De 10 beste kattenvoer voor kieskeurige katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Elke kat heeft zijn eigen voorkeuren, net als jij. Soms weigeren katten een bepaald voedsel te eten omdat ze het aroma, de smaak of de textuur niet lekker vinden. Maar de reden achter de kieskeurige eetgewoonten van je kat kan ook medisch of zelfs erfelijk zijn.

Als u merkt dat u op zoek bent naar nieuw voedsel, helpt het om te begrijpen welke factoren een rol spelen in de voorkeuren van uw kat. Na onderzoek naar het onderwerp kieskeurige katten, het lezen van opmerkingen van klanten en het beoordelen van laboratoriumtests van derden, koos ik tien kattenvoer als de beste opties voor kieskeurige katten.

Ik heb Hound &Gatos 98% Chicken &Chicken &Chicken Liver ingeblikt kattenvoer geselecteerd als het beste dat je kunt kopen. Gemaakt met 98% kippen- en kippenlever, zit deze natte kattenvoerformule boordevol hydraterend vocht, evenals soortgeschikte dierlijke eiwitten en gezonde vetten.

In één oogopslag: Best Kieskeurig kattenvoer om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste Visvrij

aac-table__image

9.2

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Ziwi Peak Beef Recept Ingeblikt Kattenvoer

 • Bevat 92% vlees, organen en botten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Gemaakt met scharrelvlees en runderorganen

Waarom zou u ons vertrouwen?

Onze experts van All About Cats hebben meer dan 200 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden verschillende formules beoordeeld. We hebben ook uren besteed aan het onderzoeken van kattenvoeding, contact opnemen met huisdiervoedingsbedrijven en het analyseren van productetiketten. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan.

De voedingsmiddelen op deze lijst zijn getest door vijf van onze eigen katten. Houd er echter rekening mee dat elke kat zijn eigen unieke voorkeuren heeft. De ervaring van onze experts met deze voedingsmiddelen komt mogelijk niet overeen met uw ervaring, dus u zult zelf wat trial-and-error-tests moeten doen om erachter te komen wat uw kat lekker vindt.

Op basis van diepgaand onderzoek en hands-on ervaring, heb ik de tien producten die hieronder worden beschreven gekozen als het beste kattenvoer dat je kunt kopen voor kieskeurige katten.

Hoe we hebben getest

Na grondig onderzoek naar de factoren die bijdragen aan de selectie van voedsel van een kat, heb ik de All About Cats-database doorzocht van merken die we al hebben getest en beoordeeld. Ik beperkte de opties tot merken met een B- of hoger en selecteerde recepten die we naar een extern laboratorium stuurden voor analyse.

Terwijl ik door de opties waadde, koos ik specifiek voor zowel droog als nat kattenvoer en ingeblikt en gevriesdroogd kattenvoer met verschillende texturen.

Ongeveer de helft van het voedsel dat ik koos, bevat kip als het primaire eiwit – ik gebruikte deze voedingsmiddelen om de reacties van mijn katten op verschillende soorten en texturen van voedsel te meten, waardoor de smaakfactor uit de vergelijking werd gehaald. De rest van de voedingsmiddelen bevatten andere veel voorkomende eiwitten zoals rundvlees, kalkoen en zalm. Ik heb ook een nieuw eiwitrecept opgenomen voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden.

Toen ik eenmaal bij mijn top tien picks aankwam, bestelde ik al het voedsel en testte het met mijn eigen drie katten. Alle tien deze voedingsmiddelen zijn van merken (en zijn in veel gevallen dezelfde recepten) die ook zijn getest door onze Head of Content, Mallory Crusta, met haar twee katten.

In elk van de onderstaande productrecensies vindt u opmerkingen over onze persoonlijke ervaringen met het voedsel, evenals een analyse van het recept op basis van de ingrediënten en voedingssamenstelling.

Onze topkeuzes voor het beste kattenvoer voor kieskeurige katten

Na urenlang te hebben besteed aan laboratoriumtests, productinformatie en klantrecensies, selecteerde ik de volgende 10 kattenvoer voor hands-on testen.

#1 Algemeen Beste: Hound & Gatos 98% Chicken & Chicken Liver Recipe Canned Food

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk: Hond &gatos
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Primair eiwit:Kip
 • Gegarandeerd eiwit: 10%
 • Typische kosten per dag: 2,01 dollar

Met slechts drie mnaast kippenbouillon is dit kattenvoer met beperkt ingrediënt een uitstekende keuze voor katten die allergisch zijn voor veel voorkomende eiwitten zoals rundvlees of vis. Verse kip en kippenlever zijn verantwoordelijk voor het hoge eiwitgehalte van het voedsel en zalmolie biedt een dierlijke bron van omega-3 vetzuren.

Mijn katten hielden van dit eten. Het heeft een gladde, zeer zachte textuur die het gemakkelijk maakt om te mengen met water of om te gebruiken als een voedseltopper. Ik waardeerde de beperkte ingrediëntenlijst en het lage koolhydraatgehalte dat het voedsel een soort-geschikte keuze maakt voor carnivoren.

Er zijn geen belangrijke rode vlag ingrediënten zoals maïs, tarwe, soja of kunstmatige additieven in het voedsel. Het voedsel bevat ook geen verontrustende verdikkingsmiddelen zoals carrageen of bindend tandvlees. Het voedsel is ingedikt met agar-agar, wat over het algemeen wordt beschouwd als een van de veiligste natuurlijke bindmiddelen die worden gebruikt in voedsel voor huisdieren.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Kaliumchloride, Cholinechloride, Zout, Taurine, Zalmolie, Ijzereiwitaat, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.39%

Vet: 68.61%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Korte lijst van hoogwaardige ingrediënten
 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht en omega-3 vetzuren
 • Bevat geen kunstmatige toevoegingen of schadelijke bindmiddelen

Wat we niet leuk vonden

#2 Runner Up: Tiki Cat Puka Puka Luau Sappige Kip Recept in Kip Consomme

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • MerkTiki Kat
 • Gemaakt in:Thailand
 • Primair eiwit:Kip
 • Gegarandeerd eiwit: 16%
 • Typische kosten per dag: 4,45 dollar

Deze Tiki Cat natvoer is gemaakt met een korte lijst van kwaliteitsingrediënten, namelijk kip. De verse kip in dit recept levert het grootste deel van het drogestofeiwitgehalte van de formule van 80%. Helaas is de enige bron van toegevoegd vet plantaardig.

Als eiwitrijk natvoer is deze formule zeer geschikt voor de soort. Het is ook een uitstekende bron van vocht die de hydratatie van uw kat kan ondersteunen. Omdat het eten weinig meer is dan geraspte kip in bouillon, genieten veel katten die niet van brokjes of paté-achtig eten houden ervan.

Een ding dat het vermelden waard is over dit voedsel is dat hoewel het eiwitgehalte torenhoog is en er vrijwel geen koolhydraten zijn, het vet- en caloriegehalte vrij laag is. Dit kan een goede zaak zijn voor katten die moeten afvallen, maar het is misschien niet calorierijk genoeg voor katten die vatbaar zijn voor gewichtsverlies. Het voedsel bevat ook geen vezels die kunnen bijdragen aan spijsverteringsproblemen bij katten die vatbaar zijn voor constipatie.

Mijn katten waren helemaal weg van dit eten. Ze geven altijd de voorkeur aan voedsel met veel vocht, maar ze genoten vooral van de snippers verse kip. De snippers waren zo fijn dat ik dit voedsel kon mengen met de brokjes van mijn katten om een boost van eiwitten en vocht toe te voegen.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Calciumlactaat, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Taurine, Cholinechloride, Zout, Magnesiumsulfaat, Ijzersulfaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine E-supplement, Niacine (Vitamine B3), Zinkoxide, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Manganousoxide, Calciumpantothenaat, Koper aminozuurchelaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Natriumseleniet, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Foliumzuur, kaliumjodide, vitamine D3 supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 2.6%

Vocht: 80%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Ingrediënten die we leuk vonden:Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Boordevol dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht met fijn geraspte kip
 • Verwaarloosbaar koolhydraatgehalte
 • Korte lijst van eenvoudige ingrediënten, licht verteerbaar

Wat we niet leuk vonden

 • Erg duur
 • Kan te laag zijn in vet en calorieën voor katten die moeten aankomen
 • Bevat geen vezels

#3 Budgetkeuze: Kirkland Signature Chicken &Rice Formula Droog kattenvoer

Bekijk op Amazon Bekijk op Costco

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk: Kirkland Handtekening
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Primair eiwit:Kip
 • Gegarandeerd eiwit: 30%
 • Typische kosten per dag: 0,17 dollar

Droge brokjes zijn meestal zuiniger dan natvoer, maar dit Kirkland Signature-recept is een van de goedkoopste die we zijn tegengekomen, geprijsd rond de $ 0,10 per ounce. Het bevat dierlijke eiwitbronnen als de bovenste twee ingrediënten en vertrouwt voornamelijk op dierlijk vet.

Dit recept bevat verschillende granen waaronder volkoren bruine rijst en gemalen witte rijst. Witte rijst is niet bijzonder rijk aan voeding, maar volkoren bruine rijst biedt voedingsvezels, magnesium, ijzer, vitamine D6 en kleine hoeveelheden calcium. Hoewel uw kat geen voedingsbehoefte aan koolhydraten heeft, zijn katachtigen in staat om tot op zekere hoogte plantaardig voedsel te verteren en er voeding uit te halen.

Hoewel koolhydraten niet noodzakelijkerwijs schadelijk zijn voor uw kat, zijn ze minder geschikt voor soorten dan dierlijke ingrediënten. Het koolhydraatgehalte van deze formule is vrij hoog – ongeveer 41% – maar het is een verwachte afweging voor de prijs.

De brokjes hebben de vorm van het typische droogvoer – rond en plat. Mijn katten waren iets minder geïnteresseerd in dit recept dan ander droogvoer op de lijst, maar kattenouders die het voedsel hebben beoordeeld, melden dat hun katten van de smaak genieten.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Volkoren bruine rijst, Gemalen witte rijst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Natuurlijke kipsmaak, lijnzaad, natriumbissulfaat, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, gedroogde cichoreiwortel, gedroogde Lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium animalisfermentatieproduct, zinkeiwit, vitamine E-supplement, niacine, mangaaneiwitaat, kopereiwitaat, zinksulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, Thiaminemononitraat, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Vitamine B12 Supplement, Manganous Oxide, NatriumSeleniet, Vitamine D Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 41.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 25.96%

Vet: 42.03%

Koolhydraten: 32.01%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenmeel, Volkoren bruine rijst, Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemalen witte rijst

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Uiterst betaalbaar voor $ 0,10 per ounce
 • Top twee ingrediënten zijn dierlijke eiwitten
 • Gemaakt met een enkele eiwitbron, kan goed zijn voor katten met allergieën
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen, maïs, tarwe en soja

Wat we niet leuk vonden

 • Het koolhydraatgehalte is erg hoog
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#4 Beste droogvoer: Dr. Elsey’s cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk: Dr. Elsey’s
 • Gemaakt in: UNited Staten
 • Primair eiwit:Kip
 • Gegarandeerd eiwit: 59%
 • Typische kosten per dag: 0,61 dollar

Droogvoer heeft de neiging om hoger te zijn in koolhydraten en lager in vocht dan ingeblikt kattenvoer, maar dit recept is een uitzondering op de regel. Niet alleen heeft het een drogestof eiwitgehalte rond de 67%, maar het koolhydraatgehalte is minder dan 10%.

Als u op zoek bent naar een gezonde manier om het eiwitgehalte van het dieet van uw kat te verhogen, maar natvoer niet in uw budget zit, is dit recept van Dr. Elsey’s een goede optie. Het voedsel wordt geleverd in kleine nugget-achtige brokjes in zakken van 2 pond en 6,6 pond. Mijn katten hebben enorm genoten van dit voedsel en ongeveer 70% van de klanten op Chewy geeft het een 5-sterrenbeoordeling. Eigenaren van diabetische katten waarderen vooral het lage koolhydraatgehalte van het voedsel.

Hoewel kip de belangrijkste bron van eiwitten in dit voedsel is, bevat het verschillende andere dierlijke eiwitbronnen, waaronder gedroogd eiproduct, varkenseiwitisolaat en gelatine. Kippenvet is de belangrijkste bron van toegevoegd vet, hoewel het voedsel ook zalmolie bevat als een dierlijke bron van omega-3 vetzuren.

Ingrediënten

Kip, Gedroogd eiproduct, varkenseiwitisolaat, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, fructooligosaccharide, calciumcarbonaat, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ferro-eiwit Sulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Gedroogd Eiproduct, Varkenseiwitisolaat, Kippenvet, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten en vetten
 • Veel minder koolhydraten dan het gemiddelde droogvoer
 • Consequent geliefd bij katten en kattenbezitters

Wat we niet leuk vonden

 • Zeer hoog in calorieën, volg voedingsaanbevelingen op de voet

#5 Beste natvoer: Nulo Freestyle Kalkoen &kip recept graanvrij ingeblikt voedsel

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk: Nulo
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Primair eiwit:Turkije
 • Gegarandeerd eiwit: 11%
 • Typische kosten per dag: 2,25 dollar

Natvoer is over het algemeen een meer soort-geschikte keuze voor carnivoren zoals uw kat, omdat het de neiging heeft om hoger te zijn in eiwitten en vocht dan de gemiddelde droge brokjes. Dit Nulo Freestyle recept bevat 50% eiwit als droge stof en minder dan 20% koolhydraten.

Naast veel dierlijke eiwitten, is dit recept voornamelijk gebaseerd op dierlijk vet uit menhaden visolie. Het vetgehalte van de droge stof is bijna 30%, wat belangrijk is als u van plan bent dit recept voor kittens te gebruiken. Visolie is ook een rijke bron van omega-3-vetzuren zoals DHA, wat vooral belangrijk is voor een gezonde oog- en hersenontwikkeling bij kittens.

Ik vond dit kattenvoer de typische patétextuur hebben – zacht maar een beetje droger en minder mousse-achtig dan het Hound & Gatos-recept dat hierboven is besproken. Mijn katten leken het leuk te vinden en verschillende klanten melden dat hun katten het beter vinden dan ander natvoer dat vis bevat.

Als u vermoedt dat uw kat kieskeurig is geworden als gevolg van voedselallergieën, moet u zich ervan bewust zijn dat, hoewel dit recept grotendeels op gevogelte is gebaseerd, het tonijn bevat en visallergieën kan veroorzaken. Het is ook verdikt met guargom, een bron van vezels waarvan bekend is dat het di veroorzaaktgestief overstuur en zachte ontlasting bij sommige katten.

Ingrediënten

Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Agar Agar, Cholinechloride, Taurine, Veenbessen, Pompoen, Menhaden Visolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Tomaat, Gedroogd Kelp, Yucca Schidigera Extract, Zout, Ijzerproteïne, Natriumcarbonaat, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Magnesiumsulfaat, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 17.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.02%

Vet: 51.7%

Koolhydraten: 12.28%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Tonijn, Menhaden Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Agar Agar

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden

 • De eerste vijf ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijke eiwitten en vetten
 • Qua voedingswaarde geschikt voor volwassen katten en kittens
 • Hoog in vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Wat we niet leuk vonden

 • Kan visallergieën veroorzaken
 • Guargom kan spijsverteringsstoornissen of zachte ontlasting bij sommige katten veroorzaken

#6 Beste visvrij: Ziwi Peak Beef Recipe Ingeblikt kattenvoer

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk: Ziwi Piek
 • Gemaakt in:Nieuw-Zeeland
 • Primair eiwit:Rundvlees
 • Gegarandeerd eiwit: 9%
 • Typische kosten per dag: 4,34 dollar

Gemaakt met vers, scharrelvlees als eerste ingrediënt, bevat dit eiwitrijke natvoer 92% vlees, organen en botten. Het wordt ook aangevuld met Nieuw-Zeelandse groene mosselen.

Hoewel dit recept geen visingrediënten bevat, bevat het wel Nieuw-Zeelandse groene mosselen die ontstekingsremmende voordelen kunnen bieden en de botten en gewrichten van uw kat kunnen ondersteunen. Omdat veel mensen met vis- of schaaldierallergieën weekdieren zoals mosselen kunnen verdragen, is er geen reden om aan te nemen dat een kat met visallergieën dit voedsel niet kan eten. We raden echter altijd aan om eerst contact op te nemen met uw dierenarts.

Het is ook vermeldenswaard dat na het kopen van dit voedsel om te testen, het product uitverkocht was op Amazon en Chewy. Verschillende andere recepten waren nog steeds beschikbaar op het moment van beoordeling, waaronder kip, lam, makreel en een konijn – lamssmaak.

Over het algemeen is dit een vochtrijk nat kattenvoer met matige niveaus van eiwitten en vetten en een lage concentratie koolhydraten. Het was iets dikker en droger dan andere patés vanwege de toevoeging van kikkererwten, maar ik kon duidelijk kleine stukjes vlees en bot onderscheiden.

Mijn katten genoten echt van de smaak, hoewel ik het gevoel had dat ik het voedsel met water moest mengen om het een beetje te verzachten, omdat mijn katten meestal de voorkeur geven aan zachter, natter voedsel.

Ingrediënten

Rundvlees, water voldoende voor verwerking, runderlong, rundernier, runderpens, runderlever, kikkererwten, Nieuw-Zeelandse groene mossel, rundvleesbot, DL-methionine, gedroogde kelp, mineralen (magnesiumsulfaat, zink aminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, koper aminozuurcomplex), taurine, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5.5%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

As: 4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 25%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.72%

Vet: 55.99%

Koolhydraten: 6.29%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Runderlong, Rundernier, Runderpens, Runderlever, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Runderbot

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Kikkererwten

Veel voorkomende allergenen:Rundvlees

Wat we leuk vonden

 • Bevat 92% spiervlees, organen en botten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Gemaakt met scharrelvlees en runderorganen
 • Laag in koolhydraten, minder dan 10% droge stof

Wat we niet leuk vonden

 • Erg duur
 • Sommige katten met visallergieën kunnen reageren op mosselen

#7 Beste kipvrij: open boerderij wild gevangen zalmrecept droog kattenvoer

Voer de AAC20-code in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk: Open Boerderij
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Primair eiwit:Zalm
 • Gegarandeerd eiwit: 37%
 • Typische kosten per dag: 0,82 dollar

Kip is een van de meest voorkomende eiwitten die worden gebruikt in kattenvoer. Helaas is het ook een van de meest voorkomende voedselallergieën. Hoewel voedselallergieën minder vaak voorkomen bij katten dan sommige fabrikanten van huisdiervoeding je willen doen geloven, kan elk voedsel dat kippeneiwit bevat problematisch zijn voor katten met bevestigde kippenallergieën.

Dit Open Farm recept is volledig op basis van vis. Wilde Pacifische zalm is het primaire eiwit, maar niet de enige eiwitbron. Ocean Whitefish Meal en Ocean Herring Meal zijn ook inbegrepen. Het drogestof eiwitgehalte is ongeveer 42% wat ik als matig zou beschouwen. Vanwege de opname van kikkererwten en linzen, is het koolhydraatgehalte van dit voedsel helaas vrij hoog, waarschijnlijk ongeveer 25% droge stof.

Afgezien van dierlijke eiwitten, levert dit recept veel dierlijke essentiële vetzuren, waaronder omega-3 vetzuren. Alle ingrediënten zijn traceerbaar en duurzaam geproduceerd, en de vis die in deze formule wordt gebruikt, is goedgekeurd door Ocean Wise.

Mijn katten waren veel meer geïnteresseerd in dit droogvoer dan het Kirkland Signature-recept dat hierboven is besproken. De brokjes waren veel traditioneler gevormd en het voedsel had een merkbaar maar niet onaangenaam aroma van vis. Het was zeer aantrekkelijk voor mijn katten en ze sjaalden het eten opgewonden naar beneden.

Ingrediënten

Wilde Pacifische zalm, Ocean Whitefish Meal, Ocean Herring Meal, Garbanzo Beans (Kikkererwten), Rode Linzen, Kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Haringolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Pompoen, Natuurlijke Smaak, Groene Linzen, Zalmolie, Non-GMO Cranberries, Cichoreiwortel, Appels, Paardebloem Greens, Cholinechloride, Zout, Kurkuma, Gedroogde Yucca, Schidigera Extract, Kaliumchloride, Gemengde Tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), Calciumcarbonaat, Zinkproteïnaat, ijzereiwitaat, koperproteïnaat, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, calciumjodaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, biotine, vitamine A-acetaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, foliumzuur, taurine, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.11%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 35.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.83%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 28.39%

Ingrediënten die we leuk vonden: Wilde Pacifische Zalm, Ocean Whitefish Meal, Ocean Herring Meal, Haringolie, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Garbanzo Bonen, Rode Linzen, Groene Linzen

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met drie geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Sterk maar niet onaangenaam visaroma kan aantrekkelijk zijn voor katten
 • Veel omega-3 vetzuren uit haring en zalmolie
 • Gemaakt met 100% traceerbare en duurzaam geproduceerde ingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Het koolhydraatgehalte is vrij hoog
 • Behoorlijk duur in vergelijking met veel droog voedsel
 • Geen droogvoer bevat het vocht dat uw kat nodig heeft

#8 Beste nieuwe eiwit: Stella & Chewy’s Absolutely Rabbit Dinner Morsels

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk: Stella & Chewy’s
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Primair eiwit:Konijn
 • Gegarandeerd eiwit: 44%
 • Typische kosten per dag: 4,91 dollar

Voedselallergieën manifesteren zich vaak met een jeukende huid, hoewel sommige katten ook spijsverteringsproblemen ervaren. Als uw kat merkt dat een specifiek voedsel hem onwel doet voelen, kan hij stoppen met eten.

De enige manier om een voedselallergie te behandelen, is door over te schakelen naar een recept dat niet het eiwit bevat waarvoor uw kat allergisch is. Als er meerdere allergieën in het spel zijn, kan de beste gok zijn om een nieuw eiwit te kiezen – een ongewoon eiwit dat uw kat nog niet eerder heeft gehad. Opties zijn dingen als konijn, eend en kwartel.

Dit gevriesdroogde recept van Stella &Chewy’s bevat konijn als een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten. Het is een dieet met beperkte ingrediënten, dus er zijn minder ingrediënten die de maag van uw kat van streek kunnen maken. Met vers konijnenvlees, lever en bot is het een meer soort-geschikte keuze dan het gemiddelde droogvoer en het koolhydraatgehalte van de droge stof is minder dan 20%

Gevriesdroogd voedsel is zeer laag in vocht, dus het moet worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd. Het is ook meestal erg duur, dus het kan betaalbaarder zijn als een voedseltopper voor het reguliere voedsel van uw kat.

Mijn katten eten al een op konijnen gebaseerd dieet, dus ze hadden geen problemen om over te stappen op dit voedsel om te testen. Ik ontdekte dat de gevriesdroogde stukken iets groter en minder gecomprimeerd waren dan andere die ik heb geprobeerd – dit maakte ze gemakkelijk uit elkaar te halen voor rehydratatie. Hoewel mijn katten van het eten hebben genoten, zijn ze altijd een beetje in de war door de textuur van gerehydrateerd voedsel.

Ingrediënten

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Ingrediënten die we leuk vonden: Konijn met gemalen bot, konijnenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Olijfolie

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe eiwitten
 • Aangevuld met probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering
 • Vrij van dierlijke bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Erg duur
 • Vertrouwt voornamelijk op plantaardig vet

#9 Beste voor kittens: Wellness CORE Turkije &Kippenlever Recept Ingeblikt kittenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk:Wellness
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Primair eiwit:Turkije
 • Gegarandeerd eiwit: 12%
 • Typische kosten per dag: 3,13 dollar

Kittens hebben een hoge concentratie eiwitten en calorieën nodig om hun snelle groei te voeden. Essentiële vetzuren, met name DHA, zijn ook belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen en ogen. Dit Wellness CORE ingeblikte kittenvoer is een voedzaam recept op basis van vlees dat alle vakjes controleert die nodig zijn om de gezondheid van katten van kitten tot volwassene te ondersteunen.

Verse kalkoen en kippenlever staan bovenaan de lijst met ingrediënten met aanvullende eiwitten uit kip, kippenmeel en haring. Menhaden visolie is de primaire bron van toegevoegd vet en een rijke bron van omega-3 vetzuren, waaronder DHA en EPA. Er zijn een paar plantaardige ingrediënten, maar de droge stof carbohydraatgehalte is laag – minder dan 10%.

Dit natte voedsel heeft een zeer zachte textuur, waardoor het gemakkelijk te smeren of te mengen is met water. Mijn katten leken echt te genieten van de smaak en ze konden dit voedsel minder onhandig eten dan drogere paté-achtige voedingsmiddelen. Bijna 70% van de klanten op Chewy geeft dit product een 5-sterrenbeoordeling en een aanzienlijk aantal katteneigenaren meldt dat hun katten het voedsel lekker vinden.

Ingrediënten

Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenbouillon, Kip, Kippenmeel, Haring, Natuurlijke Smaak, Veenbessen, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Guargom, Tricalciumfosfaat, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassiagom, Xanthaangom, Gedroogde Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera Extract, Alfalfameel, Zout, Magnesiumsulfaat, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, mangaanproteïne, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 34.09%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.84%

Vet: 57.43%

Koolhydraten: 4.73%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Kippenlever, Kip, Kippenmeel, Haring, Menhaden Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Guargom, Cassia-gom, Xanthaangom, Alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden

 • Top zes ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Rijk aan dierlijke eiwitten uit vijf verschillende bronnen
 • Hoog vochtgehalte ter ondersteuning van hydratatie
 • Menhaden visolie levert DHA voor de ontwikkeling van hersenen en ogen

Wat we niet leuk vonden

 • Tandvleesverdikkers kunnen spijsverteringsstoornissen of zachte ontlasting bij sommige katten veroorzaken
 • Vrij duur

#10 Beste voor senioren: Instinct By Nature’s Variëteit Real Chicken Recipe Ingeblikt voedsel

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling Labrapport bekijken

Overzicht:

 • Merk: Nature’s Variëteit
 • Gemaakt in:Verenigde Staten
 • Primair eiwit:Kip
 • Gegarandeerd eiwit: 10%
 • Typische kosten per dag: 2,09 dollar

Met kip en kippenlever als hoofdingrediënten is dit een grotendeels op vlees gebaseerd recept dat aanvullende eiwitten krijgt van eiproducten en kalkoen. Tonijnvisolie biedt een dierlijke bron van omega-3-vetzuren die kunnen helpen ontstekingen in de botten en gewrichten van oudere katten te verminderen.

Het voedsel bevat verschillende plantaardige ingrediënten, maar het koolhydraatgehalte van de droge stof is nog steeds vrij laag, minder dan 15%. Dit is een formule met matige eiwitten en vetrijke vetzuren die ongeveer 43 calorieën per ounce bevat.

Dit natte kattenvoer was een van de favorieten van mijn katten van de tien die ze testten. Ze hielden echt van de zachte, bijna mousse-achtige textuur en de smaak leek zeer aantrekkelijk te zijn. Hoewel mijn katten senioren zijn, hebben ze geen gebitsproblemen die het eten van bepaald voedsel een uitdaging maken. Ik kan echter zien dat de zachte textuur van dit voedsel geweldig zou zijn voor een oudere kat met tandheelkundige problemen.

Op basis van opmerkingen van klanten lijkt het erop dat Instinct de formule voor dit en verschillende andere ingeblikte voedingsmiddelen heeft gewijzigd. Sommige klanten melden dat hun katten het nieuwe recept niet leuk vinden, terwijl anderen er enthousiast over zijn. Het belangrijkste verschil – afgezien van kleine wijzigingen in ingrediëntenlijsten – lijkt de textuur te zijn. Het eten is nu veel soepeler en heeft geen zichtbare brokken groenten.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Eiproduct, Dicalciumfosfaat, Kalkoen, Erwten, Wortelen, Pompoen, Tomaat, Boerenkool, Kool, Gemalen lijnzaad, Tonijnvisolie, Guargom, Broccoli, Kaliumchloride, Veenbessen, Bosbessen, Zout, Peterselie, Taurine, Mineralen (Zinkproteïne, Magnesiumproteïne, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Ijzerproteïne), Ijzerproteïne), Cholinechloride, Vitaminen (L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Riboflavinesupplement, Pyridoxinesupplement Hydrochloride, Vitamine D Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 34.09%

Vezel: 13.64%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.65%

Vet: 61.3%

Koolhydraten: 5.05%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Eiproduct, Kalkoen, Tonijn Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, Guargom

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met verse kip en kippenlever
 • Rijk aan vocht met een zachte, mousse-achtige textuur
 • Omega-3 vetzuren uit tonijn visolie
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Sommige katten houden niet van de nieuwe formulering
 • Vrij duur

4 factoren die belangrijk zijn voor katten bij het selecteren van voedsel

1. De voedselvoorkeuren van een kat beginnen zich te vormen als ze heel jong zijn.

De voorkeuren van je kat beginnen zich te vormen voordat ze zelfs maar geboren zijn. Wat de moeder at tijdens de dracht en borstvoeding en het soort voedsel dat tijdens het spenen wordt gebruikt, kan de voedselvoorkeuren van uw kat beïnvloeden. De soorten, smaken en texturen van voedsel dat uw kitten wordt blootgesteld, spelen ook een rol wanneer hij nog jong is.

2. Katten geven meestal de voorkeur aan voedsel met een sterk, aantrekkelijk aroma.

Aroma is een belangrijke factor in de beslissing van een kat om voedsel te eten of te weigeren. Zelfs als het voedsel vreselijk voor je ruikt, is het waarschijnlijk veel aantrekkelijker voor je blikje dan een minder geurig voedsel.

Natvoer heeft de neiging om een sterkere geur te hebben dan droogvoer. Het koelen van natvoer kan de geur echter dof maken. Als uw kat op de tweede dag natvoer weigert, probeer het dan op kamertemperatuur te laten komen of verwarm het een paar seconden in de magnetron.

3. Sommige katten hebben specifieke voorkeuren voor textuur of vorm.

 • brokjes zijn brokjes, of toch niet? Brokgrootte speelt vooral voor kittens en oudere katten een rol
 • brokvorm kan van belang zijn – sommige studies suggereren dat O beter is dan X
 • natvoer is er in een breed scala aan texturen (mijn katten geven de voorkeur aan gehakt, versnipperd of brokken om te paté)

Als mensen eten we vaak met onze ogen – hoe voedsel eruit ziet, beïnvloedt of we het willen eten of niet. Katten kunnen voorkeuren vormen voor voedselvormen en texturen. In een kleine studie uit 2020 bepaalden onderzoekers dat katten de voorkeur geven aan platte schijf-, x-vormige of stervormige brokjes boven driehoeken en cilinders. Van die opties leek de platte schijfvorm het meest smakelijk voor katten.

Nat kattenvoer is er in een breed scala aan texturen, waaronder paté, gehakt en versnipperd. Sommige patés zijn volledig glad, terwijl andere stukjes vlees of groente bevatten – het vochtgehalte beïnvloedt ook de textuur. Gehakt en versnipperd voedsel wordt vaak gemaakt in jus of bouillon die de textuur verandert.

4. Tandaandoeningen en medische problemen kunnen van invloed zijn op de voedselkeuze van uw kat.

Als uw kat een slecht gebit of andere tandheelkundige problemen heeft, kan dit het moeilijk of ongemakkelijk voor hem maken om te eten. Je kat kan het droogvoer weigeren dat hij altijd heeft geaccepteerd, maar kan heel blij zijn om zachter natvoer te eten.

Bepaalde gezondheidsproblemen worden ook beïnvloed door voeding. Hoewel uw kat zich er misschien niet van bewust is dat natvoer met een hoger vochtgehalte beter is dan droogvoer voor nierziekten, kunnen ze op een bepaald niveau voelen dat ze zich niet zo goed voelen bij het eten van droogvoer. Allergieën of voedselgevoeligheden kunnen een kat ook uitschakelen voor een bepaald voedsel voordat fysieke symptomen duidelijk worden.

Naast deze factoren speelt de omgeving een rol voor sommige kieskeurige eters.

Omdat wilde katten solitaire jagers zijn, kunnen ze hun tijd nemen en hun prooi op een veilige locatie consumeren. Sommige katten voelen zich niet veilig om te eten tenzij je thuis bent – soms kan het aaien van je kat tijdens de maaltijd helpen stress te verlichten en een kieskeurige kat aanmoedigen om te eten.

Relevante inhoud:

Inhoudsopgave