Beste kattenvoermerken zonder terugroepacties in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Met zoveel beschikbare opties loont het om geïnformeerd te worden.

Laten we de verwarring doorbreken en leren wat een geweldig kattenvoer is, wat een uitstekend kattenvoermerk definieert en de top 5 beste kattenvoermerken op de markt van vandaag bekijken.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenvoermerken zonder terugroepacties

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

#1

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Open Boerderij

 • Rijk aan vocht
 • 100% traceerbare ingrediënten
 • Eenvoudig te voeden

#2

aac-table__image

Stella > Chewy’s

 • Verrijkt met probiotica
 • Hoge voedingswaarde
 • Gemaakt in de VS

#3

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Hond &gatos

 • Hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Bevat geen bijproducten
 • Is nooit meer teruggeroepen

#4

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Lotus

 • Verrijkt met vitaminen & mineralen
 • Gemaakt in Californië
 • Is nooit meer teruggeroepen

#5

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Wysong

 • Geoptimaliseerd voor katten met urinewegproblemen
 • Ontworpen door een dierenarts
 • Gemaakt in de VS

Hoe heb je de top 5 beste kattenvoermerken geselecteerd?

Hier zijn vier belangrijke kwaliteitsindicatoren die worden gebruikt om de top vijf beste merken op de markt te selecteren.

 • Voedselkwaliteit – Elk merk op de lijst voldoet aan de onderstaande voedingsvereisten.
 • Geschiedenis herinneren – De merken op de lijst zijn nooit teruggeroepen of hebben een klein aantal goed afgehandelde terugroepacties gehad.
 • Sourcing en transparantie Elk gekozen merk lijkt ingrediënten te kopen van gerenommeerde leveranciers.
 • Klantentevredenheid – Alle merken op de lijst van de top 10 beste kattenvoermerken hebben een reputatie voor het aanmoedigen van katten- en menselijk geluk.

Laten we de diepte in gaan om erachter te komen hoe een geweldig kattenvoermerk er echt uitziet.

Wat zijn de kwaliteiten van gezond kattenvoer?

Brits-Korthaar-Katten-nat-voedsel

Geweldig kattenvoer erkent het belang van vlees.

Voor een obligate carnivoor is vlees geen enkel onderdeel van een gevarieerd dieet. Het is een biologische noodzaak. Obligate carnivoren kunnen niet overleven zonder de voedingsstoffen in vers vlees.

Van leeuwen tot ocelots tot gedomesticeerde kortharen, alle katten zijn obligate carnivoren. Andere dieren die zijn geclassificeerd als obligate carnivoren zijn dolfijnen, zeeleeuwen, fretten en nertsen.

Hoe weet je dat katten obligate carnivoren zijn?

Na duizenden jaren van het verkrijgen van noodzakelijke aminozuren en vitamines via vers vlees, hebben katten het vermogen verloren om deze levengevende voedingsstoffen in hun eigen lichaam te produceren. Hoewel omnivoren ze zelf kunnen produceren, krijgen katten deze voedingsstoffen binnen door vlees te eten.

Je kunt het ook zien door naar het spijsverteringskanaal van de kat te kijken. Net als andere vleesetende dieren hebben katten korte spijsverteringskanalen die niet goed zijn in het verteren van koolhydraten.
Ja, katten zijn in staat om wat plantaardig materiaal te verteren.

In het wild consumeerden katten plantaardig materiaal dat te vinden is in de maagdarmkanaal van hun dierlijke prooi. Ze knabbelen ook van nature aan gras. Afgezien van deze kleine hoeveelheden plantinhoud – die niet meer dan 10% van het dieet van een kat overschrijden, bevat een natuurlijk kattendieet geen fruit en groenten. Bijzonder vreemd aan een biologisch correct dieet zijn hoog-glycemische ingrediënten zoals granen en aardappelen.

Sommige fabrikanten van kattenvoer blazen het eiwitgehalte op door het voedsel te verpakken met Indigestible Plantaardig eiwit.

Katten hebben stevige doses eiwit nodig, maar voedende, verteerbare eiwitten zijn duur. Voor fabrikanten van kattenvoer die zich richten op de bottom line, is plantaardig eiwit een goedkope manier om eiwitpercentages op te pompen.

Het is pas bij het 3e ingrediënt dat je iets dierlijks ziet op deze ingrediëntenlijst van een populair budget kattenvoermerk:

Gemalen gele maïs, maïsglutenmeel, gevogeltebijproductmeel, sojameel, tarwe middlings, gemalen tarwe, dierlijk vet (geconserveerd met BHA en citroenzuur), vlees- en beendermeel

Om eiwitdoelen te bereiken bij gebrek aan voldoende concentraties biologisch geschikte dierlijke eiwitten, heeft de fabrikant ervoor gekozen om het recept te verpakken met goedkope plantaardige eiwitten.

Maïsglutenmeel bestaat voor 65% uit ruw eiwit en is een veelgebruikt goedkoop diervoeder. Sojameel is een ander eiwitrijk ingrediënt dat vaak wordt gebruikt als diervoeder. Conventioneel sojameel is 43-44% ruw eiwit.

Nogmaals, katten hebben grote hoeveelheden eiwit nodig, maar niet alle eiwitten zijn even voedend.

Het is belangrijk om voedsel te vinden dat is gemaakt met goed verteerbare eiwitten. Een kattenvoer vol plantaardige eiwitten is minder verteerbaar en minder voedzaam dan een voedsel dat is gemaakt met goed verteerbare dierlijke eiwitten.

De beste kattenvoermerken hebben echt vlees als eerste ingrediënt.

Vergelijk deze ingrediëntenlijst met de eerder getoonde:

Konijnenvlees, Lamsbouillon, Lamslever, Lam, Lamslong, Lamsnier, Kikkererwten, Lamspens

De opname van kikkererwten is niet ideaal, maar het is beter als een kleine opname in een recept op basis van vlees dan als onderdeel van een overheersend thema van plantaardig materiaal.

Merk op dat deze ingrediëntenlijst echte dierentitels bevat zoals “konijnenvlees”, terwijl de vorige formule verwees naar vage stoffen als “vlees- en beendermeel”.

Zoek naar ingrediëntenlijsten die beginnen met woorden als “rundvlees”, “kippenvet”, “eend”, “haring” en “lamslever”.

Ingrediënten zoals “gevogelte”, “dierlijk vet”, “dierlijke bijproducten” en “vleesmeel” kunnen bestaan uit een afschuwelijk scala aan ingrediënten. Bijproducten zijn niet allemaal slecht – ze bevatten voedende ingrediënten zoals organen en kraakbeen.

Het probleem met bijproducten is dat we niet weten wat erin zit. We weten niet hoe verteerbaar ze zijn. En we weten niet welke soorten dieren hebben bijgedragen aan het bijproduct drijfmest.

Dierlijke bijproducten kunnen rundvlees zijn of ze kunnen het varkensvlees zijn waar uw kat allergisch voor is.

De beste kattenvoermerken bevatten geen gevaarlijke of riskante ingrediënten.

Kunstmatige kleuren

Een kunstmatige kleur die vaak wordt gebruikt in kattenvoer is karamelkleur. Deze kunstmatige kleurstof kan 4-Methylimidazol bevatten, een chemische stof die wordt gebruikt om geneesmiddelen te maken die longkanker bij muizen verhogen.

Zelfs als u zich niet bewust was van de gevaren van karamelkleur, weet u waarschijnlijk van de risico’s rond verschillende andere kleurstoffen voor voedsel. Controversiële kleurstoffen zijn geel 5, geel 6 en rood 40. Deze kunstmatige kleuren zijn gekoppeld aan kanker en gedragsproblemen bij mens en dier.

Veel kattenvoer wordt behandeld met conserveermiddelen zoals Ethoxyquine, BHA en BHT. Deze chemicaliën zijn verbonden met orgaanziekte, kanker en huidproblemen. Het is gemakkelijk om producten te vinden die niet zijn behandeld met BHA en BHT. Vitamine E is een effectief en veilig alternatief.

Ethoxyquine is echter een uitdagende kogel om te ontwijken. Hoewel het een ongewoon conserveermiddel voor huisdierenvoeding is, is het een populair conserveermiddel voor vismaaltijden. Wanneer die vismaaltijden in het voer van uw kat terechtkomen, is de ethoxyquine er nog steeds, maar indirect toegevoegde ethoxyquine komt niet op het etiket.

Daarom is transparantie cruciaal. De beste merken monitoren elk onderdeel van de supply chain en vertellen klanten over de herkomst van de ingrediënten.

Carrageen

Dit natuurlijke van zeewier afgeleide ingrediënt wordt vaak gebruikt in vochtig kattenvoer als verdikkingsmiddel en bindmiddel. Het wordt echter onderzocht vanwege de inflammatoire effecten en talrijke studies tonen verbanden aan tussen carrageenconsumptie en gezondheidsproblemen.

De potentiële gezondheidseffecten van carrageen zijn divers en omvatten ernstige problemen zoals foetale toxiciteit, colitis ulcerosa, immuunsuppressie en kanker.

Andere studies verzetten zich tegen deze bevindingen, waardoor carrageen een voortdurend controversieel ingrediënt is. Totdat we enig sluitend bewijs van het tegendeel hebben gezien, is het een goed idee om carrageen als een riskant ingrediënt te beschouwen.

De beste kattenvoermerken bieden vochtrijk voedsel.

Je hebt het al vaker gehoord. Katten hebben een lage dorst, wat betekent dat het gemakkelijk voor hen is om te weinig te hydrateren. In de voorouderlijke omgeving van uw kat kunnen woestijnkatten het grootste deel van hun water van hun prooi krijgen.

Een vers-killed dier is een echte waterballon, gemaakt van ongeveer 70% water. Vergelijk dat eens met de vochtloze droge brokjes van je kat. Diëten en levensstijlen zijn veranderd, maar de onwil van uw kat om water uit een kom te drinken niet.

Katten op droge diëten kunnen chronisch uitgedroogd raken, wat leidt tot ernstige aandoeningen zoals katachtige lagere urinewegaandoeningen en nierfalen.

Zelfgemaakt rauw voedsel, commercieel rauw voedsel in blik, vochtig voedsel in een zakje en gerehydrateerd gevriesdroogd voedsel zijn vochtrijke keuzes die helpen uw kat gehydrateerd en gezond te houden.

Lees ook: Beste kattenwaterfontein: top 8 fonteinen om je kat gehydrateerd te houden

Een merk kiezen met integriteit

Een schone herinneringsgeschiedenis

Terugroepacties zijn niet altijd indicatief voor een slecht merk, maar slechte terugroepacties komen altijd van slechte merken. Hoe een merk reageert op een terugroepactie is een van de grootste indicatoren van zijn integriteit.

De ergste terugroepacties zijn degenen die plaatsvinden nadat katten al ziek zijn geworden. De situatie wordt erger wanneer bedrijven beginnen te proberen de waarheid over wat er mis is gegaan te verhullen. Elk gebrek aan transparantie of een zweem van misleiding in de nasleep is een vuile rode vlag.

Maar een terugroepactie kan de beste kans zijn voor een kattenvoermerk om zijn kracht te tonen. Wanneer er iets kleins misgaat en het merk onmiddellijk een terugroepactie uitvaardigt voordat het een probleem creëert, is dit een teken van integriteit.

Herhaalde terugroepacties, misleiding en fouten die ernstige gevolgen voor de gezondheid hadden, zijn allemaal indicatief voor een gevaarlijk merk. Een merk dat om de vijf jaar een terugroepactie heeft, is niet een merk waar je het leven van je kat op wilt gokken.

Sourcing en transparantie

U moet weten waar het voedsel van uw kat vandaan komt. Als het bedrijf niet openhartig is over sourcing, weet u niet wat u krijgt.

Sommige bedrijven kunnen ingrediënten verkrijgen uit losjes gereguleerde landen met een slechte reputatie op het gebied van voedselveiligheid (we kijken naar u, China). Ze kunnen vlees gebruiken dat meer dan ondermaats is – denk aan niet-geslachte dieren die ziektes of euthanasiemiddelen kunnen dragen.

De beste kattenvoermerken zijn open over sourcing en delen graag informatie over waar hun ingrediënten vandaan komen.

Klantentevredenheid

Een goed merk maakt zijn klanten blij. De beste merken worden omringd door trouwe klanten die niets dan goede dingen te zeggen hebben over het eten en het bedrijf erachter.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 5 beste kattenvoermerken

#1 Open Boerderij

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Bekijk op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Open Farm is een ethisch geproduceerd, duurzaam kattenvoermerk gemaakt in de Verenigde Staten. Hoewel het merk zijn hoofdkantoor heeft in Toronto, bevindt hun productiefaciliteit zich in Minnesota en zijn hun ingrediënten lokaal geproduceerd.

Dit merk biedt zowel droge als natte kattenvoerproducten, evenals een kleine selectie vloeibare supplementen, waaronder bottenbouillon, geitenmelk en biologische melkkefir.

Alle Open Farm kattenvoer is gemaakt met 100% traceerbare ingrediënten in vleesgerichte recepten. Het merk biedt verschillende formules met één eiwit, waaronder recepten gemaakt met nieuwe eiwitten zoals lamsvlees. Het eten is duur, maar de kwaliteit van de ingrediënten is moeilijk te verslaan.

Het merk heeft nooit teruggeroepen.

Top recept: Open Farm Harvest Chicken Rustic Blend Nat Kattenvoer

Dit recept is gecentreerd rond humaan opgevoede kip met kippenbottenbouillon als de belangrijkste bron van toegevoegd vocht. Het voedsel is voornamelijk afhankelijk van plantaardige vetten en bevat een handvol verse groenten samen met linzen en garbanzo-bonen.

Hoewel het koolhydraatgehalte van dit voedsel iets hoger is dan we graag zien, is het minder dan 15% wanneer het wordt gemeten als droge stof. Het voedsel biedt een uitstekende bron van hydraterend vocht en voor de soort geschikte dierlijke eiwitten.

Alle Open Farm natvoer wordt geleverd in een recyclebare verpakking. De merk gebruikt hersluitbare kartonnen dozen voor hun natte voedingsmiddelen in plaats van blikjes.

Ingrediënten

Humaan gekweekte kip, kippenbotbouillon, pompoen, wortelen, spinazie, rode linzen, agar agar, veenbessen, garbanzobonen (kikkererwten), cichoreiwortel, zonnebloemolie, kokosolie, zout, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, D-calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, foliumzuur, vitamine B12-supplement, zink aminozuurchelaat, ijzer aminozuurchelaat, koperen aminozuurchelaat, Mangaan aminozuur chelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, paardebloem greens, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.1%

Ruw vet: 7.02%

Ruwe celstof: 0.85%

Vocht: 82%

As: 0.75%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45%

Vet: 39%

Vezel: 4.72%

Koolhydraten: 7.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.65%

Vet: 64.51%

Koolhydraten: 4.84%

Echte klantbeoordeling:

“Mijn poes is er dol op en ik ook. Het is haar favoriete natvoer en het enige dat ze eet. De overgang verliep vlekkeloos, ze ging er meteen mee aan de slag. Kon het niet genoeg aanbevelen.” – Kaz N.

#2 Stella > Chewy’s

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Stella &Chewy’s maakt rauw voeren eenvoudig. Het biedt rauwe maaltijden in verschillende gemakkelijk te voeren formaten, waaronder rauw gecoate brokjes, bevroren rauwe, gevriesdroogde pasteitjes en maaltijdmixers.

Alle ingrediënten zijn afkomstig van vertrouwde leveranciers uit Europa, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika. Geen van hen komt uit China.

Stella &Chewy’s werd in 2015 twee keer teruggeroepen. Beide terugroepacties waren vrijwillig en hielden verband met mogelijke blootstelling aan met Listeria besmet voedsel.

Top recept: Stella & Chewy’s Chick Chick Chicken Gevriesdroogd kattenvoer

Dit voer maakt het rauw voeren van je kat zowel veilig als gemakkelijk. Het is gevriesdroogd om ziekteverwekkers te vernietigen, dus het is veilig en eenvoudig te serveren. Het recept draait om gevogelte, organen en botten, plus biologische groenten en fruit. Elk ingrediënt is duurzaam geproduceerd.

Alle plantaardige ingrediënten zijn laag-glycemisch en geselecteerd op hun voedingswaarde, dus ze zijn een acceptabele aanvulling op een commercieel voedsel.

Het voedsel is verrijkt met probiotica om het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel van uw kat gezond te houden. Het is vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Het wordt gemaakt in de VS in stella en Chewy’s eigen keuken.

Om ervoor te zorgen dat uw kat het vocht krijgt dat hij nodig heeft, mengt u 1/2 kopje warm water voor elk kopje van dit gevriesdroogde voedsel. Dit helpt om de smaak en textuur van het voedsel te verbeteren en zorgt ervoor dat uw kat gehydrateerd en gezond blijft.

Ingrediënten

Kip (gemalen met bot), kippenlever, kippenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, fenegriekzaad, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzereiwit, ijzereiwit, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacine Supplement, koperproteïne, riboflavinesupplement, natriumseleniet, D-calciumpantothenaat, biotine, mangaanproteïnaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 25%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 26.32%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 21.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.8%

Vet: 48.3%

Koolhydraten: 15.91%

Echte klantbeoordeling:

“AL mijn katten zijn hier dol op. Ik heb kittens en 2-jarige volwassen katten en ze zijn allemaal dol op dit gevriesdroogde voedsel. Ik heb het oermerk geprobeerd en dat vinden ze niet leuk. DEZE IS EEN WINNAAR!!! Ze eten het als traktaties soms en ik doe er ook water bij. Gewone brokjes bevatten te veel koolhydraten en mijn kattenbont is veranderd sinds ik hier op zit. Eén kat kreeg grof haar op zijn rug en nu is hij zijdezacht!!” – J Shows

#3 Hond &gatos

Koop op Chewy Koop op Amazon Koop op OnlyNaturalPet

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Hound &Gatos noemt zichzelf The Original Paleolithic Pet Food Company™. Het merk biedt minimalistische voedingsmiddelen op basis van vlees die zijn geïnspireerd op de natuurlijke voedingsbehoeften van huisdieren. Het merk was een van De meest vertrouwde huisdiervoedingen van TruthAboutPetFood.com in 2014, 2015, 2016 en 2017.

Hun producten zijn enkele van de eenvoudigste op de markt. Ze bevatten meestal één bron van dierlijke eiwitten, verrijkt met supplementen en vrij van kunstmatige ingrediënten. Hound &Gatos is toegewijd om nooit carrageen te gebruiken in een van hun recepten.

Alle Hound &Gatos voedingsmiddelen worden gemaakt in South Dakota.

Hound & Gatos is nooit teruggeroepen.

Top recept: Hound & Gatos Chicken & Chicken Liver Formula Graanvrij ingeblikt kattenvoer

100% van het eiwit in dit recept komt uit dierlijke bronnen, waardoor dit een biologisch geschikte keuze is voor uw kat. Het bevat uitsluitend echt vlees en geen bijproducten.

Om te compenseren voor voedingsstoffen die verloren gaan door warmteverwerking, wordt het voedsel verrijkt met toegevoegde vitamines en mineralen. Naast dat het vrij is van toegevoegde koolhydraten, is het voedsel vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Kaliumchloride, Cholinechloride, Zout, Taurine, Zalmolie, Ijzereiwitaat, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.39%

Vet: 68.61%

Echte klantbeoordeling:

“Voor $ 33 voor 24 blikjes (ongeveer 1 blikje per dag voor mijn kat), is het aan de bovenrand van mijn uitgehongerde-universiteit-student prijsklasse, maar het is een voedsel dat ik me niet schuldig voel over het voeden van mijn oudere kat. Ik was in eerste instantie bang dat ze het niet leuk zou vinden (erg gewend aan de Fancy Feast Classics), maar dit heeft een vergelijkbare textuur en ze leek het goed genoeg te nemen. Het lijkt erop dat ze het naarmate de tijd vordert meer leuk is gaan vinden. Sinds ze het aan haar voert, lijkt ze actiever en speelser, niet zeker of dat het eten is of niet. Het eten ruikt naar kip, wat ik lekker vind, niet naar een of andere onherkenbare stank van vlees zoals sommige andere kattenvoer. Ik vind het ook erg leuk dat het geen groenten of fruit of granen heeft in tegenstelling tot zoveel “hoogwaardig” kattenvoer. Ze gebruiken ook vlees van menselijke kwaliteit in hun voedsel, dus ik weet dat ik mijn kat niets voed dat verdacht is :)” –Renee

#4 Lotus

Lotus Just Juicy Chicken Stoofpot Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Droog, ingeblikt en rauw kattenvoer

Noord-Amerikaanse ingrediënten begeleiden lotus’s eenvoudige recepten voor kattenvoer. Alle ingrediënten komen uit de Verenigde Staten en Canada, behalve groenlipmosselen en lamsvlees uit de zeeën en ranches van Nieuw-Zeeland. Hun droge voedingsmiddelen worden gebakken in een Canadese bakkerij, terwijl de Californische microconservenfabriek van het bedrijf kleine partijen ingeblikt voedsel maakt.

Geen van hun recepten bevat kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Dit merk is nooit meer teruggeroepen.

Top recept: Lotus Just Juicy Chicken Stew Ingeblikt kattenvoer

Deze sappige kipstoofpot is gemaakt met kip van menselijke kwaliteit, ingedikte bouillon en een kleine hoeveelheid wortels. Het voedsel is vulstofvrij en draait om voedende dierlijke eiwitten. Het is een goede keuze voor diegenen die hun kat een eenvoudig gekookt voedsel willen geven dat niet vol zit met onnodige ingrediënten.

Het voedsel is verrijkt met vitaminen en mineralen, plus omega-vetzuren om een gezonde huid en vacht te ondersteunen.

Elk blikje wordt met de hand verpakt in Californië.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Calciumlactaat, Wortelen, Kippenvet (Geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), Aardappelzetmeel, Mononatriumfosfaat, Agar-Agar, Zalmolie, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Calciumcarbonaat, Zinkproteïne, Ijzerproteïne, Vitamine E-supplement, Niacine, Mangaaneiwitaat, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Calciumpantothenaat, Riboflavine, Vitamine A-supplement, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine B12-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Natriumseleniet.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 59.09%

Vet: 13.64%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 50.42%

Vet: 28.25%

Koolhydraten: 21.33%

Echte klantbeoordeling:

“Het proberen waard, slechts een paar vonden het leuk. Ik was echt opgewonden ik dacht dat dit uit de VS kwam nu weet ik het niet zeker, zegt dat het is gemaakt en met de hand verpakt in Californië, maar zegt niet of het Californische kip is. Geweldig dat het geen carrageen bevat maar zegt geen GuarGom of Xanthaangom, maar van wat ik begrijp zijn die beter dan het potoatozetmeel dat ze wel gebruiken. Dan zou de bouillon niet zo dik zijn en zouden de koolhydraten minder zijn. Erg duur eten, maar zou de moeite waard kunnen zijn als het een beetje anders was, helaas blijf ik kijken!” – Catwagn

#5 Wysong

Lees onze volledige merkbeoordeling

Droog, ingeblikt en gevriesdroogd kattenvoer

Wysong werd in 1979 opgericht door een dierenarts die vastbesloten was om beter voedsel voor huisdieren te maken. Dr. Wysong en het personeel van het bedrijf van professionals op het gebied van huisdieren hebben voedsel ontworpen met de voedingsbehoeften van huisdieren en een optimale gezondheid in gedachten.

Hun voedingsmiddelen hebben de neiging om aan de complexe kant te zijn, met behulp van een reeks nutraceuticals en supplementen om de algehele gezondheid te ondersteunen.

Wysong hondenvoer werd in 2009 vrijwillig teruggeroepen. De terugroepactie was te wijten aan zorgen over overmatig vocht dat het voedsel in gevaar bracht voor schimmelgroei.

Top recept: Wysong Uretic met biologische kip ingeblikte kattenvoer

Dit voedsel is ontworpen voor katten met urinewegproblemen. Naast het simpelweg aanbieden van het vocht dat uw kat nodig heeft, bevat het recept nutraceuticals die zich richten op de gezondheid van de urinewegen en het immuunsysteem. Het is gemaakt in de VS en ontworpen door een dierenarts.

Het meest voor de hand liggende probleem is de opname van rijst. Bruin of wit, rijst biedt niet veel voedingswaarde voor katten.

En dan is het duur. Afhankelijk van hoeveel katten je hebt en hoeveel elk van hen consumeert, kost dit voedsel je minstens $ 2 per dag, waardoor het duurder is dan veel zelfgemaakte of rauwe diëten.

Ingrediënten

Biologische kip, bruine rijst, bosbes, dl-methionine, cranberry-extract, taurine, organisch gerstgraspoeder, gedroogd kelp, gistextract, gemengde tocoferolen, rozemarijnextract, cichoreiwortel, hemicellulose-extract, natuurlijk aroma, mineralen (kaliumchloride, zinkeiwitaat, zinksulfaat, ijzersulfaat, ijzereiwitaat, kopersulfaat, koperproteïnaat, mangaansulfaat, mangaanproteïnenaat, natriumseleniet, calciumjodaat), calciumcarbonaat, vitamines (ascorbinezuur [Source of Vitamin C], Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Peper.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 75%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40%

Vet: 28%

Vezel: 8%

Koolhydraten: 24%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.3%

Vet: 51.52%

Koolhydraten: 18.18%

Echte klantbeoordeling:

“Net ontvangen dit vandaag en onze katten LOVE it! Ze aten gewoon een heel blikje. Daarvoor aten ze niet geweldig. Eén kat heeft urinewegproblemen en eet nauwelijks het voorgeschreven urinevoer – ik neem het hem niet kwalijk – de ingrediënten zijn verschrikkelijk! Onze andere kat is ouder en traag en stopte met het eten van zijn normale voedsel en probeerde het voorgeschreven voedsel te sluipen, waardoor hij ziek werd van zijn voedselallergieën voor junk in voedsel. Dus nu houden ze hier allebei van en ik hoef me geen zorgen te maken over het scheiden van hen en het voeren van twee voedingsmiddelen. Plus, hou ervan dat het biologisch is. Ik aarzelde om b / c van negatieve beoordelingen te bestellen, maar elke kat is anders – het is de moeite waard om het eens te proberen! :)” –Angie

Het juiste voer voor uw kat kiezen

Geen enkel merk is geschikt voor elke kat.

Net als kieskeurige of excentrieke mensen handelen sommige katten in weerwil van onze ideeën over kattenvoorkeuren.

Gelukkig heb je opties, dus het is gemakkelijk om met verschillende voedingsmiddelen te experimenteren en erachter te komen welke voor je kat werkt.  Na een beetje experimenteren kom je op een voer dat je kat helpt zich zowel gezond als gelukkig te voelen.

Bezoek onze gids voor het beste kattenvoer

Ten tweede kunt u overwegen om uw dierenarts te raadplegen. Vooral als uw kat last heeft van gezondheidsproblemen, kan het advies van een dierenarts u helpen om de juiste keuze te maken.

Vergeet niet dat katten gevoelig zijn voor verandering. Neem geleidelijk nieuw voedsel op in het oude dieet van uw kat.

Inhoudsopgave