Glijdt kattenplas onder een zwart licht? Op wetenschap gebaseerde feiten en tips

Katten kunnen gemakkelijk worden getraind om een kattenbak te gebruiken omdat ze over het algemeen schone dieren zijn en hun badkamer liever ingesloten en gescheiden houden van hun leefruimtes. Soms kunnen katten echter ongelukken in huis hebben. Het kan zijn dat hun kattenbak te vies is naar hun smaak, ze gezondheidsproblemen hebben, of ze hebben gewoon een fout gemaakt.

Wat de reden ook is, de geur van de urine van een kat kan de plaats echt stinken, vooral als je de vlek niet kunt vinden om het goed op te ruimen en de geur te neutraliseren. Dus als je kattenurine in je huis ruikt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je de vlek kunt vinden, zodat je voor eens en voor altijd van de geur af kunt komen. Wij hebben de oplossing voor u: een black light! Dit is wat u moet weten over hoe Zwarte lichten kunnen kattenurine vinden en laten gloeien en hoe je er een kunt gebruiken om urine in je huis te vinden.

Klik om verder te gaan:

kattenpootverdeler

Hoe vindt en markeert een zwart licht urinevlekken?

De golflengten die zwarte lichten uitzenden, interageren met de fosfor en eiwitten in urine, waardoor ze gloeien onder het licht. Kattenurinevlekken in uw huis die niet zijn schoongemaakt met een enzymreiniger, bevatten waarschijnlijk fosfor en / of eiwitten, zelfs lang nadat ze zijn opgedroogd. Daarom kunnen blacklights meestal oude urinevlekken van katten oppikken wanneer je op jacht bent naar hen. Hoe groter de golflengten die een zwart licht uitzendt, hoe krachtiger en effectiever het zal zijn bij het zoeken naar urinevlekken.

Hoe een zwart licht te gebruiken om urinevlekken van katten te vinden

Zwart licht UV LED zaklamp
Zwart licht UV LED zaklamp (Image Credit: DanceWithNyanko, via Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0)

Het gebruik van een zwart licht om kattenurinevlekken in uw huis te vinden, is net zo eenvoudig als het licht tegenhouden en het langzaam door de kamer verplaatsen. De kamer waarin je werkt moet donker genoeg zijn om het zwarte licht te zien oplichten. Als het te helder is in de kamer en je de zwarte lichtstroom niet duidelijk kunt zien, zul je waarschijnlijk geen urinevlekken vinden, zelfs als ze recht voor je gezicht staan. Wanneer een kattenurinevlek aanwezig is, zal deze felgeel gloeien (soms met een groenachtige tint) onder het zwarte licht.

3 kat face divider

Top 3 tips voor het vinden van kattenurinevlekken

Hoewel het proces van het vinden van kattenurinevlekken met een zwart licht in uw huis over het algemeen eenvoudig is, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het in het algemeen nog eenvoudiger en bevredigender te maken.

Tip #1: Weet dat hoe donkerder de kamer is, hoe beter

Hoe donkerder de kamer waarin je werkt, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om urinevlekken te zien met je zwarte licht. Daarom is het een goed idee om de gordijnen te sluiten en alle lichten uit te schakelen (afgezien van het zwarte licht) terwijl je werkt. Indien nodig kunt u om veiligheidsredenen een nachtlampje aanzetten.

Tip #2: Let goed op de hoekjes en gaatjes

Katten kunnen de hoeken van kamers en aan de randen van meubels besproeien. Als je alleen de vloer controleert, mis je misschien een paar vlekken. Neem de tijd om de hoeken, rond het meubilair en zelfs onder de tapijten te inspecteren terwijl je met je blacklight werkt.

Stomerij van een oud wit matras
Afbeelding credit: Olga Aniven, Shutterstock

Tip #3: Markeer de vlekken die je vindt

Wanneer u een urinevlek vindt met uw zwarte licht, markeert u de plaats met tape of touw, zodat u terug kunt gaan naar de vlek en deze kunt reinigen nadat u de lichten weer hebt ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat u precies weet waar u moet schoonmaken. Overweeg om de vlek te omringen met het markeringsmateriaal, zodat u niet te weinig of te veel oppervlak reinigt.

kattenpootverdeler Wat te doen als u oude kattenurinevlekken vindt

Zodra u de urinevlekken van de kat identificeert en markeert, kunt u zich ontdoen van aanhoudende geuren en vlekken door een enzymatische reiniger te gebruiken. Het bevat goede bacteriën die werken om geuren en vlekken te “verteren” en te neutraliseren. Het verdoezelt niet alleen de geur; Het zal zich ontdoen van de fosfor en eiwitten, dus absoluut geen geur of vlek achterblijven als alles is gezegd en gedaan. Volg de aanwijzingen op het product waarin u besluit te investeren om de beste resultaten te krijgen.

Tapijt thuis reinigen
Afbeelding credit: Syda Productions, Shutterstock

verdeler-catclaw1

Kattenurinevlekken kunnen vervelend zijn, maar ze hoeven niet eeuwigdurend te zijn met behulp van een black light en enzymatische reiniger. Als uw kat de neiging heeft om ongelukken te hebben, al is het maar af en toe, in uw huis, is het een goed idee om ongeveer een keer per maand op vlekken te controleren.

thematische pauze

Featured Image Credit: In The Light Photography, Shutterstock