10 redenen waarom je kat ’s nachts niet stopt met miauwen

Als je dit vanuit de keuken leest, is je kat miauwen Luid aan je voeten terwijl je verwachtingsvol naar je kijkt, je bent niet de enige. Katten hebben unieke manieren om met ons te communiceren en soms kan het voelen alsof ze veeleisend, ongeduldig of ronduit aanhankelijk zijn. Dus, wat betekent het als je kat niet stopt miauwend naar je?

Waarom miauwt je kat ’s nachts?

Katten kunnen om veel redenen miauwen. Sommige zijn domme katteneigenaardigheden, maar sommige zijn veel ernstiger. Laten we er een paar uitzoeken Veelvoorkomende redenen Waarom je kat zou kunnen houden miauwend naar je.

1. Ze hebben honger

Labradors zijn niet de enigen die door hun maag worden gecontroleerd. Katten kunnen ook hangry worden! Als het etenstijd is en je hebt het niet gemerkt, kun je verwachten dat je kat je dit laat weten met enkele keuzewoorden.

Aan de andere kant zijn sommige katten zo hebberig dat het niet uitmaakt of het technisch gezien een etenstijd.

Als je ’s nachts in de keuken staat, zullen ze hun geluk beproeven met wat overtuigende miauwen. Je kunt deze gewoonte misschien bestrijden door de associatie tussen jou en hun voedsel te verwijderen. U kunt dit doen met behulp van een automatische feeder als u het programmeert om uw kat op specifieke tijden te voeren.

2. Ze willen je aandacht

Katten kunnen heel erg zijn aandacht zoeken, wat een compliment is omdat het betekent dat ze genieten van ons gezelschap. Als ze echter bijzonder enthousiast zijn, kan dit betekenen dat ze meer mentale en fysieke stimulatie nodig hebben, vooral ’s nachts.

Investeer in nog een paar speeltjes, puzzelvoeders of activiteitencentra om de Verrijking van de omgeving van uw kat, en zorg ervoor dat u veel kwaliteit besteedt speeltijd met hen.

Lees ook: 6 subtiele tekenen dat je kat van je houdt

3. Ze reageren op je

Katten kunnen misschien niet op dezelfde manier praten als mensen, maar dat betekent niet dat ze niet met ons kunnen communiceren. Veel katteneigenaren Besteed tijd aan het vertellen van hun geliefde vrienden over hun dag, wat ze koken of wat ze volgende week op het werk doen.

Hoewel katten ons niet noodzakelijkerwijs kunnen begrijpen, pikken ze de veranderende tonen van onze stem op en veel katten zullen op de gesprekken van hun eigenaar reageren door op de juiste plaatsen te miauwen.

4. Ze willen naar buiten

Als je kat niet wil stoppen ’s nachts miauwen En ze staan bij de deur of bij het raam, ze willen misschien naar buiten. Hoe langer je erover doet om in actie te komen, hoe luider en ongeduldiger ze waarschijnlijk zullen worden.

Helaas weten katten echter niet altijd wat ze willen. Als je geen kattenluik hebt, kun je vast komen te zitten in de eindeloze cyclus van je kat miauwen om naar buiten te gaan en dan te miauwen om vrijwel meteen weer binnen te komen.

Lees ook: 10 tips om je kat te trainen om de hele nacht te slapen

5. Ze zijn in het seizoen

Vrouwelijke katten in het seizoen miauwen vaak onophoudelijk, wat normaal is, maar alarmerend kan zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren

Als je ooit een kattin In het seizoen weet je dat er niets luidruchtiger is op de planeet! Loopse katten nemen miauwen om naar buiten te gaan naar een ander niveau. Dat is nog niet alles.

Naast constant miauwen, ze ook jodelen luid als onderdeel van hun normale paringsgedrag. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat sommigen huisdier ouders ten onrechte denken dat hun kat in het seizoen onwel is of pijn heeft!

6. Ze willen wat je hebt

Je zult zeker de aandacht van je kat trekken als je iets lekkers eet, een blikje tonijn opent of een zak lekkere kattensnoepjes vasthoudt. Als je kat wil wat je hebt, laat hij je dat weten door luid te miauwen aan je voeten.

Als ze zich bijzonder dapper of volhardend voelen, kunnen ze op het aanrecht of op je schoot springen om meer druk uit te oefenen!

7. Ze hebben pijn

Katten miauwen soms om je te laten weten dat ze pijn hebben. Hoewel katten vaak stoïcijns zijn, kunnen ze vocaliseren om je aandacht te trekken als ze je vertrouwen of als de pijn ernstig is. Ga er echter nooit vanuit dat je kat geen pijn heeft als hij niet miauwt.

Katten zullen instinctief verbergen dat ze gewond zijn of pijn hebben, zodat ze niet kwetsbaar lijken voor roofdieren.

8. Ze zijn onwel

Net als wanneer ze pijn hebben, worden katten niet altijd vocaal als ze zich niet goed voelen. Als ze echter plotseling luid en constant beginnen te miauwen, kan het zijn dat ze poep voelenRly. Zorg ervoor dat u deze veranderingen in hun gedrag niet negeert en let op eventuele andere symptomen.

9. Ze voelen zich angstig

Je kat kan veel miauwen als hij zich angstig of bang voelt. Je kunt ook merken dat ze buiten de kattenbak plassen of poepen, en ze kunnen stressgerelateerde gezondheidsproblemen ontwikkelen, zoals cystitis of overgrooming.

Als uw Kattenmiauwen Wanneer u thuiskomt van uw werk, kan uw kat last hebben van verlatingsangst. Een webcam voor huisdieren kan enig licht werpen op hoe ze zich gedragen terwijl je weg bent. Op die manier kunt u beslissen of u de hulp van een dierenarts of veterinaire gedragsdeskundige nodig heeft.

Lees ook: 5 visuele tekenen van een gestreste kat en hoe te helpen

10. Ze hebben dementie

Soms een leeftijd van de kat Oorzaken overmatig miauwen. Als uw oudere kat lijkt veel te miauwen en lijkt verward of leeg, ze kunnen lijden aan cognitieve disfunctie. Seniele veranderingen kunnen leiden tot oudere katten om op ongebruikelijke momenten van de dag actief te worden, dus als je kat je plotseling om 4 uur ’s nachts wakker maakt, kan er iets mis zijn.

Ander gezondheidsproblemen zoals hyperthyreoïdie ook kan leiden tot overmatige vocalisatie, dus een uitstapje naar de dierenarts is de moeite waard.

Wat moet je doen als je kat tegen je blijft miauwen?

Als uw kat overmatig begint te miauwen, begin dan met een bezoek aan de dierenarts om er zeker van te zijn dat er fysiek niets aan de hand is.

Als je kat altijd vocaal is geweest, bijvoorbeeld als hij een Siamees, dit zou absoluut normaal kunnen zijn. Evenzo, als ze op specifieke tijden vocaal zijn, zoals Maaltijdtijden Of wanneer je thuiskomt, dat is waarschijnlijk geen grote zorg.

Stel echter dat uw het gedrag van de kat plotseling verandert, of ze zijn vocaler dan normaal. In dat geval kun je het beste een onderzoek met een dierenarts voor het geval er onderliggende medische aandoeningen.

Conclusie

Katten kunnen erg luid en een beetje irritant zijn, vooral als ze je volgen en echt behoeftig zijn. Een aanhankelijke kat is echter vaak par voor de cursus als je een katachtig familielid hebt.

Aan de andere kant, als hun gedrag verandert of als er iets niet in orde lijkt met hun lichaamstaal, is het altijd een goed idee om de geruststelling van uw dierenarts te zoeken.

Veelgestelde vragen

Waarom is mijn kat zo behoeftig en vocaal?

Bepaalde kattenrassen zijn bijzonder behoeftig en vocaal. Siamese katten hebben bijvoorbeeld de neiging om veel te zeggen te hebben, terwijl Ragdolls erg behoeftig zijn. Aanhankelijkheid en vocalisatie kunnen erop wijzen dat uw kat honger, verveeld, gestrest, pijn heeft of zich niet goed voelt. Met zo’n verscheidenheid aan mogelijke oorzaken, moet u een afspraak maken met uw dierenarts om ervoor te zorgen dat uw kat in orde is.

Waarom is mijn kat ineens geobsedeerd door mij?

Als uw kat plotseling aanhankelijker of aanhankelijker is dan normaal, kan dit betekenen dat hij gestrest of bang is. Ze kunnen zelfs in het seizoen zijn. Houd andere symptomen in de gaten en vraag uw dierenarts om advies.

Wat moet ik doen als mijn kat te aanhankelijk is?

Als je kat altijd aanhankelijk is geweest, is het waarschijnlijk normaal voor hem. Als het een probleem voor je wordt, kun je proberen dingen te verbeteren door ze meer speelgoed en activiteiten te bieden, zoals een puzzelvoeder of krabpaal.