14 verbazingwekkende DIY kat kerstversieringen die je thuis kunt maken


Katten en Kerstmis hebben veel gemeen. Ze zijn allebei geliefd bij miljoenen mensen over de hele wereld, ze worden allebei geassocieerd met liefde en geluk, en zowel katten als Kerstmis kunnen vreugde en troost brengen aan degenen die zich eenzaam of down voelen. Aan de andere kant kunnen beide een bron van stress zijn voor degenen die proberen alles perfect te houden, en kunnen beide een hoop verscheurd papier achterlaten in onze huizen!

Kerstmis is een geweldige tijd om een kat te zijn. Katten genieten net zoveel van de feestdagen als mensen, zo niet meer. Ze spelen graag met kerstbomen en versieringen, en ze houden van de extra aandacht die ze krijgen van familieleden die thuis zijn voor de feestdagen. Katten genieten ook van al het vakantievoer, vooral van de kalkoen!

En wat is er feestelijker dan je eigen kerstversiering maken? Als je op zoek bent naar een leuke en unieke manier om je liefde voor katten te laten zien deze feestdagen, kijk dan niet verder dan deze geweldige DIY kat kerstversiering plannen. Met deze 14 gemakkelijk te volgen plannen maak je in een mum van tijd prachtige, unieke ornamenten voor in je boom. Of u nu een beginner bent of een ervaren knutselaar, deze plannen zullen u zeker bevallen of een geweldig cadeau zijn voor anderen. Dus pak je spullen en ga aan de slag!

cat paw divider

De 14 DIY Kattenkerstornamenten

1. Cat Treat Hanging Christmas Gifts by Life Is Sweeter by Design

Benodigde materialen: Vulbare doorzichtige ornamenten, kattensnoepjes, lint en versieringen
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Het kerstseizoen is een tijd om te geven, en hoe kun je je kat beter laten zien hoeveel je van ze houdt dan met een zelfgemaakt cadeau? Deze hangende boomgeschenken zijn een geweldige manier om je katachtige vriend wat vakantievreugde te tonen, en ze zijn ook nog eens erg leuk om te maken! Uw kat zal het hele seizoen naar uw heldere ornament kijken als u het vult met hun favoriete lekkernijen en versiert met stickers. Uw kat kan genieten van de traktaties op kerstochtend.

thematische onderbreking

2. Salt Dough Cat Heads door Scathingly Brilliant

Benodigde materialen: Meel, zout, water, verf, lint of touw, verfkwasten
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Zoutdeeg kat kerstornamenten zijn een leuke en gemakkelijke manier om wat vakantievreugde toe te voegen aan uw huisdecor. Om ze te maken heb je bloem, zout, water en wat geduld nodig. Het deeg wordt uitgerold en in vormen gesneden, dan gebakken tot het hard is. Eenmaal afgekoeld kun je de ornamenten beschilderen en versieren zoals je wilt.

thematische onderbreking

3. Kerstornament met pootafdruk van Dukes and Duchesses

Benodigde materialen: Handafdruk knutselpakket en een metalen label met letterstempels (optioneel)
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Geef deze kerst een persoonlijk tintje aan je decoraties met dit gemakkelijke DIY ornament. Alles wat je nodig hebt is een handafdrukkit en de poot van je kat! Rol de klei uit, druk de poot van je kat erin en maak met een rietje een gat om op te hangen. Laat de klei een nacht drogen en voeg dan het naamplaatje van je kat en een lint toe. Uw unieke ornament is klaar om in de boom te hangen!

thematische onderbreking

4. Cat Paw Print Salt Dough Ornament door One Little Project

Benodigde materialen:

Verf, glitter, gouden sharpie, lint, zout, water, bloem, en modge-podge

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Dit project is een geweldige manier om een aandenken te maken van de pootafdruk van uw kat die u aan uw kerstboom kunt hangen. Het zoutdeeg is gemakkelijk te maken en vereist slechts een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Zodra je het deeg hebt gemaakt, druk je er gewoon het pootje van je kat in en bak je het. Zodra het is afgekoeld, kunt u het beschilderen en een lint toevoegen om het op te hangen. De glitter brengt extra vreugde en feestelijkheid aan deze leuke knutsel!

5. Kattenportret Sneeuwbol door Evermine

Benodigde materialen:

Uitgeknipt fotoportret, doorzichtig ornament, pincet, trechter, schaar, kunstsneeuw

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Dit is een prachtig voorbeeld van hoe je met eenvoudige voorwerpen iets unieks en bijzonders kunt maken. Met een kattenfoto en wat kunstsneeuw kun je een unieke wereldbol maken die door katteneigenaren overal gekoesterd zal worden. Dit project is perfect voor iedereen die een persoonlijk tintje wil geven aan zijn vakantiedecoratie.

6. Glitter Bal Ornament door Erin Reed Maakt

Benodigde materialen: Luchtdrogende klei, lijm, doorzichtige bal ornamenten
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Deze feestelijke DIY kat glitterbal ornament is een leuke en gemakkelijke manier om wat schittering toe te voegen aan uw vakantie decor! Gemaakt van een doorzichtige plastic bal en gevuld met glitter, zal dit ornament zeker in het oog springen van al uw vakantiegasten. Lijm er gewoon een lint of touwtje aan om op te hangen, en uw ornament is klaar om te schitteren!

thematische onderbreking

7. Eenvoudig kattenornament van vilt door Oliver Rabit

Benodigde materialen:

Vilt, borduurgaren, vulling, vriespapier, naalden, schaar, borduurnaalden

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Deze knutsel is een geweldige manier om restjes vilt te gebruiken en een vleugje zelfgemaaktheid toe te voegen aan uw boom. Het is ook een perfect beginnersproject voor mensen die nog niet zo lang naaien. Deze kleine katachtige ornamenten zijn snel en gemakkelijk te maken en kunnen worden aangepast aan uw eigen wensen.

thematische onderbreking

8. Schattig Katten Kont Kerst Ornament door Orange Bettie

Benodigde materialen: Vilt, vriespapier, naald, draad, lijm, pijpenrager, polyvulling
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Uiteraard is dit ornament niet voor iedereen. Je zou kunnen lachen om deze kattenkont ornamenten als je een vrolijk gevoel voor humor hebt en een kat die graag zijn staart omhoog steekt. Er is een afdrukbaar sjabloon om u te helpen bij het uitsnijden van de ornamenten. Het project wordt in elkaar gezet met lijm en naaiwerk, maar het kan ook gemakkelijk zonder naaiwerk.

thematische onderbreking

9. Prachtig Sharpie Ornament door Twins Dish

Benodigde materialen: Ornamenten, verfstift of sharpie
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Een opaque ball ornament set en een zwarte sharpie of verfstift is alles wat je nodig hebt om dit ornament te maken. De juiste uitdrukking krijgen is de sleutel tot het maken van dit ornament. Oefen verschillende keren op papier voordat je probeert op een ornament te tekenen. Met een beetje geduld en oefening zult u zeker de stemmingen van uw kat vastleggen.

thematische onderbreking

10. Polymer Clay Cat Ornaments door Simply Ornaments

Benodigde materialen: Klei, metalen lussen
Moeilijkheidsgraad: Medium

DIY polymeer klei kat ornamenten zijn een geweldige manier om een persoonlijk tintje aan uw kerstversiering toe te voegen. Deze ornamenten zijn gemakkelijk te maken en kunnen naar wens worden aangepast. Met polymeerklei kunt u de basisvorm van de kat op vier verschillende manieren aankleden. Beginners zullen de handleiding goed kunnen volgen dankzij de duidelijke instructies en de eenvoudige vormen.

thematische onderbreking

11. Gepersonaliseerde houten slice ornamenten door Inspired by Charm

Benodigde materialen: Foto’s, modge-podge, boormachine, verfkwast, potlood en lint.
Moeilijkheidsgraad: Medium

Deze charmante DIY kat gepersonaliseerde houten schijfjes ornamenten zijn de perfecte aanvulling op uw vakantiedecoratie! Gemaakt van natuurlijke houten schijfjes, is elk ornament gepersonaliseerd met de foto van je kat Deze ornamenten zijn eenvoudig te maken en je kunt er nog jaren van genieten! Het enige moeilijke deel van deze tutorial is het boren van het ophanggat in de houten plak, verder is deze knutsel een eitje.

thematische onderbreking

12. Borduurring ornamenten van Polka Dot Chair

Benodigde materialen:

Borduurring, zwart garen, naaimachine, knopen, stof en linten.

Moeilijkheidsgraad: Medium

Deze charmante ornamenten zijn gemaakt met behulp van borduurringen en enkele basisborduursteken. Ze zijn snel gemaakt en een prima manier om restjes stof te gebruiken. Het is niet de beste handleiding voor een complete beginner, omdat het ervan uitgaat dat je basiskennis hebt van naaien. Dat gezegd hebbende, kan het snel worden voltooid door iedereen die een paar naaiprojecten heeft voltooid.

thematische onderbreking

13. Gehaakte Katten Cadeau Doos door Ingewikkelde Knopen

Benodigde materialen: Haaknaald, garen, vulling, veiligheidsogen
Moeilijkheidsgraad: Medium

Door dit schattige ornament aan uw kerstboom toe te voegen wordt het zeker een hit. Dit ontwerp heeft grote ronde ogen die uit de geschenkdoos gluren. Dit hartverwarmende detail zal dit ornament zeker doen opvallen in uw boom. U kunt de kleur van uw haakgaren afstemmen op de vacht van uw kat. Deze is gemarkeerd als gemiddeld moeilijk omdat je moet kunnen haken – of leren haken – om hem te kunnen maken.

thematische onderbreking

14. Tiny Cat Gehaakt Ornament door Thoresby Cottage

Benodigde materialen: Haak, haakgaren, schaar
Moeilijkheidsgraad: Medium

Dit DIY gehaakte ornament met kleine kat is een geweldige manier om een beetje eigenzinnigheid toe te voegen aan je vakantiedecoratie. Dit project heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad, dus het is perfect voor iemand met enige ervaring met haken. Het eindproduct is een schattig katje dat je in de boom kunt hangen of cadeau kunt geven.

3 kat gezicht verdeler

Conclusie

Kortom, deze DIY kat kerstversiering plannen zijn de perfecte manier om je liefde voor je katachtige vriend te tonen deze feestdagen. Met een beetje creativiteit en wat basisbenodigdheden, kunt u een verscheidenheid aan unieke en stijlvolle kerstversieringen voor uw huis maken die zeker een glimlach op het gezicht van elke kattenliefhebber zullen toveren. Dus waar wacht u nog op? Begin vandaag nog met uw kerstversiering!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: utroja0, Pixabay