De 7 beste kipvrije kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste voedsel voor katten is rijk aan soorten geschikte, hoogwaardige eiwitten. Vlees dus.

Katten zijn obligate carnivoren, dus ze hebben een vleesrijk dieet nodig dat vrij is van overmatige koolhydraten. Er zijn tal van eiwitten om uit te kiezen, maar kip is een van de meest gebruikte eiwitten in dierenvoeding. Het is direct beschikbaar en, voor merken voor dierenvoeding, betaalbaar.

Hoewel er niets inherent mis is met kip in kattenvoer, is het een van de meest voorkomende voedselallergenen bij katten. Als uw kat allergisch of gevoelig is voor dit ingrediënt, is het een goed idee om een kippenvrij kattenvoer te kiezen.

We hebben een lijst samengesteld met onze topkeuzes voor het beste kattenvoer zonder kip. Bekijk ze hieronder!

In één oogopslag: beste kippenvrij kattenvoer om te kopen

Wil je snel het kattenvoer bekijken dat in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Smooth Cow

 • Bevat een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Korte lijst van hoofdingrediënten, zeer verteerbaar
 • Hoog vochtgehalte ondersteunt de hydratatie van de kat

Beste droogvoer

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

ORIJEN Regionaal Rood Graanvrij Droog Kattenvoer

 • De eerste 18 ingrediënten zijn dierlijke eiwitten
 • Rijk aan spiervlees, vleesmaaltijden en orgaanvlees
 • Omega-3 vetzuren uit vis en koolvisolie

Beste voor gevoelige magen

Nu je kennis hebt gemaakt met onze topkeuzes, laten we ons verdiepen in het onderwerp kippenvrij kattenvoer en waarom het een goede optie voor je kat kan zijn.

Heeft uw kat een kippenallergie?

Wanneer u aan allergieën denkt, kunnen symptomen zoals niezen, piepende ademhaling en ademhalingsmoeilijkheden in gedachten komen. Voedselallergieën in het bijzonder kunnen ook spijsverteringssymptomen veroorzaken, althans bij mensen.

Voedselallergieën bij katten zijn een beetje anders.

De meest voorkomende symptomen van voedselallergieën bij katten zijn huidgerelateerd, zoals chronische huidproblemen en terugkerende oorinfecties. Sommige katten ontwikkelen ook spijsverteringssymptomen zoals frequente stoelgang, braken en diarree.

De beste manier om een voedselallergie te bevestigen, is door een voedselproef uit te voeren. U moet uw kat een recept geven dat vrij is van het potentiële allergeen totdat de symptomen verdwijnen, meestal 6 tot 8 weken. Van daaruit kunt u het allergeen opnieuw introduceren. Als de symptomen van uw kat binnen een week terugkeren, is het een veilige gok dat het allergeen echt het probleem is.

Bij katten worden voedselallergieën meestal veroorzaakt door eiwitten zoals kip, rundvlees en vis, evenals zuivelproducten.

Als uw kat allergisch is voor kip, moet u alle vormen van kippeneiwit uit het dieet van uw kat verwijderen. Dit omvat verse kip- en kipmeel en kipbijproductmeel. Het is ook verstandig om voedingsmiddelen te vermijden die vaag pluimveemeel bevatten, omdat je niet zeker weet of het kip bevat.

Winkeltips voor kattenvoer zonder kip

Zodra je hebt bevestigd dat je kat een kippenallergie heeft, moet je een nieuw kattenvoer vinden dat geen kip bevat. Het moet worden gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en het kan geen kwaad om er een te kiezen met een korte ingrediëntenlijst om het risico op extra allergieën te minimaliseren.

Een goed kippenvrij kattenvoer noemt een hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt.

Andere opties om te proberen zijn rundvlees, kalkoen en vis. Als uw kat extra allergieën heeft, zijn nieuwe eiwitten zoals lamsvlees, hert en eend het overwegen waard. Zorg ervoor dat u de ingrediëntenlijst leest om er zeker van te zijn dat deze geen kipproducten verbergt.

Een gezond kippenvrij kattenvoer is qua voedingswaarde in balans.

Nogmaals, katten hebben een dierlijk dieet nodig met zo min mogelijk plantaardige ingrediënten. Zorg ervoor dat u een recept kiest dat qua voedingswaarde in balans is volgens de voedingsprofielen van AAFCO voor volwassen katten of kittens, afhankelijk van de levensfase van uw kat.

Een kattenvoer van hoge kwaliteit bevat geen vulstoffen, vaag-named bijproducten, of kunstmatige toevoegingen.

Laagwaardige granen zoals maïs, tarwe en soja hebben geen plaats in het dieet van een kat. Zelfs volle granen zoals bruine rijst en havermout kunnen het beste worden vermeden omdat katten een beperkt vermogen hebben om plantaardig voedsel te verteren.

Dierlijke bijproducten zijn niet per se slecht voor je kat. Het belangrijkste probleem is dat het moeilijk kan zijn om de kwaliteit en, tenzij het type dier wordt gespecificeerd, de eiwitbron te beoordelen. Kunstmatige additieven zoals kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen hebben geen voedingsvoordeel voor uw kat en sommige zijn in verband gebracht met negatieve gezondheidseffecten.

Nu je een beter begrip hebt van kippenallergieën bij katten en waarom je een kipvrij kattenvoer zou kunnen overwegen, laten we eens kijken naar onze topkeuzes.

De top 7 beste kipvrije kattenvoeding

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Kip is misschien wel een van de meest voorkomende eiwitten die worden gebruikt in kattenvoer, maar Smalls biedt verschillende kipvrije opties. Deze formule bevat vers rundvlees en runderlever als hoofdingrediënten.

Top 5 ingrediënten: rundvlees, runderlever, sperziebonen, water (voldoende voor verwerking), spinazie

Gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit, is dit verse kattenvoer van Smalls een recept met één eiwit met vers rundvlees. Runderlever biedt aanvullende eiwitten en fungeert ook als een dierlijke bron van gezonde vetten en essentiële vitamines en mineralen.

Naast het feit dat het vol zit met dierlijke eiwitten en vetten, is dit recept rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen. Vers voedsel zoals dit is ook een gemakkelijk te kauwen, gemakkelijk te verteren optie voor oudere katten en katten met tandheelkundige problemen.

Hoewel dit recept voornamelijk dierlijk is, bevat het wel een paar plantaardige ingrediënten. Desalniettemin is het een eiwitrijk, vetrijk vers kattenvoerrecept met een zeer laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Rundvlees, Runderlever, Sperziebonen, Water (voldoende voor verwerking), Spinazie, Tricalciumfosfaat, Erwten, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat (Vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (Vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (Vitamine B7), Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16.5%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 68%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 51.56%

Vet: 37.5%

Vezel: 4.69%

Koolhydraten: 6.25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.63%

Vet: 61.17%

Koolhydraten: 4.2%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Runderlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Erwten

Veel voorkomende allergenen:Rundvlees

Pros

 • Bevat een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Korte lijst van hoofdingrediënten, zeer verteerbaar
 • Hoog vochtgehalte ondersteunt de hydratatie van de kat
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveermiddelen

Tegens

 • Bevat zetmeelrijke erwten
 • Alleen beschikbaar via abonnement

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u bereid bent om te investeren in de gezondheid van uw kat met een premium kattenvoerformule, heeft Stella &Chewy’s een behoorlijke variëteit. Hun gevriesdroogde rauwe kattenvoer biedt uitzonderlijke voeding en veel van hen zijn gemaakt met nieuwe eiwitbronnen zoals deze eendenformule.

Top 5 ingrediënten: Eend met gemalen bot, kalkoen met gemalen bot, kalkoenlever, gans, kalkoenmaag

Hoewel dit recept niet is gemaakt met een enkele bron van eiwitten, zijn de drie inbegrepen nieuw voor veel katten. Het primaire eiwit is eend, gevolgd door kalkoen en gans.

Zowel de eend als de kalkoen bevatten gemalen bot, een rijke bron van essentiële voedingsstoffen, evenals gewrichtsondersteunende glucosamine en chondroïtine. Kalkoenlever en spiermaag maken ook de lijst en bieden veel vitamine A, vitamine B6 en vitamine C.

Dit recept is zachtjes gevriesdroogd om voeding te behouden en het dient als een houdbaar alternatief voor rauw voedsel. Het is zeer beperkt in termen van hoofdingrediënten en bevat slechts één toegevoegd plantaardig ingrediënt, pompoenpitten.

Over het algemeen biedt deze formule veel eiwitten en gezond vet. Gewoon in mind dat het caloriegehalte ook vrij hoog is en het vochtgehalte laag. Het is het beste om dit voedsel te hydrateren voordat je het aan je kat voert.

Ingrediënten

Eend met gemalen bot, Kalkoen met gemalen bot, kalkoenlever, gans, kalkoenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longumfermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzereiwitaat, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, Niacine Supplement, Koper Proteinate, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenate, Biotine, Mangaan Proteinaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.11%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 21.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.11%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 15.05%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, kalkoen, kalkoenlever, gans, kalkoenmaag

Ingrediënten die we niet leuk vonden:pompoenpit

Veel voorkomende allergenen:Geen

Pros

 • Gevriesdroogd om voeding en smaak te behouden
 • Gemaakt met rauw vlees, bot en organen
 • Beperkt aantal plantaardige ingrediënten
 • Aangevuld met probiotica voor een gezonde spijsvertering

Tegens

 • Erg duur
 • Moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeren

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Katten met kippenallergieën hebben het potentieel om allergische reacties op andere eiwitten te ontwikkelen. Als je je al een weg hebt gebaand door gemeenschappelijke opties zoals rundvlees en vis, kan een nieuw eiwit zoals eend de logische volgende stap zijn.

Top 5 Ingrediënten: Uitgebeende Eend, Eendenbouillon, Kalkoenbouillon, Kalkoenlever, Uitgebeende Kalkoen

Verpakt met dierlijke eiwitten en beperkt in koolhydraatgehalte, is deze natte kattenvoerformule van Merrick een geweldige optie. Uitgebeende eend is het eerste ingrediënt, aangevuld met extra eiwitten uit kalkoenlever, uitgebeende kalkoen en gedroogde eiwitten.

Aardappelzetmeel is het enige plantaardige ingrediënt, waarschijnlijk gebruikt om het voedsel te verdikken. Het totale koolhydraatgehalte is zeer laag, slechts ongeveer 3% als voeding.

Dit recept bevat zalmolie als rijke bron van omega-3 vetzuren. Deze vetten helpen de gezondheid van de huid en vacht te ondersteunen en bieden ontstekingsremmende en immuunversterkende voordelen.

Een ding om in gedachten te houden met dit recept is dat hoewel het een nieuwe eiwitformule is, het geen enkele eiwitformule is. Zowel eend als kalkoen worden voor veel katten als nieuwe eiwitten beschouwd, maar als uw kat allergisch is voor kip, kan hij een allergie voor ander pluimvee ontwikkelen.

Ingrediënten

Uitgebeende eend, eendenbouillon, kalkoenbouillon, kalkoenlever, uitgebeende kalkoen, gedroogde eiwitten, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, guargom, natriumfosfaat, zout, kaliumchloride, taurine, calciumcarbonaat, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen) cholinechloride, mineralen (ijzeraminozuurchelaat, zink aminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, natriumseleniet, kaliumjodide) natriumcarbonaat, Vitaminen (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur) inuline, rozemarijn, salie, tijm, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1.2%

Vocht: 81%

As: 2.3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 18.42%

Vezel: 6.32%

Koolhydraten: 15.79%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 43.9%

Vet: 41.46%

Koolhydraten: 14.63%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, turkey lever, kalkoen, gedroogde eiwitten, zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, guargom

Veel voorkomende allergenen:Geen

Pros

 • Gemaakt met twee hoogwaardige bronnen van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Bevat spiervlees en voedingsrijke organen
 • Boordevol vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zeer laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Vrij duur
 • Bevat wat toegevoegd aardappelzetmeel

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hoewel veel droogvoerformules overladen zijn met plantaardige ingrediënten, bevat deze Regionale Rode formule van Orijen een lager dan gemiddeld koolhydraatgehalte voor een droog kattenvoer.

Top 5 Ingrediënten: Rundvlees, Varkensvlees, Hele Makreel, Runderlever, Wild Zwijn

Niet alleen begint deze Orijen droogvoerformule met vers rundvlees als eerste ingrediënt, maar de volgende 17 ingrediënten zijn allemaal dierlijk. Je vindt er een breed assortiment eiwitten zoals varkensvlees, hele makreel, lamslever, wild zwijn en witvismeel. Het is een voedzame balans van vers spiervlees, vleesmaaltijden en organen van hoogwaardige bronnen.

Al dat eiwit zal zeker veel natuurlijke smaak leveren, dus het is geen verrassing om te zien dat dit recept geen kunstmatige toevoegingen bevat. Het bevat verschillende bonen en peulvruchten, evenals een paar andere zetmeelrijke ingrediënten, maar het totale koolhydraatgehalte is nog steeds lager dan het gemiddelde droge voedsel.

Dit recept wordt aangevuld met probiotica om een gezonde spijsvertering te ondersteunen met veel omega-3 vetzuren voor huid- en vachtondersteuning.

Over het algemeen is dit brokrecept een voedzame bron van dierlijke eiwitten met een hoog vet- en caloriegehalte. Houd er echter rekening mee dat geen droogvoer het vocht levert dat uw kat nodig heeft, dus het is verstandig om de vochtinname van uw kat elders in zijn dieet aan te vullen.

Ingrediënten

Rundvlees, varkensvlees, hele makreel, runderlever, wild zwijn, geit, lamsvlees, lamslever, runderpen, wilde zwijnenlever, schapenvlees, geitenmeel, rundvleesmeel, lamsmeel, makreelmeel, rundernier, schapenvleesmeel, witvismeel, hele rode linzen, hele pintobonen, rundvleesvet, haringmeel, natuurlijke vissmaak, hele erwten, hele groene linzen, hele marinebonen, hele kikkererwten, koolvisolie, Erwtenzetmeel, linzenvezel, varkenslever, varkensnier, lamspen, lamsnier, wild zwijnhart, cholinechloride, gedroogde kelp, hele pompoen, hele butternut squash, collard greens, hele appels, hele peren, zinkproteïne, vitamine E-supplement, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), thiaminemononitraat, niacine, pyridoxinehydrochloride, gedroogde cichoreiwortel, kurkuma, sarsaparillawortel, altheawortel, rozenbottels, jeneverbessen, citroenzuur (conserveermiddel), Rozemarijn extract, gedroogde Lactobacillus Acidophilus fermentatie product, gedroogde bifidobacterium animalis fermentatie product, gedroogde lactobacillus casei fermentatie product.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 30%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.61%

Vet: 42.03%

Koolhydraten: 23.36%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rund, varkensvlees, hele makreel, runderlever, wild zwijn, geit, lamsvlees, lamslever, runderpens, wilde zwijnenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Hele rode linzen, hele pintobonen, hele erwten, hele groene linzen, hele marinebonen, hele kikkererwten

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees, vis

Pros

 • De eerste 18 ingrediënten zijn dierlijke eiwitten
 • Rijk aan spiervlees, vleesmaaltijden en orgaanvlees
 • Omega-3 vetzuren uit vis en koolvisolie
 • Aangevuld met probiotica voor een gezonde spijsvertering

Tegens

 • Geen droogvoer bevat het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Aanzienlijk aantal toegevoegde plantaardige ingrediënten

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Of u nu een jong kitten op vast voedsel spenen of groei en ontwikkeling wilt ondersteunen, een eiwitrijke formule is een must. Deze Weruva natvoer is speciaal samengesteld voor de voedingsbehoeften van kittens en zit vol vissmaak en hydraterend vocht.

Top 5 ingrediënten: visbouillon, tonijn, zalm, zonnebloemolie, natuurlijke smaak

Met tonijn en zalm als twee van de top drie ingrediënten, dit recept is een rijke bron van soort-geschikte dierlijke eiwitten voor kittens. Beide ingrediënten zitten ook boordevol omega-3-vetzuren die de gezondheid van huid en vacht en het immuunsysteem ondersteunen.

Dit recept voor natvoer bevat aardappelzetmeel als de primaire koolhydraattoevoeging, maar het totale koolhydraatgehalte van het recept is verwaarloosbaar. Bovendien is het vrij van kunstmatige additieven zoals kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen, evenals laagwaardige granen en vulstoffen.

Dit Weruva kittenvoer is aan de prijzige kant, maar het is zeer geschikt voor soorten en zit boordevol eiwitten. Als u de voorkeur geeft aan droogvoer, overweeg dan om dit recept te gebruiken als een topper voor natvoer om uw kitten een boost van vocht en hoogwaardige voeding te geven.

Ingrediënten

Visbouillon, tonijn, zalm, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, aardappelzetmeel, tricalciumfosfaat, gedroogd ei, xanthaangom, johannesbroodpitmeel, calciumlactaat, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), niacinesupplement (vitamine B3), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, mangaansulfaat, ijzersulfaat, kopersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Bron van Vitamine K), KaliumJodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 1.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 87%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 84.62%

Vet: 11.54%

Vezel: 7.69%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 75.12%

Vet: 24.88%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, zalm, gedroogd ei

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie, aardappelzetmeel, xanthaangom, johannesbroodpitmeel

Veel voorkomende allergenen:Vis

Pros

 • Twee bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Geformuleerd voor de voedingsbehoeften van opgroeiende kittens
 • Rijk aan vocht voor hydratatie en spijsvertering
 • Vrij van dierlijke bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Bevat enkele zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Primaire bron van toegevoegd vet is plantaardig

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Gebitsproblemen komen vaak voor bij oudere katten en sommigen ervaren verminderde dorst naarmate ze ouder worden. Een zacht, vochtrijk kattenvoer zoals deze Wellness CORE Signature Selects recepten kan een geweldige optie zijn.

Top 5 Ingrediënten: Tonijn, Tonijnbouillon, Water, Makreel, Zalm

Dit natvoerduo van Wellness heeft tonijn, makreel en zalm als voor de soort geschikte bronnen van dierlijke eiwitten. Geen van beide formules is een eiwitrecept met één bron, maar alle eiwitten zijn afkomstig van vis – niet van andere veel voorkomende allergenen zoals rundvlees of kip.

Met ten minste drie bronnen van dierlijke eiwitten in elk recept, helpt deze formule de spiermassa bij oudere katten te ondersteunen. Het vetgehalte is vrij laag in vergelijking met het eiwitgehalte, dus het kan een goede optie zijn voor katten die een beetje gewicht kunnen verliezen.

Dit recept is zeer goed verteerbaar en veel katteneigenaren vinden dat de zachte textuur beheersbaar en aantrekkelijk is voor katten. Dit recept is vrij van laagwaardige granen, dierlijke bijproducten en kunstmatige conserveermiddelen, hoewel het een beetje prijzig is.

Ingrediënten (Skipjack Tonijn &Wild Salmon Entrée in Bouillon)

Tonijn, tonijnbouillon, water voldoende voor verwerking, makreel, zalm, tapiocazetmeel, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, guargom, tricalciumfosfaat, taurine, magnesiumsulfaat, vitamines [Vitamin E Supplement, Thiamine Hydrochloride, Niacin, Vitamin A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, d-Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement, Biotin, Vitamin B12 Supplement, Potassium Chloride, Choline Chloride, Minerals [Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Manganese Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Sodium Selenite], Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Vitamine K).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 85%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 23.33%

Vezel: 6.67%

Koolhydraten: 3.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 52.63%

Vet: 44.74%

Koolhydraten: 2.63%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, makreel, zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapiocazetmeel, zonnebloemolie, guargom

Veel voorkomende allergenen:Vis

Pros

 • Bevat drie bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Zeer beperkt koolhydraatgehalte
 • Zachte textuur en rijk aan vocht voor oudere katten

Tegens

 • Bevat enkele toegevoegde plantaardige ingrediënten
 • Consistentie kan meer jusachtig zijn dan schilferig

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Gevoelige maag en voedselallergieën zijn twee verschillende problemen, maar ze kunnen elkaar overlappen. Als uw kat regelmatig spijsverteringsproblemen heeft, is het de moeite waard om een kipvrij recept te vinden dat een beperkt aantal eenvoudige ingrediënten bevat om het zo goed mogelijk verteerbaar te maken.

Top 5 Ingrediënten: Tonijn, tonijnbouillon, pompoen, koolzaadolie, guargom

Met tonijn, pompoen en koolzaadolie als enige hoofdingrediënten is dit graanvrije kattenvoer eenvoudig en goed verteerbaar. Het is jammer dat de enige bron van toegevoegd vet plantaardig is, en we zouden waarschijnlijk zonder de pompoen kunnen, maar het kan helpen bij de gevoelige spijsvertering van je kat.

Dit recept is rijk aan hoogwaardige eiwitten, maar omdat het op basis van vis is, is het vrij laag in vet en calorieën. Het is ook rijk aan vocht, wat de hydratatie van uw kat helpt ondersteunen.

Een nadeel van deze formule is dat het carrageen bevat. Dit is een verdikkingsmiddel afkomstig van zeewier dat volgens sommige rapporten een risico kan vormen voor ontsteking en toxiciteit. Andere studies tonen echter geen schade aan van carrageen, dus het is moeilijk om een oordeel te vellen over dit ingrediënt.

graanvrij kattenvoer, hoogwaardige eiwitten

Ingrediënten

Tonijn, tonijnbouillon, pompoen, koolzaadolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), guargom, tricalciumfosfaat, zout, calciumsulfaat, natuurlijk aroma, kaliumchloride, cholinechloride, mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, mangaansulfaat, koper aminozuurcomplex, kaliumjodide, natriumseleniet), vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, thiaminemononitraat, vitamine A-supplement, D-calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Bron van Vitamine K Activiteit), Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement), Taurine, Carrageen, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 83%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 64.71%

Vet: 11.76%

Vezel: 5.88%

Koolhydraten: 17.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 58.33%

Vet: 25.76%

Koolhydraten: 15.91%

Ingrediënten die we leuk vonden:Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Koolzaadolie, guargom, carrageen

Veel voorkomende allergenen:Vis

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Korte lijst van licht verteerbare hoofdingrediënten

Tegens

 • Bevat carrageen
 • Belangrijkste bron van toegevoegd vet is plantaardig