9 Beste nat en droog kattenvoer voor diarree 2023

Beste kattenvoer voor diarree

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Dit artikel is geen vervanging voor veterinair advies. Uw dierenarts kan gepersonaliseerde suggesties geven die relevant zijn voor de unieke situatie van uw kat.

Het beste kattenvoer voor diarree geeft het maagdarmkanaal van uw kat een pauze, verlicht ontstekingen en laat het lichaam genezen. Als uw kat acute diarree ervaart, kan dat een paar dagen op een flauw dieet betekenen.

In gevallen van chronische diarree veroorzaakt door inflammatoire darmziekte (IBD) of langdurige problemen, kunnen veranderingen in het dieet op langere termijn helpen. Voor katten met chronische diarree is het beste voedsel vrij van irriterende stoffen en allergenen, zacht voor het maagdarmkanaal en klaar om een gezonde spijsvertering aan te moedigen.

Daarom hebben we Stella &Chewy’s Freeze-Dried Raw Absolutely Rabbit Dinner Morsels gekozen als het over het algemeen beste kattenvoer voor diarree.

Deze rauwe hapjes zitten boordevol licht verteerbaar vlees en organen, bevatten bronnen van vezels voor de spijsvertering en zijn verrijkt met probiotica om gezonde bacteriën in de darm te ondersteunen. Omdat konijn de enige eiwitbron van het voedsel is, is het een voedsel met een beperkt ingrediënt en zal het waarschijnlijk niet het maagdarmkanaal van katten met voedselgevoeligheden irriteren.

Blijf lezen voor meer informatie over onze topaanbeveling en de rest van onze topkeuzes voor het beste kattenvoer voor diarree.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor het beste kattenvoer voor diarree

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Upgrade keuze

aac-table__image

9.8

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Voornamelijk gemaakt van gemakkelijk verteerbare eiwitten van minimaal verwerkte kip
 • Verzonden naar uw huis volgens een wekelijks, tweewekelijks of maandelijks schema
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse in een ISO 17025-gecertificeerd laboratorium voor voedseltests en -analyses.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 9 beste kattenvoer voor diarree

#1 Algemeen Beste: Stella &amp Chewy’s Freeze-Dried Raw Absolutely Rabbit Dinner Morsels Cat Food

Stella &Chewy's Gevriesdroogde Rauwe Absoluut Konijn Diner Hapjes Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Onze nummer één aanbeveling is dit gevriesdroogde rauwe kattenvoer van Stella &Chewy’s. Het voedsel is een product met een beperkt ingrediënt en één eiwit met een reputatie voor het helpen van katten om te genezen en te gedijen.

Verschillende recensenten zeggen dat dit voedsel hielp om de chronische diarree van hun katten op te ruimen.
Het voedsel wordt voornamelijk gemaakt van konijnenspiervlees, lever en bot.

Konijn is gemakkelijk te verteren, zelden geassocieerd met allergische reacties en een nieuw eiwit voor de meeste katten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor katten met vermoedelijke allergieën en een darmvriendelijke optie voor katten met spijsverteringsproblemen van welke aard dan ook.

Naast het bevatten van voedend spiervlees, organen en botten, bevat het voedsel pompoenpitten als een bron van vezels. Het recept bevat ook probiotica, wat betekent dat het kan helpen het darmmicrobioom (populatie van micro-organismen) te ondersteunen en stevigere, gezondere ontlasting te bevorderen.

Over het algemeen heeft dit voedsel alles wat we zouden zoeken in het beste kattenvoer voor diarree. Als uw kat bereid is om een rauw dieet te proberen, is deze de moeite waard.

Ingrediënten:

Kip (gemalen met Bone), Kippenlever, Kippenmaag, Pompoenzaad, Kaliumchloride, Natriumfosfaat, Cholinechloride, Fenegriekzaad, Gedroogd Pediococcus Acidilactici Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Longum Fermentatieproduct, Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct, Taurine, Tocoferolen (Conserveermiddel), Paardenbloem, Gedroogd Kelp, Zinkproteïne, IJzerproteïne, Vitamine A Supplement, Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Koper Proteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 25%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 26.32%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 21.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.8%

Vet: 48.3%

Koolhydraten: 15.91%

Wat we leuk vonden:

 • Konijn is een nieuw eiwit – ideaal voor katten met voedselallergieën
 • Gemaakt met probiotica om een gezonde darmfunctie te ondersteunen
 • Geschikt voor soorten en verteerbaar

Wat we niet leuk vonden:

 • Dit voedsel heeft een paar minuten nodig om te rehydrateren, dus het is misschien niet handig voor elk schema

#2 Runner Up: Hond &Gatos Lam &Lamsvlees &Lamslever Ingeblikt Kattenvoer

Hond &Gatos Lam &Lamsvlees &Lamslever Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon Koop op OnlyNaturalPet

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u vermoedt dat uw kat lijdt aan voedselallergieën of -intoleranties, kan een dieet met één eiwit en beperkte ingrediënten op zijn plaats zijn. Dit ultra-eenvoudige recept van Hound &Gatos zou een goede keuze kunnen zijn. Het geeft uw kat een pauze van mogelijke irriterende stoffen en kan een goede optie zijn voor een eliminatiedieet.

Het voedsel wordt voornamelijk gemaakt van lamsspiervlees en lever. Lamseiwit biedt een afleiding van de kip, rundvlees en vis die vaak worden aangetroffen in kattenvoer, waardoor het een veelbelovende keuze is voor katten met bekende of vermoedelijke voedselintoleranties.

Als 98% vleesvoer heeft het product niet veel ruimte voor conserveermiddelen, zetmeel en andere potentieel irriterende additieven. Het voedsel bevat agar-agar als verdikkingsmiddel en zalmolie als bron van vet. Als een goede bron van omega-3-vetzuren kan zalmolie helpen om ontstekingen geassocieerd met diarree en andere spijsverteringsproblemen te verlichten.

Als een van de eenvoudigste voedingsmiddelen op de markt is Hound &Gatos populair bij katten met IBD en spijsverteringsproblemen.

Een recensent op Chewy zegt dat “Ik trek nu al 6 maanden mijn haren uit met een voedselallergie/IBD, sinds ik een van mijn kittens heb geadopteerd. Na meerdere dierenartsbezoeken, talloze medicijnen en poeppootafdrukken door het hele huis, ben ik ZO blij om te zeggen dat dit voedsel (Hound & Gatos Lamb & Lamb Liver Formula) zijn diarree binnen enkele dagen na het overschakelen naar dit voedsel heeft genezen. “

Ingrediënten:

Lamsvlees, Lamsbouillon, Lamslever, Agar-Agar, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Tricalciumfosfaat, Zalmolie, Taurine, Zout, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 36.36%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.37%

Vet: 59%

Koolhydraten: 10.63%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van lamsvlees, wat geen veel voorkomend kattenvoerallergeen is
 • Beperkte ingrediëntenlijst
 • Ultraverteerbaar
 • Bevat ontstekingsremmende zalmolie
 • Heeft een reputatie voor het verlichten van diarree en andere spijsverteringsproblemen

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur
 • Sommige katten houden niet van de manier waarop dit voedsel smaakt

#3 Upgrade Pick: Smalls Kattenvoer

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

De kwaliteit van de ingrediënten is vooral belangrijk wanneer u een kat met diarree voedt. Hoogwaardige ingrediënten zijn meestal beter verteerbaar dan hun goedkope tegenhangers, waardoor uw kat meer voeding krijgt en minder stress op zijn spijsverteringsstelsel legt.

Dit voedsel van menselijke kwaliteit van Smalls is gemaakt van ingrediënten van restaurantkwaliteit en verwerkt in een faciliteit die voldoet aan de Amerikaanse vereisten voor menselijke voedselproductie. En naast het feit dat ze volgens hoge normen worden behandeld en vervaardigd, zijn de meeste ingrediënten van het voedsel afkomstig van vlees en geschikt voor soorten.

Het eten is gemaakt met kip en kippenlever als hoofdingrediënten. In vergelijking met geëxtrudeerde brokjes, die veel bewerkingen ondergaan, wordt dit voedsel van Smalls minimaal verwerkt en behoudt het veel van zijn textuur- en voedingsintegriteit.

Natuurlijk is het eten niet perfect. Naast het bevatten van voedende kip en dierlijk vet, bevat het voedsel verschillende plantaardige ingrediënten. Toch slaagt het erin om relatief laag in koolhydraten te blijven in vergelijking met andere producten. Koolhydraten vormen 6% van het caloriegehalte van het recept.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel, met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van gemakkelijk verteerbare eiwitten uit minimaal verwerkte vis
 • Verzonden naar uw huis volgens een wekelijks, tweewekelijks of maandelijks schema
 • Rijk aan vocht

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten
 • Prijs ligt boven het marktgemiddelde.

#4 Beste budget: Autoriteit Kip Entree Volwassen Pate Ingeblikt Kattenvoer

Koop op PetSmart

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u op zoek bent naar een licht verteerbaar voedsel dat ook gemakkelijk te betalen is, overweeg dan dit recept van het merk PetSmart’s Authority.

Tegen een prijs die vergelijkbaar is met Friskies, geeft dit voedsel je relatief hoogwaardige ingrediënten zoals kip en kippenlever zonder veel kunstmatige kleuren, conserveermiddelen en andere additieven die ontstekingen kunnen veroorzaken. Je krijgt ook de ontstekingsremmende voordelen van menhaden visolie, een uitstekende bron van omega-3 vetzuren.

Omdat het kip, oceaanvis en gedroogd eiproduct bevat, is dit voedsel verre van een product met beperkte ingrediënten en zal het geen goede optie zijn voor katten met voedselallergieën of -intoleranties.

Ingrediënten:

Kip, kippenbouillon, kippenlever, oceaanvis, brouwersrijst, gedroogd eiproduct, guargom, zout, kaliumchloride, menhadenvisolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), taurine, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), brouwers gedroogde gist, Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, koperproteïnaat, kaliumjodide, mangaansulfaat, natriumseleniet).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6.5%

Ruwe celstof: 0.8%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 29.55%

Vezel: 3.64%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.73%

Vet: 56.41%

Koolhydraten: 7.86%

Wat we leuk vonden:

 • Een van de beste budgetvriendelijke kattenvoer op de markt
 • Vrij van dierlijke en gevogeltebijproducten
 • Voornamelijk gemaakt van voedende, voor de soort geschikte ingrediënten
 • Bevat geen veel voorkomende inflammatoire additieven

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat brouwersrijst, een laagwaardig bijproduct van het malen van rijst
 • Bevat oceaanvis, een vage term die verwijst naar een breed scala aan vissoorten
 • Omdat het verschillende eiwitbronnen bevat, is dit voedsel geen goede keuze voor katten met allergieën of voedselintoleranties

#5 Beste droog: Dr. Elsey’s cleanprotein Chicken Recipe Dry Cat Food

Dr. Elsey's cleanprotein Chicken Recept Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Over het algemeen is natvoer de beste optie voor katten met diarree. Het helpt uitdroging te voorkomen en is meestal gemakkelijker te verteren voor katten. Bovendien kan het veel lekkerder zijn dan droogvoer.

Maar als je kat van droogvoer houdt en je hem niets anders kunt laten eten, is dit voedsel van Dr. Elsey’s een van de beste beschikbare opties. In tegenstelling tot de meeste droge voedingsmiddelen, die vol zitten met zetmeelrijke bindmiddelen en inflammatoire additieven, wordt dit voedsel voornamelijk gemaakt van vlees. Verteerbaarheid is van het grootste belang in het cleanprotein-merk van Dr. Elsey, dus het voedsel bevat gemakkelijk te verteren ingrediënten zoals kip, gedroogd eiproduct en varkenseiwitisolaat als primaire insluitsels.

Het voedsel bevat ook zalmolie als een bron van ontstekingsremmende omega-3-vetzuren, waardoor darmontsteking wordt verlicht. Fructooligosaccharide dient als een bron van prebiotische vezels, die nuttige darmbacteriën helpen bloeien.

Over het algemeen is dit vleesrijke voedsel een van de beste droge opties voor katten met diarree. Omdat het meerdere veel voorkomende voedselallergenen bevat, is het waarschijnlijk geen goede keuze voor katten met voedselintoleranties of allergieën, maar het is het proberen waard voor katten die die voedingsproblemen niet hebben.

Ingrediënten

Kip, Gedroogd eiproduct, varkenseiwitisolaat, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, fructooligosaccharide, calciumcarbonaat, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ferro-eiwit Sulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat goed verteerbare dierlijke eiwitten
 • Aanzienlijk lager koolhydraatgehalte dan het typische droogvoer
 • Bevat zalmolie als bron van ontstekingsremmende vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Droogvoer zorgt niet voor voldoende vocht
 • Bevat verschillende eiwitbronnen – geen dieet met beperkte ingrediënten

#6 Beste ethisch verantwoord: Open Farm Homestead Turkey Rustic Blend Nat Food

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Verteerbaarheid is de sleutel in een kattenvoer voor diarree en deze Open Farm kalkoensmaak natvoer past bij de rekening. Gemaakt met humaan opgevoede kalkoen als het primaire ingrediënt, is deze formule eiwitrijk en vol met natuurlijke kalkoensmaak waar uw kat dol op zal zijn.

Naast het feit dat het vol zit met dierlijke eiwitten, is deze formule vochtrijk en helpt het de spijsvertering van uw kat te ondersteunen. Pompoen, wortels en spinazie bieden natuurlijke bronnen voor belangrijke voedingsstoffen en voedingsvezels die helpen bulk toe te voegen aan de ontlasting van uw kat.

De lijst met ingrediënten voor deze formule is vrij beperkt met hulp bij de spijsvertering en opname van voedingsstoffen, hoewel er meer plantaardige ingrediënten zijn dan we zouden willen zien. Toch ligt het koolhydraatgehalte van de droge stof slechts iets boven ons aanbevolen maximum van 10%.
Over het algemeen is dit een eiwitrijke formule met een matig vet- en koolhydraatgehalte dat het vocht bevat dat uw kat nodig heeft en veel vezels om diarree te helpen verlichten.

Ingrediënten:

Humaan opgevoede Kalkoen, Kalkoenbottenbouillon, Pompoen, Wortelen, Spinazie, Rode Linzen, Agar Agar, Niet-GMO Cranberries, Garbanzo Bonen (Kikkererwten), Cichoreiwortel, Zonnebloemolie, Kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Zout, Vitamine A Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, D-Calcium Pantothnate, Thiamine Mononitraat, Riboflavine Supplement, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Zink Aminozuur Chelaat, Ijzer Aminozuur Chelaat, Koper aminozuurchelaat, mangaan aminozuurchelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, paardebloemgroenten, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.1%

Ruw vet: 6.19%

Ruwe celstof: 1.15%

Vocht: 82%

As: 1.81%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45%

Vet: 34.39%

Vezel: 6.39%

Koolhydraten: 4.17%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.92%

Vet: 62.94%

Koolhydraten: 3.14%

Wat we leuk vonden:

 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Geen vulstoffen, dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten
 • Bevat het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie
 • Gemaakt van 100% human-grade, ethisch verantwoorde ingrediënten

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur in vergelijking met het gemiddelde kattenvoer
 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten

#7 Beste nat: Wellness CORE Spijsvertering Gezondheid Kalkoen Paté Graanvrij Nat Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit recept voor nat kattenvoer is speciaal geformuleerd om de spijsvertering te ondersteunen en bevat licht verteerbare dierlijke eiwitten, prebiotische vezels en dierlijke omega-3-vetzuren.

Het eten is gecentreerd rond verse kalkoen met kippenlever en verse kip als aanvullende eiwitten. Zalmolie biedt een soort-geschikte bron van omega-3-vetzuren, terwijl appel-, cranberry- en pompoenpoeders prebiotische vezels leveren. Vezels helpen niet alleen om bulk toe te voegen aan de ontlasting van uw kat, maar het fungeert ook als een voedselbron voor de nuttige bacteriën in de darm van uw kat.

Dit recept voor ingeblikt voedsel bevat veel vocht, wat de verteerbaarheid helpt verbeteren en het bevat geen bonen, peulvruchten of peulvruchten zoals kikkererwten die moeilijk te verwerken kunnen zijn voor katten. Over het algemeen lijkt dit een op vlees gebaseerd natvoer te zijn

Ingrediënten:

Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenbouillon, Kip, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Appelpoeder, Cranberrypoeder, Pompoenpoeder, Taurine, Zalmolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Inuline, Cholinechloride, Cassiagom, Xanthaangom, Zout, Magnesiumsulfaat, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Bosbessenpoeder, Papajapoeder, Granaatappelpoeder, Vitamine E-supplement, Pepermuntbladpoeder, Kaneel, Venkelpoeder, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaan proteïnaat, natriumseleniet, niacine supplement, D-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.09%

Vet: 59.65%

Koolhydraten: 5.26%

Wat we leuk vonden:

 • Licht verteerbaar en rijk aan vocht
 • Top vier ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Prebiotische vezels helpen de darmgezondheid te ondersteunen
 • Zalmolie biedt dierlijke omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Koolhydraatgehalte is meer dan 15%
 • Erg duur, meer dan $ 0,70 per ounce

#8 Beste voor kieskeurige katten: Primal Turkey Formula Nuggets Graanvrij rauw gevriesdroogd kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als uw kat niet van het Stella &Chewy’s-voedsel houdt dat als onze nummer één aanbeveling wordt vermeld, wilt u misschien een alternatief rauw product proberen. Dit populaire recept van Primal is gemaakt met gevriesdroogde kalkoen, wat een goed alternatief gevogelte is voor katten met kipgevoeligheden.

Het voedsel bootst een hele prooidieet na en bevat een mix van kalkoenspiervlees, nekken, harten en levers. Dit maakt het een soortgeschikte en goed verteerbare bron van de voeding die uw kat nodig heeft.

Naast spiervlees, botten en organen bevat het voedsel een scala aan fruit, groenten en andere additieven. Het bevat sardineolie als bron van vet. Net als andere visolie is sardineolie een goede bron van omega-3-vetzuren, die kunnen helpen om de ontsteking geassocieerd met diarree te verminderen.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kalkoenhalzen, Kalkoenharten, Kalkoenlevers, Biologische Collard Greens, Biologische Squash, Biologische Selderij, Veenbessen, Bosbessen, Biologische Pompoenpitten, Biologische Zonnebloempitten, Montmorilloniet Klei, Biologische Appelciderazijn, Sardineolie, Taurine, Biologische Quinoa Sprout Powder, Gedroogde Biologische Kelp, Biologische Koriander, Biologische Kokosolie, Levertraan, Biologische Gember, Vitamine E Supplement, Gemengde Tocoferolen (Natuurlijk Conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 48%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.75%

Vet: 24.18%

Vezel: 4.4%

Koolhydraten: 18.68%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.53%

Vet: 45.11%

Koolhydraten: 14.35%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met kalkoen – een uitstekende optie voor katten die van gevogelte houden, maar geen kip kunnen eten
 • Een dieet met beperkte ingrediënten voor katten met allergieën en voedselgevoeligheden
 • Vrij van veel voorkomende irriterende ingrediënten
 • Samengesteld uit 93% kalkoen spiervlees, botten en organen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten

#9 Beste voor kittens: Instinct by Nature’s Variety Kitten Grain-Free Real Chicken Recipe Natuurlijk nat ingeblikt kattenvoer

Instinct by Nature's Variety Kitten Graanvrij Real Chicken Recept Natuurlijk Nat Ingeblikt

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Voor een kitten is diarree ernstiger dan wanneer het een volwassen kat treft. Als uw kitten ernstige diarree heeft, loopt hij het risico op uitdroging en mogelijk de dood. Kittens die lijden aan diarree moeten zeer nauwlettend worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de situatie niet langer dan een dag of twee voortduurt.

Nadat u de oorzaak van zijn diarree hebt geïdentificeerd en de behandeling hebt onderzocht, kan een kitten dat vatbaar is voor terugkerende aanvallen van diarree baat hebben bij het overschakelen naar een kwalitatief beter, gemakkelijker verteerbaar voedsel. Dit voer van Instinct by Nature’s Variety is een vleesrijk, eiwitrijk voer dat is samengesteld met kittens in gedachten.

Een combinatie van kip, runderlever, zalm en eieren vormen het grootste deel van het recept. Het voedsel is geformuleerd voor groeiende kittens en bevat geschikte niveaus van taurine, DHA (een soort omega-3-vetzuur) en belangrijke vitamines en mineralen.

Ingrediënten:

Kip, Runderlever, Kippenbouillon, Zalm (Bron van DHA), Eieren, Montmorilloniet Klei, Gedroogde Kelp, Taurine, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IjzerProteïne, ZinkProteïne, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, d-calcium pantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavine, supplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3, supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur), L-ascorbyl-2-polyfosfaat, artisjokken, veenbessen, pompoen, tomaat, bosbessen, broccoli, kool, boerenkool, peterselie

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.58%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 10.14%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan licht verteerbare dierlijke eiwitbronnen
 • Vrij van veel voorkomende irriterende ingrediënten
 • Bevat zalm, wat een goede bron van DHA is voor de ontwikkeling van hersenen en ogen
 • Laag in koolhydraten

Wat we niet leuk vonden:

 • Verschillende planteninsluitsels
 • Bevat verschillende eiwitbronnen – geen beperkt ingrediënt of nieuw eiwitrijk voedsel

Het beste kattenvoer voor diarree is er een die de onderliggende oorzaken van de dunne ontlasting van uw kat aanpakt

Naast het identificeren van de oorzaak van de diarree van uw kat, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen acute en chronische diarree. Hoewel acute diarree het best kan worden behandeld met spijsverteringsrust en tijd om te herstellen, wijst chronische diarree op mogelijke langdurige spijsverteringsproblemen en onderliggende systemische ziekten en kan een herziening van het dieet vereisen.

Laten we het wat meer hebben over de verschillen tussen acute en chronische diarree en hoe elk te benaderen.

Acute diarree

Het is een tijdelijke reactie op GI irriterende stoffen. Het duurt een dag of twee en verdwijnt samen met de irritatie. De term “acute diarree” verwijst naar een kortstondige aanval van diarree. Acute diarree omvat het plotselinge begin van losse darmen, meestal veroorzaakt door een irriterend middel of ziekte. Uw kat kan bijvoorbeeld acute diarree ontwikkelen na het drinken van een schotel melk, een slechte reactie hebben op iets dat ze hebben gegeten of tijdens het omgaan met een infectie.

Een kat voeden met acute diarree

Als uw kat acute diarree heeft als gevolg van ziekte of iets eet dat hij niet zou moeten hebben, hoeft u zijn dieet niet per se te veranderen. Nadat de ontlasting weer normaal is, kunt u uw kat terugbrengen naar zijn vertrouwde voedsel. Dit is wat je in de tussentijd moet doen.

1. Zorg voor soortgeschikt voedsel.Eerst, vast uw kat

Geef je kat 12 uur zonder voedsel om zijn spijsverteringskanaal een pauze te geven. Zolang dit vasten tijdelijk is, schaad je je kat niet door voedsel achter te houden. Diarree belemmert de opname van voedingsstoffen, dus voedsel doet echt niet meer kwaad dan goed.

Katten kunnen een ernstige leveraandoening ontwikkelen die hepatische lipidose (leververvettingssyndroom) wordt genoemd als ze lange tijd zonder eten gaan (meestal een paar dagen). Door uw kat 12 uur vast te houden, loopt uw kat geen risico op deze leveraandoening.

2. Schakel na 12 uur vasten over op een flauw dieet

Het klassieke protocol is een regime van gekookte kip en rijst, maar er is geen behoefte aan rijst. Katten zijn obligate carnivoren en doen het het beste op een vleesdieet, ongeacht hun ontlastingsconsistentie.

Een dieet van ongekruid, zoutvrij gekookt en ontvet kippen-, varkensvlees- of kalkoenvlees met bouillon zal uw kat tijdelijk voeden zonder zijn maagdarmkanaal te verergeren. Vergeet niet dat dit saaie dieet qua voedingswaarde niet compleet is en niet veilig is om je kat langer dan een paar dagen te voeden.

3. Vul aan met probiotica

Het darmmicrobioom kan als een eigen orgaan worden beschouwd. Het speelt een sleutelrol in de spijsvertering, het immuunsysteem, veroudering, ontstekingen en bijna elk aspect van de gezondheid. Probiotica helpen de natuurlijke darmflora te versterken en een gezonde darmfunctie te herstellen.

Klik hier voor onze lijst met de beste probiotica voor katten

4. Overweeg het gebruik van Slippery Elm Bark

Deze schors heeft meerdere voordelen voor katten met diarree. Het kalmeert pijn, verlicht misselijkheid en kan de consistentie van de ontlasting normaliseren.

Klik hier om te leren hoe u een gladde iepenbastbehandeling voor uw kat kunt bereiden

5. Je mag ook aanvullen met pompoen

Hoewel het een lichtgewicht is in vergelijking met gladde iepenschors, is pompoen een klassiek voedingsadditief voor katten die lijden aan diarree. Veel mensen zweren erbij. Het is een smakelijke, gemakkelijk te vinden bron van oplosbare vezels, die kunnen helpen om de ontlasting van uw kat te vergroten. Kies pompoen uit blik puree zonder toegevoegde kruiden of zoetstoffen.

Chronische diarree

Het komt met tussenpozen of consistent voor gedurende meer dan drie weken en kan aanzienlijke veranderingen in het dieet vereisen. Chronische diarree houdt weken of langer aan en kan zich manifesteren als onderdeel van een probleem dat in het algemeen wordt aangeduid als een “gevoelige maag”. Deze aandoening kan voortvloeien uit allergieën, voedselintoleranties, IBD of andere problemen.

Klik hier voor onze lijst met de beste kattenvoer voor IBD

Als uw kat chronische diarree heeft – ze hebben al drie weken of langer losse darmen – is een reis naar de dierenarts een goed idee. De dierenarts kan diagnostische tests uitvoeren, inclusief bloedonderzoek, om de oorzaak van de eindeloze dunne ontlasting van uw kat te bepalen. Dieetverandering is noodzakelijk in bijna elk geval van chronische diarree.

Een kat voeden met chronische diarree

1. Identificeer allergenen en gevoeligheden door uw kat op een eliminatiedieet te zetten

Dit uitgeklede dieet elimineert die bekende ingrediënten die mogelijk de diarree van uw kat hebben veroorzaakt en vervangt ze door nieuwe eiwitten. Als de diarree van uw kat verdwijnt tijdens het eliminatiedieet, kunt u ingrediënten één voor één opnieuw opnemen om te bepalen welke de symptomen heeft veroorzaakt.

Eliminatiediëten zijn streng. Uw kat kan alleen dat dieet eten – geen traktaties of andere voedselproducten toegestaan. Uw dierenarts zal u precies vertellen hoe lang uw kat op dieet moet zijn, maar verwacht dat het enkele maanden zal duren.

2. Zorg voor voor soorten geschikt voedsel

Minimaliseer ontstekingen door uw kat een soortgeschikt dieet te geven dat draait om vers spiervlees en organen. Ingrediënten die niet geschikt zijn voor soorten, worden niet efficiënt gebruikt door het lichaam van uw kat. Door een hoogwaardig kattenvoer op basis van vlees te bieden met minimale koolhydraten, plantaardige eiwitten en irriterende additieven, vermindert u de belasting van het maagdarmkanaal van uw kat.

3. Minimaliseer dysbiose door het darmmicrobioom van uw kat te versterken

Darmdysbiose – een onbalans van goede en slechte micro-organismen in het darmmicrobioom – is een belangrijke factor bij chronische diarree. Om de diarree van uw kat te beheersen, versterkt u die “goede” populaties door probiotica toe te dienen.

Hoewel de meeste probiotica kunnen helpen, is de S. boulardii-stam de gouden standaard voor katten met diarree. Deze probiotische gist is ongevoelig voor antibiotica en heeft bekende antidiarrheale eigenschappen.

Wil je een probioticum proberen met S. boulardii?  Voer couponcode AAC20 in om 20% korting te krijgen op het probiotische supplement van FullBucketHealth voor katten.

Hoewel het beste kattenvoer voor diarree kan helpen, is het veranderen van het dieet van uw kat niet de enige oplossing.

Als je kat diarree heeft, houd hem dan goed in de gaten. Als uw kattendiarree gaat gepaard met braken, lethargie, uitdroging of andere tekenen van ziekte, wilt u breng hem naar de dierenarts. Aan de andere kant, als uw kat nog steeds helderziend en speels is, is een dag of twee diarree geen reden tot bezorgdheid.

Vergeet niet dat diarree alleen levensbedreigend kan zijn voor gevoelige populaties. Als uw kat een bijzonder kwetsbaar kitten is of ouder of zwak is, kan diarree een dierenartsbezoek noodzakelijk maken. Deze katten lopen een hoog risico op uitdroging en een aanval van diarree kan hen uitroeien.

Evenzo kunnen voortdurende aanvallen van diarree die enkele weken of langer duren, ook verdere behandeling rechtvaardigen. Chronische diarree wijst op spijsverteringsproblemen, waarvan sommige kunnen worden behandeld door een dierenarts of met alleen een dieet.

Inhoudsopgave