7 Beste Kittenvoer in Canada (2022) – Beoordelingen & Top Picks


Canada is niet alleen een land dat bekend staat om zijn ontzagwekkende landschappen en gastvrije mensen, maar het is ook een geweldige plek om enkele van de beste merken katten- en kittenvoer ter wereld te vinden! Canadese merken staan namelijk bekend om de kwaliteit en versheid van de ingrediënten, de productiepraktijken, de transparantie van de etikettering en de milieuvriendelijkere normen. Bovendien zijn door dierenartsen erkende en aanbevolen merken kattenvoer, zoals Royal Canin en Purina, gemakkelijk verkrijgbaar in Canada. Om u te helpen bij de aankoop van kittenvoer, hebben we zeven opties geëvalueerd en geselecteerd, die variëren afhankelijk van het budget en de kwaliteit van de ingrediënten. Lees verder om onze favorieten te bekijken!

kat + lijnverdeler

Een blik op onze toppers van 2022

De 7 Beste Kittenvoer in Canada – Beoordelingen & Top Picks 2022

1. Orijen Droog Kat en Kittenvoer – Beste Overall

Orijen Droogvoer voor katten en kittens

Soort voer: Droog
Eerste ingrediënten: Kip, kalkoen, hele makreel
Ruw eiwit: 40% min
Vochtigheid: 10%

Orijen Dry Cat and Kitten Food is onze beste algemene optie omdat het een van de beste Canadese merken op de markt is. In feite heeft de maker van Orijen (Champion Pet Foods) een internationale reputatie opgebouwd voor zijn voedselproductie en sourcing praktijken. Orijen gelooft sterk in het betrekken van verse, lokale boerderijen, en vrijwel alle ingrediënten in Orijen kattenvoer komen binnen een honderd mijl van hun productiefaciliteit. Als gevolg hiervan heeft Champion Pet Foods meer prijzen gewonnen dan enige andere fabrikant van dierenvoeding ter wereld.

Orijen’s hoge vleesopname en hoge eiwitgehalte resulteert niet alleen in een onweerstaanbare voedingskeuze voor kieskeurige katten, maar bevat ook veel voedzame ingrediënten om uw kitten gezond te houden. Het bevat tot 90% dierlijke ingrediënten, wat een sterke bron is van essentiële eiwitten, vitaminen en mineralen. Het forse prijskaartje maakt het echter niet voor alle portemonnees betaalbaar.

Voordelen


 • Gemaakt met volkoren dierlijke eiwitbronnen

 • Graanvrij

 • Komt overeen met het dieet dat katten in het wild zouden eten

 • Grote merkreputatie
thematische onderbreking

2. Purina ONE Gezond Kittenvoer – Beste Waarde

Soort voer: Droog
Eerste ingrediënten: Kip, kippenbijproductmeel, maïsglutenmeel
Ruw eiwit: 40% min
Vochtigheid: Niet aangegeven

Purina ONE Healthy Kitten is de beste optie voor het geld, omdat dierenartsen het aanbevelen en het betaalbaarder is dan de andere merken op onze lijst. De ingrediëntenlijst is echter niet zo goed als de andere, want het bevat bijproductmeel, maïs, tarwe en andere kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Maar Purina is een merk waar Canadezen dol op zijn en is gemakkelijk te vinden in de meeste supermarkten en dierenwinkels. Dus, als uw kitten geen bijzondere gezondheidsproblemen heeft, is het veilig om hem Purina One te geven. en uw portemonnee gelukkig.

Pros


 • Betaalbare

 • Hoogwaardige eiwitten

 • Aanbevolen door dierenartsen

 • Kittens zijn er dol op

Minpunten

 • Bevat korrels
 • Kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen
thematische onderbreking

3. Canada Vers Rood Vlees Kattenvoer in blik – Premium Choice

Soort voer: Nat
Eerste ingrediënten: Rundvlees, runderlever, runderbouillon
Ruw eiwit: 5% min
Vochtigheid: 78% max.

Door Canada Red Fresh Meat te kopen, geeft u uw kitten niet alleen hoogwaardige eiwitten, maar helpt u ook het ecosysteem van Canada te beschermen. In feite gaat een deel van de aankopen naar de Nature Conservancy of Canada, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van Canada’s belangrijkste landen, wateren en wilde dieren. Wat dit product zelf betreft, het heeft een beperkte lijst van ingrediënten, wat kan helpen als uw kat gevoelig is. Bovendien is het 95% vers vlees, met rund en lam als de belangrijkste ingrediënten, en het zit boordevol taurine, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren, om de algehele gezondheid van kittens van alle leeftijden te ondersteunen. Het is echter vrij prijzig en sommige kopers klagen dat de formule is veranderd omdat het meer vloeistof bevat dan voorheen.

Pro’s


 • 95% vers vlees opname

 • Beperkte ingrediënten

 • Graanvrij

 • Zeer geschikt voor kittens met gevoeligheden

 • Steunt de Natuurbescherming van Canada

Cons

 • Dure
 • Formule bevat meer vloeistof dan voorheen
thematische onderbreking

4. Royal Canin Feline Health Nutrition Droogvoer

Soort voedsel: Droog
Eerste ingrediënten: Kip-bij-productmeel, bruine rijst, brouwersrijst
Ruw eiwit: 34% min
Vochtigheid: 8% max.

In Canada is Royal Canin Feline Health Nutrition Dry Cat Food populair bij katteneigenaren. Feline Health Nutrition is speciaal voor kittens. De fabrikant heeft het samengesteld uit een innovatieve combinatie van vezels, eiwitten en prebiotica, om katachtigen te helpen hun spijsvertering optimaal te ontwikkelen.

Het bevat ook antioxidanten, vitaminen en mineralen, om geleidelijk hun immuunsysteem te verbeteren. Deze kleine kroketjes met kipsmaak zijn geschikt voor de kleine mond van kittens, waardoor ze gemakkelijk gekauwd en verteerd kunnen worden. Deze optie bevat echter granen en tarwe, wat de ontwikkeling van allergieën bij kittens kan bevorderen.

Pros


 • Brokken aangepast aan het kleine mondje van kittens

 • Bevat verteerbare prebiotica

 • Goede mix van antioxidanten en vitaminen

Minpunten

 • Dure
 • Bevat granen en tarwe
thematische onderbreking

5. ACANA First Feast Droog Kattenvoer

Soort voer: Droog
Eerste ingrediënten: Uitgebeende kip, kippenmeel, haringmeel
Ruw eiwit: 36% min
Vochtigheid: 10% max.

ACANA is het gerenommeerde zustermerk van Orijen en wordt gemaakt in Alberta. Het ACANA First Feast droog kattenvoer bevat dezelfde kwaliteitsingrediënten, gemaakt met 70% verse of rauwe dierlijke producten, zoals scharrelkippen en hele haring. Bovendien is Acana First Feast speciaal samengesteld voor kittens en voldoet het aan de voedingsprofielen van AAFCO kattenvoer, en bevordert het een glanzende vacht, gezonde spier- en botgroei, en een optimale oog- en hersenfunctie, dankzij taurine, magnesium en calcium. Dit is echter ook een dure optie, en de kitten optie is alleen beschikbaar op de Acana website, wat de verzendkosten kan verhogen.

Voors


 • 70% kwaliteit dierlijke ingrediënten

 • Verse en hele ingrediënten afkomstig van lokale boerderijen

 • Geen kunstmatige smaken, kleuren of conserveringsmiddelen

 • Maakt de vacht zijdezacht en glanzend

Nadelen

 • Dure
 • Alleen verkrijgbaar op de website van Acana
thematische onderbreking

6. Boreal Original Kip Kattenvoer

Soort voer: Droog
Eerste ingrediënten: Uitgebeende kip, kippenmeel, erwt
Ruw eiwit: 33% min
Vochtigheid: 10% max.

Boreal Cat Food is een uniek premium merk dat met trots in Canada wordt gemaakt. Dit katten- en kittenvoer is gemaakt met verse, lokale vleesingrediënten uit Ontario en Quebec. De Original Chicken formule is graanvrij en gebruikt kip als enige eiwitbron. Het is een dagelijkse voeding die gebruikt kan worden om uw kitten te helpen ontwikkelen en kan ook gebruikt worden als hypoallergene formule. Het recept bevat een basis van bonen en erwten ter vervanging van granen die in veel katten- en kittenvoer voorkomen. Ze voegen ook een kruidencombinatie toe, waaronder bosbessen en veenbessen, die de smaak van het voer verbeteren en daarnaast antioxidanten toevoegen met verschillende gezondheidsvoordelen.

Het is echter ook een dure optie vanwege het prestige van het merk, en de formule bevat eieren, wat intolerantie kan veroorzaken bij sommige meer gevoelige kittens.

Voors


 • Ingrediënten van hoge kwaliteit

 • Beperkte koolhydraten

 • Graanvrij

 • Voldoet aan de AAFCO normen
thematische onderbreking

7. Kirkland Signature Super Premium

Soort voedsel: Droog
Eerste ingrediënten: Kip, kippenmeel, volkoren bruine rijst
Ruw eiwit: Niet aangegeven
Vocht: Niet aangegeven

Het merk Kirkland wordt erkend als zijnde van hoge kwaliteit tegen een relatief betaalbare prijs. U kunt Kirkland Signature Super Premium Maintenance Cat Food aan uw kitten voeren, aangezien het recept is samengesteld voor katten van alle leeftijden. Kip is het eerste ingrediënt, maar rijst staat ook bovenaan de ingrediëntenlijst, wat het geen optimale optie maakt, gezien de hogere koolhydraatinname. Maar omdat de jonge kitten al vroeg in zijn leven meer koolhydraten nodig heeft, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over zijn gewicht. Bovendien zijn deze kroketten gemakkelijk te kauwen en verteren ze snel. Deze optie bevat ook antioxidanten, vitaminen en mineralen, hoewel dit het geval is met alle andere merken op onze lijst.

Voordelen


 • Het eerste ingrediënt is kip

 • Bevat probiotica en prebiotica

 • Krokante brokjes helpen de tanden schoon te houden

 • Betaalbaar premium merk

Minpunten

 • Sommige kittens houden er misschien niet van
 • Bevat kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen
3 kat verdeler

Koopgids: Hoe het juiste kittenvoer te kiezen

De groei is een gevoelige periode die bepalend is voor de toekomstige gezondheid van je kitten. Hem goed voeden, met een dieet dat voldoet aan zijn voedingsbehoeften, is essentieel, dus hier is wat u moet weten over het voeden van uw nieuwe harige vriend.

Wat uw kitten te eten krijgt

Wanneer u een nieuw kitten adopteert, zult u hem in eerste instantie hetzelfde voedsel moeten geven dat hij voor de adoptie al consumeerde. Elke plotselinge verandering van voeding kan leiden tot diarree en braken. Zijn jonge leeftijd en de stress die gepaard gaat met de adoptie maken uw kleine metgezel nog gevoeliger voor deze spijsverteringsstoornissen. Als u, op advies van uw dierenarts, van voer moet veranderen, wacht dan een week en voer 10 dagen lang geleidelijk het oude voer door het nieuwe vervangen.

Kittens groeien snel, maar hun spijsverterings- en immuunsysteem ontwikkelen zich langzamer; daarom verschillen hun voedingsbehoeften van die van volwassen katten. Deze kleine katten hebben inderdaad een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten, koolhydraten en voedingsstoffen om hun immuunsysteem te versterken. Vitaminen en mineralen zijn ook essentieel, evenals de toevoeging van bepaalde aminozuren zoals taurine, die niet door het metabolisme van een kat kunnen worden gesynthetiseerd.

Hoeveel voedsel moet u uw kitten geven?

De hoeveelheid voedsel hangt af van de leeftijd en de grootte van uw babykat. Maar ze varieert ook naargelang de presentatie (natvoer of droge kroketten), en de kwaliteit: een kattenvoer van hoge kwaliteit is geconcentreerder, rijker en beter verteerbaar. Bovendien vermelden de fabrikanten op hun verpakkingen de hoeveelheden die ze moeten toedienen naargelang leeftijd en gewicht, maar aarzel niet om bij twijfel uw dierenarts te raadplegen.

Bovendien is een kitten vaak erg actief en is het onwaarschijnlijk dat het zwaarlijvig wordt. Maar wees voorzichtig, na castratie (rond de leeftijd van 6 maanden) verandert de stofwisseling en neemt de energiebehoefte af. U zult dan waarschijnlijk het voedselrantsoen van uw kat moeten verminderen.

Moet je kittens melk geven?

Ondanks de wijdverspreide overtuiging is melk niet nodig, noch aanbevolen voor de groei van een gespeend kitten. Bij gespeende katten leidt consumptie van melk meestal tot spijsverteringsproblemen, zoals diarree.

Wat zijn de verschillende soorten kittenvoer?

Opmerking: Het voeren van rauw vlees aan uw kitten wordt afgeraden, omdat het bacteriën (salmonella, E. coli) en parasieten kan bevatten en gezondheidsrisico’s inhoudt voor uw kleine metgezel.


 • Nat voedsel hebben het voordeel dat ze zeer smakelijk zijn; de fabrikanten laten niet na een groot aantal recepten aan te bieden om de smaakpapillen van uw kitten te bevredigen.

 • Brokken zijn er in vele vormen, maten en smaken. Het is beter om een geschikte voeding voor uw kitten te kiezen met brokjes die gemakkelijk te kauwen en te verteren zijn. Bovendien leveren kroketten van goede kwaliteit alle elementen die nodig zijn voor de gezondheid van het kitten. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en veroorzaken geen problemen met urinestenen wanneer een ad libitum inname van water wordt gehandhaafd.

 • Een zelfgemaakt dieet is een optie als u de maaltijden van uw kitten zelf wilt bereiden; wees u er echter van bewust dat het evenwicht moeilijk te verkrijgen is, aangezien de kat de neiging heeft zijn voedsel te sorteren en daardoor zijn rantsoen uit balans brengt. Bovendien is het vrij tijdrovend. Tenslotte moet u minerale en vitaminesupplementen toevoegen, terwijl die al in natvoer of brokken zitten. In ieder geval, vraag uw dierenarts om advies alvorens zelfgemaakte voeding aan uw kitten aan te bieden.
kat + lijnscheiding

Conclusie

Er zijn veel Canadese merken katten- en kittenvoer die productiefaciliteiten hebben in de Verenigde Staten. Bovendien komen de in de recepten gebruikte ingrediënten vaak uit één van beide landen. Dit is bij voorbeeld het geval voor Royal Canin en Purina; deze laatste is ook een goede keuze wat de kwaliteit/prijsverhouding betreft. Bovendien zijn er unieke Canadese merken, zoals Boreal, die uitsluitend bij lokale leveranciers inkopen en kleine Canadese bedrijven steunen. Orijen Dry Cat and Kitten Food is echter onze beste algemene optie, ook al zijn de kosten wat hoog. We hopen dat deze beoordeling u zal helpen een beter geïnformeerde keuze te maken over kittenvoer in Canada; uw kleine katachtige verdient het beste in deze kritieke periode van zijn jonge leven!

thematische onderbreking

Featured Image Credit: Chendongshan, Shutterstock