Cinnamon Ragdoll kat: De feiten

De Cinnamon Ragdoll kat is een niet-traditionele Ragdoll, die naast Mink, Sepia en Solid Ragdoll Cats zit.

Hoe ziet een Cinnamon Ragdoll Cat eruit?

Een kaneel Ragdoll Cat heeft een roodbruine kleur. Ze kunnen een licht crèmelichaam hebben met lichtbruine punten als ze een kleurpunt zijn of kunnen volledig kaneel van kleur zijn als ze een effen type zijn. Hun oogkleur kan blauw, aqua, groen of goud zijn.  Een Fawn Ragdoll Cat is een verdunning van kaneel. Cinnamon Ragdolls kunnen zich presenteren in de traditionele patronen van bicolor, mitted en colorpoint plus de niet-traditionele nerts,sepia en vaste soorten.

Kaneel Colorpoint Ragdoll

Kaneel Colorpoint Ragdoll Afbeelding Credit: www.instagram.com/hiatavilla

Kaneel en witte vaste Ragdoll

Kaneel en witte vaste Ragdoll – Afbeelding Credit: www.instagram.com/orpheus_sf/

Cinnamon Colorpoint met Blaze

Cinnamon Colorpoint met Blaze Afbeelding Credit: www.instagram.com/hiatavilla

Kaneel Tabby Ragdoll

Kaneel Tabby Ragdoll – Afbeelding Credit: www.instagram.com/hiatavilla

Fawn Ragdoll Kat

Fawn Ragdoll Kat – Afbeelding Credit: www.instagram.com/hiatavilla

Wat is de geschiedenis van de Cinnamon Ragdoll Cat?

Dr. Maxine Stiles, een dierenarts en geneticus, van Dollnouveau Ragdolls, en Sharon Steadman van Lattedolls, introduceerde het kaneelgen in het Ragdoll-ras in de vroege jaren 2000 door een Abessijnse kat te oversteken. Je kunt meer te weten komen over hoe de cinnamon ragdoll tot stand is gekomen door haar website te bezoeken – ragdollstexas.com

Cinnamon Mitted Ragdoll Kat

Kaneel Mitted Mink Ragdoll Kitten. Afbeelding Credit: www.instagram.com/ragdoll_chapps

Is een Cinnamon Ragdoll een rasechte Ragdoll Kat?

Veel kattenverenigingen accepteren de Cinnamon Ragdoll niet als een rasechte Ragdoll Cat.

De rasstandaard voor veel kattenverenigingen, waaronder de Cat Fanciers Association (CFA), stelt dat een traditionele Ragdoll kan alleen aanwezig zijn in de kleuren blauw, zegel, lila, chocolade, vlam en crème en de patronen van mitted, colorpoint en bicolor met tortie- of lynxvariaties. Er wordt ook vermeld dat een Ragdoll blauwe ogen moet hebben om als rasechte Ragdoll Cat te worden geclassificeerd.

Nertsen, sepia’s en vaste stoffen (samen met kaneel en zwart) zijn niet geregistreerd als een raszuivere Ragdoll-kat bij alle kattenverenigingen en ze worden momenteel niet geaccepteerd als kampioenschapsrassen in Noord-Amerika. Veel Ragdoll-clubs staan fokkers van deze variant niet toe om lid te worden van of reclame te maken voor hun niet-blauwogige kittens.

De International Cat Association (TICA) is een kattenvereniging die officiële papieren zal uitgeven aan deze exotische Ragdoll-types waarin staat dat het raszuiver is, zonder clausules of onderscheidingen. Deze katten zouden echter worden gediskwalificeerd voor een kampioenschapscompetitie omdat ze niet voldoen aan de rasstandaard.

Kaneel Mink Mitted Ragdoll

Kaneel Mink Mitted Ragdoll. Ikmage Credit www.instagram.com/royalragdolls_

Kaneel Lynx Mitted Point Ragdoll

Kaneel Lynx Mitted Point Ragdoll Afbeelding Credit: www.instagram.com/hiatavilla

Heeft een Cinnamon Ragdoll hetzelfde temperament als een Traditionele Ragdoll Kat?

Een Cinnamon Ragdoll deelt dezelfde fysieke en persoonlijkheidskenmerken als Ragdolls, zoals hun ontspannen temperament, grote formaat en niet-parende zijdeachtige vacht.

Kaneel Mitted Ragdoll

Kaneel Mitted Ragdoll.  Afbeelding Credit: www.instagram.com/athena_ellen_iverson

Waar vind ik een Cinnamon Ragdoll Cat?

U kunt TICA geregistreerde fokkers van Cinnamon Ragdoll Cats bij u in de buurt vinden in onze fokkersgids.  Hiatavilla Instagram is een Ragdoll fokker van kaneel Ragdolls gevestigd in Austraia. Je kunt hier meer van hun Ragdolls zien – www.ragdollzucht.at

Ontdek meer over Ragdoll Cats