9 verbazingwekkende feiten over Morris de kat, de 9Lives-mascotte

Als je bekend bent met 9Lives kattenvoer, weet je dat er altijd een vrolijke oranje tabby zijn karbonades likt voor dit lekkere voer. Maar waar komt deze mascotte vandaan? Zijn naam was Morris the Cat en hij was een behoorlijk interessante fella.

Wat je misschien schokt, is dat de originele Morris behoorlijk oud was en dat velen in zijn plaats hebben gelopen. Hier hebben we negen verbazingwekkende feiten om de negen levens van deze opmerkelijke katachtige te evenaren.

3 kat face divider

De 9 feiten over Morris de Kat

1. Morris was een oranje tabbykat

De originele Morris was net als al zijn voorgangers. Hij was een oranje tabbykat. Van oranje tabbykatten wordt gezegd dat ze zeer sociaal zijn en Morris moest dat natuurlijk ook zijn, want hij was de ster van de show. Wat echt interessant is, is dat 80% van alle tabby-katten mannetjes zijn en slechts 20% vrouwtjes.

oranje kat schudt zijn staart
Afbeelding credit: Pixabay
thematische pauze

2. Morris de kat had een handler

Bob Martwick ontdekte deze schattige katachtige bij de Humane Society in Hinsdale, Illinois. Martwick zei dat hij een verbazingwekkende kat was, in staat om goed te reageren op training. Hij had zowel de eerste als de tweede Morris the Cats als huisdier in huis.

In tegenstelling tot de eerste Morris besloot Martwick de schuilplaats van de tweede Morris the Cat niet bekend te maken.

thematische pauze

3. De echte Morris de kat stierf op 17-jarige leeftijd

De echte Morris de Kat leefde een zeer lang leven en stierf op de rijpe leeftijd van 17 jaar oud. De arme Morris overleed plotseling aan een hartaanval, maar hij leefde wel een lang, zinvol leven terwijl hij hier was! Hij werd begraven op het terrein van Bob – een buitenwijk in Chicago.

oranje kat slapend op het gras
Afbeelding Credit: Piqsels
thematische pauze

4. Er zijn sindsdien verschillende Morris de Cats geweest

Morris de Kat was misschien wel een unieke katachtige. Zo bijzonder zelfs, dat er na zijn dood vervangingen moesten komen om zijn nalatenschap in stand te houden. Sinds Morris overleed, stapten twee andere katten naar het bord om verder te gaan met wat het origineel begon.

thematische pauze

5. Morris voerde presidentiële campagnes

Morris the Cat verblufte de natie met zijn proclamatie voor het presidentschap in 1988 – en dan weer in 1992!

In 2012 kondigde Morris the Cat zijn kandidatuur nogmaals aan bij de presidentsverkiezingen. Hij wees de burgemeester van Talkeetna, Alaska, Stubbs the Cat, aan als zijn running mate.

Drie katten achter stembus
Afbeelding credit: Sheila Fitzgerald, Shutterstock
thematische pauze

6. 9Lives gaat door alsof er nog maar één Morris de Kat is

Helaas leven katten niet eeuwig. Sinds 1978 spelen drie katten de rol van Morris the Cat voor 9Lives-reclame. Twee woonden met de oorspronkelijke trainer en de kat van vandaag woont met een andere. Hoe dan ook, alle drie de katten zijn oranje tabbies om de continuïteit met het merk te behouden.

thematische pauze

7. De huidige Morris leeft met een nieuwe handler

Bob Martwick had de eerste Morris de kat, die golven veroorzaakte in de televisiegeschiedenis. Vandaag is er een nieuwe handler die één is met de huidige Morris the Cat. Haar naam is Rosie Ordile en ze woont in Los Angeles, Californië.

Man die oranje kat vasthoudt
Afbeelding credit; Piqsels
thematische pauze

8. Morris heeft deel uitgemaakt van de belangenbehartiging voor dierenwelzijn

Morris heeft echt in de schijnwerpers gestaan en bewustzijn gecreëerd voor katten in nood over de hele wereld. Hij trad op als woordvoerder om te spreken over verantwoord huisdierbezit, algemene gezondheid en adopties. Hij is in zijn tijd zelfs romanschrijver geweest en heeft een paar boeken over de kwestie geschreven! Kun je het talent geloven?

thematische pauze

9. Morris speelde in beroemde films

Morris the Cat was een echte fan van het grote scherm. Hij was in alle 9Lives-commercials en speelde in The Long Goodbye en Shamus, spelend met grote acteurs als Elliot Gould, Burt Reynolds en Dyan Cannon.

kat tv kijken
Afbeelding credit: Ingus Kruklitis, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Morris the Cat is een behoorlijk impactvol personage geweest, en het maakt niet echt uit welke Morris-kat wie is. Allemaal hebben ze hun steentje bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn voor adoptiedieren en de algemene voedingsbehoeften van katachtigen.

Morris blijft generaties inspireren met reclame, marketing en invloed in de huisdiervoedingsindustrie en meer! We hopen zijn nalatenschap gaat nog tientallen jaren door.

thematische pauze

Featured Image Credit: 5 seconden Studio, Shutterstock