De 5 beste tapijtreinigers voor kattenurine

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als je een kattenouder bent, hou je absoluut van je bontbaby’s met schijnbaar onvoorwaardelijke adoratie. Katten hebben allemaal hun eigen, unieke persoonlijkheden en ondanks hun individuele eigenaardigheden kunnen we ons ons leven zonder hen niet voorstellen. Zoals bij alle dieren is kattenbezit echter nooit perfect en ‘ongelukken zullen gebeuren’, zoals het gezegde luidt.

Dit is zeker waar als het gaat om speciale ‘geschenken’ die op je tapijt zijn achtergelaten van je harige vrienden. Of het nu gaat om een haarbal, braaksel of urine, kattenpoep is nooit leuk om te ontdekken en kan soms een nachtmerrie zijn om mee om te gaan.

In één oogopslag: beste tapijtreinigers voor katten

We raden u ten zeerste aan om de volgende tapijtreinigers voor katten te bekijken die we hieronder hebben, waar we de kenmerken van elk product hebben benadrukt. U vindt ook meer gedetailleerde informatie over elk product verderop in het artikel.

Beste plantaardige reiniger

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Eco’s voor huisdieren! Vlek & Geurverwijderaar

 • Gemaakt van plantaardige ingrediënten
 • Veilig te gebruiken op alle stoffen en kleursoorten
 • Enzymen elimineren vlekken en geuren

Beste Enzymatische reiniger

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Rocco &Roxie Vlek &Geur Eliminator

 • Enzymatische formule elimineert vlekken en geuren
 • Ontmoedigt herhaalde ongevallen
 • Chloorvrij en kleurveilig op stoffen

Beste sproeikopreiniger

Waarom zou u ons vertrouwen?

Onze topkeuzes voor de beste tapijtreinigers voor katten, gebaseerd op onderzoek, klantrecensies en onze eigen producttests.

Onze topkeuzes voor de beste tapijtreinigers voor katten, gebaseerd op ons eigen onderzoek, klantrecensies en hands-on testen.

Om de beste tapijtreinigers op de markt te vinden, hebben we de soorten schoonmaakproducten onderzocht die beschikbaar zijn, honderden klantrecensies gelezen en real-world tests uitgevoerd op meer dan een dozijn producten. We hebben meer dan 50 uur besteed aan het testen van zowel enzymreinigers als zuurstofhoudende producten van de veiligheid, katvriendelijkheid en het vermogen om urine- en braakvlekken te verwijderen.

Alle beoordeelde producten werden onafhankelijk gekocht zonder compensatie van de merken.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de volgende tapijtreinigers voor katten geselecteerd als de beste die je kunt kopen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tapijtreiniger voor katten?

Niet alleen kunnen kattenpoep vlekken achterlaten, maar vaak kan de aanhoudende geur het grotere probleem zijn. Het is dus belangrijk om te overwegen wat voor soort vlek u gaat verwijderen, samen met wat voor soort stof u het gaat aanbrengen.

Toegegeven, er zijn schijnbaar talloze tapijtreinigers op de markt en ze hebben allemaal hun eigen formules, sterke en zwakke punten. Met dat in gedachten zal dit artikel u hopelijk helpen de beste te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Onze topkeuzes voor de beste tapijtreinigers voor katten

#1 Overall Beste: Nature’s Miracle Set-In Stain Destroyer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Nature’s Miracle Set-In Stain Destroyer maakt gebruik van een zuurstofrijke formule die helpt om de moleculen te extraheren die kattenvlekken veroorzaken. Het werkt op urine, uitwerpselen, vuil en bloed en kan worden gebruikt op verschillende materialen, waaronder tapijt, bekleding en beddengoed. Het is veruit de beste tapijtreiniger voor kattenplas op onze lijst.

De zuurstofrijke formule helpt om vlekken diep te penetreren terwijl je een frisse citrusgeur achterlaat, en het is ook veilig om te gebruiken rond huisdieren en kinderen.

Pros

 • Werkt op de meeste oppervlakken en stoffen
 • Niet-toxische formule
 • Frisse citrusgeur

Tegens

 • Kan sommige stoffen verkleuren
 • Iets duurder dan andere reinigers

#2 Beste plantaardige reiniger: Ecos voor huisdieren! Vlek & Geurverwijderaar

Zicht op Chewy

Eco’s voor huisdieren! Maakt gebruik van natuurlijke enzymen die zijn afgeleid van planten om vlekken en geuren veilig te verwijderen van vrijwel elk materiaal of oppervlak. Het werkt door alle biologische rommel van huisdieren te verwijderen en tegelijkertijd geuren te neutraliseren.

Ook al is het een fast-acting formule, het is ook niet-toxisch, het zal geen stoffen verkleuren en het is ook niet getest op dieren.

Pros

 • Veilig te gebruiken op alle stoffen en kleursoorten
 • Gemaakt van plantaardige ingrediënten
 • Niet getest op dieren

Tegens

 • Mag herhaalde ongevallen niet ontmoedigen
 • Kan meerdere toepassingen nodig hebben, afhankelijk van de vlek

#3 Beste aerosolreiniger: E.J. Wheaton Professional Pet Stain &Odor Eliminator

Bekijk op Amazon

Deze professionele, schuimende aerosolreiniger werkt snel om vlekken en geuren te verwijderen zonder dat je nattigheid hoeft op te vegen of te dempen na het aanbrengen. Ook is de bio-enzymatische formule veilig te gebruiken rond huisdieren en kinderen.

De kleurstofvrije en bleekvrije formule is veilig te gebruiken op de meeste stoffen en oppervlakken, en de aerosol kan zelfs ondersteboven worden gebruikt.

Pros

 • Schuimformule werkt snel
 • Eenvoudige applicatie in één stap
 • Droogt snel

Tegens

 • Kan in het begin een sterke, chemische geur hebben
 • Duurder dan andere schoonmakers

#4 Beste enzymatische reiniger: Rocco &Roxie Stain &Odor Eliminator

Bekijk op Chewy View op Amazon

Rocco &Roxie’s Professional Strength Stain &Odor Eliminator maakt gebruik van een bio-enzymatische formule die geuren en vlekken veroorzaakt door urine, uitwerpselen, braaksel en andere huisdiervlekken verwijdert door organisch materiaal veilig op te lossen, het is de beste tapijtreiniger voor kattenbraken op onze lijst

Deze reiniger is veilig te gebruiken op tapijt, meubels, kleding en andere oppervlakken en heeft geen invloed op gekleurde stoffen. Het is veilig te gebruiken rond huisdieren en kinderen en is ook goedgekeurd door het Carpet and Rug Institute.

Pros

 • Werkt op verschillende stoffen en oppervlakken
 • Ontmoedigt herhaalde ongevallen
 • Chloorvrij en kleurveilig

Tegens

 • Heeft een lichte, chemisch geur
 • Duurder dan andere schoonmakers

#5 Beste sproeikopreiniger: eenvoudige oplossing Cat Extreme vlek- en geurverwijderaar

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze reiniger is speciaal samengesteld om herhaalde ongevallen te voorkomen en om vlekken en geuren van tapijten, bekleding, beddengoed en andere waterveilige oppervlakken te verwijderen. Het is ook ontworpen om veilig te gebruiken rond huisdieren en kinderen. dit product is een van de beste remedies voor kattenurine op tapijt die momenteel op de markt is.

Met de 3-in-1 sproeikop (schuim, nevel of stroom) kunt u de reiniger op verschillende manieren aanbrengen, afhankelijk van het type vlek en de ernst ervan.

Pros

 • Opties voor schuim, nevel en stroommondstuk
 • Ontmoedigt herhaald spuiten
 • Werkt op de meeste stoffen en waterveilige oppervlakken

Tegens

 • Mogelijk moet opnieuw worden aangebracht op bevlekte gebieden
 • Kan een milde chemische geur hebben wanneer het voor het eerst wordt aangebracht

Soorten tapijtreinigers voor katten

Tapijtreinigers voor katten zijn allemaal anders ontworpen en zijn ontwikkeld voor verschillende toepassingen. Sommige zijn meer ontworpen voor het verwijderen van vlekken, sommige zijn meer ontworpen voor het verwijderen van geuren, sommige zijn meer ontworpen voor het ontmoedigen van herhaalde overtredingen en sommige zijn meer ontworpen voor het behoud van stoffen.

Het is dus een goed idee om wat onderzoek te doen en te experimenteren om erachter te komen wat precies het probleem is dat u probeert te verhelpen, samen met het bewust zijn van wat het beste werkt voor uw huis en voor uw katten.

Het laatste wat u wilt doen, is beginnen met het gebruik van een product dat de zaken erger kan maken, zoals het kopen van een tapijtreiniger die de kleur van uw stof vervaagt, een reiniger die niet aangenaam voor u ruikt, of een reiniger die de aandacht van uw katten terugtrekt naar het getroffen gebied dat u in de eerste plaats probeert schoon te maken.

Enzymreinigers en zuurstofreinigers

De twee primaire soorten vlekkenverwijderaars voor huisdieren zijn degenen die enzymen of zuurstof bevatten. Beide soorten reinigers zijn erop uit om hetzelfde doel te bereiken, namelijk het verwijderen van vlekken en geuren, maar ze doen het op verschillende manieren. En sommige reinigingsmiddelen gebruiken zelfs een combinatie of hybride van enzymen, zuurstof en andere ingrediënten.

Op enzymen gebaseerde reinigingsmiddelen maken gebruik van een bio-enzym, een bacterie of eiwit dat actief andere bacteriën, zoals geuren en vlekken, afbreekt en elimineert. Enzymreinigers kunnen zeer effectief zijn, maar kunnen ook enige tijd duren voordat ze werken.

Oxydatiereinigers gebruiken bruiste zuurstof die een meer onmiddellijke reactie heeft wanneer ze in contact komen met een puinhoop, waardoor de vlek sneller verdwijnt. Hoewel ze heel goed kunnen werken, bestaat het risico dat bepaalde typen verkleuren. van stoffen bij gebruik.

Laatste gedachten

Of je nu een eerste katteneigenaar bent of een ervaren ouder met meerdere katten, je weet dat katten katten zullen zijn, en dit geldt zeker voor het moeten opruimen van hun occasionele rommel. Of het nu urine, braaksel of uitwerpselen zijn, het is nooit leuk om thuis te ontdekken en zeker niet leuk om op te ruimen.

We begrijpen misschien niet altijd waarom katten doen wat ze doen als het gaat om deze rotzooi, maar het is iets waar we als katteneigenaren op de een of andere manier mee te maken hebben.

dus als u op zoek bent naar het beste product om kattenplas uit tapijt te halen, zijn er verschillende geweldige tapijtreinigers op de markt die speciaal zijn geformuleerd voor katten, en er zijn veel opties wat betreft wat het beste werkt voor vlekken, wat het beste werkt voor geuren, wat het beste werkt voor bepaalde stoffen, en wat het beste werkt voor je harige vrienden.

Als je nog steeds niet zeker weet waar je moet beginnen als het gaat om tapijtreinigers voor katten, bekijk dan een van de topkeuzes die we hierboven hebben besproken. Veel succes en geniet van uw winkelen!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste manier om kattenplas uit tapijt te krijgen?

Nature’s Miracle Set-In Stain Destroyer maakt gebruik van een zuurstofrijke formule die helpt om de moleculen te extraheren die kattenvlekken veroorzaken. Het werkt op urine, uitwerpselen, vuil en bloed en kan worden gebruikt op verschillende materialen, waaronder tapijt, bekleding en beddengoed.