7 subtiele manieren waarop je je kat zou kunnen beledigen

Je kat betaalt misschien niet de rekeningen of vouwt de was niet op, maar ze beschouwen zichzelf nog steeds als de opperste heerser van je huishouden. Ze monopoliseren de beste plek op de bank, verwachten met de hand bezorgde maaltijden precies wanneer ze ze willen en lopen over het algemeen rond alsof ze de eigenaar zijn van de plek.

Maar zelfs met al die waargenomen autoriteit raken katten gemakkelijk beledigd door dingen waar ze geen controle over hebben. Sommigen zeggen misschien dat ze gevoelig zijn, maar de waarheid is dat katten specifieke behoeften en verwachtingen hebben. Ze miauwen zoveel als ze kunnen, maar veel van de voorkeuren, antipathieën en afkeer van je kat gaan verloren in de vertaling.

Het grootste probleem is dat eigenaren van gezelschapsdieren de lichaamstaal van een kat niet altijd opmerken. Wij mensen begrijpen niet dat een trillende staart kan betekenen dat de kat zich extreem geïrriteerd voelt.

En wanneer je kat opstaat en de kamer verlaat, kan het zijn niet-zo-subtiele manier zijn om te zeggen dat hij het zat is. Als je om de gevoelens van je kat geeft, zul je aandacht besteden aan alle dingen die hem mogelijk kunnen beledigen.

#1 Te veel aanraken

Afhankelijk van de persoonlijkheid van je kat, kunnen ze naar je hand zwaaien, opstaan en vertrekken, of al die irritatie binnenhouden totdat ze je beginnen te vermijden.

De meeste katten waarderen een goede krab achter de oren of onder hun kin, maar het is mogelijk om te veel van het goede te geven. De meeste katten willen alleen worden aangeraakt als ze in een bepaalde stemming zijn, en zelfs dan waarderen ze zeer invasieve of langdurige knuffelsessies niet.

Elke kat is anders, maar veel katachtigen voelen zich overprikkeld door te veel aanraken. Afhankelijk van de persoonlijkheid van je kat, kunnen ze naar je hand zwaaien, opstaan en vertrekken, of al die irritatie binnenhouden totdat ze je beginnen te vermijden.

#2 Direct oogcontact

Wanneer twee katten oogcontact maken, eindigt dit meestal in een confrontatie. Als je niet probeert ruzie te maken met je kat, wees dan beleefd en kijk een beetje opzij.

In de mensenwereld wordt het maken van oogcontact als respectvol en beleefd beschouwd. Je moet echter niet vergeten dat je kat geen mens is. Onze katachtige vrienden volgen niet dezelfde set sociale normen. Voor uw kat is direct oogcontact een agressief gedrag.

Wanneer twee katten oogcontact maken, eindigt dit meestal in een confrontatie. Als je niet probeert ruzie te maken met je kat, wees dan beleefd en kijk een beetje opzij.

#3 Strakke knuffels en houdt vast

manieren waarop u uw kat zou kunnen beledigen

Zelfs als je kat niet probeert om gewelddadig uit je armen te kronkelen of in je handen te bijten, is het meestal het beste om een kat alleen vast te houden en te dragen als dat absoluut nodig is.

Er zijn zeker katten die graag rondgedragen worden door favoriete familieleden en genieten van alle knuffels en aandacht. De meeste katten zijn echter terughoudender als het gaat om fysieke vormen van genegenheid.

Wanneer je je kat oppakt en door het huis draagt, voel je hem waarschijnlijk gevangen en hulpeloos. Het kan ook pijnlijk zijn. Zelfs als je kat niet probeert om gewelddadig uit je armen te kronkelen of in je handen te bijten, is het meestal het beste om een kat alleen vast te houden en te dragen als dat absoluut nodig is.

#4 De kattenbak verwaarlozen

Het is jouw taak om de kattenbak regelmatig schoon te maken en indien nodig te zorgen voor nieuw, vers strooisel.

Maak nooit gebruik van het feit dat uw kat de kattenbak betrouwbaar gebruikt en geen regelmatige zindelijkheidspauzes nodig heeft zoals de honden in het gezin. Katten houden het liefst schoon terwijl ze hun behoefte doen, maar ze kunnen het niet allemaal alleen.

Het is jouw taak om de kattenbak regelmatig schoon te maken en indien nodig te zorgen voor nieuw, vers strooisel. Het is ook uw verantwoordelijkheid om de doos ergens te plaatsen die handig en gemakkelijk toegankelijk is. Je zou behoorlijk getikt zijn als iemand plotseling stopte met het doorspoelen van het toilet of op de een of andere manier de badkamer naar de andere kant van je huis verplaatste, dus laat je kat niet hetzelfde gedoe doen.

#5 Hun basisgezondheidsbehoeften vergeten

manieren waarop u uw kat zou kunnen beledigen

Het verwaarlozen van de basisgezondheidszorg van uw kat is niet alleen beledigend, het is een risico dat u niet zou moeten willen nemen.

Het maakt niet uit hoeveel uw kat de dierenarts haat, die bezoeken zijn essentieel. Een jaarlijks bezoek aan de dierenarts is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw kat gezond blijft en om op de hoogte te blijven van preventieve behandelingen, waaronder vaccinaties en vlooien- / tekenbehandelingen.

Het is ook uw kans om te controleren op problemen zoals huidproblemen, voedselallergieën en eventuele symptomen zoals braken en diarree. Het verwaarlozen van de basisgezondheidszorg van uw kat is niet alleen beledigend, het is een risico dat u niet zou moeten willen nemen.

#6 De routine onderbreken

Het aanhouden van een voorspelbare routine is een van de beste manieren om je huiskat gelukkig te houden.

Katten zijn gewoontedieren. Ze willen elke dag op dezelfde tijden gevoed worden, ze willen elke dag dutjes doen op dezelfde plekken en ze willen dat de rest van het gezin hun voorbeeld volgt.

Wanneer het dagelijkse schema op enigerlei wijze wordt onderbroken, kan dit leiden tot gevoelens van stress, verwarring en gewoon oude irritatie. Het aanhouden van een voorspelbare routine is een van de beste manieren om je huiskat gelukkig te houden.

#7 Speeltijd verkorten

Als je het verlangen van je kat aanwakkert om te stalken en te springen, maar het spel stopt voordat ze er klaar voor zijn, zullen ze zich gefrustreerd en ontevreden voelen.

Je zwaait misschien lui rond een verenstokje, maar je katten scherpen die roofzuchtige instincten aan. Ze beoefenen natuurlijke instincten die al generaties lang in hun geest zijn ingebakken.

Speeltijd is leuk, maar het is ook serious business. Katten verdienen elke dag minstens 15 minuten ononderbroken speeltijd en je kunt het niet zomaar afkappen wanneer je dat nodig acht. Als je het verlangen van je kat aanwakkert om te stalken en te springen, maar het spel stopt voordat ze er klaar voor zijn, zullen ze zich gefrustreerd en ontevreden voelen. Door je kat te laten beslissen wanneer hij genoeg heeft gehad, zorg je ervoor dat die interacties altijd positief zijn.

Het is niet realistisch om te denken dat je kat nooit beledigd of geïrriteerd zal zijn. Veel gedragsproblemen kunnen echter worden gekoppeld aan dingen op deze lijst. Bange katten, agressieve katten, katten die weigeren de kattenbak te gebruiken – het is mogelijk dat ze allemaal te maken hebben met mensen die ze niet helemaal begrijpen. Door deze veelvoorkomende overtredingen te herkennen, ben je een stap dichter bij het hebben van een ongelooflijke band met je kat.