CatGenie A.I. Zelfspoelende Automatische Kattenbak Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 9/10
  • Geurbestrijding – 7/10
  • Uiterlijk– 9/10
  • Constructie– 9/10
  • Prijs– 7/10

Algemene score: 8.2/10

Inleiding tot de CatGenie A.I. Zelfspoelende Automatische Kattenbak

De CatGenie A.I. Self-Flushing Automatic Litter Box, is een zelfspoelende, kunstmatig intelligente kattenbak uit de CatGenie familie. Deze unit verving het CatGenie 120 model en is momenteel de enige zelfspoelende kattenbak op de markt.

Deze unieke zelfspoelende en zelfwassende kattenbak belooft het schoonste, slimste en gemakkelijkste kattenbaksysteem te zijn. Maar voor $ 479 doet de CatGenie A.I. Self-Flushing Litter Box wat hij beweert, en is hij de prijs waard?

Na weken van grondig testen hebben we geconcludeerd dat de CatGenie A.I. op alle belangrijke gebieden goed presteert en hoog boven de rest uitsteekt als het gaat om de mogelijkheden van apps en effectieve reiniging. Er is echter veel om te overwegen, afhankelijk van uw persoonlijke behoeften en hoeveel katten u in huis heeft.

Waarom zou u ons vertrouwen

Mallory Crusta, ons hoofd content, testte de CatGenie A.I. Self-Flushing Automatic Litter Box in de loop van enkele weken met haar twee katten, Wessie en Forest. In dit artikel geven we je een overzicht van haar ervaring en alles wat je moet weten over deze zelfspoelende kattenbak om je eigen beslissing te nemen.

Specificaties

De CatGenie A.I.  Automatische kattenbak is een grote, ronde kattenbak ontworpen voor gebruik in een wasruimte of badkamer. Het meet 19,25 “breed aan de voorkant, 17,5″ breed boven, 21″ hoog, 24,5 ” diep waardoor slangen mogelijk zijn. Het moet worden aangesloten op een koudwaterleiding en een standaard GFCI-uitlaat met behulp van een 8 ‘lange watertoevoerslang en een 10’ lange afvoerslang.

De CatGenie A.I wordt geleverd met de adapters die nodig zijn om de slang aan uw waterleiding te bevestigen en de afvalleiding in een toilet of een wasmachineafvoer te plaatsen. Als uw wateraansluiting echter ongebruikelijk is of als u een vaste waterleiding heeft, moet u mogelijk enkele aanpassingen aanbrengen bij het installeren van het apparaat.

Hoe de CatGenie A.I. Zelfspoelende automatische kattenbak in te stellen

U moet de CatGenie aansluiten op een koudwaterleiding met behulp van de meegeleverde T-adapter en de afvoer delen met het toilet of de wasmachine.

De CatGenie A.I. vereist iets meer werk bij het opzetten in vergelijking met andere zelfreinigende kattenbakken. Hoewel het niet moeilijk is om te installeren, heeft het wel een behoorlijke hoeveelheid ruimte, een watervoorziening, een stopcontact en een plek nodig om het afval af te voeren. Het snoer is slechts 6 voet lang, dus dit is iets dat u ook wilt overwegen.

U moet de CatGenie aansluiten op een koudwaterleiding met behulp van de meegeleverde T-adapter en de afvoer delen met het toilet of de wasmachine. De afvoerhaak wordt onder de wc-bril vastgezet om afval in het toilet te brengen. Koud water wordt gedeeld met het toilet. In een wasruimte wordt de afvoerslang in de afvoerpijp van de wasmachine gestoken en wordt de koudwaterleiding gedeeld met de wasmachine.

Er is een Sanisolution-cartridge die voor gebruik moet worden geïnstalleerd. Dit kan niet worden bijgevuld en het apparaat zal niet functioneren als het niet op zijn plaats is.

Hoe werkt de CatGenie A.I. zelfspoelende automatische kattenbak?

Een reinigingscyclus duurt ongeveer 30 tot 40 minuten om te voltooien.

De CatGenie is een zelfspoelende, zelfwassende kattenbak die afval verzamelt en spoelt met water en SaniSolution, zodat het door het toilet of een afvoer kan worden gespoeld. De CatGenie gebruikt wasbare korrels in plaats van traditioneel strooisel, dat kan worden gereinigd en hergebruikt.

De CatGenie wast, schrobt, schuurt en zuivert de wasbare korrels en kattenbak. De korrels zijn erg klein en fijn, dus ze zien eruit en voelen aan als kleiafval, maar ze zijn biologisch afbreekbaar en septisch veilig.

Tijdens de reinigingscyclus heeft de CatGenie een schep die in de kattenbak valt en het vaste afval verzamelt. Het afval wordt in een compartiment gedeponeerd waar het wordt onthard en vervolgens gemengd met water en de SaniSolution voordat het wordt weggespoeld.

CatGenie gebruikt vervolgens hete lucht om de korrels aan het einde van elke cyclus grondig te drogen, waardoor ze completely droog voor het volgende gebruik.

Met de CatGenie-app kunt u instellen om de aanwezigheid van uw kat te detecteren (Cat Activation Mode) en deze wordt schoongemaakt nadat uw kat de kattenbak heeft verlaten. U kunt het ook in de handmatige modus houden en een geplande reinigingstijd instellen. Een reinigingscyclus duurt ongeveer 30 tot 40 minuten om te voltooien.

Katvriendelijkheid

De CatGenie is over het algemeen katvriendelijk en u kunt een optionele hoes kopen als uw kat de kattenbak zo het liefst gebruikt.

De CatGenie A.I. Zelfspoelende Automatische Kattenbak moet in een badkamer of wasruimte staan om te kunnen werken. Dit kunnen kamers zijn die uw katten niet gebruiken of waar ze graag in zijn. Onze katten wilden deze kattenbak niet gebruiken, zelfs niet toen deze een andere moest vervangen die ze in eerste instantie in de badkamer gebruikten. Ze warmden zich er na ongeveer een week aan op.

De CatGenie is over het algemeen katvriendelijk en u kunt een optionele hoes kopen als uw kat de kattenbak zo het liefst gebruikt. Het maakt wel wat geluiden waardoor nerveuze katten kunnen aarzelen om het te gebruiken.

Ons grootste probleem met kattenvriendelijkheid is de lange reinigingscycli die tot 40 minuten kunnen duren, waardoor het doosje vele malen per dag onbruikbaar kan zijn. Dit is een groter probleem voor huizen met meerdere katten.

Geurbestrijding

De CatGenie A.I. Zelfspoelende Automatische Kattenbak strooisel controleert helemaal geen geur tussen reinigingscycli. Wanneer het een cyclus uitvoert en het strooisel reinigt en vervolgens de Sanisolution aanbrengt, ruikt het beter.

Als het tijdens de reinigingscyclus stukjes uitwerpselen mist, zullen die door het was- en droogproces gaan. Wanneer de hete lucht aanslaat om het strooisel te drogen, kan dit meer geur veroorzaken die die uitwerpselen opwarmt.

Er kan ook sprake zijn van ophoping van vast afval in het maceratorgedeelte van de CatGenie. Dit maakt regelmatige reinigingen belangrijk.

Tracking &Scatter Controle

De Washable Granules van de CatGenie zijn klein en lichtgewicht, waardoor ze zeer traceerbaar zijn en de kattenbak niet veel doet om verstrooiing te voorkomen.

Reiniging en onderhoud

Het schoonmaken van de CatGenie kan omslachtig zijn vanwege al het water en de slangen die erbij komen kijken. Het optillen van de onderdelen om schoon te maken kan rommelig worden omdat alles nat is.

Het schoonmaken van de CatGenie kan omslachtig zijn vanwege al het water en de slangen die erbij komen kijken. Het optillen van de onderdelen om schoon te maken kan rommelig worden omdat alles nat is.

De CatGenie moet om de zes maanden een grondige reiniging krijgen. Ze verkopen een machinewas- en reinigingspatroon om op dit gebied te helpen.

Afgezien van het schoonmaken van de trechter, het bijvullen van de wasbare korrels en het toevoegen van een nieuwe SaniSolution-cartridge, is er niet veel regelmatig onderhoud nodig.

De CatGenie App

De CatGenie-app is geweldig omdat u hiermee het gebruik kunt volgen, schoonmaakschema’s kunt instellen en zelfs rechtstreeks benodigdheden kunt bestellen.

De CatGenie-app kan bepalen hoe vaak uw kat de kattenbak elke dag gebruikt, hoe vaak de SaniSolution-patroon moet worden vervangen en wanneer onderhoud moet worden uitgevoerd.

U kunt een reinigingscyclus handmatig activeren, instellen op de activeringsmodus van de kat of een timer instellen voor wanneer u wilt dat deze routinematig wordt schoongemaakt. Er is zelfs een niet storen-knop die u kunt inschakelen en deze zal gedurende die tijd geen reiniging activeren.

De CatGenie-app stuurt u een alarmmelding wanneer het tijd is voor een volledige reiniging. Met de app kunt u ook individuele profielen instellen voor elk van uw katten.

Hoeveel kost de CatGenie A.I. zelfspoelende automatische kattenbak?

Het wordt geleverd met een 90 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en een garantie van twee jaar.

De CatGenie A.I. Self-Flushing Automatic Litter Box verkoopt voor $ 479,00, maar houd rekening met de kosten van de wasbare korrels en SaniSolution-cartridges.

Als u rekening houdt met gemiddeld 3 reinigingscycli per dag, moet een doos wasbare korrels ($ 24) en een enkele SaniSolution-cartridge ($ 25) elke 3 maanden worden vervangen.

Het wordt geleverd met een 90 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en een garantie van twee jaar. CatGenie heeft ook een uitstekende klantenservice die 7 dagen per week beschikbaar is.

Onze ervaring met de CatGenie A.I. Zelfspoelende Automatische Kattenbak

We vonden het goed ontworpen en innovatief. Hoewel dit apparaat misschien iets meer tijd nodig heeft bij het instellen, is het onderhoud minimaal.

Na het proberen van de CatGenie A.I.  gedurende enkele weken en het evalueren van de reinigingsprestaties, app- en katvriendelijkheid, vonden we het goed ontworpen en innovatief. Hoewel dit apparaat misschien iets meer tijd nodig heeft bij het instellen, is het onderhoud minimaal.

Het is uitgerust met alle connectoren needed voor installatie die vrij eenvoudig en ongecompliceerd is.

De CatGenie-app is geweldig omdat u hiermee het gebruik kunt volgen, schoonmaakschema’s kunt instellen en zelfs rechtstreeks benodigdheden kunt bestellen.

Ons grootste probleem was met de maandelijkse schoonmaakprocedure die behoorlijk rommelig en vervelend kan zijn. Er zijn veel stukjes om voorzichtig te verwijderen en veel water om mee om te gaan.

Daarnaast lijken de Wasbare korrels wel vaker dan verwacht bijgevuld te moeten worden.  Veel ervan wordt weggespoeld tijdens de reinigingscyclus. Je vindt ook veel van de Wasbare Korrels op de vloer omdat ze zo klein en licht van gewicht zijn.

Is de CatGenie A.I. Zelfspoelende Automatische Kattenbak de moeite waard?

De CatGenie A.I. Self-Flushing Automatic Litter Box, kan rommelig worden als er een verstopping is en dit is een veel voorkomende klacht die we bij beoordelingen zien.

Over het algemeen is de CatGenie A.I. een consistent, goed gemaakt product en heeft het een uitstekende app, maar het hangt echt af van uw behoeften. Het is het beste voor mensen die voldoende ruimte hebben in uw wasruimte of badkamer om het apparaat aan te sluiten op een waterleiding en afvoer of toilet.

Deze kattenbak is een beetje een investering, maar het heeft de kracht om u veel tijd en gedoe te besparen. Het vereist echter wel wat onderhoud en is het beste voor huizen met één kat.

De CatGenie A.I. Self-Flushing Automatic Litter Box, kan rommelig worden als er een verstopping is en dit is een veel voorkomende klacht die we bij beoordelingen zien. Dit kan betekenen dat de eenheid uit elkaar wordt getrokken en in zeldzame gevallen een puinhoop wordt aangepakt.

Over het algemeen is de CatGenie een goede investering als u het handmatig schoonmaken van zwerfvuil uit de vergelijking wilt halen en het niet erg vindt om af en toe onderhoud te plegen.