebben? Blijf lezen om erachter te komen …

Tot je verbazing is “katten hebben negen levens” een mythe. Maar waarom werd het geassocieerd met katten en niet met een ander dier of huisdier? Eerlijk gezegd is een kat een uniek dier, hij kan van de top van een gebouw met twee verdiepingen springen en veilig landen, naar je kijken en weglopen alsof hij van een bank is gesprongen.

Hun vermogen om veilig van hoge plaatsen te springen en hun neiging om te ontsnappen aan schadelijke catastrofes hadden ertoe kunnen leiden dat mensen dachten dat ze meerdere levens hebben.

Waarom “negen” en geen ander nummer?

Welnu, de uitdrukking “katten hebben negen levens” is een oude en kan worden herleid tot die tijd dat magie populair was.

De geschiedenis wil dat negen een magisch getal is en dit zou de reden kunnen zijn waarom negen het meest geschikt was om met katten te associëren. Bovendien worden katten al sinds mensenheugenis gevreesd omdat ze magisch zijn. Hier is de waarheid over katten …

Katten zijn niet onsterfelijk, net als wij, ze hebben maar één leven. In tegenstelling tot mensen hebben katten echter meer wervels.

Dit betekent dat wanneer hij springt of per ongeluk van hoge plaatsen valt, hij in staat is om zijn lichaam rond te draaien om recht op zijn voeten te landen. Wetenschappers noemen dit “rechtzettende reflex”. Katten hebben ook superflexibele botten met een lichte structuur en een dikke vacht die ze allemaal in hun voordeel gebruiken.