5 redenen waarom je kat boven je hoofd slaapt


Onze liefste harige vrienden houden echt van slapen. Sommigen van hen kunnen zelfs ongeveer 15 uur van hun dagen slapen!

Je zult je kat dus waarschijnlijk meerdere keren per dag zien loungen en dutten. De kans is ook groot dat je haar soms op nogal rare plekken en standjes ziet slapen. Een daarvan kan zijn dat je kat ervoor kiest om boven je hoofd te slapen.

Wat gebeurt er? Waarom slaapt mijn kat boven mijn hoofd?

Uw huisdier heeft deze plek niet per ongeluk gekozen. Er zijn vijf veel voorkomende verklaringen waarom je kat zo zou slapen.

Laten we ze eens bekijken en kijken of je moet voorkomen dat je kat zo dicht bij je slaapt.

1. Je kat wil zich veilig voelen

Een grijze tabbykat die op een close-up van een bed ligt te slapen

Jij bent degene die voor je kat zorgt. Hoewel katachtigen misschien onafhankelijk en afstandelijk lijken, zijn ze zich er eigenlijk goed van bewust hoeveel hun eigenaren van hen houden en genieten ze ervan om aandacht van hen te krijgen.

Als uw kat ervoor heeft gekozen om boven uw hoofd te slapen, zo dicht mogelijk bij u, Het geeft waarschijnlijk aan dat naast je slapen haar een gevoel van veiligheid en bescherming geeft.

Dit betekent dat het hebben van je naaste zo fijn is voor je kat dat ze dit gevoel niet wil opgeven, zelfs niet tijdens het slapen.

Je aanwezigheid zorgt ervoor dat je harige vriend zich veilig voelt, en als je zo dichtbij bent, slaapt ze beter en kan ze volledig ontspannen.

2. Ze ziet je als haar familielid

Pasgeboren kittens slapen strak voor hun nestgenoten en moeders, en dit is iets dat ze zich waarschijnlijk zullen herinneren, zelfs als ze opgroeien.

Je kat kan boven je hoofd slapen omdat ze je als haar familielid ziet, en dit is een natuurlijk gedrag dat ze van haar moeder heeft geërfd.

Het is niet erg waarschijnlijk dat je kat je ziet als de moeder die haar heeft gebaard, maar ze kan je nog steeds behandelen als een lid van haar familie of haar sociale groep.

Als gevolg hiervan kan ze je net zo behandelen als andere katten in haar omgeving, en geeft ze er de voorkeur aan om in de buurt te slapen omdat ze dezelfde band met je voelt als met haar echte familieleden.

Bovendien impliceert dit ook dat uw kat een grote genegenheid voor u heeft en dit op haar unieke manier laat zien.

3. Ze is op zoek naar warmte

kat die boven het hoofd van de vrouw slaapt

Een andere mogelijke reden waarom uw kat boven uw hoofd slaapt, is Omdat ze op zoek is naar warmte.

Ze ziet misschien je warme hoofd uit de dekens springen als een perfecte warme plek om te knuffelen en te slapen.

Zoals Cattitude Daily uitlegt, zijn onze huiskatten afkomstig van wilde woestijnkatten, daarom is het hun natuurlijke instinct om warmte te zoeken om te overleven. Warmte geeft katten een gevoel van veiligheid.

Omdat je hoofd lichaamswarmte afgeeft, zorgt dit ervoor dat je kat erboven wil gaan liggen om die warmte op te nemen.

Op zoek gaan naar warmte is ook een reden waarom je je kat bij het open raam ziet liggen, de zonnestralen opvangt of zelfs knuffelt in de buurt van de radiator op koude winterdagen.

4. Je kat houdt van je geur

Katachtigen hebben een groot reukvermogen. Als je kat het leuk vindt om aan je gezicht te snuffelen, is dit waarschijnlijk haar poging om de geur van een smakelijke maaltijd die je net hebt gehad te absorberen!

Wat heeft dit geweldige reukvermogen te maken met het feit dat je kat boven je hoofd slaapt? Nou, omdat je de verzorger van je kat bent, kent ze je geur heel goed, en na verloop van tijd, Ze begint het te zien als een geur van troost en veiligheid voor haar.

Daarom is er geen beter aroma voor uw kat om mee in slaap te vallen dan de geruststellende geur van uw lichaam en haar!

Je merkt misschien ook dat je kat op je kussen slaapt, zelfs als je er niet bent – dit kan betekenen dat ze geniet van je geur die op je lakens en kussens is gebleven.

5. Ze kon gestrest zijn

Een slaperig Tabby Kitten op een kussen

Naast de eerder genoemde verklaringen voor je kat die boven je hoofd slaapt, die als nogal charmant kunnen worden gezien, is er ook een kans dat je kat gestrest raakt.

Volgens het Blauwe Kruis kunnen veel triggers uit hun omgeving de stressniveaus van katten beïnvloeden, zoals elke vorm van verandering, een bedreiging voor hun territorium, een ander huisdier in hun huishouden, een verandering in de geur van hun huis, enzovoort.

Je gestreste kat probeert misschien verlichting en troost te vinden door dicht bij je te slapen.

Moet u stoppen met uw Cbij From Sleeping Above Your Head?

Als je kat boven je hoofd slaapt omdat ze onder stress staat, moet je de exacte oorzaak van deze emotie bij haar ontdekken. Indien mogelijk moet u het uit de omgeving van uw kat verwijderen.

Maar zelfs als je kat die zo dicht bij je slaapt niet wordt veroorzaakt door stress, moet je hier geen gewoonte van maken. Op de lange termijn zal dit niet comfortabel voor je zijn. Als je je kat boven je hoofd slaapt, kan dit voorkomen dat je een goede nachtrust krijgt.

Ook kan het elke dag schoonmaken van je bed van de haren van je huisdier nogal vervelend zijn.

Daarom moet u zeker enkele stappen ondernemen om Houd je kat van je bed. Allereerst moet je haar voorzien van haar eigen, gezellige en warme kattenmand waar ze zich zo comfortabel zal voelen dat ze niet de drang zal voelen om ooit een andere slaapplaats te zoeken!

Overweeg om kussens, een deken en wat speelgoed toe te voegen om haar bed nog gezelliger te maken.

Wanneer je op het punt staat om naar bed te gaan, sluit dan de slaapkamerdeuren zodat je kat niet eens de kans krijgt om naar binnen te sluipen.

Dit kan in het begin moeilijk zijn, maar met tijd en geduld zal je kat eraan wennen en zullen zowel jij als zij een betere kans hebben om te rusten.

Conclusie

gember kat slapen

Waarom slaapt mijn kat boven mijn hoofd?

Hier is geen enkel antwoord op, omdat er verschillende redenen kunnen zijn, van je kat die naast je wil slapen omdat dit de manier is waarop ze zich het veiligst voelt, tot haar stress.

Wat de verklaring achter dit gedrag ook is, op de lange termijn is dit niet iets waar je enthousiast over zult zijn.

Om goed te kunnen slapen, moet uw kat haar eigen plek hebben om te rusten, zonder boven uw hoofd te zweven.

Jullie twee moeten overdag quality time samen hebben, maar de nacht moet voor jullie beiden worden gereserveerd om wat rust te krijgen – gescheiden, elk in je eigen comfortabele ruimte.