Algemene informatie over de Himalaya Siamese kat

Het Himalaya-ras staat bekend als zachtaardig, intelligent en aanhankelijk. Dit is ook een schootkat die heel gemakkelijk in de omgang is en gewoon graag in het gezelschap van hun baasjes is!

Het lezen van deze geweldige eigenschappen van het Himalaya-ras doet je zeker denken dat Himalaya-kattenmixen er ook een aantal zullen erven.

Stel je een nog beter scenario voor – het kruisen van de geweldige Himalaya-kat met de uitgaande en sociale Siamees!

Hoe ziet de Himalaya Siamese kat eruit? Hoe lang moet het leven?

In de volgende paragrafen zullen we ingaan op deze vragen en de antwoorden geven die u zoekt.

Himalayan Siamese Cat Overzicht

Gewicht 8-15 pond
Hoogte 8-12 inch
Type vacht Kan zowel kort als lang zijn
Vachtkleuren Veel verschillende vachtkleuren en patronen
Temperament Vriendelijk, gemakkelijk in de omgang, intelligent, zachtaardig
Gezondheidsproblemen Obesitas, heupdysplasie, gebitsproblemen, ademhalingsproblemen, polycystische nierziekte
Levensduur Tot 15 jaar

Himalaya Siamese Kat Uiterlijk

Himalaya Siamese kat wandelen in de natuur

Om een eerlijk beeld te krijgen van het uiterlijk van de hybride kat, moeten we eerst kijken naar het fysieke uiterlijk van beide ouderrassen.

Laten we beginnen met de grootte.

Grootte

Volgens de Siamese groeigrafiek wegen deze katten 8 tot 15 pond, waar mannetjes meestal iets zwaarder zijn dan vrouwtjes. De gemiddelde hoogte van Siamees is 8 tot 10 inch.

Himalaya-katten delen een vergelijkbaar gemiddeld gewicht als het Siamese ras, maar hebben de neiging om een beetje groter te zijn, met een gemiddelde hoogte van 10 tot 12 inch.

Wat kun je dan verwachten van de Himalaya Siamese kat? Deze hybride is waarschijnlijk 8 tot 10 centimeter lang en 8 tot 15 pond zwaar.

Vachttype en kleuren

De Himalaya heeft een dubbele vacht die lang en dik is en de neiging heeft om continu te werpen. Dit ras wordt beschouwd als een van de slechtste voor mensen met allergieën, vanwege hun hogere hoeveelheid haaruitval en huidschilfers.

Volgens de TICA-rasstandaard zijn de erkende Himalaya-puntkleuren blauw, chocolade, crème, zeehond, rood, lila en schildpad. Deze katten zijn ook te zien in verschillende kleurpatronen, zoals lynxpunt, tweekleurig punt en effen punt.

Aan de andere kant heeft de Siamees een kortere vacht die zacht en zijdeachtig is. Deze katten zijn er in kleuren als blauw, chocolade, zeehond en lila.

Daarom kan een Himalaya Siamese kat een korte of lange vacht, En het kan in veel verschillende vachtkleuren en patronen komen.

Je kunt een van deze schattige hybriden zien in de onderstaande video.

Gezichts- en lichaamskenmerken

Het Siamese ras heeft opvallende blauwe ogen waardoor ze er nog aantrekkelijker uitzien. Deze boeiende eigenschap wordt gedeeld door Himalaya-katten, wat aangeeft dat de Himalaya Siamese mix ook die fascinerende blauwe ogen zal erven!

Siamese katten hebben grote, driehoekige oren, terwijl Himalayans kleinere oren hebben, die ook aan de punt zijn afgerond.

Daarom kan hun hybride het oortype van beide ouders erven. Hetzelfde geldt voor hun lichaamsvorm.

Siamese katten hebben slanke en gespierde lichamen en lange ledematen. Himalaya-katten lijken mollig te zijn, maar ze zijn ook vrij sterk en stevig.

Himalaya Siamese kat temperament en gedrag

Himalaya Siamees kitten

Himalaya-katten zijn erg aanhankelijk, zachtaardig en intelligent.

Ze staan ook bekend als schootkatten, wat betekent dat ze ervan genieten als hun mensen ze ronddragen. Dit ras is opmerkelijk gemakkelijk in de omgang, slim en vriendelijk, en meestal niet erg vocaal.  Deze eigenschappen zorgen ervoor dat ze heel goed overweg kunnen met kinderen en zelfs andere huisdieren.

Een Himalaya-kat kan graag met haar mensen op de bank kruipen, maar ze is ook zeer speels en altijd in voor wat familie-entertainment. Ze hunkert naar aandacht van haar eigenaren en besteedt graag tijd aan het krijgen van huisdieren van hen.

Het Siamese ras staat ook bekend als vriendelijk en aanhankelijk. Deze kat zal waarschijnlijk haar eigenaren volgen om wat knuffels en huisdieren te krijgen.

De Siamees heeft hogere energieniveaus dan de Himalaya, wat betekent dat het dagelijks veel mentale en fysieke stimulatie vereist. Dit is ook een zeer intelligent ras dat zelfs kan worden getraind om aan de lijn te lopen. Een ander interessant feit over deze kat is dat hij erg vocaal is.

Wat kun je dan verwachten van een Himalaya Siamese kat?

Hoogstwaarschijnlijk zal deze mix vriendelijk, sociaal en slim zijn, net als zijn beide ouders. Een gemakkelijke en zachte aard maakt deze hybride een geweldige keuze voor een huisdier.

Afhankelijk van welke ouder het neemt na meer, Het kan meer of minder vocaal zijn, en meer of minder energiek.

Het meest fascinerende aan hybride katten is dat je nooit met zekerheid kunt zeggen wat ze zouden blijken te zijn!

Himalaya Siamese kat gezondheid en levensduur

Close-up foto van Himalaya Siamese kat

De Himalaya is een brachycefalisch ras, wat betekent dat ze waarschijnlijk een chronische ademhalingsaandoening die ontstaat als gevolg van een veranderde schedelvorm, die vooral te herkennen is aan een verkorte snuit, zoals Mark Farnworth en zijn medewerkers [1] uitleggen.

Een Himalaya-kat kan ook worstelen met oogaandoeningen, zoals kersenoog, Polycystische nierziekte, hart-en vaatziekten, en kattenastma.

Hun gemiddelde levensduur is 9 tot 15 jaar.

Enkele van de gezondheidsproblemen die vaak worden aangetroffen in het Siamese ras zijn obesitas, heupdysplasie, Amyloïdose, en tandziekten.

Siamese katten leven meestal tot 15 jaar.

Daarom kan een Siamese Himalaya-mix een van de eerder genoemde gezondheidsproblemen erven. Deze hybride zal waarschijnlijk ook overal tot 15 jaar leven.

Conclusie

Zou een Himalaya Siamese kat een goede keuze zijn voor u en uw gezin?

Als u op zoek bent naar een zachtaardige, intelligente en vriendelijke metgezel – Ik zou zeggen ja, deze hybride zou geweldig bij je passen!

Het mooie van deze mix is dat het de neiging heeft om goed overweg te gaan met kinderen en andere huisdieren. Je kunt ook veel plezier hebben terwijl je deze kat leert om wat trucjes uit te voeren.

Raskatten zijn niet de enigen die onze aandacht verdienen. Zoals we hadden kunnen zien, hebben gemengde katachtigen ook geweldige eigenschappen. Daarnaast is het altijd interessant om te kijken op welk ouderras de hybride kat meer zal lijken.

Verwijzingen:

[1] Farnworth MJ, Chen R, Packer RM, Caney SM, Gunn-Moore DA. Platte katachtige gezichten: Is brachycefalie geassocieerd met respiratoire afwijkingen bij de huiskat (Felis catus)? PLoS Een. 2016 Aug 30;11(8):e0161777. DOI, geraadpleegd op 19 juli 2023.