5 Beste Birmese Kat fokkers


Als u op zoek bent naar Birmese kattenfokkers, bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in het krijgen van een prachtige Birmese kat, heb ik gelijk?

Laten we een beetje leren over dit prachtige kattenras. Het Birmaanse ras vond zijn weg naar San Francisco naar dr. Joseph Thompson bracht een kleine bruine poes Wong Mau mee uit ThaiBirma in 1930. Kort daarna, in 1936, registreerde de Cat Fanciers’ Association (CFA) de Birmaanse katten, en later werden deze katten geaccepteerd in alle kattenregisters.

Birmese katten erven het Birmese gen, dat verantwoordelijk is voor het verminderen van de hoeveelheid pigment in hun vacht. Als het gaat om hun vacht, erven ze de korte en zijdeachtige vachten die zeer weinig verzorging vereisen, zoals dagelijks aaien.

Burmezen kunnen verschillende vormen en maten hebben, maar Burmezen met korte lichamen en ronde koppen zullen zeker showkatten.

Ze hebben schattige ogen waardoor je meteen verliefd op ze wordt. Ze zijn vol genegenheid en zullen er niet moeilijk over doen om die te delen met hun menselijke vriend. Ze zijn speels en hebben behoefte aan mentale stimulatie.

Birmaanse kitties zullen speels zijn tot ze volwassen zijn, maar dan nog zul je versteld staan van hoe intelligent dit ras is.

Laten we nu eens kijken waar je er zelf een kunt krijgen!

Birmaanse Kittens Te Koop

U moet een Birmaans kitten kopen bij een gerenommeerde fokker die u kan voorzien van een kat die trouw is aan de rasstandaard. Het zou geweldig zijn als je niet eens in dierenwinkels zou zoeken.

Een verantwoordelijke fokker zal je graag thuis uitnodigen om alles te controleren waarin je geïnteresseerd bent. Het huis van de fokker moet relatief geurvrij en schoon zijn.

De verstrekte kittens moeten gemakkelijk te hanteren, vol energie en nieuwsgierig naar de omgeving om hen heen. Ze moeten er gezond uitzien met schone neuzen, oren, ogen en vachten. Een betrouwbare en verantwoordelijke fokker moet u voorzien van a gezondheidsgarantie alsmede inzicht in mogelijke gezondheidsproblemen vanwege de afkomst.

Nadat het kitten is gesteriliseerd, moet u registratiepapieren krijgen, evenals suggesties over de dierenartscontroles en een terugbetaling als ze hun kwaliteit niet rechtvaardigen.

De fokker moet graag al uw vragen beantwoorden die tijdens het gesprek naar voren komen als het gaat om uw potentiële kitten. Nu meteen ter zake, Birmese Kattenfokkers wachten.

1. Indian Spring Cat, Washington

een mooie Birmese kat staat in een veld

De eerste Birmese kattenfokker die we zullen noemen is een cattery in Washington D.C, de Indian Spring Cat. Deze fokker heeft prachtige Birmaanse katten, ook al zijn het geen Amerikaanse Birmezen op kattenshows.

Hun fysieke kenmerken zijn super korte vachten, lange neuzen, en ogen die in alle mogelijke tinten komen. Het doel van deze fokker is niet om katten voor shows te produceren, maar katten die sterk, gezond en zeer goed gesocialiseerd zijn.

De fokker richt zich op het fokken van katten voor persoonlijkheid en gezondheid die niets dan geluk zal brengen aan toekomstige eigenaars. De Birmaan hondachtige karakter is zeker iets dat deze katten onderscheidt van andere kattenrassen.

Alle Amerikaanse Birmaanse katten in het fokprogramma van Indian Spring Cat hebben een leuke persoonlijkheid die vaak geassocieerd wordt met het Birmaanse ras. Deze katten zijn voor altijd vrienden en veeleisend, en deze katten zullen je bezig houden!

Als u geïnteresseerd bent in een gezonde en liefdevolle Birmaanse katdan is dit de cattery voor u. Belangrijk om te weten is dat ze vaak een Tonkinese kattenras in het nest.

Neem gerust contact met ze op.

Indian Spring Cats Info

– Adres: Washington D.C

– Website: Indian Spring Cats

– E-mail: dougschar@aol.com

– Instagram: Indian Spring Cats

– Facebook: Indian Spring Cats

2. Acrocats Birmaanse Cattery, Florida

een mooi Birmaans katje staat en kijkt in de verte

Onze volgende plek is in Florida, een kleine cattery in Orlando, de Acrocats Burmezen. Deze fokker fokt en showt al jaren Burmezen in de CFA.20 jaar.

Hun doel is om gezonde Birmaanse katten te produceren die trouw zijn aan de CFA show standaard.

Acrocats Burmese is een lid van de CFA Burmese Ras Raad, CFAde enige nationale Birmaans ras club, NABBen de National Alliance of Burmese Breeders.

Elk jaar zijn er enkele kittens beschikbaar in deze cattery. Kittens zijn meestal sablemaar soms hebben ze toevallig champagne Birmese. Ze hebben geen wachtlijst omdat de vraag groot is, dus je kunt op hun pagina kijken en je inschrijven voor e-mail updates.

Acrocats Birmaanse Cattery Info

– Adres: Orlando, Florida

– Website: Acrocats Birmaanse Cattery

– Telefoonnummer: 407 359 8877

– E-mail: acroburm@earthlink.net

– Instagram: Acrocats Birmaanse Cattery

– Facebook: Acrocats Birmaanse Cattery

3. Amalurra, Minnesota

mooi Birmaans katje zittend op de bank

Amalurra is een kleine familie cattery die Birmese kittens fokt die in hun huis opgroeien als delen van de familie. De cattery wordt bewaakt door hun prachtige Golden Retriever.

De Birmese katten waarin ze gespecialiseerd zijn, zijn platina, champagne, blauw en sabel Birmese. De liefde die je geeft aan deze kleine schatjes zal worden beantwoord. Het katje komt met a gezondheidsgarantie, en het contract moet ondertekend worden.

Amalurra werkt samen met andere fokkers om te zorgen voor diversiteit in genetica en gezondheid in het belang van het Birmaanse ras. Met de feerste twee sets vaccins, worden kittens voorbereid voor de nieuwe huizen rond de leeftijd van 12 tot 16 weken. Ze verzenden hun kittens niet, dus ze moeten met de hand vervoerd worden.

Kijk voor meer informatie op hun website.

Amalurra Info

– Adres: Twin Cities, Minnesota

– Website: Amalurra

– Telefoonnummer: 651 261 8013

– E-mail: kittens@amalurracats.com

4. Qwan Yinn, Texas

een mooi Birmaans katje loopt in het veld

Qwan Yinn is een geregistreerde cattery bij TICA en CFA. Deze fokker produceert Birmezen van champagne, sabel, platina, en blauwe kleur.

De kittens kunnen worden genomen rond 12 en 16 weken, bepaald door de fokker; ze komen met een gezondheidsgarantie, en ze moeten gesteriliseerd of gecastreerd worden rond de leeftijd van 6 maanden. Ze zijn FeLV negatiefen de testen worden elk jaar gedaan. Je moet het contract ondertekenen.

Deze fokker zoekt verantwoordelijke katteneigenaren die de kat zullen liefhebben en koesteren als deel van het gezin. Ze moeten er ook voor zorgen dat uw nieuwe katachtige vriend een binnenkat zal zijn. Elke kat wordt verkocht met de bepaling dat niet mag worden ontklauwd, en ze moeten worden teruggebracht als de eigenaar ze niet meer kan houden.

Als u geïnteresseerd bent in deze fokker en wat zij te bieden hebben, neem dan gerust contact met hen op.

Qwan Yinn Info

– Adres: In de buurt van Fort Worth, Texas

– Website: Qwan Yinn

– E-mail: qwanyinnburmese@gmail.com

5. Catvocal Cattery, Pennsylvania

Birmaans katje staand in zijn mandje

Last but not least is Catvocal Cattery, gevestigd in Pennsylvania, die gespecialiseerd is in Burmese sable kittens en Bombay katten die geboren en getogen zijn in hun huis.

Hun eis is om kittens te verkopen die binnenkatten zullen zijn en in geen geval ontklauwd. De kittens kunnen na de dierenartscontrole en de 2e vaccinatie. De kittens worden gesocialiseerd en CFA geregistreerd voor de aankoop.

Ze verzenden hun kittens niet, dus kijk zeker op hun website voor extra informatie als je geïnteresseerd bent in deze cattery.

Catvocal Cattery Info

– Adres: Lake Ariel, Pennsylvania

– Website: Catvocal

– E-mail: zadurkin@gmail.com

Wat is de gemiddelde prijs van een Birmese kat?

Natuurlijk, een ander ding waarin u geïnteresseerd bent is de prijs van dit prachtige kattenras. U kunt verwachten dat de kosten van de Birmese kat gaan van 600 tot 1000 dollar voor een Birmese kitten.

U kunt echter nog meer betalen als u een bepaalde kleur zoekt. De blauwe zijn nogal een vangst deze dagen. Verwacht dat de prijzen stijgen tot $2,500 voor een kitten van een respectabele fokker.

Daarnaast zul je meer moeten uitgeven aan de benodigdheden van je katachtige vriend, vooral als je een nieuwe katteneigenaar bent.

GERELATEERD: Hoe groot moet ik een kattenboom kopen?

Laatste gedachten

Ik hoop dat u in onze lijst met Birmese kattenfokkers uw ware match zult vinden. Deze katten zijn zo geweldig dat je voor altijd verslaafd zult zijn als je ze eenmaal hebt leren kennen.

Welke fokker je ook kiest, zorg ervoor dat je koestert en houdt van je Birmaans katje; zorg goed voor haar, want u beïnvloedt hun gezondheid en levensduur. Geef uw kat kwaliteitsvoeding, en geniet samen van leuke activiteiten.

Als u echter geïnteresseerd bent in het hebben van een kat met genetische diversiteit, zoals Siamese katten, Tonkinezen en Birmezen, kunt u een prachtige Thaise kat opzoeken.

Veel geluk!

Gerelateerde inhoud

9 Beste Kat Pups Voor kleine appartementen

Hoe kiest u een draagzak voor uw kat?

Hoeveel kost een Sphynx kat? Alles wat u moet weten