De 5 beste kattenhuizen in de buitenlucht 2023: recensies en beoordelingen

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Een buitenkattenhuis garandeert de veiligheid van uw buitenkat of verwilderde niet, maar het kan beschutting bieden tegen koud of stormachtig weer en biedt enige privacy. De beste kattenhuizen in de buitenlucht zijn sterk, stevig en beschermend.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenhuizen in de buitenlucht

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Het kiezen van het beste buitenkattenhuis:

De beste kattenhokken buiten beschermen uw kat tegen koud en stormachtig weer.

Zoek naar weerbestendige en waterdichte huizen die katten droog en comfortabel houden bij vochtig, stormachtig weer. Als je in een klimaat woont waar het weer koud wordt, zoek dan naar een klein, geïsoleerd huis dat lichaamswarmte bevat.

De beste kattenhokken buiten zijn goed gebouwd.

Net als al het andere dat u voor uw kat koopt, moet een kattenhuis in de buitenlucht goed zijn ontworpen en gemaakt van duurzame, hoogwaardige materialen.

De beste outdoor kattenhokken zijn katvriendelijk.

De beste huizen hebben ontwerpen en vormen waar katten van genieten. Ze zijn klein genoeg om katten warm te houden, maar ze zullen de bewoners niet verkrampt laten voelen.

Moeten kattenhuizen twee deuren hebben?

De meeste kattenhuizen in de buitenlucht hebben een in- en uitgang, waardoor uw kat de rug kan verlaten als een roofdier of agressieve katachtige via de ingang begint binnen te dringen. Hoewel dit bescherming kan bieden tegen dieren waarop uw kat gelijk is afgestemd, zal het weinig doen om uw kat te redden van een wrede gedomesticeerde of wilde hond.

Bestaat er een roofdierbestendig kattenhuis of asiel?

Er bestaat echt niet zoiets als een roofdierbestendig kattenhuis in de buitenlucht. Elke kat die buiten leeft, loopt het risico te worden aangevallen door een roofdier, of ze zich nu in een kattenhuis bevinden of niet. Grote behuizingen en kooien in catio-stijl zijn beschermender dan een open huis, maar ze zijn ook niet ondoordringbaar.

Deze website biedt een gids om coyotesr te ontmoedigen om uw eigendom te betreden.

Top 5 beste kattenhuizen beoordeeld

#1 K &h pet producten mod thermo-kitty verwarmde schuilplaats geweldig voor outdoor katten review

View On Chewy View On Amazon

De K&H Pet Products heeft een aantal doordachte ontwerpkenmerken die hem onderscheiden van andere kattenhuizen die te koop zijn, vooral voor gebruik bij koud weer.

De gehele buis is geïsoleerd en is uitstekend in het vasthouden van warmte bij koud weer. Het wordt geleverd met voldoende bulkstro om tot twee lagen vers beddengoed te creëren.

Het huis heeft handgrepen die open kunnen blijven voor volledige ventilatie of gesloten om warme lucht in de buis op te vangen. Hoewel de meerderheid van de klanten het beschrijft als een waterdicht, weerbestendig kattenhuis, zeggen sommigen dat water zich op het deksel kan verzamelen en in het huis kan sijpelen.

In tegenstelling tot andere huizen met een in- en uitgang heeft de K&H Pet Products slechts één klein ingangsgat.

De uitvinder van de K&H Pet Products zegt dat deze ontwerpfunctie opzettelijk is en legt uit dat “de echte roofdieren van een kat (honden, coyotes, enz.) kunnen hun hoofd niet in de speciale en gevormde deuropening van de Kitty Tube krijgen. Coyotes weten vooral hoe ze katten moeten vangen. Als uw kat uit een tweede opening ontsnapt, is de kans groot dat uw kat wordt gevangen en gedood. Uw kat is veilig in de kattenbuis bij een aanval, omdat het roofdier niet naar binnen kan komen zoals bij een iglo of een soortgelijk product. Ook houdt de enkele deur de warmte dramatisch in de Kitty Tube.”

Wasberen en agressieve katten kunnen echter in de Trixie komen en het kan lelijk worden. Geen enkele buitenkat is helemaal veilig, dus je zult moeten beslissen welke afweging je bereid bent te maken.

Elk K&H Pet-product wordt gemaakt in de Verenigde Staten en zal gegarandeerd nooit chippen, barsten of vervagen.

Pros

 • Goed geïsoleerd voor winterweer
 • Heeft een subtiel ontwerp dat past in de tuin en tuin
 • Het kleine toegangsgat is ontworpen om te voorkomen dat grotere roofdieren toegang krijgen tot bewoners

Tegens

 • Water kan in de buis komen als het op het dak zwemt
 • Mist een vluchtdeur
 • Duur

#2 New Age Huisdier ecoFLEX Albany Outdoor Feral Cat House Beoordeling

View On Chewy View On Amazon

Dit kattenhuis is gemaakt van ecoFLEX, een niet-toxisch gerecycled polymeer van hout en plastic. Het is ontworpen om weerstand te bieden aan het kraken, kromtrekken en splijten dat andere huizen kunnen ervaren. Het huis heeft zowel een uitgang als een toegangsgat, zodat bewoners niet vast komen te zitten. De deuren zijn afgedekt met kleppen voor extra veiligheid en warmte.

De ingangen hebben geen luifels, dus als er zware sneeuwval is, kan uw kat ingesneeuwd zijn. Om dit te voorkomen, plaatsen sommige mensen een tuinstoel over de ingang om te voorkomen dat er sneeuw direct voor valt.

Het huis is klein en meet 21,8 x 19,1 x 20,2 inch. Het kleine formaat helpt het interieur warm te houden en beperkt in de meeste gevallen de bezetting tot slechts één kat.

Het huis valt onder de fabrieksgarantie van 10 jaar.

Pros

 • Klein formaat helpt om warmte vast te houden
 • Goed geconstrueerd voor een lange levensduur
 • Aantrekkelijk design

Tegens

 • Kost meer dan $ 95 en kan te duur zijn

#3 K &h Pet Products Outdoor Multi-Kitty A-Frame Verwarmd Kattenhuis Review

K&H Pet Products Outdoor Verwarmde Multi-Kitty A-Frame Chocolade

View On Chewy View On Amazon

Dit verwarmde kattenhuis is voorzien van een netsnoer en gebruikt 40 watt elektriciteit om een meegeleverd 19″x 24″ opwarmkussen zachtjes op te warmen. Er is geen temperatuurregeling en het bed voelt niet warm aan – de warmte is alleen merkbaar als er iets op het bed ligt. Wanneer een kat op het bed ligt, bereikt hij een warme temperatuur van ongeveer 102 graden F.

Volgens het bedrijf is het K &H A-Frame-huis waterdicht en weerbestendig en kan het overal buiten worden gebruikt. Dat gezegd hebbende, zeiden sommige klanten dat het huis niet tegen zware regenval kan en moet worden bedekt met een zeil of onder een veranda of eave moet worden geplaatst. Het huis heeft twee uitgangen om ervoor te zorgen dat uw kat niet binnen vastzit.

Het wordt gedekt door een garantie van één jaar.

Pros

 • Heeft een verwarmd bed
 • Waterbestendig
 • Comfortabel ontwerp waar katten van genieten

Tegens

 • De meeste recensenten zeggen dat het huis ernstige neerslag niet aankan

#4 Petsfit 2-Story Outdoor Weerbestendige Cat House Cat Condo Beoordeling

View On Chewy View On Amazon

Als je niet erg bezig bent met het warm houden van katten bij koud weer, maar een aantrekkelijk, decoratief huisje wilt, is dit weerbestendige huis misschien een goede keuze. Hoewel het niet veel punten verdient voor warmte of bescherming, is het een van de mooiste kattenhuizen op de markt. Sommige recensenten zeiden dat ze het huis zelfs schilderden om overeen te komen met hun eigen huis – hoe schattig is dat?

Het heeft twee deuren, die beide zijn bedekt met kleppen. De voordeur heeft een beschermende overstek, die helpt om regen uit het huis te houden en de ingang ontmoedigt om ingesneeuwd te raken.

Het huis wordt geleverd met een krabhelling of een kleine trap voor uw kat om op en neer te klimmen. De oprit of treden bieden toegang tot het overdekte dakgedeelte, wat een mooie plek is voor katten om te loungen tijdens mooi weer.

Volgens het bedrijf gaat de houten gevelbeplating buiten minstens 3 jaar mee.

Pros

 • Schattig huis met houtkant voor katten
 • Twee deuropeningen
 • Beschermende luifel op de voordeuropening
 • Krabhelling voor het opfrissen van klauwen
 • Overdekt dak om te loungen

Tegens

 • Niet het warmste kattenhuis
 • Relatief duur voor $ 129,99

#5 PawHut 2-level verhoogde waterdichte outdoor houten boomhut kattenopvang met balkon review

Bekijk op Amazon

Dit huis is een beetje anders dan de anderen op deze lijst. In plaats van een klein, beschermend asiel voor verwilderde dieren en andere buitenkatten, is het een groot verblijf dat is ontworpen om binnenkatten een veilige manier te geven om het buitenleven te ervaren.

Deze meegeleverde box meet 28,75″ L x 20,5″ B x 25,75″ H en weegt 17 lbs. Het beschikt over zowel een huis als een balkon. Het heeft een meerlagig hoofdgebouw en een tuin omsloten met draadomheining. Het hoofdgebouw heeft twee verdiepingen voor meerdere katten en is compleet met een panvenster, schuifdeur, kleine scharnierende deur en oprit voor gemakkelijke toegang.

Naast kleine deuren in het hoofdgebouw heeft het verblijf een grote, volledig functionele voordeur waarmee u gemakkelijk toegang hebt tot uw katten.

Het dak is bedekt met asfalt en beschermt het tegen regen en andere neerslag. Het hoofdlichaam is opgebouwd uit weerbestendige sparren.

Pros

 • Geweldig voor binnenkatten die een veilige manier nodig hebben om het buitenleven te ervaren
 • Hoogwaardige constructie
 • Weerbestendig
 • Gemaakt voor meerdere katten

Tegens

 • Het duurste item op deze lijst voor $ 389,99

Meer informatie

Hoe bouw je een kattenhuis in de buitenlucht?

Er zijn veel verschillende manieren om een kattenhuis in de buitenlucht te bouwen. Als je bedreven bent in houtbewerking, kun je er een maken van hout en andere materialen. Als u niet veel tijd wilt besteden aan het bouwen van een kattenhuis, is een eenvoudiger alternatief het maken van een kattenbak van een plastic tas.

Dit is misschien wel de meest populaire methode en duurt, als je eenmaal je benodigdheden hebt verzameld, slechts ongeveer 30 minuten. Deze asielen variëren in complexiteit, maar je hoeft niet veel werk te doen om een asiel te maken dat buitenkatten warm en droog houdt in de winter.

Hoe houd je een kattenhuis in de buitenlucht warm?

Men is het er bijna unaniem over eens dat stro een goede vorm van beddengoed is voor een kattenhuis in de buitenlucht. Je kunt stro vinden in winkels na Halloween, het kopen bij lokale boeren of het online kopen. Stro wordt uitgedroogd en is minder geneigd om beschimmeld en nat te worden dan andere soorten beddengoed. Het trekt ook geen lichaamswarmte weg van de bewoner van het huis.

Als u een netsnoer van het kattenhuis naar een stopcontact buiten kunt leiden, is een elektrisch aangedreven verwarmd kattenbed of kussen een goede optie. Als je het liever niet met elektriciteit verbindt, gebruik dan reflecterend Mylar-materiaal of een kattenbed dat lichaamswarmte op dezelfde manier reflecteert.

Waar zet je je buitenkattenhuis neer?

De meeste kattenhuizen in de buitenlucht zijn niet gemaakt voor directe blootstelling aan regen en andere neerslag. Je moet ze op je veranda of in een andere beschutte omgeving plaatsen. Zorg ervoor dat het kattenhuis in de buitenlucht op een plek staat waar uw katten zich op hun gemak voelen en al vaak gaan.