Bengaalse katjes verzorging

Net als menselijke baby’s zijn kittens onweerstaanbaar schattig en leuk om mee te spelen (hoewel geen van hen ooit zo schattig zal zijn als ik). Maar, u moet in gedachten houden dat het in huis nemen van een kitten een levenslange verbintenis is en dat u klaar moet zijn om de verantwoordelijkheden op u te nemen die samengaan met het hebben van een kitten – en uiteindelijk een volwassen kat – in het gezin.

Net als de zorg voor kleine mensen, kan de zorg voor kittens een handvol zijn. Hun behoeften en eisen zijn complexer dan die van volwassen katten. Je moet bereid zijn om ze alles te leren wat ze moeten weten, zoals het juiste gebruik van de kattenbak en de do’s en don’ts van het huishouden – het is eigenlijk net als leven met een peuter.

Maar als je eenmaal alle pawrenting vaardigheden onder de knie hebt, pluk je de vruchten van je arbeid, wat in dit geval een gelukkig en gezond kitten is dat zijn menselijke pawrent adoreert. Ik bedoel, wij katten lijken misschien afstandelijk en onafhankelijk aan de buitenkant, maar we waarderen altijd wat onze mensen voor ons doen en we zijn meer dan blij om alle liefde te beantwoorden met spinnen en kopstoten. Dus, om u op weg te helpen met de juiste verzorging van uw kitten, zijn hier 5 dingen waar u rekening mee moet houden:

Kies het juiste kitten voor uw huishouden

Er is een zeer gevoelige periode tijdens het kittenschap waarin de kittens het merendeel van hun sociale vaardigheden verwerven. Tijdens deze socialisatieperiode, wanneer de kittens 2-8 weken oud zijn, beginnen ze te leren wat veilig en onveilig is of wat normaal is en wat niet. Deze periode is van grote invloed op de individuele persoonlijkheid van elk kitten, en aangezien kittens meestal kunnen worden herplaatst als ze 8 weken oud zijn, kunt u aan de hand van de interactie met hun nestgenoten zien welk kitten zich het best aan uw huidige gezinssituatie zal aanpassen.

Bijvoorbeeld, kittens die alert en speels zijn met hun nestgenoten zullen meer geschikt zijn voor drukke gezinshuizen, terwijl verlegen, angstige kittens het beter zullen doen in een rustigere thuisomgeving.

De beste manier om te bepalen welk kitten voor u geschikt is, is om met uw fokker te praten over wat u in een kitten wilt. Als de kittens klein zijn, zal de fokker waarschijnlijk meer tijd met ze doorbrengen dan u, omdat ze nog niet van hun moeder gescheiden kunnen worden, dus ze zullen waarschijnlijk een idee hebben van hoe de spinnen van het kitten in de toekomst zullen zijn.

Broers en zussen zijn beter

Als je erover denkt om twee kittens te nemen, dan is het beter om een broer en zus te nemen dan twee onverwante kittens. Ze zullen zich veel meer op hun gemak voelen omdat ze al een band hebben en je hoeft niet door een introductiefase te gaan.

Ook is het geslacht meestal geen probleem bij het kiezen van een paar kittens, maar je moet ervoor zorgen dat hun individuele karakter en algemene persoonlijkheden goed bij elkaar passen.

Het beste aan het krijgen van een koppel Bengalen is dat ze van elkaar leren. Mijn zus had nog nooit een gezin gehad, dus kopieerde ze alles wat ik deed om de kneepjes van het vak te leren, ik werd er gek van, maar de mensen vonden het hilarisch. Als de kittens opgroeien, zullen ze van elkaar leren en hun energie samen spelen! Ik raad ALTIJD aan om een koppel Bengalen te nemen, in plaats van slechts één!

Catify Your Home

Voordat je je kittens mee naar huis neemt, moet je ervoor zorgen dat je al kittenvriendelijke aanpassingen hebt gedaan. Dit betekent dat alles wat uw kittens nodig zullen hebben – kattenverblijven, krabpalen, kattenspeelgoed, kattenbedden, zitplanken, kattenbakken, voer- en waterbakken – al klaar moet zijn voordat ze arriveren. Kittens zijn kleine ballen van energie en zullen met veel plezier uw huis en meubilair verkennen en mogelijk in een mum van tijd overnemen, als ze geen kattenmiddelen hebben om te gebruiken. speelgoed om mee te spelen. Als ze op jonge leeftijd hun eigen plekje in huis hebben, kunnen ze uitgroeien tot volwassen katten met territoriaal zelfvertrouwen, die minder snel menselijke meubels zullen markeren met klauwen of urine – iets waar alle mensen blij mee zullen zijn.

Opmerking: Zorg voor een bron voor elke kat, plus één, in het huishouden. Dit is om conflicten en territoriale agressie te voorkomen. Dus als je twee katten hebt, wil je waarschijnlijk drie kattenbakken. Deze regel geldt echter niet voor kattenvoerbakjes, slechts één per kat!

Geef ze een uitgebalanceerd dieet

Zelfs volwassen katten moeten een uitgebalanceerd dieet krijgen om sterk en gezond te blijven. Maar omdat kittens nog groeien en zich ontwikkelen, zal het voedsel dat ze eten – of niet eten – een enorme invloed hebben op hun algemene gezondheid als ze volwassen zijn. In vergelijking met volwassen katten hebben kittens een veel grotere hoeveelheid eiwitten, vitaminen en mineralen in hun voeding nodig om ervoor te zorgen dat hun lichaam en immuunsysteem zich goed ontwikkelen. Zorg er dus voor dat u investeert in hoogwaardige kittenvoeding die door een dierenarts zijn aanbevolen of officieel zijn gelabeld als “volledige en evenwichtige voeding” en ingrediënten bevatten die zijn goedgekeurd door de AAFCO of Association of American Feed Control Officials. U moet er altijd voor zorgen dat uw kitten elke dag toegang heeft tot vers, schoon water. Als ze weigeren te drinken in hun waterbakje, kunt u ze verleiden met een drinkfontein, omdat stromend water aantrekkelijker is voor katten.

Controleer ook zeker welk voer uw fokker de kittens gaf voor de adoptie. Overgang naar een nieuw voer maakt de magen van katten erg van streek en leidt tot braken en diarree, dus je wilt langzaam overgaan door het nieuwe en oude voer eerst samen te mengen.

Afspraak met de dierenarts

Om uw kitten sterk en gezond te houden, is het essentieel dat u een afspraak maakt met uw dierenarts en met hem praat over de vaccins die uw kitten al heeft en welke vaccins hij nodig heeft als hij ouder wordt. Het is heel belangrijk om altijd het vaccinatieschema van uw kitten te volgen om ervoor te zorgen dat hun vaccins up-to-date blijven.

Daarnaast kunt u uw kitten het beste regelmatig laten controleren om te voorkomen dat gezondheidsproblemen onopgemerkt blijven. Aangezien kittens een kwetsbaarder immuunsysteem hebben, is het beter om je te richten op preventie en ze onmiddellijk naar de dierenarts te brengen als je ooit vermoedt dat ze onwel zijn.

Laat uw kitten microchippen

Microchippen is een van de eenvoudigste en veiligste manieren om uw kitten te identificeren, mochten ze verdwalen of ontsnappen, vooral tijdens reizen. Katten kunnen uit de halsbandjes stappen, maar ze hebben de chip altijd bij zich.

Hoewel wij aanraden uw kat binnen te houden, zijn Bengalen sluw en van nature nieuwsgierig, als we een kans krijgen om naar buiten te gaan nemen we die misschien wel. Chippen is de enige manier om ervoor te zorgen dat als uw kitten naar een dierenarts of asiel wordt gebracht, ze bij u terugkomen.

Sterilisatie en sterilisatie

Hoewel een kat op elke leeftijd veilig gesteriliseerd of gecastreerd kan worden, is het ideaal om uw kittens te laten steriliseren of castreren voordat ze geslachtsrijp zijn, wat meestal tussen de vier en zes maanden oud is. Gecastreerde en gesteriliseerde katten leven gezonder en gelukkiger, omdat castratie en sterilisatie helpen om sproeien, vechten en de ontwikkeling van bepaalde ziekten of agressieproblemen als gevolg van schommelende hormonen te verminderen. Sterilisatie en castratie zijn ook een humane manier om de groei van de kattenpopulatie te beperken en ongewenste zwangerschappen te voorkomen.

Dus, gefeliciteerd met je nieuwe kitten! Ik hoop dat dit artikel wat licht heeft geworpen op uw vragen over kittenverzorging en dat uw kitten zo purrrrfect gelukkig en gezond mag worden als maar kan!

Voor meer informatie over de verzorging van een Bengaals kitten, bekijk dit artikel!

Lees: Hoe lang duren Kitten Zoomies?