5 belangrijke feiten dingen om in gedachten te houden voordat je een Bengaalse kat krijgt

Bengaalse kat

De Bengaalse kat kan worden beschouwd als een van de meest unieke kattenrassen die je daar ter wereld kunt vinden. Voor het derde jaar op rij is de Bengaalse kat ’s werelds populairste kattenras, volgens The International Cat Association – het grootste katachtige genetische register wereldwijd – Deze katten worden geboren door kruising van Aziatische luipaardkatten met huiskatten.

Als gevolg hiervan zijn ze gezegend met een opvallende verschijning. De Bengaalse katten zijn heel anders in vergelijking met andere kattenrassen. Daarom is het belangrijk dat u weinig feiten in gedachten houdt voordat u er een voor uw gezin krijgt.

De Bengaalse kat wordt nog steeds beschouwd als een relatief nieuw ras van huiskat. Velen hebben van het ras gehoord en zijn nieuwsgierig naar de kenmerken en het fokken, vooral omdat Bengaalse katten geen goedkope katten zijn om te kopen. Ondanks zijn naam is de Bengaalse kat geen tijger. Het is ook geen luipaard – mini of anderszins.

Het is een huiskat. Voor een “Huisdier” Bengaal… U kunt verwachten dat u ergens tussen de $ 1000 – $ 2000 uitgeeft voor een kwalitatief gefokt kitten van een goede gerenommeerde fokker.

Lees ook: Alles over Bengaalse katten

Er zijn kittens voor minder. Je krijgt meestal waar je voor betaalt. Er is een scala aan prijzen met fokkers en hun kittens. Fokker kittens zullen meer zijn en de prijs is meestal gebaseerd op markeringen en kleuring.

De meeste mensen lijken de voorkeur te geven aan de grotere markeringen of rozetten. Het fokken van Bengaalse kittens is uitdagend, stressvol, duur en toch lonend.

Elke fokkerij is een ware passie en liefde… of je zou het werk niet doen. Je krijgt nooit een vrije dag.

Dieren zijn veeleisend en hebben constante aandacht nodig. Ze zijn afhankelijk van en vertrouwen op u voor dagelijks voedsel, water en verzorging.

Een goede fokker zal zijn kittens niet laten vertrekken voordat ze dertien weken oud zijn. De kittens moeten worden ontwormd, gevaccineerd, FIV-getest samen met een dierenartscontrole en TICA geregistreerd. Een contract- en gezondheidsgarantie moet ook gepaard gaan met de aanschaf van een kitten.

Hier is een lijst met enkele van de belangrijkste feiten uit hen.

#1 Peltachtige jassen

De vachtachtige vacht van de Bengaal is ook heel anders dan de aanraking omdat het meer zijdeachtig en pluche aanvoelt. Het heeft ook een behoorlijke glans die prachtig wordt vastgelegd wanneer deze slanke katten in het zonlicht liggen of lopen. Het is wanneer hun jassen echt glinsteren en wanneer hun markeringen het meest opvallend zijn.

Het mooie van hun vachtachtige vacht is dat ze heel weinig tot geen borstelen vereist, omdat Bengalen voor zichzelf zorgen door hun vacht te likken in kortere en minder frequente zelfverzorgingssessies.

Omdat er minder gedroogd speeksel overblijft aan hun kusten, is er meestal veel minder huidschilfers die in de lucht rondzweven, wat het leven een stuk gemakkelijker maakt voor iedereen die allergisch is voor katten.

#2 Vacht kleuren

Krediet:

Ongeacht de kleur of het patroon, de Bengaalse kat staat bekend om zijn prachtige extraverte persoonlijkheid. Ze zijn onverschrokken en houden van spelen! Hun nieuwsgierige aard maakt de Bengaal het perfecte huisdier voor kinderen en hun aanpasbare aard zorgt ervoor dat ze gemakkelijk passen in huizen waar huisdieren al wonen.

Er is een hoge mate van variatie in kleurintensiteit binnen het Bengaalse ras. Geen twee Bengalen zijn hetzelfde.

De traditionele bruin gekleurde Bengalen hebben groene of gouden ogen en mogen nooit blauwe ogen hebben. Andere kleuren zijn Sneeuw, Sepia, Zilver, Marmer, Blauw en Zwart of Melanistisch. Andere kleuren zijn variaties zoals blauw en houtskool.

#3 Bengalen hebben de neiging om vrij veel onderhoud te plegen

Krediet:

Bengalen hebben in de regel de neiging om veeleisende en vrij onderhoudsarme katten te zijn. Ze hebben vaak een sterke band met hun familie en kunnen erg veeleisend zijn voor hun tijd en aandacht, wat precies is wat veel mensen willen – maar dit is natuurlijk niet voor iedereen en kan sommige eigenaren gek maken! Als je geen tijd hebt om elke dag aan een Bengaal te besteden, dan is het misschien niet de kat voor jou.

Het bezitten van een Bengaal kan in veel opzichten meer lijken op het bezitten van een hond dan op een kat, omdat ze je vaak door het huis zullen volgen, om aandacht zullen schreeuwen en betrokken willen raken bij alles wat je doet – en ze houden er erg van om genegeerd te worden!

#4 Ze kunnen luidruchtig zijn

Krediet:

Voordat u een Bengaalse kat in uw gezin verwelkomt, moet u er rekening mee houden dat ze soms luidruchtig kunnen worden. Ze kunnen ook extreem vocaal zijn. Als je bereid bent om het geluid van deze katten te dragen, kun je voor een kat gaan zonder twijfels in je hoofd te houden.

#5 Ze zijn erg energiek

bengaalse kattenvoeding

De Bengaal is een zeer atletisch kattenras, dat de neiging heeft om zeer actief en energiek te zijn. Ze slapen net zoveel als elke andere kat, maar als ze niet slapen, zijn ze geneigd om rond te scheuren of te eisen dat je iets te doen vindt.

Lees ook: Bengaals kattendieet

Ze gaan overal en overal klimmen en of springen waar ze willen, inclusief aanrechtbladen en keukenkastjes. Ze zullen in ALLES komen.

Dit betekent dat je misschien midden in de nacht wakker wordt door je Bengaal die op je springt om aandacht op te eisen, of door het huis racet om denkbeeldige prooien te achtervolgen!

Het bezitten van een Bengaal kan je huis echt opfleuren, dus zorg ervoor dat dit is wat je wilt van je nieuwe huisdier en dat je niet meer afbijt dan je kunt kauwen!

Over de auteur

Ik heb altijd een diepe liefde en toewijding aan dieren gehad. Al meer dan 35 jaar getrouwd met mijn man Steve Burdine. Begonnen met het fokken van Border Collies en Australian Shepherds in 1987… De bengaalse kat trok mijn aandacht.

We hebben ze in het voorjaar van 2007 aan ons programma toegevoegd en hebben niet achterom gekeken. Wij fokken Bengalen van topkwaliteit die over de hele wereld gewild zijn. We hebben een licentie van de Minnesota Board of Animal Health en worden jaarlijks geïnspecteerd.

Als ik niet fulltime met de katten bezig ben… Ik werk mijn tweede fulltime baan als Engineering Supervisor bij WCCO-TV in Down Town Minneapolis.

Becky Beckmann & Steve Burdine
Fokker van Verdienste ~ AKC Fokker van het Jaar
www.RisingSunFarm.com