Beste tandpasta voor katten 2023: beoordelingen

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Een volgroeide kat heeft in totaal 30 tanden; twee minder dan wij mensen. Maar net als de onze hebben deze tanden tandheelkundige zorg nodig. In ons geval is het gemakkelijker om voor onze tanden te zorgen omdat we zoveel maatregelen hebben zoals poetsen en flossen.

Maar voor katten zijn ze in het nadeel. Gelukkig heeft de medische wereld van katten dit probleem erkend en zijn er nieuwe manieren geformuleerd om de tandheelkundige gezondheid van katten te maximaliseren. Een van de gemakkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat uw favoriete huisdier een gezonde glimlach heeft, is door middel van tandheelkundig onderhoud.

Dat gezegd hebbende, zijn we de hele markt gaan onderzoeken voor de allerbeste kattentandpasta die vandaag op de markt is.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste tandpasta voor katten

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

#1

aac-table__image

9.7

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Virbac C.E.T

 • Rangschikking: 1e
 • Beoordeling: 9.7/10
 • Gewicht: 3,2 gram
 • Gratis verzending: Ja

#2

aac-table__image

9.5

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Enzadent Tandpasta voor huisdieren

 • Rangschikking: 2e
 • Beoordeling: 9.5/10
 • Gewicht: 1,2 gram
 • Gratis verzending: Ja

#3

aac-table__image

9.3

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Nylabone

 • Rangschikking: 3e
 • Beoordeling: 9.3/10
 • Gewicht: 2.4 ounces
 • Gratis verzending: Ja

#5

aac-table__image

8.6

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Schildwacht Petrodex

 • Rangschikking: 5e
 • Beoordeling: 8.6/10
 • Gewicht: 7,5 gram
 • Gratis verzending: Ja

Waarom is kattentandverzorging belangrijk?

Tandheelkundige kattentraktaties zijn als kauwgom voor katten. Het zijn maaltijden, traktaties en snacks die alleen aan katten worden gegeven of in hun dieet zijn opgenomen om hen te helpen een goede mondhygiëne te behouden. Deze traktaties zijn gemaakt van klinisch geteste ingrediënten en zijn ook op smaak gebracht om plezier te garanderen.

Met het gebruik van tandheelkundige traktaties hoeft u zich geen zorgen te maken waar uw kat is geweest of wat hij heeft gegeten. Zodra je het mengt met zijn normale dieet, zal het zich ontdoen van alle schadelijke ziektekiemen en bacteriën die zich de hele dag in zijn mond hebben opgehoopt.

Tips om een goede gezondheid van het gebit van de kat te behouden

Controleren -Up

Dit is de meest elementaire stap als het gaat om kattengezondheidszorg in het algemeen. Breng uw kat regelmatig naar de dierenarts om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van zijn tandheelkundige gezondheid. Bedenk een schema zoals, laten we zeggen, elke drie maanden.

Gezonde voeding

Tanden kunnen ook worden beïnvloed door het soort voedsel dat u aan uw huisdier geeft. Geef het niet steeds weer hetzelfde soort voedsel. Meng het om ervoor te zorgen dat het dieet in balans is en de kat alle noodzakelijke voedingsstoffen geeft.

Vaste voedingsmiddelen

Geef je kat iets hards waar hij op kan kauwen om zijn tanden en tandvlees te versterken. Over het algemeen is het beste kattenvoer voor de gezondheid van het gebit voedsel zoals onbewerkt rundvlees en kalkoen. Je kunt het ook een bot geven om op te kauwen en mee te spelen als een vorm van tandenoefening.

Slechte ademcontrole

We zijn niet de enigen die een slechte adem ervaren als we onze tanden geruime tijd negeren. Zelfs katten hebben hetzelfde probleem. Als je dicht bij je kat bent, zul je merken wanneer zijn adem niet zo aangenaam is en dat is wanneer je actie onderneemt.

Opletten

Je kunt veel kattenziekten voorkomen door er goed op te letten. Elke keer dat uw kat een tandheelkundig probleem heeft, zal hij een bepaald niveau van ongemak vertonen dat gemakkelijk kan worden opgemerkt als u waakzaam blijft.

Controleer uw kat op tandsteen

Tandsteen is de harde kleverige substantie die zich vormt bij het tandvlees en op de tanden van katten. Af en toe kunt u het gebit van uw kat controleren om te zien of er tandsteenopbouw is en deze vervolgens dienovereenkomstig laten verwijderen.

Spray op recept

Uw kat kan having een tandprobleem of een slechte geur die gewoon niet weggaat. Ga naar uw dierenarts zodat een spray kan worden voorgeschreven om te helpen in de situatie. Het kan een probleem zijn dat niet zichtbaar is voor het oog en een spray is zeer geschikt om alle gebieden te bereiken, vooral de onzichtbare delen.

Antiseptische gels en spoelingen

Er zijn tal van dierenwinkels die gezondheidsproducten hebben voor allerlei soorten huisdieren, vooral katten en honden. U kunt gemakkelijk gels en spoelingen krijgen die uw werk gemakkelijker maken. Er moet echter worden opgemerkt dat niet alle gels of spoelingen de beste smaak hebben en het overtuigen van uw kat om ze te nemen, kan een beetje een uitdaging blijken te zijn.