5 hartverwarmende verhalen over katten- en hondenvriendschap

Wie zegt dat honden en katten geen vrienden kunnen zijn?

Dit is waarschijnlijk een van de meest ongelukkige mythen die mensen echt geloven.

Hoewel honden en katten zeker verschillend zijn als het gaat om algemene fysieke en sociale eigenschappen, is er voldoende bewijs dat ze gemeenschappelijke grond kunnen vinden en zelfs beste vrienden kunnen worden. Laten we eens kijken naar een paar opmerkelijke verhalen die bewijzen dat honden en katten een blijvende band kunnen opbouwen.

Marley en Tickles

vriendschappen tussen katten en honden

Bron:Imgur

Een kat genaamd Tickles en een puppy genaamd Marley laten zien dat met een beetje opwinding en heel veel geduld een mooie vriendschap kan worden gevormd.

Tickles was vroeger het enige huisdier thuis, dus het duurde even voordat ze zich opwarmde voor Marley’s duizelingwekkende en levendige houding. Na een maand elkaar te hebben leren kennen, hebben ze een vriendschap gesmeed die samen loungen en knuffelen omvat.

Ruth en Idgie

Ruth de kat en Idgie de hond, vernoemd naar de beroemde vriendschap in Fried Green Tomatoes, vormen een onafscheidelijk duo.

De dieren werden samen verlaten aangetroffen, waar Idgie vanaf het begin haar katachtige tegenhanger beschermde.

In plaats van straatvechters te zijn, delen ze samen een huis waar Idgie en Ruth het leuk vinden om met elkaars speelgoed te spelen en elkaar te likken.

Kodi en Myshkin

Souce:

Kodi, een grote en krachtige Alaskan Malamute en Myshkin, een grijs en zwart kitten vormden een onwaarschijnlijke vriendschap en felle band.

Hun verhaal begon toen Myshkin nog maar een kitten van 10 weken oud was.  Kodi nam de poes meteen onder zijn hoede.

Hij zou het kitten op hem laten klimmen en zich comfortabel maken in zijn vacht. De hond was zelfs geduldig met het geklungel en bijten waar kittens zo gevoelig voor zijn.

Het meest verbazingwekkende deel van deze band is toen Kodi ziek werd met kanker.

Myshkin verliet nooit zijn zij en beschermde zelfs de grote hond tegen vreemde honden die hun ruimte binnenkwamen. Deze vriendschap was een groot voorbeeld van moed en liefde tot het einde.

Jasper en Bow-Z

ats-en-honden-vrienden

Bron:

Jasper, de kat, en Bow-Z, de hond hebben zo’n sterke band dat wanneer ze een paar dagen uit elkaar zijn, ze elkaar begroeten met een knuffel!

Er zweeft een YouTube-video rond van het duo terwijl ze herenigd worden na een onderbreking van 10 dagen. Deze hartverscheurende video is het bewijs dat het tweetal elkaar heel erg mist als ze uit het zicht zijn.

Charlie en Scout

Bron:Imgur

Dit katten- en hondenvriendschapsverhaal, misschien is dit niet het meest vrolijke verhaal over katten en honden beste vrienden. Helaas stierf Charlie de hond, maar zeker een die de liefde bewijst die ze voor elkaar delen. Charlie de hond en Scout de kat, waren goede vrienden.

Ze aten, knuffelden en speelden samen. Toen Charlie echter overleed, leek Scout nooit meer hetzelfde te zijn. Ze kijkt nu YouTube-filmpjes van Charlie en kruipt naast de monitor om te slapen. Nog een ander voorbeeld dat vriendschappen tussen een kat en een hond heel diep kunnen gaan.

Katten en honden kiezen voor vriendschap

Bron:

Honden en katten zijn niet voorbestemd om vijanden te zijn. Sterker nog, als ze op de juiste manier aan elkaar worden voorgesteld en de kans krijgen om elkaar te leren kennen, zullen ze hoogstwaarschijnlijk zonder veel problemen naast elkaar bestaan. Vaker dan de meeste mensen aannemen, vormen echte vriendschapsvormen zoals hierboven genoemd.