8 geweldige banen die een kat kan doen (top katachtige carrières)

Als mensen beschouwen we onszelf vaak als de enigen die in staat zijn om bepaalde taken uit te voeren. Het zal je echter misschien verbazen om te weten dat zelfs katten sommige van de taken kunnen doen die we als exclusief menselijk beschouwen.

Laten we dus acht taken onderzoeken die een kat kan doen en hoe ze deze zouden bereiken.

cat + lijnverdeler

De 8 geweldige banen die een kat kan doen

1. Ongediertebestrijder

Katten zijn natuurlijke jagers die bedreven zijn in het vangen van kleine prooien zoals muizen en insecten. Als ongediertebestrijder zou een kat de taak hebben om een gebouw of eigendom vrij van ongedierte te houden. De ideale kat zou slagen in deze taak door het gebied te patrouilleren, ongedierte te vangen dat ze tegenkomen en ze naar hun eigenaar te brengen als bewijs van hun werk!

thematische pauze

2. Burgemeester van de stad

Hoewel het misschien onwaarschijnlijk lijkt, kan een kat mogelijk dienen als burgemeester van de stad. De taak van een burgemeester is om de gemeenschap te vertegenwoordigen en beslissingen te nemen die de leden ten goede komen. Als burgemeester zou een kat deze taak vervullen door stadsvergaderingen bij te wonen, op gemeenschapsevenementen te verschijnen en te dienen als een symbool van de identiteit van de stad.

Natuurlijk heeft een kat menselijke hulp nodig om met kiezers te communiceren en belangrijke beslissingen te nemen! Maar het hebben van een harige katachtige als de publieke figuur van je stad kan zeker veel plezier opleveren!

een beroemde kat die een kostuum draagt
Afbeelding credit: kuban_girl, Shutterstock
thematische pauze

3. Acteur

De aangeboren elegantie en het verbluffende uiterlijk van katten maken ze ideaal voor acteerrollen. Acteermogelijkheden voor katten omvatten meestal optreden in films, tv-series of advertenties.

Om deze rollen uit te voeren, voeren kattentrainers specifieke acties uit, zoals zitten, liggen of miauwen op commando. Voor de meeste katten komen deze dingen vrij natuurlijk! Met de juiste training en veel geduld kunnen katten worden getraind om indrukwekkende trucs uit te voeren en complexe rollen op zich te nemen.

thematische pauze

4. Schuurkat

Schuren zijn vaak besmet met knaagdieren en ander schadelijk ongedierte dat gewassen en apparatuur kan beschadigen. De rol van een schuurkat is om dit ongedierte onder controle te houden. Ze kunnen voor zaken zorgen door regelmatig te patrouilleren in de schuur en de omgeving en op jacht te gaan naar knaagdieren of ongedierte dat het tegenkomt.

Bovendien zijn schuurkatten geweldig om andere dieren weg te houden, zoals vossen en wasberen. Misschien wel het beste van alles, het zijn loyale en betrouwbare werknemers die weinig onderhoud en onderhoud nodig hebben.

een kat die op hooi in een schuur ligt
Afbeelding Credit: AStoKo, Pixabay
thematische pauze

5. Emotioneel steundier

Het is een bekend feit dat katten een kalmerend effect hebben op mensen die te maken hebben met emotionele problemen zoals angst of depressie. Als emotioneel steundier is het de rol van de kat om troost en steun te bieden aan zijn eigenaar.

Dit wordt bereikt door zijn constante aanwezigheid en door de eigenaar toe te staan het te aaien of te knuffelen, waardoor een stabiele en kalmerende aanwezigheid ontstaat. Naast het feit dat het een rustgevende aanwezigheid is, kunnen katten ook worden getraind om dingen te doen zoals het apporteren van voorwerpen, waardoor ze een geweldige huisdierkeuze zijn voor diegenen die een beetje extra gezelschap willen!

thematische pauze

6. Therapie Kat

Therapiekatten worden getraind om emotionele steun te bieden aan individuen in zorginstellingen zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Hun taak is om patiënten te bezoeken die behoefte hebben aan comfort en ondersteuning. Om deze rol te vervullen, moeten therapiekatten zich goed gedragen en trainen.

Ze moeten zich op hun gemak voelen bij vreemden die ze aaien en vasthouden terwijl ze een kalmerende aanwezigheid zijn. Als je een vriendelijke en geduldige kat hebt, kunnen ze het perfecte therapie-huisdier zijn.

kat knuffelt met eigenaar
Image Credit: cottonbro, Pexels
thematische pauze

7. Beveiliger

Het uitzonderlijke gehoor van katten maakt ze ideaal om als bewaker te werken. Hun taak zou bestaan uit het beschermen van een gebied door ongebruikelijke geluiden of bewegingen te detecteren en hun eigenaar ervoor te waarschuwen. Om dit te bereiken, patrouilleerden katten in het gebied, luisterden naar geluiden en waarschuwden hun eigenaar door naar hen te miauwen of te poten.

thematische pauze

8. Social Media Beïnvloeder

Op sociale media gonst het van de kattencontent en sommige katten hebben zelfs miljoenen volgers. Als een kat een beïnvloeder van sociale media wordt, moeten ze interessante inhoud maken voor hun volgers en reclame maken voor producten of diensten. Om dit te doen, moeten ze poseren voor foto’s en video’s en hun eigenaren zullen ze uploaden op platforms zoals Instagram end TikTok!

Vrouw fotografeert een zwerfkat met een smartphone
Afbeelding credit: Serhii Ivashchuk, Shutterstock

kattenpootverdeler

Tips voor het vinden van een baan voor uw kat

Dus je hebt besloten dat het de hoogste tijd is dat Socks zijn gewicht door het huis gaat trekken. Je wilt je kat een baan geven en je hebt gehoord van de acht verschillende soorten werk die katten kunnen doen. Maar waar moet je beginnen?

Nou, wees niet bang – het vinden van je harige vriend de perfecte baan hoeft niet ontmoedigend of moeilijk te zijn! Hier zijn enkele tips die het gemakkelijker moeten maken:


  • Houd rekening met de eigenschappen en interesses van uw kat bij het beslissen wat voor soort baan ze moeten hebben. Heeft uw huisdier een talent voor jagen? Overweeg misschien om ze te trainen als mouser of rattenvanger. Is je maatje meer van het knuffeltype? Kattentherapie is misschien wel iets voor hen!

  • Zorg ervoor dat u een activiteit kiest die uw kat echt leuk zal vinden. Als ze zich niet op hun gemak voelen of enthousiast zijn over hun taak, zullen ze er niet in slagen.

  • Wees geduldig en begripvol als je kat niet meteen naar zijn werk gaat – het kan enige tijd duren voordat hij de dingen onder de knie heeft.

  • Zorg ervoor dat je je kat beloont voor zijn harde werk. Of het nu met een speciale snack of extra knuffels is, laat ze weten dat je hun inspanningen waardeert.

Het vinden van de juiste baan voor je kat kan een beetje vallen en opstaan vergen, maar geef niet op! Met de juiste zorg en toewijding vind je Socks in een mum van tijd dat perfecte carrièrepad.

3 kat face divider

Conclusie

Deze acht banen zouden je veel ideeën moeten geven voor taken die je je kat kunt bieden. Of ze nu helpen om je huis te beschermen tegen knaagdieren of therapie bieden aan mensen in nood, katten hebben een speciaal vermogen om het leven een beetje helderder te maken – en met de juiste baan kan de jouwe precies dat doen!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Alexas_Fotos, Pixabay