Equilibrio Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Equilibrio beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Equilibrio kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats-rating equilibrio over wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

Algemene score: 6.1/10

In totaal geven we Equilibrio kattenvoer een 37 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Equilibrio

Equilibrio, opgericht in 2005, is een Europees bedrijf voor dierenvoeding dat in Frankrijk wordt geproduceerd. Dit merk biedt een verscheidenheid aan katten- en hondenvoerformules die zijn ontworpen om te voldoen aan specifieke behoeften voor verschillende levensfasen en verschillende gezondheidsproblemen zoals haarbalbeheersing en gewichtsbeheersing.

Equilibrio is een merk dat eigendom is van ADM samen met verschillende andere voedsel- en supplementenmerken voor zowel huisdieren als mensen. Het doel van ADM is “om de kracht van de natuur te ontsluiten, om de kwaliteit van leven te verrijken.”

Inkoop en productie

Equilibrio biedt zeer weinig informatie op hun website met betrekking tot de herkomst van hun ingrediënten of de vervaardiging ervan. Wat we wel weten is dat Equilibrio producten zijn gemaakt in Frankrijk en dat hun formules allemaal GMO-vrij zijn.

Dit is wat Equilibrio zegt over hun producten:

“De producten van EQUILIBRIO worden nu geproduceerd in Europa (Frankrijk) in overeenstemming met de strengste regelgeving en zijn gegarandeerd GMO-vrij dankzij een rigoureuze keuze van grondstoffen. U kunt er zeker van zijn dat uw metgezel geniet van het veiligste voedsel voor huisdieren.”

Geschiedenis herinneren

Voor zover wij weten, heeft Equilibrio tot op heden geen product recall gehad. Houd er echter rekening mee dat dit een Europees merk is dat in Frankrijk wordt vervaardigd, dus ons onderzoek werd beperkt door wat er online beschikbaar is.

Welke soorten kattenvoer biedt Equilibrio aan?

Equilibrio biedt droogvoerrecepten voor katten verdeeld in twee categorieën: fysiologisch en veterinair. Naast recepten voor verschillende levensfasen biedt de fysiologische productlijn van Equilibro formules voor specifieke gezondheidsproblemen zoals haarballen, gevoelige spijsvertering en gewichtsverlies.

In hun veterinaire lijn van producten zijn er vier opties: obesitas, diabetische, renale, urine- en intestinale. We konden het niet bevestigen, maar we stellen ons voor dat dit de recepten zijn die in de kantoren van dierenartsen worden verkocht, terwijl de fysiologische lijn verkrijgbaar is in dierenwinkels.

Wat vinden klanten van Equilibrio Kattenvoer?

Helaas konden we online geen klantrecensies voor Equilibrio kattenvoer vinden. We kwamen een paar Indonesische kattenvoerblogs tegen die over het merk schreven, maar hun beoordelingen leken niet bijzonder objectief.

Hoewel we geen input van echte klanten hebben om langs te gaan, stellen we ons voor dat de zorgen over Equilibrio-kattenvoer vergelijkbaar zouden zijn met Amerikaanse merken van een lager niveau, zoals Friskies en Meow Mix. Hoewel veel eigenaren van gezelschapsdieren de lage prijs van droog kattenvoer zoals Equilibrio waarderen, maken anderen zich terecht zorgen over de kwaliteit van de ingrediënten en de hoge opname van plantaardige producten.

Equilibrio Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Equilibrio Adult Hairball Control Droog Kattenvoer

Koop op Equilibrio-petfood

Deze droogvoerformule begint met een bron van dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt. Helaas wordt het vaag ‘uitgedroogd pluimvee’ genoemd. In feite zijn er geen benoemde dierlijke ingrediënten in deze formule, afgezien van eipoeder.

Naast het gedehydrateerde pluimvee zien we ook pluimveevet, dierlijk eiwithydrolysaat en visolie. De meerderheid van de resterende ingrediënten zijn plantaardig, inclusief vulstoffen en plantaardige eiwitten zoals rijst, maïs, tarwe en maïsgluten.

De analyse voor dit product vermeldt niet het vochtgehalte, maar we kunnen aannemen dat het ergens rond de 10% ligt als droogvoer. Met behulp van die 10% kunnen we het totale koolhydraatgehalte van deze formule schatten op ongeveer 30% (zoals gevoed). Dit is veel hoger dan we zouden willen zien in kattenvoer.

Over het algemeen lijkt dit een voornamelijk plantaardig droogvoer te zijn met beperkte dierlijke eiwitten en vetten en een hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Gedehydrateerd gevogelte, rijst, maïs, erwten, gevogeltevet, tarwe, maïsgluten, kanen, dierlijke eiwitten hydrolystaat, bietenpulp, plantaardige vezels, eipoeder, cichoreipulp, visolie, biergist, minerale zouten, natriumhexametafosfaat, psylliumschil, yucca-extract, mannan oligosacchariden.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 3%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33%

Vet: 16%

Vezel: 3%

Koolhydraten: 40%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.5%

Vet: 34.74%

Koolhydraten: 35.76%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Eipoeder Rijst
Maïs
Erwten
Tarwe
MaïsGluten
Kanen
Biergist
Gevogelte

Pros

 • Aangevuld met vezels om haarballen te helpen voorkomen
 • Bevat een behoorlijke balans van eiwitten en vetten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Voornamelijk plantaardig, hoog koolhydraatgehalte
 • Geen dierlijke ingrediënten met naam
 • Bevat maïs, tarwe en andere vulstoffen
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#2 Equilibrio Kitten Natuurlijke Afweer Recept Droog Kattenvoer

Koop op Equilibrio-petfood

Dit Equilibrio droge kattenvoer is speciaal geformuleerd voor kittens en is ontworpen om de natuurlijke afweer van uw kitten te ondersteunen, de darmgezondheid te stimuleren en de ontlastingsgeur te verminderen.

Als u de lijst met ingrediënten voor dit recept vergelijkt met het vorige, zult u merken dat ze identiek zijn, behalve voor de volgorde van de ingrediënten. Dit recept is hoger in zowel eiwitten als vetten, waardoor het koolhydraatgehalte een beetje daalt, hoewel het nog steeds wordt geschat op ongeveer 25% (zoals gevoed).

Nogmaals, we vinden het leuk dat deze formule begint met een dierlijke eiwitbron en twee dierlijke vetten bevat, we zouden willen dat ze van hoge kwaliteit waren, benoemde bronnen en geen vaag “gevogelte” en “visolie”. We houden ook niet van de hoge insluitsels van laagwaardige granen zoals tarwe en maïs, evenals plantaardige eiwitten zoals maïsgluten.

Over het algemeen lijkt dit een voornamelijk plantaardig droogvoer te zijn met beperkte dierlijke eiwitten en vetten en een hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Gedehydrateerd gevogelte, gevogeltevet, rijst, erwten, maïsgluten, tarwe, kanen, maïs, dierlijke eiwitten hydrolystaat, plantaardige vezels, bietenpulp, eipoeder, cichoreipulp, visolie, biergist, natriumhexametafosfaat, minerale zouten, psylliumschil, yucca-extract, mannan oligosacchariden.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 2.5%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35%

Vet: 20%

Vezel: 2.5%

Koolhydraten: 35%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.52%

Vet: 40.96%

Koolhydraten: 29.52%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Eipoeder Rijst
Erwten
MaïsGluten
Tarwe
Kanen
Maïs
Biergist
Gevogelte

Pros

 • Geformuleerd om de gezondheid en groei van kittens te ondersteunen
 • Hogere niveaus van eiwitten en vetten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Voornamelijk plantaardig, hoog koolhydraatgehalte
 • Geen dierlijke ingrediënten met naam
 • Bevat maïs, tarwe en andere vulstoffen
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#3 Equilibrio Voorkeur Met Zalm Recept Droog Kattenvoer

Koop op Equilibrio-petfood

Onze favoriet van de drie Equilibrio-recepten die we hebben beoordeeld, deze formule begint sterk met gedehydrateerde zalm als het primaire ingrediënt. Vervolgens komt gedehydrateerd pluimvee dat, hoewel vaag genoemd, nog steeds een op dieren gebaseerde protein. We zien ook dierlijke eiwitten hydrolysaat, gedehydrateerd rundvlees en eipoeder.

Het derde ingrediënt in dit recept is kanen, een ingrediënt dat in de andere twee formules voorkomt, maar lager op de lijst staat. Kanenmeel is een bijproduct dat wordt geproduceerd door het smelten van rauw vet. Hoewel het rijk is aan eiwitten met weinig as en fatsoenlijke verteerbaarheid, komt het niet van een genoemde dierlijke bron.

Net als de vorige twee recepten zit deze formule boordevol plantaardige ingrediënten. Van laagwaardige granen zoals maïs en tarwe tot plantaardige eiwitten zoals maïsgluten, deze formule is erg koolhydraatrijk. Met behulp van een geschat vochtgehalte van 10% schatten we het koolhydraatgehalte rond de 30% (zoals gevoed).

Over het algemeen lijkt dit een voornamelijk plantaardig droogvoer te zijn met beperkte dierlijke eiwitten en vetten en een hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Gedehydrateerde zalm, gedehydrateerd gevogelte, kanen, rijst, maïs, erwten, gevogeltevet, tarwe, dierlijk eiwithydrolysaat, maïsgluten, bietenpulp, gedehydrateerd rundvlees, aardappelpulp, eipoeder, plantaardige vezels, cichoreipulp, visolie, biergist, natriumhexametafosfaat, yucca-extract, minerale zouten, lijnzaad, mannan oligosacchariden.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 3%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33%

Vet: 16%

Vezel: 3%

Koolhydraten: 40.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.37%

Vet: 34.58%

Koolhydraten: 36.05%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Gedehydrateerde zalm
Gedehydrateerd rundvleesGepowderd ei
Kanen
Rijst
Maïs
Erwten
Tarwe
MaïsGluten
Eipoeder
Biergist
Zalm
Rundvlees

Pros

 • Hoogwaardige dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt
 • Verschillende aanvullende dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Voornamelijk plantaardig, hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat maïs, tarwe en andere vulstoffen
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

Hoeveel kost Equilibrio Kattenvoer?

Omdat Equilibrio zo’n beperkte beschikbaarheid heeft, zowel in de winkel als online, konden we geen goed idee krijgen van de prijzen. Op basis van de kwaliteit van het ingrediënt zouden we echter zeggen dat het waarschijnlijk vergelijkbaar is met supermarktmerken zoals Friskies en Meow Mix.

Kortom, is Equilibrio Kattenvoer een goede keuze?

Hoewel we niet veel gedetailleerde informatie konden vinden over Equilibro als merk of hun producten, is wat we hebben geleerd van de ingrediëntenlijsten van verschillende producten voldoende om een beslissing te nemen. Gewoon we raden het niet aan Equilibrio kattenvoer.

Equilibrio lijkt op gelijke voet te staan met bekende supermarktmerken als Friskies en Meow Mix. Met alleen droge voedselformules beschikbaar, de meeste recepten zijn erg plantzwaar en lijken te zijn gemaakt voornamelijk van bijproducten, vulstoffen en plantaardige eiwitten.

Equilibrio kan een betaalbare keuze zijn, als je het kunt vinden, maar het biedt geen soort-geschikte voeding voor katten.

Waar wordt Equilibrio Kattenvoer verkocht?

Equilibrio wordt geproduceerd in Frankrijk en lijkt alleen te worden verkocht in beperkte landen in Europa, evenals Brazilië, Angola, Portugal en de Filippijnen.  Indien beschikbaar, wordt Equilibrio verkocht in gespecialiseerde detailhandelaren voor huisdieren en dierenartspraktijken. U kunt hun beschikbaarheid hier op een interactieve kaart bekijken.