Feringa Kattenvoer Review

Feringa Kattenvoer Functie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Feringa beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, soortgeschiktheid, terugroepacties en meer. Lees onze Feringa review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De Cats.com Standard — Beoordeling Feringa op wat belangrijk is

We hebben Feringa beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort op elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Geschiedenis terugroepen – 9/10

Algemene score: 7.8/10

In totaal geven we Feringa 47 van de 60 beoordelingen of een B+/A- cijfer.

Hoe we kattenvoer beoordelen

Om Feringa te beoordelen, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van het merk, het leren over de geschiedenis en het productaanbod. We bestudeerden de inkoop- en productiepraktijken van het bedrijf en doorzochten terugroepdatabases voor rapporten met betrekking tot veiligheidskwesties. Om te begrijpen hoe andere klanten over het merk denken, lezen we tientallen klantrecensies en identificeren we gemeenschappelijke patronen of trends.

Ten slotte kocht onze recensent onafhankelijk verschillende pakketten Feringa-kattenvoer en probeerde het uit met hun katten, waarbij ze aantekeningen maakten over smakelijkheid, textuur, geur en meer.

Op basis van dit onderzoek en hands-on testen hebben we het merk beoordeeld volgens de Cats.com Standard. Lees hier meer over de standaard.

Over Feringa

Feringa kattenvoer is een van de merken van Matina GMBH. Matina GMGH is een Duitse fabrikant van dierenvoeding met hoofdkantoor in München. Naast dierenvoeding maakt het bedrijf ook voedingsmiddelen voor mensen en snacks.

Volgens het bedrijf is al hun kattenvoer vrij van soja, suiker, toegevoegde smaakstoffen, conserveermiddelen en kunstmatige kleurstoffen.

Andere kattenvoermerken gemaakt door Matina GMBH zijn Catessy, Concept for Life en Concept for Life Veterinary Diet; Purizon, Cosma, Greenwoods, My Star, Rosie’s Farm, Smilla, Tigeria, Tigerino, Wild Freedom, Zooplus Bio en Zoolove.

Een Feringa kattenvoersite verschijnt niet in online zoekopdrachten. Om de site te vinden is het noodzakelijk om de Matina GMBH site te bezoeken. De link naar de Feringa pagina is hier.

Feringa wordt omschreven als gemaakt door een “klein familiebedrijf” in Oostenrijk en Duitsland. Het voedsel is graanvrij met een hoog vleesgehalte. Het voedsel wordt ook beschreven als geschikt voor de soort.

Sourcing en productie

We hebben geen specifieke informatie gevonden over waar Feringa wordt gemaakt, anders dan dat het in Duitsland en Oostenrijk wordt gemaakt. Het is duidelijk dat Matina een grote fabrikant van dierenvoeding is die verantwoordelijk is voor het produceren van meerdere merken dierenvoeding voor katten en honden. Ze kunnen echter samenwerken met kleinere, misschien familiebedrijven om individuele merken zoals Feringa te produceren. We hebben gewoon geen manier om deze informatie uit Duitsland of Oostenrijk te bevestigen.

Matina stelt dat hun voedsel strenge veterinaire controles ondergaat; en dat hun faciliteiten gebruik maken van enkele van de modernste technologieën. Ze geven echter geen details.

Het bedrijf stelt dat hun kattenvoer is gemaakt met vlees van menselijke kwaliteit, maar ze geven geen details over waar het vlees vandaan komt. Van de ingrediënten wordt gezegd dat ze “topkwaliteit” en “soortgeschikt” zijn, maar nogmaals, we hebben geen vermelding van sourcing gevonden. Fruit, groenten en kruiden worden gebruikt in plaats van granen. Er wordt gezegd dat ze zorgvuldig zijn geselecteerd, maar Feringa zegt niet waar ze vandaan komen.

Geschiedenis van terugroepen

We hebben online geen terugroepacties gevonden voor Feringa, maar onze Google-resultaten zijn alleen in het Engels. Als er terugroepacties zijn in niet-Engelstalige landen, worden deze mogelijk niet weergegeven in onze zoekresultaten.

Matina GMBH bestaat sinds ongeveer 2005, dus hun kattenvoermerken, zoals Feringa, zijn sinds die tijd geïntroduceerd.

Welke soorten kattenvoer biedt Feringa aan?

Feringa maakt zowel nat als droog kattenvoer. Hun natte voedingsmiddelen bevatten ook een speciale lijn genaamd Feringa Meat Menu die populair is.

Droog voedsel:

 • Feringa Volwassen Eend
 • Feringa Volwassen Vis
 • Feringa Adult Turkije
 • Feringa Kitten Gevogelte

Nat voedsel:

 • Gevogelte
 • Eend & Kalfsvlees
 • Konijn & Turkije
 • Lam & Konijn
 • Rundvlees & Gevogelte
 • Konijn & Turkije
 • Forel & Kip
 • Zalm & Turkije

Feringa Menu Kitten:

Feringa Vlees Menu (nat)

 • Kip met Pompoen & Kattenkruid
 • Konijn met Pastinaak & Kattenkruid
 • Lamsvlees met aardappelen & kattentijm

Merk op dat er veel andere natte Feringa-variëteiten op Zooplus.co.uk zijn.

Wat vinden klanten van Feringa kattenvoer?

Laten we een overzicht nemen van enkele van de beoordelingen van Feringa Kattenvoer.

Positieve beoordelingen

We vonden veel positieve recensies voor Feringa, vooral voor het natte kattenvoer. Klanten gaven vooral aan dat hun katten leken te genieten van de smaak van het eten. Oudere katten en katten die voorheen geen grote eetlust hadden gehad, begonnen plotseling beter te eten.

We vonden ook positieve recensies voor Feringa’s droog kattenvoer. Veel klanten gaven aan dat ze het eten lekker vonden voor de prijs. Ze zeiden dat hun katten dol waren op het eten. Sommige klanten zeiden dat ze het Feringa-kittenvoer hadden gevoerd en dat er een gemakkelijke overgang was naar het volwassen droogvoer, met of zonder toegevoegd natvoer.

Sommige klanten vonden het ook leuk dat Feringa natvoer met één eiwit beschikbaar heeft voor katten met een gevoelige spijsvertering of allergieën.

Negatieve beoordelingen

Op Zooplus.co.uk merkten we een reeks zeer slechte recensies op voor de Pure Meat Menu-proefpakketten. Klanten klaagden over botten in het eten, katten die ziek werden en het eten dat stinkde. Deze slechte recensies voor de proefpakketten lijken in 2016 te zijn begonnen, maar ze zijn doorgegaan tot op de dag van vandaag (2023).

Wat vonden onze testkatten?

Feringa Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Bekijk op Zooplus.co.uk

Volgens de Feringa-site biedt het bedrijf vier verschillende soorten droog kattenvoer aan. De pagina linkt echter naar zooplus.co.uk waar veel meer recepten voor droog kattenvoer beschikbaar zijn. We hebben dit eerder gemerkt bij merken die op Zooplus.co.uk worden verkocht, maar we hebben er geen verklaring voor.

Al het droge kattenvoer van Feringa heeft een hoog vleesgehalte. Ze zijn graanvrij en vrij van soja- en lactose-ingrediënten. Volgens het bedrijf worden ze langzaam gekookt om de voedingsstoffen in de ingrediënten beter vast te houden.

Feringa Adult Turkey bevat geen vlees- of beendermeel. Het heeft geen vleesbijproducten of plantaardige bijproducten. Het gebruikt geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of smaakstoffen. Het gebruikte vlees is van menselijke kwaliteit.

Het recept bevat zalmolie, wat een goede bron van omega-3 vetzuren is. Omega-3 is goed voor de huid, vacht, hart en hersenen van je kat.

Cranberry’s in het recept worden verondersteld goed te zijn voor de urinewegen van een kat. Ze zijn een bron van vitamine C en flavonoïden. Het recept bevat ook pompoen, wat een goede bron van vezels is. Het is gunstig voor het spijsverteringsstelsel van uw kat.

Het voedsel bevat wel lignocellulose. Lignocellulose is een plantaardige biomassa die wordt uitgeprobeerd voor de productie van biobrandstoffen. Het wordt meestal beschouwd als een lage verteerbaarheid voor vee. Het is ongebruikelijk om het in een huisdiervoer te vinden. Het verhoogt het vezelgehalte in dierenvoeding. Het kan enkele voordelen hebben voor huisdieren met spijsverteringsproblemen.

We moeten wel uw aandacht vestigen op het gebruik van aardappelvlokken in het voedsel. De meningen zijn verdeeld over de vraag of katten aardappelproducten moeten eten, hoewel ze niet bepaald geschikt zijn voor de soort. Ze worden soms gebruikt in voedingsmiddelen in plaats van granen. Volgens een recent rapport wordt aangenomen dat de uitbraak van katachtige pancytopenie die in 2021 ongeveer 350 katten in het VK ziek maakte en doodde, gekoppeld aan sommige kattenvoeding (niet Feringa), in verband werd gebracht met aardappelvlokken die in het voedsel werden gebruikt. De aardappelvlokken worden verondersteld de bron van een mycotoxine te zijn geweest, volgens onderzoekers van het Royal Veterinary College in Londen, VK.

Dit betekent niet dat al het kattenvoer dat aardappelvlokken bevat mycotoxinen bevat. Mycotoxinen zijn schimmels die te vinden zijn in vele soorten graankorrels, noten, specerijen en andere ingrediënten onder de juiste (of verkeerde) omstandigheden. Maar we vonden het het vermelden waard. Sommige kattenliefhebbers vermijden voedsel met granen omdat ze zich zorgen maken over gifstoffen. Er zijn andere ingrediënten die soms ook schadelijk kunnen zijn.

Zonder graan of soja, en met de toevoeging van enkele ingrediënten die de spijsvertering ten goede kunnen komen, kan Feringa Adult Turkey een goed voedsel zijn voor sommige katten die een gevoelige spijsvertering of allergieën kunnen hebben.

Feringa Adult Turkey droog kattenvoer is een onderhoudskattenvoer geschikt voor volwassen katten.

Caloriegehalte: 391,8 kcal per kopje

Ingrediënten

Ingrediënten (samenstelling):37% kalkoen (gedroogd en fijngemalen), aardappelvlokken, 10% gevogeltevet, 5% pompoen, lignocellulose, 2% sAlmon olie, 2% ei (gedroogd en fijngemalen), mineralen, 0,5% gedroogde veenbessen, 0,5% kattenkruid, fructooligosacchariden (Fos), 0,25% gedroogde bosbessen.

Additieven per kg: Nutritionele additieven: Vitamine A 25000 IE, Vitamine D3 1500 IE, Vitamine E (Alfa-tocoferylacetaat) 180mg, Taurine 1500mg, Selenium (Als Natriumseleniet) 0,3mg, Koper (Als Koper(Ii)-sulfaat, Pentahydraat) 8mg, Zink (Als Zinkoxide) 100mg, Jodium (Als Calciumjodaat, Anhydraat) 2mg.

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Gevogeltevet, Pompoen, Zalmolie, Gedroogde veenbessen, Fos, Gedroogde Bosbessen

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Aardappelvlokken, lignocellulose (heeft meer uitleg nodig van Feringa)

Veel voorkomende allergenen: Turkije kan een allergeen zijn, maar het is minder waarschijnlijk dat het een probleem is dan kip; Eieren zijn een allergeen voor sommige katten. Katten reageren meestal niet op vetten, omdat allergenen worden aangetroffen in eiwitten en niet in vetten. Een kat die ernstig allergisch is voor kip kan echter reageren op pluimveevet als het kippenvet bevat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3.3%

As: 7.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 32%

Vet: 18%

Vezel: 3.3%

Koolhydraten: 38.8%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.94%

Vet: 38.17%

Koolhydraten: 33.88%

Pros

 • Vlees van menselijke kwaliteit
 • Bevat verschillende ingrediënten die goed zijn voor de urinewegen en het spijsverteringsstelsel
 • Graanvrij en vrij van kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen. Geen suiker toegevoegd.

Tegens

 • Het gebruik van lignocellulose behoeft meer uitleg van Feringa
 • Aardappelvlokken zijn meestal geen goed ingrediënt voor katten
 • Feringa is vaag over de herkomst van hun ingrediënten

Feringa Classic Meat Menu Eend & Kalfsvlees met Broccoli & Paardebloem

Bekijk op Zooplus.co.uk

Feringa Classic Meat Menu nat kattenvoer is er in een brede selectie van recepten. We vonden acht formules op de Feringa-pagina. De Zooplus.uk.co site vermeldt nog meer variëteiten. Deze omvatten niet de kittenrecepten of de Pure Meat Menu-voedingsmiddelen.

We wilden kijken naar het Feringa Classic Meat Menu Eend & Kalfsvlees met Broccoli &; Paardebloem nat kattenvoer recept, omdat dit minder vaak vlees is. Dit voedsel krijgt ook zeer hoge beoordelingen van klanten.

De Classic Meat Menu voedingsmiddelen zijn gemaakt met twee soorten vlees (of vis) eiwitten. Ze zijn compleet en uitgebalanceerd voor volwassen katten. Ze bevatten 70 procent vlees- en/of viseiwit en zijn graanvrij. Feringa maakt deze voedingsmiddelen zonder kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen.

Deze recepten hebben slechts een paar ingrediënten. Samen met het hoge vleesgehalte bevatten ze slachtafval (inwendige organen zoals hart en longen) van hetzelfde dier. Ze bevatten ook een kleine hoeveelheid groente en kruid. Het recept voor eend en kalfsvlees bevat 2 procent broccoli en 0,1 procent paardenbloem. Paardenbloem wordt verondersteld goed te zijn voor de urinewegen, althans in de kruidenoverlevering voor mensen.

Anders bevat het voedsel alleen toegevoegde vitamines en mineralen.

Feringa Classic Meat Menu Eend & Kalfsvlees met Broccoli & Paardebloem nat kattenvoer blijkt een goede kwaliteit voer te zijn op basis van de ingrediënten en de zeer goede klantrecensies.

Caloriegehalte: 119 kcal per 100 gram

Ingrediënten

Ingrediënten (samenstelling): 48% Kalfsvlees (Hart, Long), 26,9% Bouillon, 20% Eend (Hart, Spiermaag, Keel), 2% Broccoli, 1% Mineralen, 0,1% Paardebloem

Nutritionele additieven per kg: Vitamine D3 200 IE, Vitamine E 200 IE, Zink (Zinksulfaat, Monohydraat) 25mg, Mangaan (Mangaan (Ii) Sulfaat, Monohydraat) 1,4 mg, Jodium (Calciumjodaat Watervrij) 0,75 mg, Taurine 1500 mg

Ingrediënten die we leuk vonden: 48% Kalfsvlees (Hart, Long), 20% Eend (Hart, Spiermaag, Keel), 0,1% Paardenbloem

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Broccoli

Veel voorkomende allergenen:Geen. Het is mogelijk dat een kat die ernstig allergisch is voor pluimvee een reactie op eend kan hebben, maar het is zeer onwaarschijnlijk.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.2%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 0.4%

Vocht: 76%

As: 2.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.5%

Vet: 33.33%

Vezel: 1.67%

Koolhydraten: 11.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.45%

Vet: 59.91%

Koolhydraten: 8.63%

Pros

 • Rijk aan vleeseiwitten, inclusief slachtafval, wat goed is voor katten
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen
 • Een goede verscheidenheid aan recepten in de Classic Meat Menu-lijn van natvoer
 • Zeer goede klantrecensies

Tegens

 • Feringa geeft geen informatie over de herkomst van de ingrediënten
 • Broccoli en sommige van de andere toegevoegde groenten kunnen onnodig zijn

Feringa Puur Vlees Menu Kip met Pompoen &; Kattenkruid nat kattenvoer

Bekijk op Zooplus.co.uk

We vermeldden eerder dat we nogal wat negatieve recensies voor Feringa Pure Meat Menu natvoer op de Zooplus.co.uk-site vonden. Niet alle beoordelingen zijn slecht. Er zijn veel zeer positieve recensies voor deze voedingsmiddelen online. Dit is Feringa’s duurste voedsel. Het vlees is van menselijke kwaliteit. De recepten hebben een enkele bron van eiwitten. Ze bevatten 95 procent vlees- of viseiwitten, dus ze zijn populair bij mensen met katten met allergieën en voedselgevoeligheden.

De Pure Meat Menu voedingsmiddelen zijn ook graanvrij en glutenvrij. Ze bevatten geen toegevoegde kleuren, smaakstoffen, conserveermiddelen of andere kunstmatige toevoegingen.

Volgens Feringa is het voedsel gebaseerd op een soortgeschikt, natuurlijk dieet voor katten.

Samen met de 95 procent kip in dit voedsel (inclusief hart, spiermaag, lever en huid), bevat het voedsel pompoen. Veel kattenliefhebbers weten dat pompoen een goede bron van oplosbare vezels is. Het verbetert de spijsvertering en helpt de vorming van haarballen te voorkomen. Het kan helpen bij zowel diarree als bij constipatie.

Het voedsel bevat ook zeewiermeel en spirulina. Zeewiermeel is ook een bron van vezels. Het is ook een goede bron van veel voedingsstoffen. En het is een bron van prebiotica. Spirulina is een blauwalg. Het is een bron van koper, magnesium en vele andere mineralen en vitamines. Het bevat antioxidanten die cellen helpen bij het bestrijden van schade door vrije radicalen.

Sommige klanten hebben gezegd dat het toegevoegde taurinegehalte in deze voedingsmiddelen te laag is. Taurine komt van nature voor in vlees en zeewier, zoals we in dit voedsel hebben opgemerkt. Aangezien deze voedingsmiddelen voor 95 procent uit vlees bestaan, is het mogelijk dat Feringa de toegevoegde taurine heeft verminderd vanwege de taurine die al aanwezig is in de vleesingrediënten, zeewiermeel en spirulina.

De ingrediënten van Feringa Pure Meat Menu Kip met Pompoen & Kattenkruid nat kattenvoer zien er goed uit. Ze kunnen een goede keuze zijn voor katten met bepaalde voedselgevoeligheden of allergieën. Als er problemen zijn met het voedsel, zoals sommige klanten hebben verklaard, kan dit te wijten zijn aan iets in de productie of verpakking.

Caloriegehalte: 95 kcal per 100 gram

Ingrediënten

Ingrediënten (samenstelling): 95% kip (35% vlees, 20% hart, spiermaag, lever, huid), 2,25% pompoen, zeewiermeel, 0,5% kattenkruid, 0,14% mineralen, 0,1% spirulina

Additieven per kg: Nutritionele additieven: Vitamine D3 150 IE, Vitamine E 45 IE, IJzer (ijzersulfaatmonohydraat) 27 mg, Zink (zinksulfaat, monohydraat) 25 mg, Mangaan (Mangaan(II) Oxide) 2,0 mg, Koper (Koper(Ii) Sulfaatpentahydraat) 2,0 mg, Jodium (Calciumjodaat, Watervrij) 0,45 mg, Seleen (Natriumseleniet) 0,12 mg, Taurine 690 mg

Ingrediënten die we leuk vonden: 95% Kip (35% Vlees, 20% Hart, Spiermaag, Lever, Huid), 2,25% Pompoen, Zeewiermeel, 0,5% Kattenkruid, 0,1% Spirulina

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip kan voor sommige katten een allergeen zijn. Sommige katten kunnen ziek worden van kattenkruid. Het is zeer zeldzaam, maar het is mogelijk dat sommige katten er gevoelig voor zijn, vooral als ze zich te veel overgeven.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.8%

Ruw vet: 5.7%

Ruwe celstof: 0.3%

Vocht: 80.6%

As: 1.8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.67%

Vet: 29.38%

Vezel: 1.55%

Koolhydraten: 4.12%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.45%

Vet: 54.41%

Koolhydraten: 3.14%

Pros

 • Zeer hoog in vlees (of vis) van menselijke kwaliteit
 • Geen artificial kleuren, smaakstoffen, conserveermiddelen of andere additieven
 • Graanvrij en glutenvrij
 • Pompoen is een goede bron van vezels

Tegens

 • Duurder dan Feringa’s andere voedingsmiddelen
 • Sommige klachten van klanten over de voedingsmiddelen
 • Feringa geeft geen informatie over de herkomst van hun ingrediënten

Hoeveel kost Feringa kattenvoer?

Feringa nat kattenvoer wordt meestal verkocht in verpakkingen van 6 op de Zooplus.co.uk site. We vonden de Feringa Pure Meat Menu-voedingsmiddelen, 6 blikjes, 200 gram per stuk, voor ongeveer £ 8,49.

Het Feringa Classic Meat Menu nat kattenvoer (6 blikjes, 200 gram per stuk) wordt momenteel verkocht voor ongeveer £ 6,49 op de site.

Er is enige variatie in prijs, afhankelijk van het recept.

We vonden het Feringa droge kattenvoer verkrijgbaar in 3 verpakkingen van 400 gram voor ongeveer £ 7,79. Zakken van twee kilogram worden verkocht voor £ 12,49.

Kortom, is Feringa kattenvoer een goede keuze?

Op basis van de ingrediënten en andere informatie over Feringa denken we dat hun kattenvoer goede keuzes zijn. Dat omvat zowel het natte als het droge voedsel. We weten niet zeker waarom er voor sommige klanten problemen waren met het Pure Meat Menu-voedsel. We vonden niets vreemds in hun recepten.

Als u geïnteresseerd bent in Feringa, kunnen we ze aanbevelen, inclusief de Pure Meat Menu-voedingsmiddelen. Als u problemen heeft met hun natte voedsel, laat het ons dan weten. We zouden graag over hen horen.

Op basis van de ingrediënten en opmerkingen van mensen die Feringa hebben gevoerd, denken we dat het voedsel vergelijkbaar is met Animonda en Smalls. Een klant online vergeleek het met Farmina.

Waar wordt Feringa kattenvoer verkocht?

Feringa wordt verkocht op Zooplus.co.uk en Bitiba.co.uk in Groot-Brittannië. We vonden het ook van andere online retailers in het VK, zoals PetsRaw.com, Alifant.co.uk, Amazon.co.uk en op andere sites.