Dave’s Pet Food Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Dave’s kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, soortgeschiktheid, terugroepacties en meer. Lees onze Dave’s kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Dave’s kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 8/10

In totaal geven we Dave’s kattenvoer een 48 uit 60 rating of een A- cijfer.

Over Dave’s Cat Food

Het merk Dave’s Pet Food werd ongeveer twintig jaar geleden opgericht door Dave Ratner. Terwijl het huisdiervoedingsmerk pas zo’n twintig jaar oud is, opende Ratner in 1975 zijn eerste winkel – een frisdrankwinkel. In de loop der jaren begon Dave een toenemende vraag naar dierenvoeding op te merken, dus breidde hij zijn winkel uit en veranderde het in Dave’s Soda en Pet City.

Uiteindelijk besloot Dave een stukje van de dierenvoedingsmarkt voor zichzelf op te eisen. Met de hulp van een veterinaire voedingsdeskundige ontwikkelde hij wat hij nog steeds ‘goed voedsel tegen een redelijke prijs’ noemt. Ondanks dat het een klein huismerk is, wordt Dave’s dierenvoeding nu verkocht in meer dan 2.000 onafhankelijke winkels in de Verenigde Staten en online.

Inkoop en productie

De meeste huisdierenvoeding van Dave wordt geproduceerd in de Verenigde Staten, maar hun op tonijn gebaseerde kattenvoer wordt geproduceerd in dolfijnvrije faciliteiten in Thailand. Het bedrijf haalt hun ingrediënten zoveel mogelijk uit de VS, hoewel sommige afkomstig zijn uit Canada, Thailand (tonijn), Nieuw-Zeeland en Australië (lamsvlees).

De vitaminemengsels die worden gebruikt in Dave’s dierenvoeding zijn gemaakt in China, maar geen andere ingrediënten zijn afkomstig uit China.

Geschiedenis herinneren

Dave’s Pet Food bestaat al twee decennia en lijkt in die tijd slechts één productterugroepactie te hebben gehad. De terugroepactie vond plaats in juni 2018 en had slechts invloed op een enkele partij Dave’s 95% premium rundvleeshondenvoer.

De terugroepactie werd gestart nadat Dave een rapport van de FDA had ontvangen dat een partij van het product verhoogde niveaus van schildklierhormoon bleek te hebben. De analyse werd uitgevoerd nadat de FDA klachten had ontvangen over 4 honden die lage schildklierspiegels bleken te hebben. Dave heeft een vrijwillige terugroepactie uitgevoerd als reactie op het rapport en het bedrijf heeft sindsdien geen terugroepacties meer meegemaakt.

Welke soorten kattenvoer biedt Dave’s dierenvoer?

Dave’s biedt een breed scala aan nat kattenvoer, maar slechts een enkel droogvoerrecept. Nat voedsel wordt verkocht in zakjes of blikjes van drie verschillende groottes: 3oz., 5.5oz., of 12.5oz.

Dave’s nat kattenvoer is onderverdeeld in de volgende vijf productlijnen:

 • Gezond &Natuurlijk
 • Gezond &voedzaam
 • Gezond & Lekker
 • Neusje van de zalm
 • Beperkt dieet

Binnen deze productlijnen zijn Dave’s kattenvoer er in tal van smaken en texturen. Kip en tonijn lijken de primaire eiwitten te zijn die voorkomen in dave’s formules, hoewel het merk kalkoen- en zalmrecepten biedt, samen met een beperkt assortiment voedingsmiddelen gemaakt met rundvlees of lamsvlees.

Naast hun verzameling patés, versnipperd voedsel en stoofschotels, biedt Dave’s twee recepten voor beperkte voeding. Eén recept is gemaakt met beperkte fosforniveaus om nierziekten bij katten te helpen beheersen. De andere heeft beperkte magnesiumspiegels om urinewegproblemen te helpen beheersen.

Wat vinden klanten van Dave’s Kattenvoer?

Dave’s publiceert getuigenissen van klanten op hun site, maar deze moet je altijd met een korreltje zout nemen. Veel bedrijven zullen alleen positieve of mild kritische beoordelingen publiceren. Om een breder begrip te krijgen van de Dave’s Pet Food-klantervaring, heb ik beoordelingen op Facebook en productrecensies op Amazon doorzocht voor kattenvoerproducten.

Veel klanten zijn tevreden over de kwaliteit van het eten en de ingrediënten. Er zijn veel beoordelingen die de werkzaamheid van Dave’s therapeutische diëten ondersteunen en er is een lopend thema van eigenaren van kieskeurige katten die meer genieten van Dave’s kattenvoer dan andere merken.

Hoewel de meerderheid van de beoordelingen die ik vond voor Dave’s Pet Food online positief waren, waren er verschillende aangepasters die klaagden over de waterige consistentie. Een recensent vond vreemd puin in het voedsel van hun kat en een andere had twee katten die ziek werden nadat ze waren overgestapt naar Dave’s. Talloze klanten hebben ook geklaagd over het gebrek aan reactie van Dave’s klantenservice.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Dave’s Pet Food.

Positieve beoordelingen

“Onlangs vond ik Dave’s op Chewy. Ik ben zo dankbaar dat ik dit voedsel heb gevonden. Ik heb 6 katten. Ik waardeer de 12,5 oz en 22 oz blikjes echt. Die kleine blikjes van 3 oz werken niet als je 6 katten hebt. Mijn katten zijn helemaal weg van Dave’s. Ze maken hun kommen schoon. Ze zijn allemaal gezond en hebben glanzende zachte jassen. Ik hou van de ingrediënten en de prijs. Ik kan niet gelukkiger zijn.” – door Colleen Sheldon op Facebook

“Onze kat Beatrice eet al 13 jaar verschillende merken van de beste, state of the art brokjes die geld kon kopen en uiteindelijk haalde het haar in. Ze stierf bijna aan acute pancreatitis. We haalden haar thuis uit het ziekenhuis en controleerden haar suiker 3-4 keer per dag en moesten haar insuline geven. De eigenaren van onze favoriete dierenwinkel, The Hound’s Meow hier in Tampa, vertelden ons over Dave’s 95%. Sindsdien voeren we het aan alle drie de katten en hoeven we Beatrice geen insuline meer te geven! Ook zijn ze allemaal rond dezelfde leeftijd, maar gedragen ze zich weer als jonge ‘uns!’ Bovendien drinken ze minder water en is het afval in de kattenbak zoveel minder productief en veel minder stinkend! Mijn vrienden houden allemaal acht op en het heeft verschillende van hun eeuwig zieke honden en katten geholpen om een betere kwaliteit van leven te bereiken. Dank u, dank u, dank u!” – door Jennifer Howery Torres op Facebook

Negatieve beoordelingen

“Ik kocht het tonijn – makreel ingeblikte kattenvoer voor mijn kat, die meerdere voedselgevoeligheden / allergieën heeft, waaronder kip. Ik scande de ingrediënten zoals ik altijd doe… geen kip dus ik ging ervan uit dat alles goed was. Mijn kat werd GEK van jeuk nadat ze het begon te eten.  Ze was ellendig. Ik heb eindelijk de website van Dave bekeken. Het voedsel bevat ‘natuurlijke smaken’ en hun Q &A (als je het kunt vinden) stelt dat het rook, varkensvlees of kip palatant kan zijn. NIET COOL. Met ZOVEEL huisdieren die tegenwoordig gevoelig of allergisch zijn voor kip, moet het worden vermeld als een ECHT ingrediënt, niet verborgen.

Ik heb geprobeerd het bedrijf te e-mailen om te vragen wat er specifiek in dit voedsel zat; ze hebben nooit de moeite genomen om te antwoorden. DUIMEN OMLAAG.”door Beth Leigh op Facebook

Hou van dit kattenvoer, maar kijk uit voor gevaarlijk puin vermengd met inhoud

“Ik wil beginnen met te zeggen dat ik van dit product hou en mijn katten ook. Het is een gezonde optie voor een fatsoenlijke prijs. Ik heb de 12oz gekregen en dat duurt ongeveer 2 dagen voor mijn katten.

Bij twee afzonderlijke gelegenheden van twee afzonderlijke blikjes heb ik echter puin gevonden dat in het voedsel is gemengd. De eerste keer, en het meest zorgwekkende stuk puin was een kleine metalen schroef. Ik schepte wat voedsel in de voerschaal van mijn kat en ik mengde wat warm water in het voedsel toen ik het vond. Ik nam contact op met Dave’s om het hen te laten weten. Ik was niet op zoek naar compensatie of zo, wilde alleen het veiligheidsprobleem signaleren. Als zodanig gooide ik de schroef zonder een foto te maken. Ik had maar één reactie van hen die om foto’s vroegen.

Vandaag, enkele weken later, merkte ik iets helders groens op toen ik het voedsel in de kom deed die in het voedsel was gemengd. Het was een klein stukje zacht plastic – als een plastic zak. Ik trok het eruit en gooide het ook weg. Ik heb hierover geen contact opgenomen met Dave’s, omdat ze nogal niet reageerden toen ik de schroef in het eten vond.

Ik zal waarschijnlijk mijn katten Dave’s blijven voeren als ik geen geschikt alternatief kan vinden, maar ik zal ijverig zijn om de inhoud te controleren voordat ik mijn katten laat eten. Ik kan me niet eens voorstellen wat de metalen schroef met mijn katten zou hebben gedaan.” – door Amanda G. Reviewing Dave’s Pet Food Naturally Healthy Chicken Formula for Cats op 6 maart 2021

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Dave’s Pet Food te testen, bestelde ik vier verschillende recepten voor ingeblikt voedsel. Ik was niet in staat om de droogvoerformule op voorraad te vinden bij mijn lokale onafhankelijke dierenwinkel.

De vier recepten die ik bestelde waren:

 • Dave’s Pet Food Versnipperde Kip &Tuna Diner in Jus
 • Dave’s Pet Food Restricted Diet Fosfor Kip lever &Kip in Juice paté
 • Dave’s Pet Food Cat’s Meow Beef met lamsdiner
 • Dave’s Pet Food Natuurlijk Gezond Graanvrij Rundvlees &Chicken Dinner

Helaas was de winkel uit het Cat’s Meow-voedsel dat ik bestelde, dus ik eindigde in plaats daarvan met een kalkoenrecept uit de Healthy & Delicious-lijn. Nadat ik de blikjes had geopend, merkte ik aanzienlijke verschillences in textuur tussen de verschillende recepten.

Het Recept van het Beperkte Dieet was ongelooflijk soepel en grondig gemengd, bijna als een mousse. Zowel het kalkoenrecept als het rundvlees met kiprecept hadden de typische patétextuur, hoewel het kalkoenrecept iets zachter was. Het recept voor geraspte kip had een aanzienlijke hoeveelheid vloeistof met enkele snippers en brokken tonijn en kip.

Mijn katten genoten van alle vier de recepten, hoewel de versnipperde formule hun favoriet was. Ze geven altijd de voorkeur aan vochtrijk voedsel en voedingsmiddelen in bouillon of jus boven traditionele patés.

Dave’s Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Dave’s natuurlijk gezonde graanvrije kalkoenformule ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy

Dit graanvrije ingeblikte voedsel bevat verse kalkoen als het primaire eiwit met kippenbouillon voor vocht. Kippenlever en verse kip bieden aanvullende eiwitten en leveren waarschijnlijk het grootste deel van het vet van het recept.

Met ongeveer 45% ruw eiwit op basis van droge stof, is deze formule matig rijk aan eiwitten. Het vetgehalte van de droge stof is ongeveer 23%, waardoor het totale koolhydraatgehalte iets meer dan 15% overblijft. We geven over het algemeen de voorkeur aan nat voedsel dat minder dan 10% koolhydraten uit droge stof bevat, maar de koolhydraten in dit recept komen grotendeels van voedzame zoete aardappelen en wortels in plaats van zetmeelrijke bonen en peulvruchten.

Hoewel niet als zodanig op de markt gebracht, is dit recept gemaakt met een beperkte lijst met hoofdingrediënten – slechts 5 exclusief de kippenbouillon en de verdikkingsmiddelen. Een ding om in gedachten te houden, is echter dat het geen formule met één eiwit is, dus het is misschien niet geschikt voor katten met kippenallergieën.

Ingrediënten

Kalkoen, Kippenbouillon, Kippenlever, Kip, Guargom, Zoete aardappelen, Wortelen, Agar-Agar, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, D-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Veenbessen, bosbessen, taurine, gedroogde pompoen, courgette, natriumcarbonaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 16.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.85%

Vet: 47.17%

Koolhydraten: 13.98%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Turkije

Kippenlever

Kip

Guar Gom

Kip

Pros

 • Gemaakt met een beperkt aantal hoogwaardige ingrediënten
 • Bevat ongeveer 45% ruw eiwit op basis van droge stof
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij korte lijst van hoogwaardige ingrediënten

Tegens

 • Guargom kan bij sommige katten spijsverteringsstoornissen veroorzaken
 • Geen recept voor één eiwit

#2 Dave’s beperkte dieet fosfor kippenlever en kip in sappastei

Koop op Chewy Koop op Amazon

Geprijsd bijna het dubbele van het vorige recept, behoort deze formule toe aan Dave’s Restricted Diet-duo. Gemaakt met verse kip en kippenlever, biedt dit voedsel beperkte niveaus van fosfor die nuttig kunnen zijn voor katten met chronische nierziekte.

Het is belangrijk op te merken dat Dave’s Restricted Diets geen kattenvoer op recept zijn, noch zijn ze bedoeld voor therapeutisch gebruik. Het voedsel is ontwikkeld met de hulp van een dierenarts en wordt alleen aanbevolen voor intermitterende voeding omdat het qua voedingswaarde niet compleet is.

Verse kip en kippenlever zijn de hoofdingrediënten in dit recept. Rijstmeel wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, hoewel guargom ook wordt vermeld. Hoewel rijstmeel geen inherent gevaarlijk ingrediënt is, biedt het niet veel voeding, ervan uitgaande dat het witte rijstmeel is. Van guargom is bekend dat het bij sommige katten spijsverteringsstoornissen veroorzaakt.

Visolie is de primaire bron van toegevoegd vet. Het is rijk aan omega-3-vetzuren om de gezondheid van huid en vacht te ondersteunen, hoewel we liever hebben dat het afkomstig is van een genoemde bron zoals zalmolie.

Over het algemeen is dit recept vrij laag in eiwitten met ongeveer 30% droge stof en de het vetgehalte is slechts ongeveer 16%. Het koolhydraatgehalte van de droge stof is meer dan 30%, wat verre van ideaal is. Op basis van klantrecensies lijkt dit recept echter te helpen bij het beheer van nierziekten, dus het kan de moeite waard zijn om het als een intermitterende optie op te nemen. Zorg ervoor dat je het combineert met een formule die geschikt is voor de soort en die qua voedingswaarde compleet is.

Ingrediënten

Kippenbouillon, kippenlever, kip, water voldoende voor verwerking, rijstmeel, pompoen, natuurlijk aroma, visolie, calciumcarbonaat, guargom, kaliumchloride, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacine, vitamine A-supplement, pyridoxinehydrochloride, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement), biotine, tricalciumfosfaat, zout, mineralen (zinkoxide, Gereduceerd ijzer, natriumseleniet, mangaansulfaat, koper aminozuurcomplex, kaliumjodide), taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 5.5%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 81%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 28.95%

Vet: 15.79%

Vezel: 7.89%

Koolhydraten: 31.58%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.28%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 31.94%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kippenlever

Kip

Visolie

Rijstmeel

Guar Gom

Kip

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Beperkte fosforspiegels om nierziekten te helpen beheersen
 • Rijk aan vocht voor hydratatie en nierondersteuning

Tegens

 • Zeer hoog in koolhydraten, meer dan 30% droge stof
 • Niet qua voedingswaarde compleet, alleen intermitterende voeding

#3 Dave’s Pet Food Versnipperde Kip &Tuna Diner in Jus Recept Nat Voedsel

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit recept voor geraspte kip is het duurste van de drie, geprijsd rond $ 0,58 per ounce. Het wordt ook verkocht in kleinere 2,8-ounce blikjes, hoewel 5,5-ounce blikjes op sommige plaatsen beschikbaar kunnen zijn.

Bij het openen van dit kattenvoer was ik verrast hoeveel vloeistof het bevatte. Mijn katten vonden het natuurlijk geweldig, maar ik was een beetje teleurgesteld over de verhouding tussen vloeistof en geraspte kip en vis. Door de gegarandeerde analyse als droge stof te berekenen, bevat dit recept echter meer dan 60% ruw eiwit. Het vetgehalte is echter extreem laag, net geen 10% droge stof.

Gezien het zeer lage vet- en caloriegehalte van dit voedsel – evenals de hoeveelheid vloeistof – zou ik deze formule aanbevelen als een voedseltopper. Het kan erg duur zijn om te voeren als een basisdieet. Het bevat geen rode vlag ingrediënten, maar het vezelgehalte is bijna 10%, wat een probleem kan zijn voor katten die gevoelig zijn voor constipatie.

Het is ook vermeldenswaard dat de belangrijkste bron van toegevoegd vet plantaardig is. De verse tonijn levert waarschijnlijk wat dierlijk vet, maar ik zou veel liever zien dat tonijnvisolie of zalmolie wordt gebruikt.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Tonijn, Pompoen, Tapiocazetmeel, Zonnebloemolie, Tricalciumfosfaat, Cellulosepoeder, Aardappelvezel, Mineralen (Zinkoxide, Gereduceerd ijzer, Natriumseleniet, Mangaansulfaat, Koper aminozuurcomplex, Kaliumjodide), Taurine, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacine, Thiaminemononitraat, Vitamine A-supplement, Vitamine B12-supplement, Pyridoxinehydrochloride, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Menadion natriumbisulfiet), magnesiumsulfaat, cholinechloride, zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 1.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 84%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 62.5%

Vet: 9.38%

Vezel: 9.38%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip

Tonijn

Tapioca zetmeel

Zonnebloemolie

Kip

Vis

Pros

 • Zeer hoog drogestof eiwitgehalte rond de 60%
 • Katten lijken dol te zijn op de smaakvolle bouillon en versnipperd vlees
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Tegens

 • Zeer vezelrijk, kan constipatie veroorzaken bij sommige katten
 • Vertrouwt voornamelijk op plantaardig vet
 • Zeer laag in vet en calorieën

Hoeveel kost Dave’s Kattenvoer?

Het uitgangspunt waarop Dave’s Pet Food is gebouwd, is ‘goed eten tegen een redelijke prijs’. Variërend van $ 0,21 tot $ 0,58 per ounce voor nat voedsel en $ 0,16 voor het eenzame droge voedsel, dave’s is vergelijkbaar geprijsd met merken zoals Taste of the Wild en American Journey. Waar Dave’s zich echter onderscheidt van het pakket, is door een hoger kwaliteitsniveau te bieden dan de meeste vergelijkbaar geprijsde producten.

In termen van kwaliteit behoort Dave’s tot enkele van onze andere topmerken, waaronder Koha en Hound &Gatos. Met behulp van het voorbeeld van een kat van 10 pond, zou het kosten tussen $1.18 en $4.83 per dag om je kat Dave’s natvoer te voeren. Een droog voedseldieet is veel goedkoper.

Over het algemeen, is Dave’s Kattenvoer een goede keuze?

Dave’s Pet Food lijkt trouw te blijven aan zijn motto, “goed eten tegen een redelijke prijs.” Hoewel het koolhydraatgehalte van Dave’s kattenvoer enorm varieert, lijkt de objectieve kwaliteit van de producten hoger dan formules van andere merken die vergelijkbaar geprijsd zijn.

Als u op zoek bent naar kattenvoer om urine- of nierproblemen te helpen beheersen, lijken Dave’s Restricted Diet-recepten positieve beoordelingen te krijgen en voor slechts $ 0,39 per ounce zijn ze veel goedkoper dan het gemiddelde receptdieet.

Dave’s paté-achtige ingeblikte voedingsmiddelen lijken de beste waarde te bieden. Geprijsd onder $ 0,30 per ounce, bieden ze kwaliteitsvoeding vergelijkbaar met duurdere merken. De versnipperde recepten lijken de hoogste in eiwitten te zijn, maar ze zijn ook de duurste, dichter bij $ 0,60 per ounce.

Waar wordt Dave’s kattenvoer verkocht?

De oprichter van Dave’s Pet Food is zelf een onafhankelijke retailer, dus zijn dierenvoeding wordt alleen verkocht in onafhankelijke dierenwinkels. Dave’s wordt ook gedragen door grote online retailers zoals Amazon, Chewy, Pet Flow, Pet Life en meer. Een volledige lijst van retailers vindt u op de website van het bedrijf.