Alles over Essence Pet Foods

Dit is een gesponsorde post van Pets Global.

Nu meer dan ooit willen huisdierbeschermers hun katten trakteren op voedsel dat gezonde, natuurlijke ingrediënten bevat. We checkten in bij Jeff Valdez, Customer Care Manager bij Essence Pet Foods, voor de unieke aanpak van zijn bedrijf om het best mogelijke huisdiervoer te leveren – met name voor katten.

Essence Pet Foods is onderdeel van Pets Global, een onafhankelijk familiebedrijf dat holistische voedingsmiddelen aanbiedt die zijn ontworpen met wellness in gedachten. Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Californië en verzendt zijn producten naar meer dan 5.000 winkels in de VS. Ze zijn er trots op marktleiders te zijn die voedsel van hoge kwaliteit bieden voor katten en honden, samen met nieuwe, innovatieve producten die voldoen aan de groeiende voedingsbehoeften van huisdieren.

Wanneer heb je Essence Pet Foods gelanceerd?

Essence Cat &Dog werd gelanceerd in maart 2019.

De 18e jaarlijkse Pet Business Industry Recognition Awards vieren de meest innovatieve producten die in de categorie huisdierverzorging zijn gelanceerd. Het is hier dat Essence werd genoemd als een winnaar voor het zijn van een van de meest opwindende en functionele producten op de markt, evenals best-in-class merchandisingdisplays, verpakkingsontwerpen, websites en liefdadigheidsinspanningen.

Essence dierenvoeding bevat 85% dierlijke eiwitingrediënten. Kun je ons iets vertellen over je ‘meat first’-filosofie?

Echt vlees en vis zijn de eerste ingrediënten in alle Essence recepten. Wij vinden het belangrijk dat uw honden en katten de hoogste kwaliteit eiwitten en voedingsstoffen binnenkrijgen, en de beste bron daarvoor is uit vlees. Dat is wat hun voorouders aten, en dat is wat je huisdieren nu zouden moeten eten – dierlijke eiwitten, van de hoogste kwaliteit. Dat is waar carnivoren naar hunkeren. Dat is wat Essence biedt.

Hoeveel eiwitten hebben katten en honden nodig om te gedijen?

Honden hebben elke dag minstens 1 gram eiwit per pond ideaal lichaamsgewicht nodig en katten hebben minstens 2 gram eiwit per pond ideaal lichaamsgewicht per dag nodig.  Maar de verteerbaarheid van het eiwit is net zo belangrijk als de hoeveelheid. De verteerbaarheid van het eiwit verwijst naar hoeveel van de eiwitingrediënten nutritioneel kunnen worden gebruikt door het lichaam van het huisdier.  De vleeseiwitten die in Essence worden gebruikt, zijn zeer goed verteerbaar, dus niet alleen zal uw huisdier er dol op zijn, maar hun lichaamssystemen zullen er ook dol op zijn.

We vinden het geweldig dat uw voedsel is ontworpen met de biologie van ons huisdier in gedachten. Kun je ons vertellen waarom dit zo belangrijk is voor een optimale gezondheid?

Honden en katten maken deel uit van de orde Carnivora. Ze zijn dus biologisch aangepast om prooien te vangen en vlees te eten. Wanneer honden en katten de keuze krijgen, geven ze altijd de voorkeur aan vleesvoedsel boven plantaardig voedsel. Hoewel honden zich in de loop van de tijd hebben aangepast om plantaardig voedsel tot op zekere hoogte te gebruiken, gedijen ze voornamelijk op dierlijke eiwitten. Essentie herschept dat dieet. Onze aanpak is altijd dierlijke eiwitten voorop. Zoals het bedoeld was in de natuur.

Afgezien van het vlees, welke ingrediënten gaan in Essence Pet Foods?

Er is een reden waarom mama zei dat je je groenten moest eten. Het geldt ook voor onze huisdieren. Hoewel groenten en plantaardige ingrediënten qua voedingswaarde niet nodig zijn voor huisdieren, vullen ze de superieure voeding van uw huisdier aan en maken ze deze compleet door andere gezonde voordelen te bieden.

Linzen en bonen bieden extra eiwitbronnen en bieden ook vezels en andere voedingsstoffen. Kokosnoot en pompoen helpen bij de spijsvertering en bieden antioxidanten die het lichaam veilig en gezond houden.

Zeegroenten zijn een geweldige bron van essentiële mineralen; ze helpen de pH-waarden in evenwicht te brengen. Dierlijke eiwitten met een selectie van de gezondste groenten bevorderen de gezondheid en het welzijn van uw geliefde metgezellen.

Essentiële vitaminen en mineralen ronden Superior Nutrition af. In de natuur kunnen carnivoren deze micronutriënten krijgen uit het natuurlijke voedsel dat ze eten.

Het kan echter soms inconsistent zijn, afhankelijk van het beschikbare voedsel. Daarom voorziet Essence uw honden en katten van een volledige aanvulling van essentiële vitaminen en mineralen, waaronder taurine, via een exclusief vitaminepakket dat in Europa wordt geproduceerd door een menselijke verbruiksvitamineplant.

Is er iets dat je zeker niet in je dierenvoeding stopt?

Alle Essence recepten zijn vrij van hormonen en antibiotica. We gebruiken alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten die beschikbaar zijn. Onze Essence recepten zijn ook vrij van granen, aardappel, alfalfa, erwten, lijnzaad en zonnebloemolie.

Essentie is dus in wezen de definitie van ‘schoon dierenvoer’! Wat zijn je populairste recepten en formules?

Onze harige metgezellen zijn allemaal verschillend. Daarom, terwijl de een misschien ons recept op basis van vis leuk vindt, kan een ander ons recept voor rood vlees leuk vinden. Het is allemaal in uw harige vriendenvoorkeur, en daarom bieden we afwisseling.

Essence zet zich in voor duurzaamheid. Waarom vindt u dat huisdierouders moeten kiezen voor duurzaam dierenvoer?

De Essence-belofte is om eiwitten van de hoogste kwaliteit te gebruiken uit verantwoorde en schone bronnen. Onze eiwitten zijn afkomstig van over de hele wereld, waarbij ze ingrediënten die specifiek zijn uit bepaalde regio’s samenbrengen en gebruiken om onze unieke recepten te maken. Elk recept toont het beste van rood vlees, gevogelte en vis. We kiezen de eiwitten die de gezondste voedingsstoffen en geweldige smaak bieden voor al uw harige metgezellen.

Wat is de feedback tot nu toe op Essence Pet Foods? Heb je een favoriete review?

We hebben zeer positieve feedback gezien van zowel onze klanten als retailers. Bontbaby’s zijn dol op de recepten! Een van de meest genoemde opmerkingen van onze klanten is hoe hun bontbaby’s niet kunnen wachten op hun volgende maaltijd. Klik hier om meer getuigenissen te lezen van de huisdierouders van Essence.

Tot slot, hoe krijgen huisdierouders hun hands-on Essence Pet Foods?

Iedereen die geïnteresseerd is in onze Essence-recepten kan onze webpagina bezoeken op www.essencepetfoods.com en klikken op het tabblad Waar te kopen. Eenmaal op de pagina waar te kopen, voert u eenvoudig uw postcode in en verschijnt er een lijst met winkels bij u in de buurt.

Zoals Jeff Valdez zegt,

“Essence herschept het natuurlijke dieet van je huisdier. Onze aanpak is altijd dierlijke eiwitten voorop. Zoals het bedoeld was in de natuur.”

Vergeet niet dat bedrijven met winstoogmerk beslissen hoe ze het voedsel van uw kat formuleren, op de markt brengen en leveren. Als bezorgde huisdierbeschermer is het aan jou om vertrouwd te raken met de ingrediënten en filosofie van elk bedrijf.

Interviews zoals deze bieden u waardevolle inzichten terwijl u huisdiervoedingsbedrijven een platform geeft voor communicatie met mensen die hun producten overwegen, en we zijn zo dankbaar voor de mogelijkheid om te communiceren.

We willen Jeff en de rest van het Essence Pet Foods-team hartelijk bedanken om dit mogelijk te maken.

Ga voor meer informatie over Essence Pet Foods naar: