De 6 beste niet-tracerende kattenbakvullingen van 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Opmerking: Veterinaire beoordeling van dit artikel bevat alleen de medische informatie in dit artikel. De dierenarts die dit artikel beoordeelt, onderschrijft, beveelt of garandeert niet persoonlijk de werkzaamheid of claims van een product dat in dit artikel wordt genoemd.

Veel kattenbakvulling is stoffig en wanneer uw kat de kattenbak gebruikt, kan hij dat stof door uw huis volgen. Je ziet kleine grijze pootafdrukken over het tapijt en in de hal, weg van de kattenbak. Het gebied rond de kattenbak kan vrij snel onder het stof zitten als je het verkeerde soort afval hebt.

De meeste mensen denken niet veel na over het nest dat ze voor hun kat kopen, omdat ze denken dat alle nesten een vergelijkbare hoeveelheid rommel veroorzaken.

Niet alle kattenbakvulling hoeft echter tot tracking te leiden. Je kunt zwerfvuil vinden dat relatief stofvrij is en waardoor je weinig rommel overhoudt om op te ruimen. We willen u een paar beschikbare nesten laten zien die een enorm verschil kunnen maken in hoe rommelig uw huis is.

Hoe we hebben getest:

 • We kochten de beste niet-tracerende kattenbakvullingen op de markt van vandaag
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest met verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld

Top 6 Best beoordeelde niet-tracking kattenbakvulling

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

’s Werelds beste kattenbakvulling

 • Verwijdert het trackingprobleem
 • Laat geen onaangename geuren achter
 • Zeer hoogwaardig strooisel

Tweede plaats

aac-table__image

9.7

Geplukt door 31 mensen vandaag!

ökocat Natural Wood Kattenbakvulling

 • Elimineert geuren tot een week
 • Zeer absorberend en goed in klonteren
 • Bevat natuurlijke componenten, waardoor het biologisch afbreekbaar is

Beste gezondheidsmonitoring zwerfvuil

aac-table__image

9.5

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Mooi nest

 • Bevat pH-detecterende deeltjes die van kleur veranderen
 • Lichtgewicht strooisel met een zachte, zanderige textuur
 • Absorbeert urine en droogt vast afval uit

Minst rommelig

aac-table__image

9.3

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Dr. Elsey’s Cat Ultra-Premium Klonterende Kattenbakvulling

 • Goede klonterende werking en fatsoenlijke geurverwijdering
 • Werkt heel goed in kattenhuizen en zeef/mechanische kattenbakken
 • Zeer laag in stof en hypoallergeen, matig lage tracking

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste niet-tracerende kattenbakvullingen die momenteel op de markt zijn. Dit zijn gewoon onze topkeuzes en misschien vindt u anderen die ook goed voor u werken.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit is vrijwel een stofvrije en trackingvrije kattenbakvulling, maar het kan behoorlijk duur zijn. Het is vaak erg aangenaam voor katten en het is zacht genoeg dat de klonten hun zachte poten geen pijn doen.

Het is ook uitstekend in het doden van geuren voordat ze een probleem worden en biedt blijvende geurbeheersing voor de hele week. De klonterende actie voor ’s werelds beste kattenbakvulling creëert een grotendeels stofvrije omgeving en je zou weinig tot geen tracking moeten hebben om je zorgen over te maken.

Pros:

 • Verwijdert het trackingprobleem
 • Laat geen onaangename geuren achter
 • Zeer hoogwaardig strooisel

Tegens:

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit wordt vaak beschouwd als een van de beste natuurlijke kattenbakvullingproducten die tegenwoordig op de markt zijn. Het is uitstekend in klonteren, en dat maakt het gemakkelijk om van strooisel af te komen als uw kat het opgebruikt. Het kan een beetje prijzig zijn, maar het kan nog steeds de moeite waard voor je zijn.

Dat geldt vooral omdat het een krachtige geurverwijderaar is. U hoeft zich een week lang geen zorgen te maken over geuren, zelfs niet met meerdere katten in huis. Uw kat kan het echter uit de kattenbak dragen, want wanneer het klontert, kan het plakkerig zijn en zich hechten aan de vacht van uw kat. Er kan dus nog steeds een puinhoop zijn om mee om te gaan, maar het zou niet veel moeten zijn.

Pros:

 • Elimineert geuren tot een week
 • Zeer absorberend en goed in klonteren
 • Bevat natuurlijke componenten, waardoor het biologisch afbreekbaar is

Tegens:

 • Kan rommelig zijn, ook al laat het geen stof achter
 • Beetje duur, relatief gezien

#3 Beste gezondheidsmonitoring nest: mooi nest

Klik hier om 20% korting te krijgen + een gratis speeltje

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hoewel kristallen kattenbakvulling niets nieuws is, neemt PrettyLitter het een tandje hoger met de toevoeging van pH-detecterende deeltjes. Bij blootstelling aan urine veranderen deze deeltjes van kleur om de geschatte pH van de urine van uw kat aan te geven. Veranderingen in de zuurgraad van de urine van uw kat kunnen een vroege indicator zijn voor een aantal gezondheidsproblemen, waaronder struvietkristallen, urineweginfectie en niertuline-acidose.

PrettyLitter is niet bedoeld als diagnostisch hulpmiddel, maar het kan u helpen de gezondheid van uw kat in de gaten te houden. De tas geeft duidelijk aan welke kleuren welke voorwaarden suggereren. Donkergeel/olijf duidt op urine binnen het normale pH-bereik, terwijl blauw, oranje of rood een probleem aangeeft. Als u een verandering in de urine van uw kat opmerkt, kunt u contact opnemen met uw dierenarts voor diagnose en behandeling.

Wat het strooisel zelf betreft, is PrettyLitter een zeer fijn silicagelstrooisel met een zanderige textuur. Het is erg zacht voor de poten van je kat, maar het heeft de neiging om te volgen vanwege de deeltjesgrootte. Dit is geen klonterend nest, maar het helpt wel om geur op een andere manier onder controle te houden. De silicagel absorbeert vloeistof en droogt vast afval uit. Je moet dagelijks vaste stoffen scheppen en het strooisel roeren om het vers te houden.

PrettyLitter is beschikbaar op de PrettyLitter-website of u kunt het kopen in Target-winkels of online. Het wordt geleverd in een zak van 8 pond die ongeveer een maand mee moet gaan met een enkele kleine kat. Wanneer u een abonnement op de PrettyLitter-website plaatst, kunt u de frequentie van uw leveringen naar behoefte aanpassen en extra’s toevoegen zoals Pretty Please, de gepatenteerde droge kattenvoerformule van het merk.

Wat we leuk vonden:

 • Kleurveranderende kristallen duiden op veranderingen in de pH van de urine
 • Kan katteneigenaren helpen bij het detecteren van zich ontwikkelende gezondheidsproblemen
 • Absorbeert urine snel en droogt vast afval uit
 • Lichtgewicht, zachte textuur is zacht voor kattenpoten

Wat we niet leuk vonden:

 • Geen klonterend nest, moet dagelijks worden geschept
 • Moet dagelijks worden geroerd om vuil strooisel te verspreiden
 • Duur, kost meer dan $ 3 per pond

sWheat Scoop Multi-Cat

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit is een snel klonterend nest, dat weinig rommel achterlaat om mee om te gaan, maar het is geen geweldige geurverwijderaar. Het beperkt enigszins geuren, maar je zult ze nog steeds opmerken, vooral als je meer dan één kat in huis hebt. Het goede nieuws is dat dit nest volledig biologisch afbreekbaar is. Uw kat is veilig om hiermee te spelen en niet beledigd te zijn door sterke geuren of chemicaliën.

Natuurlijk wil je niet dat je kat met zijn nestje speelt, maar je weet dat het gaat gebeuren. Dit is ook een ideaal nest voor gevoelige katten – katten die geen sterke geuren verdragen. Daarom is de bescherming tegen zwerfvuil niet de grootste, maar dat is de prijs die je betaalt voor een zacht ruikend nest dat je kunt gooien waar je maar wilt als het opgebruikt is.

Pros:

 • Klontert snel om opruiming mogelijk te maken
 • Veilig voor het milieu
 • Bevat geen penetrante geuren of aanstootgevende geuren

Tegens:

 • Niet goed in het doden en weghouden van vieze geuren

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit nest is een van de beste keuzes voor veel kattenexperts, waaronder Feline Living. Het is vrij duur, net als alle die hier op onze lijst staan, maar dat zijn de kosten van het krijgen van een niet-tracerend nest. Het kan de moeite waard zijn om wat meer uit te geven om een nest te hebben dat geen puinhoop door je huis achterlaat.

Deze klontert vrij goed samen, net als al zijn concurrentie op deze lijst, en het doet behoorlijk werk om geuren te doden als ze zich voordoen. Zoals de meeste klonterende nesten, kan het geuren tot ongeveer een week doden. Hoeveel katten je in huis hebt en hoe rommelig ze zijn, kan bepalen hoe lang een pan met nest je meegaat.

Dit is een natuurlijk nest dat geen allergenen of schadelijke chemicaliën bevat. Het is ook biologisch afbreekbaar en veilig voor het milieu en uw kat, dus het is perfect voor katten met gevoeligheden, allergieën en andere aandoeningen die veel katten maken strooiselproducten ongeschikt.

Pros:

 • Goede klonterende werking en fatsoenlijke geurverwijdering
 • Werkt heel goed in kattenhuizen en zeef/mechanische kattenbakken
 • Zeer laag in stof en hypoallergeen, matig lage tracking

Tegens:

 • Kan duur zijn
 • Klonten kunnen nat worden en plakkerig en moeilijk op te ruimen worden

Koop op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

De Arm &Hammer producten zijn allemaal geweldig in het doden van geuren ter plaatse. Ze doen dit echter met een krachtige geur die je kat misschien niet kan verdragen. Als uw kat de geur echter niet erg vindt, dan is dit een zeer zuinig kattenbakvulling om te gebruiken, en het klontert goed om te voorkomen dat uw kat stof in uw hele huis volgt.

De geurverwijderingsfuncties van dit nest doden bacteriën meteen, zodat vieze geuren niet langer een probleem zijn, maar de geur die het heeft, kan overweldigend zijn en u moet de voorkeuren van uw kat kennen voordat u deze koopt.

Pros:

 • Geweldig voor het wegwerken van vieze geuren
 • Klontert samen en elimineert tracking
 • Vrijwel geen stof

Tegens:

 • Heeft een krachtige geur die misschien niet aantrekkelijk is voor uw katten

Sleutel Overwegingen

Alleen wat kattenbakvulling zal stofvrij genoeg zijn om ervoor te zorgen dat er weinig tot geen tracking is, en je wilt voorzichtig zijn met welke je koopt. Trap niet in de valse hype en misleidende reclame van sommige merken. Voordat u kattenbakvulling koopt, moet u rekening houden met deze belangrijke dingen:

 • Besteed aandacht aan meer dan alleen het non-tracking aspect- Er zijn andere factoren die bepalen hoe geschikt een bepaald soort kattenbakvulling is. Als het nest een te sterke geur heeft of ongemakkelijk is voor uw kat, kunnen ze het niet vaak gebruiken, volgens Wayofcats.com. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de voorkeuren van uw kat wanneer u nest van welke aard dan ook koopt.
 • Klonterend zwerfvuil laat weinig sporen achter. Meestal is het beste soort zwerfvuil om te voorkomen dat je het volgt, klonterend zwerfvuil. Dit soort strooisel vormt grote klonten wanneer de kat het gebruikt, waardoor het gemakkelijk op te ruimen is en de aanwezigheid van stof wordt verminderd. Alleen bepaalde zwerfvuilproducten doen dit, dus let op wat je krijgt.
 • Niet geschikt voor kittens– Over het algemeen zal klonterend nest geen goede koop zijn voor kleine kittens. Als ze slechts een paar weken oud zijn, kunnen ze proberen het klonterende nest op te eten, maar ze zullen veel minder snel spelen met en proberen niet-klonterende strooisel te eten. Misschien moet je het stof maar een tijdje verdragen totdat je kat oud genoeg is om een ander soort nest aan te kunnen.

Laatste spinnen

Zelfs als u niet met een van onze keuzes gaat, moet u op zoek gaan naar zwerfvuil dat zwaarder is, waardoor het minder waarschijnlijk is om te volgen. Alles wat klontert of een beetje zwaar wordt bij gebruik, heeft veel minder kans om te volgen dan licht, los strooisel.

Als u op zoek bent naar een manier om de schoonmaak te verminderen en tracking in uw huis te voorkomen, dan zijn deze keuzes de juiste keuze.