De 7 beste kattenvoer voor katten met overgewicht in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Ongeacht zijn huidige gewicht is je kat op zijn best als hij eet als een magere, getrimde carnivoor. Het beste kattenvoer voor katten met overgewicht is rijk aan hoogwaardige eiwitten zonder al te veel vet of zetmeel.

Daarom raden we Smalls Fresh Ground Bird aan als het over het algemeen beste kattenvoer voor katten met overgewicht. Het is rijk aan eiwitten, laag in koolhydraten, vochtrijk, bevredigend en heeft niet te veel vet of plantaardig materiaal, die beide kunnen bijdragen aan gewichtstoename bij volwassen katten.

Als u gewichtsverlies zo gemakkelijk mogelijk wilt maken, is Smalls een uitstekende optie. Maar het is niet voor iedereen weggelegd. Om u te helpen een product te vinden dat voor u werkt, hebben we 8 geweldige voedingsmiddelen gekozen voor katten die moeten afvallen.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor katten met overgewicht om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten

Beste ethisch verantwoorde producten

aac-table__image

9.4

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Open Boerderij Grasgevoerd Rundvlees Rustieke Mix Nat Voedsel

 • Gemaakt met een enkele bron van premium dierlijke eiwitten
 • Geformuleerd met 100% traceerbare ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Bevat het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie

Beste voor gevoelige maag

aac-table__image

9.2

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Vital Essentials Konijn Mini Pasteitjes

 • Voornamelijk gemaakt van konijn, een nieuw eiwit voor veel katten
 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Bevat haringolie als bron van omega-3 vetzuren

Topkeuzes uitgelegd

Waarom zou u ons vertrouwen?

In het afgelopen jaar hebben we meer dan 195 verschillende kattenvoermerken beoordeeld, waaronder de meeste van de grootste merken ter wereld. We hebben klantrecensies gelezen, met insiders van de markt gesproken en voedingsmiddelen hands-on getest.

Op basis van dat onderzoek brengen we u een bijgewerkte lijst met de beste kattenvoermerken en -producten in de branche. De volgende voedingsmiddelen verdienen hun plaats met een uitstekende ingrediëntkwaliteit, voedingswaarden en veiligheidsrecords.

Hier leest u hoe u het beste kattenvoer voor katten met overgewicht kunt kiezen

Voordat we in de beoordelingen springen, laten we het meer hebben over de kwaliteiten van het beste kattenvoer voor katten met overgewicht.

Het ideale dieet voor gewichtsverlies heeft een hoog eiwitgehalte met matige vetgehaltes en minimale koolhydraten.

Over het algemeen, als uw kat overgewicht heeft, eet hij misschien al lange tijd het verkeerde voedsel. Voor katten met overgewicht is alleen al het overschakelen naar een soortgeschikt dieet vaak genoeg om een verschil te maken. Dit type dieet helpt obesitas te voorkomen en de overgang alleen kan voldoende zijn om uw kat te helpen wat extra kilo’s kwijt te raken.

Een soortgeschikt dieet bootst de voedingswaarde van de prooi van uw kat na.

Het is rijk aan de juiste aminozuren, bevat lage tot matige niveaus van dierlijk vet en heeft weinig tot geen zetmeel. Deze verdeling van macronutriënten vormt de kern van elk goed kattenvoer. Het helpt katten spiermassa te behouden, de juiste bloedsuikerspiegel te bereiken en het algehele welzijn te ervaren.

Nat kattenvoer is ideaal voor gewichtsbeheersing.

De meeste katten met overgewicht of obesitas leven van droog kattenvoer, waardoor ze onderprikkeld, overbesuikerd en risico lopen op ernstige gezondheidsproblemen.

In tegenstelling tot brokjes is kattenvoer met een hoog vochtgehalte omvangrijker en zal het uw kat helpen zich langer vol te voelen, zelfs als hij minder calorieën eet. Zie het als een kom druiven versus een handvol rozijnen. Je krijgt minder calorieën in de kom met druiven, maar het voelt substantiëler aan en laat je langer vol.

De overstap naar natvoer kan een uitdaging zijn, vooral als uw kat brokjes heeft gegeten sinds hij een kitten was. Maar op de lange termijn is het de beste optie om het gezonde lichaamsgewicht van uw kat te ondersteunen.

Gratis voeding is uit voor katten met overgewicht.

Je kat toestaan om vrij te knabbelen aan een volle kom voedsel lijkt misschien zijn natuurlijke instincten te eren, maar weinig dingen kunnen minder natuurlijk zijn voor een kat. Katten eten van nature meerdere kleine maaltijden gedurende de dag, vastend tussen elke succesvolle jacht.

Naast het ontmoedigen van uw kat om zichzelf te gorgen, kunt u met meerdere maaltijden gedurende de dag de calorie-inname van uw kat nauwlettend volgen.

Het is niet nodig om een dieet te kiezen dat op de markt wordt gebracht voor gewichtsbeheersing.

De meeste indoor-specifieke recepten en dieet kattenvoer volgen een vergelijkbare blauwdruk. Ze verminderen het eiwit en vet terwijl ze de niveaus van koolhydraten en vezels verhogen. Voedingsmiddelen met een hoog koolhydraat- en vezelgehalte beloven uw kat tevreden te houden met ruwvoer alleen, maar ze voldoen niet aan de behoeften van uw kat als carnivoor.

Als lichtpuntje zijn deze diëten geformuleerd om te voldoen aan de minimale voedingsbehoeften van uw kat met minder calorieën. Ook hebben sommige van deze diëten een hoog eiwitgehalte met minimale koolhydraten.

Gezien de hierboven genoemde blauwdruk, zijn diëten voor gewichtsverlies voor katten over het algemeen ontworpen voor teleurstelling.

Door de eiwitinname te beperken, kunnen deze diëten spierverlies veroorzaken.

Ten tweede, omdat je kat een obligate carnivoor is, is hij hardwired om zich tevreden te voelen met eiwitten en vetten – niet met koolhydraten of vezels. Dit betekent dat hoewel deze diëten caloriearm zijn, ze niet zo bevredigend zijn als diëten die rijk zijn aan de eiwitten en vetten waar je kat instinctief naar hunkert.

Lees ook: Beste Kattenvoermerken

Om uw kat te helpen gewicht te verliezen met behoud van gezonde spiermassa, zet u zijn vleesetende behoeften op de eerste plaats.

Van zijn klauwen tot zijn metabolisme, het lichaam van uw kat is geoptimaliseerd om op dieren te jagen en te eten. Dat verandert niet als hij overgewicht, obesitas of ondergewicht heeft.

Lees ook: Beste eiwitrijke koolhydraatarme ingeblikte kattenvoer

Hoeveel voedsel moet je je kat met overgewicht geven om af te vallen?

Mijn dierenarts beveelt een therapeutisch dieet aan. Heeft mijn kat echt een speciaal voer nodig?

Mijn dierenarts beveelt een therapeutisch dieet aan. Heeft mijn kat echt speciaal voer nodig?

Niet per se. Receptdiëten van merken als Royal Canin, Purina en Hill’s Science Diet zijn niet altijd alles wat ze zijn.

Deze merken maken veel gebruik van koolhydraten en niet-voedzame vulstoffen waar uw kat beter af zou zijn zonder. Deze vetarme voedingsmiddelen kunnen minder calorieën bevatten dan het gemiddelde kattenvoer, maar in ruil voor een lager caloriegehalte brengt u ook de kwaliteit van het dieet van uw kat in gevaar. Uw kat heeft natuurlijke ingrediënten voor hele voeding nodig die echte voedingsstoffen leveren die hij kan opnemen en gebruiken.

Simpel gezegd, het is beter om vast te houden aan een kattenvoer van hoge kwaliteit en gewichtsverlies te bevorderen door de dagelijkse portie van uw kat te verminderen en zijn activiteitsniveau te verhogen.

Uw kat moet elke week afvallen met een langzame, gestage snelheid van ongeveer 1-2% van zijn huidige gewicht. Als uw kat bijvoorbeeld momenteel 25 lbs weegt, moet hij tussen de 4 en 8 gram verliezen tijdens zijn eerste week van het dieet.

Je zult waarschijnlijk niet zo’n klein aantal gewichtsverlies van week tot week opmerken. Maar langzaam en gestaag gewichtsverlies heeft de voorkeur boven snel gewichtsverlies. Uw kat heeft meer kans om het gewichtsverlies te behouden als het geleidelijk wordt gedaan.

Drie manieren om de caloriebehoeften van uw kat met overgewicht te berekenen

 1. De 80% Techniek

Ervan uitgaande dat uw kat momenteel een ongezond lichaamsgewicht behoudt, bepaalt u het aantal calorieën dat hij nu eet en verlaagt u geleidelijk tot 60-80% van die hoeveelheid.

Als u niet weet hoeveel uw kat momenteel eet, raadpleeg dan uw dierenarts of probeer een van de andere twee methoden.

 1. De Kristallen Bol Methode

De volgende formule geeft u een schatting van de calorie-inname van uw kat bij een ideaal gewicht. De variabele “W” vertegenwoordigt het gewicht van uw kat in ponden.

(13,6 x W) + 70 = calorieën die nodig zijn om het ideale gewicht van uw kat te behouden

Als het ideale gewicht van uw kat 11 lbs is, zal zijn onderhoudsinname ongeveer 220 calorieën per dag zijn. Wanneer je kat eet voor een slanker lichaam, leeft hij met een calorietekort. Dit moedigt geleidelijk gewichtsverlies aan totdat uw kat zijn streefgewicht bereikt.

 1. De intuïtie benadering

Als je niet iemand bent die van cijfers en regels en berekeningen houdt, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een verstandige benadering van gewichtsverlies. Voer je kat gewoon minder totdat hij een gezond gewicht heeft bereikt.

Vergeet niet dat een zeer bevredigende, vocht-rijk, eiwitrijk dierenvoer zal u hier helpen.

Houd dit echter in gedachten: het verminderen van calorieën met het huidige dieet van uw kat kan ook zijn inname van voedingsstoffen verminderen. Het gewichtsverlies van uw kat mag niet ten koste gaan van zijn voedingsbehoeften.

Uw dierenarts kan u voorzien van de meest nauwkeurige calorietellingen die uw kat nodig heeft om een gezond gewicht te bereiken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 8 beste kattenvoer voor katten met overgewicht

Al onze topkeuzes zijn vleesrijke voedingsmiddelen die de nadruk leggen op dierlijke ingrediënten boven al het andere. Ze zitten boordevol eiwitten, zijn gemaakt van relatief hoogwaardige ingrediënten en beloven je kat verzadigd te houden zonder hem onnodige calorieën te laden.

#1 Algemeen Beste: Smalls Fresh Ground Bird

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking)

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, waaronder premium eiwitten zoals kip, kalkoen en vis. Kies uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm kattenvoer dat is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Klein kattenvoer wordt bevroren geleverd, dus je moet het eerste pakket een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het voedt. Uw abonnement is gebaseerd op de caloriebehoeften van uw kat en u kunt het indien nodig aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice.

Naast hun verse voedsel biedt Smalls ook een selectie van gevriesdroogd kattenvoer, traktaties en maaltijdtoppers. Ze zijn onlangs ook begonnen met de verkoop van gierst- en silicakattenbakvulling.

Met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, zit dit verse voedsel boordevol premium dierlijke eiwitten. Sperziebonen, erwten en boerenkool zijn de enige koolhydraatingrediënten en ze zijn van nature graanvrij en rijk aan voedingsstoffen.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule rijk aan vocht dat de spijsvertering en een gezonde huid en vacht helpt ondersteunen. Over het algemeen is dit recept voor gehakte kip een hoogwaardige bron van uitgebalanceerde voeding voor katten in alle levensfasen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten
 • Verhoogt de energie en ondersteunt de gezondheid van huid en vacht

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet individueely geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)

#2 Value Pick: Blue Buffalo Tastefuls Chicken Entrée Pate Nat Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Natuurlijke Smaak, Bruine Rijst

Kritische katteneigenaren begrijpen hoe belangrijk het is om hun kat een kwaliteitsdieet te geven, maar dat betekent niet dat ze niet ook van een koopje houden. Als u op zoek bent naar een betaalbaar merk kattenvoer om uw kat te helpen gewicht te verliezen, probeer dan Blue Buffalo Healthy Gourmet Chicken Pate Indoor Volwassen ingeblikt voedsel.

Deze formule bevat verse kip als hoofdingrediënt en de enige bron van dierlijke eiwitten. Het voedsel is verrijkt met kippenlever als een rijke bron van voedingsstoffen en aanvullende eiwitten.

Blue Buffalo biedt een breed scala aan formules in hun Healthy Gourmet-productlijn, dus als kip niet bij de smaak van uw kat past, is er genoeg om uit te kiezen. Ze zijn allemaal verrijkt met Blue Buffalo’s gepatenteerde Lifesource Bits die helpen zorgen voor een voedingsevenwicht met essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten.

Met slechts 97 calorieën per blikje van 3 ounce is deze formule geweldig voor gewichtsbehoud. Je kunt dit recept vinden in blikjes van 3 ounce en 5,5 ounce.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Natuurlijk Aroma, Bruine Rijst, Guargom, Zoete aardappelen, Cellulosepoeder, Tricalciumfosfaat, Natriumzuurpyrofosfaat, Carrageen, Taurine, Visolie, Cassiagom, Kaliumchloride, Zout, Cholinechloride, Ijzer aminozuurchelaat, Zink aminozuurchelaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Koper aminozuurchelaat, Mangaan aminozuurchelaat, Natriumseleniet, Niacine Supplement (Vitamine B3), Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Riboflavine Supplement (Vitamine B2), Vitamine A Supplement, Biotine (Vitamine B7), Kalium Jodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur (Vitamine B9), geconserveerd met Gemengde Tocoferolen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 27.27%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35%

Vet: 51%

Koolhydraten: 14%

Wat we leuk vonden:

 • Kip is de enige bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Betaalbaar geprijsd onder $ 0,30 per ounce

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat guargom en carrageen als verdikkingsmiddelen
 • Het koolhydraatgehalte is een beetje hoog voor natvoer

#3 Beste voor binnenkatten: Wellness CORE Graanvrije indoor kip & kippenlever recept ingeblikt kattenvoer Review

Wellness CORE Natural Grain Free Nat Ingeblikt Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoenbouillon, Kippenmeel

Als kattenvoer binnenshuis is dit recept geformuleerd om katten met lagere activiteitsniveaus en verminderde caloriebehoeften tegemoet te komen. Het is 29 calorieën per ounce en is een van de caloriearme voedingsmiddelen die je kunt kopen.

In tegenstelling tot de meeste binnenvoedsel – dat soort-geschiktheid opoffert in de naam van het voorkomen van haarballen en gewichtstoename – is dit voedsel een vlezig, eiwitrijk product.
Het benadrukt eiwitrijke dierlijke ingrediënten zoals kip, kippenlever, kippenmeel en kalkoen.

Aan de negatieve kant is dit voedsel niet gemaakt met dierlijke eiwitten alleen. Naast een scala aan vleesingrediënten bevat het voedsel erwteneiwit en gedroogde gemalen erwten. Hoewel ze geen pijn zullen doen, zijn deze plantaardige eiwitbronnen niet ideaal voor een obligate carnivoor zoals je kat.

Elk blikje is ongeveer 12% koolhydraten op basis van droge stof, waardoor het iets koolhydraatrijker is dan het ideale kattendieet.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoenbouillon, Kippenmeel, Kalkoen, Erwteneiwit, Gedroogde gemalen erwten, Natuurlijke smaak, Veenbessen, Erwtenvezel, Gemalen lijnzaad, Guargom, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, CassiaGom, Xanthaangom, Gedroogd Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera-extract, Zout, Alfalfameel, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Thiamine mononitrate, Vitamine E-supplement, kopereiwit, mangaanproteïne, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.18%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.78%

Vet: 37.78%

Koolhydraten: 19.44%

Wat we leuk vonden:

 • Geformuleerd voor binnenkatten en laag in calorieën
 • Voornamelijk gemaakt van goed verteerbare dierlijke eiwitten
 • De meeste katten genieten van de smaak

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten, waaronder erwteneiwit, gedroogde gemalen erwten, veenbessen, erwtenvezels en gemalen lijnzaad

#4 Beste ethisch verantwoord: Open Farm Grass-Fed Beef Rustic Blend Nat Food

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

Elke 5,5-ounce doos bevat 172 calorieën.

Eerste 5 ingrediënten: Humaan gekweekt rundvlees, runderbottenbouillon, pompoen, wortelen, spinazie

Als het gaat om hoogwaardige ingrediënten en 100% traceerbaarheid, kunt u vertrouwen op Open Farm. Dit rundvleesrecept natvoer wordt geleverd in een doos van 5,5 ounce en bevat slechts 172 calorieën.
Wat deze Open Farm-formule geweldig maakt voor gewichtsverlies, is het feit dat het vol zit met echte dierlijke eiwitten en hydraterend vocht, maar een matig vet- en caloriegehalte heeft. Dit recept bevat ook hoger dan gemiddelde vezels die uw kat kunnen helpen zich langer vol te voelen tussen de maaltijden.

Met humaan gekweekt rundvlees als hoofdingrediënt, is dit recept rijk aan aminozuren die de spiermassa van uw kat helpen ondersteunen. Helaas zijn beide toegevoegde vetten plantaardig en zijn er over het algemeen een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten.
Dat gezegd hebbende, dit recept is nog steeds ongelooflijk rijk aan eiwitten en vocht en bevat slechts ongeveer 11% koolhydraten op basis van droge stof, wat slechts iets boven onze aanbeveling van 10% of minder ligt.

Ingrediënten:

Humaan gekweekt rundvlees, runderbottenbouillon, pompoen, wortelen, spinazie, rode linzen, agar agar, niet-GMO veenbessen, garbanzobonen (kikkererwten), cichoreiwortel, zonnebloemolie, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), zout, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, D-calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, foliumzuur, vitamine B12-supplement, zink aminozuurchelaat, ijzer aminozuurchelaat, Koper aminozuurchelaat, mangaan aminozuurchelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, paardebloemgroenten, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 33.33%

Vezel: 11.11%

Koolhydraten: 11.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.56%

Vet: 59.3%

Koolhydraten: 8.14%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van premium dierlijke eiwitten
 • Geformuleerd met 100% traceerbare ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Bevat het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie
 • Geen vulstoffen, bijproducten of kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Vrij duur in vergelijking met het gemiddelde kattenvoer

#5 Beste voor jusliefhebbers: Weruva-katten in de keuken houden van me teder kattenvoer

Weruva Katten in de Keuken Love Me Tender Cat Food Pouches

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Water voldoende voor verwerking, kip (zonder been, borst zonder vel), tonijn, eend, tapiocazetmeel,

Van alle producten op deze lijst heeft deze formule van Weruva de minste calorieën per ounce. Het is slechts 20,6 calorieën per ounce en 62 calorieëns per zakje.

Dit eenvoudige recept bevat geraspte kip en eend in jus, waardoor het een goede keuze is voor katten die de voorkeur geven aan brokken en snippers minimaal verwerkt vlees. Het bevat water als eerste ingrediënt, wat betekent dat de lage caloriedichtheid grotendeels te danken is aan het ongewoon hoge watergehalte van het voedsel.

Omdat het de nadruk legt op dierlijke eiwitten, zal dit voedsel uw kat helpen spiermassa te behouden terwijl het geleidelijk gewicht verliest.

Ingrediënten:

Water voldoende voor verwerking, kip (zonder been, borst zonder vel), tonijn, eend, tapiocazetmeel, zonnebloemolie, calciumlactaat, tricalciumfosfaat, xanthaangom, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, nicotinezuur (vitamine B3), ijzersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, mangaansulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3-supplement, Kopersulfaat, foliumzuur, kaliumjodide, biotine, vitamine B12 supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 1.4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 9.33%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 62.07%

Vet: 23.45%

Koolhydraten: 14.48%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke eiwitten
 • Zeer laag in calorieën
 • Hydraterend voer helpt om je kat tevreden te houden
 • Vrij van granen, carrageen, antibiotica, hormonen en andere hot-button ingrediënten

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur
 • Bevat tapiocazetmeel als verdikkingsmiddel

#6 Beste voor gevoelige maag: Vital Essentials Rabbit Mini Pastties

Vital Essentials Konijn Mini Pastties Graanvrij Beperkt ingrediënt Gevriesdroogd kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Fijngemalen heel konijn, konijnenhart, konijnenlever, konijnenlongen, konijnennier

Als uw kat met overgewicht allergieën, inflammatoire darmaandoeningen of andere voedselgevoeligheden heeft, denk dan aan het verstrekken van een uitgekled dieet dat gemakkelijk te verteren is met minimale irriterende ingrediënten.

Dit gevriesdroogde voedsel heeft konijn als enige eiwitbron en hoofdingrediënt. Geïnspireerd door de verscheidenheid aan spiervlees, organen en bloed in de prooi van uw kat, bevat dit voedsel een breed scala aan konijnendelen. De ingrediëntenlijst bevat fijngemalen heel konijn, hart, lever, longen, nieren, luchtpijp en bloed.

Door een eenzame eiwitbron te bevatten – en een die een nieuw eiwit is voor de meeste katten – minimaliseert dit voedsel de blootstelling van uw kat aan potentiële allergenen en irriterende stoffen. En verder zit er niet veel in dit eten behalve konijn. Het recept is sterk afhankelijk van de voedingswaarde van minimaal verwerkt konijn. In vergelijking met het gemiddelde voedsel heeft dit recept aanzienlijk minder synthetische additieven en andere aanvullende ingrediënten.

Dit voedsel is bedoeld om te worden gerehydrateerd voor het serveren, wat betekent dat de maaltijden van uw kat zo calorierijk kunnen zijn als u wilt.

Ingrediënten:

Fijngemalen heel konijn, konijnenhart, konijnenlever, konijnenlongen, konijnennier, konijnenpijp, konijnenbloed, rauwe geitenmelk, water, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 52%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 56.52%

Vet: 16.3%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 23.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.09%

Vet: 32.99%

Koolhydraten: 19.92%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van konijn, een nieuw eiwit voor veel katten
 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Bevat haringolie als bron van omega-3 vetzuren
 • Laag in koolhydraten
 • Kan zeer caloriearm zijn

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten houden niet van de konijnensmaak
 • Een van de duurste voedingsmiddelen die je kunt kopen

#7 Beste voor portiecontrole: Nutro Perfecte porties Graanvrije echte kippastei

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Varkensbouillon, Kippenbouillon, Natuurlijke Smaak

Als het gaat om het helpen van uw kat om het perfecte gewicht te bereiken en te behouden, is portiecontrole ongelooflijk belangrijk. Het helpt om een recept te kiezen dat is gemaakt met een laag tot matig aantal calorieën, maar je moet nog steeds opletten hoeveel je je kat voedt.

Dit Nutro Perfect Portions-recept bevat echte kip als hoofdingrediënt en enkele bron van eiwitten. Het bevat ook andere natuurlijke ingrediënten zoals kippenlever en visolie.

Deze formule is volledig vrij van bijproducten en additieven zoals kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen en bevat slechts 43 kcal per portie. Het voedsel wordt geportioneerd in porties van 1,3 ounce met twee perfecte porties in elke verpakking. Dit maakt het gemakkelijk om uw kat precies zoveel te geven als hij nodig heeft, terwijl de rest vers blijft.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Varkensbouillon, Kippenbouillon, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Natriumzuurpyrofosfaat, Tetranatriumpyrofosfaat, Tapiocazetmeel, Zout, Taurine, Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, Natriumhexametafosfaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine E-supplement, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Mangaansulfaat, Kaliumjodide, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Kopersulfaat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Menadione Sodium Bisulfite Complex (bron van vitamine K-activiteit).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 2.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 48.7%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 2.03%

Wat we leuk vonden

 • Boordevol eiwitten, echt kip eerste ingrediënt
 • Rijk aan vocht, goed verteerbaar
 • Bevat visolie voor omega vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij duur in vergelijking met andere merken
 • Grote katten kunnen dagelijks meerdere roedels nodig hebben

Met de juiste voeding en een solide strategie kunt u uw kat helpen een gezond gewicht te bereiken.

Gewichtsverlies is geen geheimzinnige bezigheid. Als je eenmaal een sterke strategie hebt vastgesteld en een voedzaam dieet hebt gekozen, is je grootste uitdaging om gedisciplineerd en consistent te blijven.

Vooral als u uw kat omzet van droogvoer naar nat kattenvoer, zult u onderweg ongetwijfeld enkele frustraties tegenkomen. Er zullen dagen zijn dat je wilt toegeven aan het miauwen van je kat en helemaal wilt opgeven. Als je het gevoel hebt dat je tegen een muur aanloopt, haal dan diep adem en onthoud dat er aan de andere kant een gezondere, gelukkigere kat wacht.

Volg het gewichtsverlies van uw kat van week tot week. Praat ook met uw dierenarts over het gewichtsverlies van uw kat. Als het gewicht van uw kat is gestabiliseerd, kan uw dierenarts aanbevelen om een ander voedsel te proberen of extra lichaamsbeweging toe te voegen om gewichtsverlies te stimuleren.

Met betrekking tot lichaamsbeweging is fysieke activiteit een cruciaal onderdeel van gewichtsverlies. In combinatie met minder calorieën uit het nieuwe dieet, zal fysieke activiteit helpen het metabolisme van uw kat te verhogen, waardoor uw kat meer calorieën kan verbranden.

Wil je meer weten over kattenobesitas? Lees onze door dierenartsen geschreven gids voor deze aandoening.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste kattenvoer om af te vallen?

Het beste kattenvoer voor gewichtsverlies is niet noodzakelijkerwijs een receptdieet van merken zoals Purina of Royal Canin. In feite kunt u uw kat helpen gewicht te verliezen op zowat elk voedsel, zolang het qua voedingswaarde in balans is en u de porties controleert. Als u echter meer wilt weten over het beste kattenvoer voor gewichtsverlies, raden we een eiwitrijk, koolhydraatarm natvoer aan met een matig vet- en caloriegehalte.

Hoe krijg ik mijn binnenkat zover dat hij gewicht verliest?

Binnenkatten zijn over het algemeen minder actief dan buitenkatten, dus katteneigenaren moeten mogelijk proactiever zijn als het gaat om het helpen van binnenkatten om gewicht te verliezen. De eerste stap is om een dieet te kiezen dat het gewichtsverlies van uw kat ondersteunt en het juiste aantal calorieën per dag te bepalen. Naast het aanpassen van het dieet van uw kat, moet u ook een eff makenort om zijn activiteitsniveau te verhogen met dagelijkse speelsessies.

Is nat of droog kattenvoer beter voor gewichtsverlies?

Over het algemeen kunt u uw kat helpen gewicht te verliezen met behulp van droogvoer of natvoer. Dat gezegd hebbende, natvoer is meestal de betere optie omdat het hoger is in eiwitten en vocht, waardoor het bevredigender is voor uw kat – u kunt minder voeren zonder dat uw kat zich beroofd voelt.

Inhoudsopgave