Grijze Ragdoll Cat

Een veel gestelde vraag is ‘Kan een Ragdoll Kat Grijs zijn?

Wanneer u naar de website van een ragdoll kattenfokker kijkt, zult u misschien verbaasd zijn dat er geen melding wordt gemaakt van grijze ragdoll katten. Dit komt omdat grijze ragdoll katten worden geïdentificeerd door de technische term ‘blauw’ en niet ‘grijs’.
grijze ragdoll kat
De Ragdoll kat is een grote, langharige kat met een volgzaam temperament. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen, maar de traditionele kleuren zijn Seal, Blue, Chocolate, Lilac, Flame en Cream.  Hoewel het blauw wordt genoemd, is een blauwe punt Ragdoll eigenlijk een warme grijs / taupe kleur die varieert in intensiteit van kat tot kat.

De Blue Point Ragdoll heeft een grijze vacht met donkerdere punten op de oren, snuit, staart en voeten. Geografische locatie en dieet, evenals de genetica van de kat, bepalen de kleur van zijn lichaam dat overal van licht tot donkergrijs kan zijn. De kerntemperatuur van een Ragdoll kan de kleur beïnvloeden. Naarmate een Ragdoll-kat ouder wordt, neemt de interne lichaamstemperatuur af, waardoor de vacht lichter van kleur wordt, van donkergrijs als een jonge kat tot lichtgrijs wanneer hij zijn oudere jaren bereikt.

Blue point ragdoll katten

Huey- blauwe puntkat op 5-jarige leeftijd

Huey – blue point cat op 17 jaar

Blauwe Ragdoll Kattenpatronen

Er bestaan drie Variaties in het Blue Ragdoll Cat-patroon: tweekleurig, kleurpunt en uitgestraald, elk met grijze kleuren. Er zijn ook subvariaties van tortie en lynx. Laten we de Ragdoll Cat patronen in meer detail bekijken:

Blauw Kleurpunt Ragdoll

Blue Colour Point Ragdolls hebben donkergrijze poten, staarten, oren, neuzen en gezichten, naast donkergrijs neusleer en voetzolen. Hun lichaamskleur zal variëren van licht tot donkergrijs van toon, waarbij grijsachtig wit gebruikelijk is. Zoals bij alle officieel erkende raszuivere Ragdolls, zullen hun ogen blauw zijn.

blauwe Point Ragdoll Cat

Blauwe Mitted Ragdoll

Blue Mitted Ragdolls zien er hetzelfde uit als de blauwe kleurpunt Ragdolls met hun grijze vacht en blauwe ogen, behalve dat ze witte wanten op hun poten en witte buikstrepen hebben die zich uitstrekken van hun kin tot hun geslachtsdelen.

blauw uitgestraalde ragdoll

Blauwe Bicolor Ragdoll

Een grijze Ragdoll met een omgekeerd V-masker op zijn gezicht en witte poten met roze voetzolen staat bekend als de Bicolor Blue Ragdoll Cat.

blauwe bicolor ragdoll kat

Blauwe Lynx Ragdoll

De opvallend ogende Blue lynx ragdoll heeft een grijs gezicht met tabby markeringen en witte eyeliner. Een blauwe lynx heeft een onderscheidend uiterlijk met een witte snor, witte eyeliner en roze neus.

Lynx Ragdoll Kat

Blauwe Tortie Ragdoll

Alleen vrouwelijke Ragdolls kunnen van het Tortie-patroon zijn. Een Blue Tortie Ragdoll heeft grijze en crèmekleurige schildpadmarkeringen.

Kortom, er bestaat niet zoiets als een grijze ragdollkat. Dit komt omdat ze worden geïdentificeerd door hun technische term blauw, niet grijs. Als u geïnteresseerd bent in het bezitten van een ragdoll-kat, moet u de verschillende kleuren en markeringen onderzoeken die voor u beschikbaar zijn.

Meer informatie over Ragdoll Cat kleuren en patronen