De 5 beste kattenbakvullingsmatten voor het vangen van strooisel in 2023: onbevooroordeelde beoordeling

beste kattenbakmatten functie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Een goede kattenbak is de meest betrouwbare manier om zwerfvuil te vangen voordat het door je huis scheert en strooit.

De beste kattenbakvullingen vangen de korrels op die tussen de tenen van uw kat vastzitten, samen met eventuele kattenbakvulling die over de rand van de doos wordt gegooid. In plaats van met een bezem of handstofzuiger rond de kattenbak te hangen, kun je de mat omvouwen en afval in de prullenbak dumpen.

En ja, misschien vind je deze kwaliteiten in een standaard keukenkleed, maar er is één kenmerk van een geweldige kattenbakmat die je niet in zomaar een vloerkleed zult vinden. Als uw kat een ongeluk krijgt, zal een geweldige kattenbakvullingmat uw vloer van de puinhoop redden, waardoor deze droog blijft en aanhoudende geuren worden voorkomen.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenbakmatten

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

#2

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Easyology Premium Kattenbakvulling

 • Betaalbaarder dan de andere matten op deze lijst
 • Vangt zwerfvuil effectief op
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren

#5

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Moonshuttle Blackhole Nest Mat

 • Vangt effectief zwerfvuil op
 • Maakt het weggooien van zwerfvuil eenvoudig
 • Zacht en comfortabel onder de poten

Topkeuzes uitgelegdWaarom zou u ons vertrouwen?

Om de beste kattenbakvullingsmatten op de markt te vinden, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van de soorten matten die beschikbaar zijn, waarbij we hebben geleerd welke soorten matten het beste werken voor verschillende soorten katten, mensen en situaties.

testen van nestmatten

Om deze beoordeling te maken, hebben we onze bovenste kattenbakmatten onderworpen aan weken van diepgaande tests met echte katten en meerdere simulaties met verschillende soorten strooisel, rommel en meer.

Nadat we onze topkandidaten hadden geïdentificeerd, kochten we ze onafhankelijk en onderwierpen ze aan diepgaande tests, waarbij we hun prestaties evalueerden met meerdere soorten zwerfvuil, natte rommel en meer.

Hoe de beste kattenbakmat te kiezen

De beste kattenbakvullingsmatten vangen vocht op zonder drassig te worden en beheersen geuren terwijl ze bezig zijn.

Je weet dat kattenbakvulling niet het enige is dat over de rand van de kattenbak van je kat vliegt. Wanneer je kat over de rand “gaat”, is er een geweldige kattenbakmat om de stroom op te vangen. Als u een traditionele badmat gebruikt, blijft u achter met een stinkende, drassige puinhoop en kunt u zelfs wat urine op uw vloer vinden.

Zoek naar een mat gemaakt van rubberen materialen die vocht opvangen en geuren beheersen. Sommige kattenbakmatten zijn uitsluitend gemaakt van microvezel of absorberende materialen en zijn niet zo goed in het stoppen van geuren.

De beste kattenbakmatten zijn gemakkelijk schoon te maken.

Als je de hele dag bezig zou willen zijn met het opruimen van de kattenbak, zou je geen kattenbakmat krijgen. Kies er een met groeven of tuiten die het gemakkelijk maken om afval uit het tapijt te gieten en terug in de doos of in de prullenbak. De beste kattenbakmatten zijn ook veilig voor het wassen of afspuiten buiten.

Natuurlijk doet elke geweldige nestmat uitstekend werk bij het vangen van zwerfvuil.

Nestmatten vangen strooiselkorrels op verschillende manieren op. Sommige hebben geribbelde oppervlakken. Sommige hebben zakken en gaten. Anderen zijn gemaakt met unieke texturen die het nest rechtstreeks uit de poten van uw kat pakken. Klantbeoordelingen zullen u veel vertellen over de vangstcapaciteit van de betreffende nestmat.

Kies altijd nestmatten die goed geconstrueerd zijn en die u jarenlang van dienst zullen zijn.

Kies de zwaarste, sterkste kattenbakmat die je kunt vinden. Je hebt een mat nodig die bestand is tegen de klauwen van je kat. Het moet ook zwaar genoeg zijn om niet uit te glijden wanneer katten of mensen er overheen lopen. Kattenbakvullingen gemaakt van PVC zijn meestal het meest duurzaam, maar vergeet niet dat PVC iets minder comfortabel is dan andere materialen.

Top 5 Beste Kattenbakmatten Beoordeeld

#1 iPrimio Kattenbak Strooisel Trapper EZ Clean Mat Review

View On Chewy View On Amazon

Deze kattenbakmat heeft twee lagen. De bovenste laag heeft een honingraatpatroon van grote gaten die zwerfvuil vangen. Zodra het strooisel door de gaten valt, wordt het daar opgeslagen totdat je klaar bent om het uit te gieten. De twee lagen zijn slechts aan één kant bevestigd. Het opent als een boek voor regelmatige reiniging en maakt het gemakkelijk om zwerfvuil terug in de doos of de prullenbak te gieten.

Als uw kat de neiging heeft om de kattenbak te overschrijden, is deze kattenbak misschien wat u nodig heeft. Terwijl de bovenste laag is gemaakt van een zacht, zacht materiaal, is de onderste laag van plastic. Dankzij de waterbestendige onderlaag hoeft u zich geen zorgen te maken over geuren en vloeistoffen die naar de vloer sijpelen.

Als uw kat een ernstig probleem heeft met het “gaan” net buiten de kattenbak, kunt u ervoor kiezen om een puppypad tussen de twee lagen van de mat te schuiven.

Schoonmaken is eenvoudig. Voor gebruikelijke afvalafval kunt u het strooisel uitgieten of opzuigen. Maar wanneer de puinhoop verder gaat dan het alledaagse, kunt u de mat wassen met water en zeep voordat u hem aan de lucht droogt.

Pros

 • Een geweldige keuze voor katten die de neiging hebben om buiten de kattenbak te gaan
 • Zachte textuur is zacht voor kattenpoten
 • Vangt effectief zwerfvuil op
 • Maakt het verwijderen van zwerfvuil eenvoudig

Tegens

 • Voor $ 24,95 is deze kattenbak iets duurder dan de meeste

#2 Easyology Premium Kattenbakvulling Review

Bekijk op Amazon

Van alle matten op deze lijst lijkt de Easyology Premium kattenbakvullingsmat het meest op een standaard keukenkleed. Met vijf kleuropties past het bij een verscheidenheid aan woondecoratieschema’s.

Onder vergroting lijkt het PVC-materiaal van deze mat op gedraaide vlekken van droge ramen noedels. Terwijl uw kat over de mat loopt, vangt het gepatenteerde groefontwerp het nest op totdat u klaar bent om het weg te gooien. Volgens het bedrijf maakt het gepatenteerde ontwerp van de mat het mogelijk om tot 37% meer strooisel op te vangen dan andere matten op de markt.

Meer dan 6.000 klantrecensies en een beoordeling van 4,5 van de 5 sterren op Amazon suggereren dat de Easyology-mat zo goed is als de marketing zegt.

Een Wirecutter review selecteerde deze kattenbakvullingmat als de beste op de markt en prees zijn superieure comfort, gemakkelijk stofzuigen en antislip grip.

Pros

 • Betaalbaarder dan de andere matten op deze lijst
 • Vangt zwerfvuil effectief op
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Tegens

 • Niet de meest duurzame mat
 • Kan gepaard gaan met een chemische geur

#3 Petlinks Purrfect Paws KattenbakVulling Review

Bekijk op Chewy

Deze kattenbakmat is gemaakt van zacht, flexibel rubber en heeft een gepatenteerd honingraatontwerp. Het richt zich specifiek op het nest dat vastzit in de poten van uw kat. Terwijl uw kat over de mat loopt, spreidt hij zijn poten open, waardoor het strooisel in de gaten wordt losgelaten. Het nest blijft daar gevangen totdat je klaar bent om het uit te gieten.

Sommige recensenten vermelden dat de flexibiliteit van de mat het dumpen van zwerfvuil een uitdaging maakt – de mat heeft te veel drapering voor een soepele schenking.

Het rubberen materiaal van deze mat maakt het flexibel en helpt het om op zijn plaats te blijven op de vloer. Het is ook waterdicht en gemakkelijk schoon te maken met water en zeep, waardoor het een goede keuze is voor katten die de neiging hebben om over de rand van de kattenbak te gaan.

Pros

 • Grijpt strooisel gevangen in de poten van uw kat
 • Waterdicht en gemakkelijk schoon te maken
 • Vangt effectief zwerfvuil op

Tegens

 • Omdat het zo flexibel is, kan de kattenbak moeilijk te hanteren zijn
 • De rubberen mat heeft een chemische geur wanneer nieuw

#4 PetFusion ToughGrip Kattenbak Mat Review

PetFusion Toughgrip Kattenbakmat

Bekijk op Chewy

In tegenstelling tot de zachte texturen van de andere kattenbakmatten op de lijst, is deze mat van PetFusion gemaakt van stevige siliconen.

Het ontwerp heeft ribbels en groeven die strooisel van de poten van uw kat opvangen, evenals strooisel dat uit de doos is verspreid. Opstaande randen zorgen ervoor dat het strooisel op zijn plaats blijft totdat je klaar bent om het van de mat te gieten.

In tegenstelling tot de honingraatachtige matten op deze lijst, doet de PetFusion-mat weinig om zwerfvuil te verbergen. De korrels zitten in het volle zicht in de verzonken segmenten van de mat.

Omdat het is gemaakt van waterdichte en antimicrobiële siliconen, is de kattenbak perfect voor katten die de kattenbak missen. Het is gemakkelijk om natte rommel op te ruimen met water en zeep of bij te werken met een bezem of stofzuiger.

Pros

 • Glijdt niet over de vloer
 • Bevat effectief zwerfvuil
 • Gemaakt vanm antimicrobiële materialen
 • Waterdicht
 • Uitzonderlijk eenvoudig schoon te maken

Tegens

 • Kan ongemakkelijk zijn onder de poten van uw kat

#5 Moonshuttle Blackhole Nestmat Review

Bekijk op Amazon

Met zijn tweelaags honingraatontwerp ziet en werkt de Moonshuttle Blackhole-kattenbak veel als de iPrimio-mat die als onze topkeuze wordt vermeld. Gevangen afval verdwijnt vrijwel nadat het in de “zwarte gaten” is gegleden die door de bovenste laag zijn gecreëerd en blijft vervolgens in de kattenzak totdat je klaar bent om het uit te gieten. Omdat het slechts aan twee kanten is afgedicht, vormt de mat een buis wanneer deze wordt opgetild, zodat u het strooisel soepel kunt uitgieten.

De bovenste laag is gemaakt van een zacht EVA-schuimmateriaal, dat comfortabel is onder de poten van uw kat.

In tegenstelling tot de iPrimio mat heeft deze kattenbak echter geen waterdichte bodem. Als u zich zorgen maakt over drassige rommel, kunt u een puppypad in de kattenzak stoppen voor extra bescherming.

Omdat deze mat zacht en licht van gewicht is, heeft hij de neiging om te verschuiven tijdens het gebruik.

Pros

 • Vangt effectief zwerfvuil op
 • Maakt het weggooien van zwerfvuil eenvoudig
 • Zacht en comfortabel onder de poten

Tegens

 • Voor $ 34,95 is dit een van de duurste kattenbakmatten op de markt
 • Niet de meest gripvaste mat