7 Home Remedies Voor Kat braken Gele Vloeistof


Er is een mogelijkheid dat je kat ziek wordt, en dit zijn de momenten die je nodig hebt om de beste manier te vinden om hem te helpen.

Een mogelijk probleem om op te letten is dat uw kat gele vloeistof begint te braken. Als dit enige tijd aanhoudt en u merkt dat uw kat ernstig lethargisch is, uitgedroogd en weigert te eten, moet u contact opnemen met een dierenarts.

In sommige gevallen zal een kat die gele vloeistof braakt zich echter prima anders gedragen. Het zal normaal eten en drinken en net zo actief zijn als normaal. Dit is een situatie waarin u kunt proberen een aantal huismiddeltjes te gebruiken voor het braken van gele vloeistof door katten.

Ik zou je willen adviseren om toch je dierenarts te raadplegen over de vraag of je een van deze bij je kat moet gebruiken.

Laten we nu eens kijken naar de lijst met deze zeven effectieve huismiddeltjes.

1. Flauw dieet

kat die kip eet

Een eenvoudig flauw dieet kan een zeer effectief huismiddeltje zijn voor gastro-intestinale problemen zoals het braken van gele vloeistof bij katten.

Volgens de VCA Dierenziekenhuizen, Een flauw dieet zal helpen het darmkanaal van de kat te kalmeren totdat het stopt met braken.

Dit type dieet is laag in vezels en vet, en zeer verteerbaar. Het omvat gekookt voedsel, zoals ongezouten, kip zonder been of kalkoen. Nadat het is gekookt, is het noodzakelijk om deze maaltijd af te koelen tot kamertemperatuur en in kleine stukjes te snijden.

Katten die gele vloeistof braken, kunnen ook baat hebben bij ongekruide roereieren en kwark, omdat ze dienen als een bron van eiwitten.

Rijst is een goede bron van zetmeel in dit type dieet. Het is ook nodig om het te koken en af te laten koelen.

Wanneer uw kat net begint te braken, moet u hem de eerste 12 uur geen voedsel geven.

Wanneer het stopt met braken van gele vloeistof, moet u het voorzien van een flauw dieet. Begin met een zeer kleine hoeveelheid, zoals 1-2 eetlepels gekookt voedsel om de twee uur.

Als het goed reageert op het voedsel, moet u de hoeveelheid van de maaltijd verhogen.

2. Vloeistoffen

Net als mensen moeten katten gehydrateerd worden. Water is onmisbaar voor het overleven van uw huisdier en voor het uitvoeren van essentiële lichaamsfuncties.

Wanneer een kat gele vloeistof braakt, Dit kan uitdroging veroorzaken en het lichaam verlaten zonder essentiële mineralen en elektrolyten. Daarom is een verhoogde waterinname een van de belangrijkste huismiddeltjes voor het braken van een kat.

Veel katten zijn niet enthousiast over het drinken van water, zelfs als ze perfect gezond zijn. Een goede optie is om ze een waterfontein aan te bieden om ze te stimuleren gehydrateerd te blijven.

Je kunt je kat ook wat tonijnwater aanbieden, zodat water niet zo flauw lijkt.

3. Kamille thee

kamillethee in een theepot

We kennen allemaal de vele voordelen van de kamille voor mensen. Deze bloeiende plant verbetert de slaap, verlicht maagpijn, verlicht pijn en vermindert angst.

Bovendien kan kamille ook worden gebruikt als een natuurlijk huismiddeltje voor katachtigen. Het enige wat je hoeft te doen is wat kamillethee maken en het een beetje laten afkoelen.

Vervolgens moet u uw kat drie keer per dag 5 ml of 1 theelepel geven. Kamille verlicht de maagklachten van uw kat en het braken. Ook kan het zijn spijsverteringsspieren helpen om te ontspannen en de spijsvertering te verbeteren.

Het is echter noodzakelijk om hier voorzichtig te zijn. Great Pet Care legt uit hoe delen van de kamilleplant zeer giftig zijn. Als een kat kamilleplanten of gewoon te veel kamillethee binnenkrijgt, riskeert hij vergiftiging.

Daarom moet u de bovengenoemde instructies volgen en kamille niet te allen tijde beschikbaar laten voor uw kat.

Bij correct gebruik is dit huismiddeltje zeer effectief, maar je moet ervoor zorgen dat er geen risico is voor je katachtige vriend.

4. Gember thee

Een ander type thee dat nuttig kan zijn voor katten die gele vloeistof braken, is gemberthee.

De Animal Rescue Site suggereert dat gember bekend staat als een remedie tegen misselijkheid, indigestie en reisziekte, en het is bevestigd dat het veilig is voor katten.

De gemberthee zal dus een anti-misselijkheid effect hebben op je kat. Om het te bereiden, begin je met het wassen en schillen van een stuk gemberwortel en hak je vervolgens ongeveer 1/4 van een eetlepel gember.

Laat vervolgens de gehakte gember ongeveer 15 minuten sudderen met water.

Nadat het is gekookt, moet je het laten afkoelen en het vervolgens zeven.

Je moet de gemberthee om de twee uur aan je kat geven, door een lepel of een spuit te gebruiken. Herhaal dit gedurende de hele dag, en de following dag ook, desnoods.

5. Pepermuntthee

pepermuntthee in een kopje

Net als kamille en gember kan pepermuntthee ook een effectief huismiddeltje zijn tegen het braken van een kat.

Nogmaals, je moet de thee koken en laten afkoelen voordat je het aan je kat geeft. Je moet er elke twee tot drie uur ongeveer 1 eetlepel van aan je kat geven.

Zorg ervoor dat de thee die je verstrekt suiker- en cafeïnevrij is. Pepermuntthee is veilig voor katten en zal waarschijnlijk misselijkheid en braken bij hen verlichten.

6. Kattenkruid

Mensen gebruiken kattenkruid om thee te zetten en er wordt aangenomen dat de bloemen het hoesten verlichten. Dit kruid uit de muntfamilie kan ook een positief effect hebben op katten die gele vloeistof braken.

Volgens PetMD hebben katachtigen een extra geurorgaan in het dak van hun mond waarmee geuren die in de neus en mond zijn verzameld, naar hun hersenen kunnen worden gedragen. Daarom voelen ze alle geuren om zich heen zo intens.

Het ruiken van kattenkruid kan helpen angst bij katachtigen te verminderen en ook hun pijn en misselijkheid te verlichten. Natuurlijk zal het niet de helende effecten hebben op alle katten, maar het is nog steeds het proberen waard.

Kattenkruid is veilig voor katten om in te nemen en het kan zeer nuttig zijn voor hun spijsverteringsstelsel. Toch moet je voorzichtig zijn en erop letten dat je kat er niet te veel van binnenkrijgt.

Dit kruid is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals verse plant, gedroogde versie, sprays en speelgoed gevuld met het.

7. Gestoomde vis

Kat die uit een kom eet

De laatste optie op onze lijst is waarschijnlijk degene waar uw kat het meest enthousiast over zal zijn.

Katten houden van vis en dit voedsel heeft een grote voedingswaarde voor hen. Het is rijk aan eiwitten en bevat vetzuren die essentieel zijn voor de gezondheid van een kat.

Deze belangrijke voedingsstoffen gaan niet verloren als je even vist. Ook zal het voor uw kat gemakkelijk te verteren zijn en zal het zijn braakprobleem kalmeren.

Waarom braakt uw kat gele vloeistof?

Verschillende kleuren van het braaksel van een kat kunnen wijzen op verschillende gezondheidsproblemen.

Rood braaksel is bijvoorbeeld meestal een slecht teken en kan wijzen op een aanwezigheid van vreemd lichaam, een infectie of zelfs vergiftiging.

Aan de andere kant is het braken van gele vloeistof meestal geen teken van iets ernstigs. Volgens de kleurenkaart van het braaksel van de kat geeft gele vloeistof meestal aan dat de maag van een kat leeg is.

Katten hebben galzuren in hun maag. Wanneer hun magen leeg zijn, hebben deze zuren niets om ze te verdunnen, wat de maagwand kan irriteren en ertoe kan leiden dat de kat gal braakt – resulterend in gele vloeistof.

Om dit te voorkomen, moet u proberen uw kat vaker te voeden met kleinere hoeveelheden voedsel.

Waar het op neer komt

De meeste katteneigenaren zullen hun kat gele vloeistof zien braken, en de genoemde huismiddeltjes kunnen hier van pas komen.

Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat u alle instructies volgt en de hoeveelheid van een van deze remedies niet overdrijft.

Het is ook noodzakelijk om in het begin voedsel voor uw kat achter te houden en ervoor te zorgen dat het goed gehydrateerd is.

Gele vloeistof duidt meestal niet op ernstige gezondheidsproblemen bij katachtigen. Toch is het zeer onwenselijk dat katten problemen hebben met braken, vooral te vaak.

Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw kat regelmatig maaltijden heeft, maar in kleinere hoeveelheden, verdeeld over meer maaltijden gedurende de dag.

Tot slot wil ik je nogmaals adviseren om altijd een dierenarts te raadplegen over het braken van een kat. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat het braken van gele vloeistof een ernstig symptoom is, wil je nog steeds je risico’s niet nemen.

Beschrijf gewoon aan uw dierenarts de braken symptomen bij uw kat. Deel ook je gedachten over huismiddeltjes die je van plan bent met hen te gebruiken.

Ik weet zeker dat je kat over een paar dagen helemaal in orde zal zijn, maar ik vind het altijd leuk om aan de veilige kant te zijn.