10 Beste Moderne Kattenbanken die er geweldig uitzien in uw huis (2023) – Beoordelingen & Top Picks


Als je een katteneigenaar bent, weet je hoe belangrijk kattenbomen kunnen zijn voor je katachtige vriend. Ze kunnen genieten van hun eigen ruimte terwijl ze hoog zitten en de wereld om hen heen observeren. Krabpalen voor het raam kunnen uw kat urenlang vermaak bieden door tussen de dutjes door de vogels uit de buurt in de gaten te houden.

Helaas zijn niet alle krabpalen een lust voor het oog. Een gigantische constructie van krabbers en tapijt op meerdere niveaus kan leuk zijn voor uw kat, maar kan gemakkelijk botsen met uw interieur. Het goede nieuws is dat u het beste van beide werelden kunt hebben! Functionele kattenbomen die er ook goed uitzien in elk huis zijn beschikbaar, en we verzamelden de beste in deze lijst met beoordelingen om u te helpen bij het kiezen van degene die u leuk vindt. Nu hoeft een meubelstuk voor de kat niet te botsen met de rest van de kamer!

verdeler voor kattengezicht 2

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 10 beste moderne kattententen die er geweldig uitzien in uw huis

1. Canty Modern Jute Cat Tree & Condo – Best Overall

Afmetingen: 15,7″L x 11,4″B x 29,7″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: 15 pond

Onze beste algemene keuze voor een moderne kattenboom is de Canty Modern Jute Cat Tree & Condo. De basis is een condo, zodat uw kat zich erin kan opkrullen wanneer hij zin heeft om opgesloten te zitten. Het aantrekkelijke minimalistische ontwerp en de neutrale kleuren maken deze boom een aanvulling op elke inrichting. De bovenste zitstok is een goede hoogte voor katten om zich hoog genoeg te voelen, zonder dat de boom de kamer overweldigt. De steunpaal dient ook als krabpaal, terwijl de top van de condo een extra slaapplaats is. De verwijderbare matten van deze boom kunnen worden gewassen, waardoor schoonmaken eenvoudig is.

Ze worden echter op hun plaats gehouden met klittenband, en soms kunnen katten ze van de zitstokken stoten of uit hun positie brengen. Katten zwaarder dan 15 pond passen misschien niet comfortabel op de bovenste zitstok.

Voors


 • Aantrekkelijk ontwerp

 • Ingebouwde condo

Cons

 • Pads raken gemakkelijk uit positie
 • Niet goed voor katten van meer dan 15 pond
thematische onderbreking

2. Trixie wandkattenrek – Beste waarde

Afmetingen: 15,7″L x 11,4″B x 29,7″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: 15 pond

Als je een kat hebt die van hoogtes houdt, kun je de Trixie Wall Mounted Cat Shelf plaatsen waar je maar wilt! Onze beste keuze voor het geld neemt geen vloeroppervlak in uw kamer in beslag, dus het past naadloos in elk interieur. Uw kat kan op zijn favoriete plek zijn zonder in de weg te lopen. Hij is gemakkelijk te installeren, maar moet voor de zekerheid aan een draadeind worden bevestigd. Deze plank kan worden gestapeld met andere planken aan de muur om een lounge met meerdere niveaus te creëren waarop uw kat kan springen en klimmen. Hij is verkrijgbaar in wit of bruin, zodat u kunt kiezen wat het beste in uw kamer past. De verwijderbare mat is met de hand wasbaar.

Indien niet goed bevestigd, kan deze plank van de muur vallen. Katten van meer dan 16 pond kunnen te zwaar zijn voor dit stuk.

Pros


 • Geen verlies van vloeroppervlak

 • Kan worden gecombineerd met andere

 • Twee neutrale kleuropties

Cons

 • Niet goed voor katten van meer dan 16 pond
 • Montage vereist
 • Moet bevestigd worden aan een draadeind in de muur
thematische onderbreking

3. Mau Lifestyle Modern Cat Tree & Condo – Premium Choice

Afmetingen: 15,7″L x 11,4″B x 29,7″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: 30 pond

Echte boomtakken vormen de Mau Lifestyle Cento Modern Cat Tree & Condo. Deze moderne witte en houten kattenboom heeft een condo aan de basis voor als uw kat zin heeft om zich op te krullen in een knusse plek. Er zijn twee geweven manden om op te zitten en te loungen. De manden zijn comfortabel voor katten om in te slapen, met zacht materiaal dat de bedden bedekt. Deze bedden zijn afneembaar en wasbaar. Deze boom vereist enige montage, maar bevat alles wat je nodig hebt om hem in elkaar te zetten. De takken zijn bedekt met dik touw om als krabpaal te dienen. Deze boom is zeer geschikt voor huishoudens met meerdere katten omdat er meerdere zitstokken zijn en het maximale gewicht 30 pond bedraagt.

Sommige katten krabben graag aan de buitenkant van de condo. Dit versnippert het materiaal, wat rommelig kan zijn.

Voors


 • Wasbare bedden

 • Gemaakt met echte takken

 • Houdt tot 30 pond

Nadelen

 • Buitenmateriaal kan worden verscheurd door kattenklauwen
thematische onderbreking

4. MidWest Feline Biscayne Wicker Cat Tree & Condo – Best for Kittens

Afmetingen: 15,7″L x 11,4″B x 29,7″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: 15 pond

Deze MidWest Feline Biscayne Wicker Cat Tree & Condo is geschikt voor katten van alle soorten en maten. Het is stevig, vereist enige montage, maar met alle benodigde gereedschappen inbegrepen. Dit is een leuke optie voor kittens vanwege de meerdere niveaus en de ingebouwde condo. Kittens kunnen op deze boom springen en klimmen of een dutje doen. De hangende speeltjes houden hen bezig.

De steunbalken zijn omwikkeld met sisal om katten iets te geven om aan te krabben. Er ligt geen tapijt op deze moderne optie. Als je zeer actieve katten hebt, kunnen ze echter gemakkelijk de hangende speeltjes van de platforms trekken.

Voordelen


 • Stevig

 • Gemaakt van riet

 • Goed voor meerdere katten

Nadelen

 • De hangende speeltjes komen gemakkelijk los
thematische onderbreking

5. Two By Two Bonzai Play ‘N Perch

Afmetingen: 15,7″L x 18,5″B x 22,8″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: 12 pond

De Two By Two Bonzai Play ‘N Perch heeft alles wat een kat nodig heeft in één moderne, compacte boom. Dit strakke ontwerp past in elke kamer zonder veel ruimte in te nemen of te botsen met uw meubels. Hij is niet overweldigend, maar biedt uw kat toch een zachte plek om te slapen of uit het raam te kijken. Met twee krabplaatsen, een paal en een pad, zal uw kat zich niet vervelen op zoek naar een plek om zijn tenen te strekken. Deze stijlvolle zitstok is eenvoudig te monteren en kan in elke kamer worden geplaatst waar uw kat een eigen plekje nodig heeft.

Er zijn enkele meldingen dat het buitenmateriaal scheurt en te dun is.

Voors


 • Compact

 • Twee krasgebieden

 • Stijlvol
thematische onderbreking

6. Vesper Dubbele Moderne Kattenboom

Afmetingen: 25,6″L x 25,6″B x 40,8″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: 15 pond

Deze Vesper Double Modern Cat Tree heeft twee condo’s in een asymmetrisch ontwerp om een stijlvolle uitstraling te geven aan elke kamer. De kussens zijn gemaakt van zacht traagschuim, dus er zijn comfortabele plekjes om te slapen. Verschillende hoogteniveaus bieden uw kat verschillende uitzichten en de hangende speeltjes zijn altijd vermakelijk. In dit ontwerp zijn twee krabpalen ingebouwd. Dit is een boom die werkt voor één of meerdere katten.

Door de omvangrijke plaatsing van de twee condo’s kan deze boom echter niet vlak tegen de muur zitten. Deze boom werkt het best in kamers met veel ruimte.

Voors


 • Meerdere niveaus

 • Uniek ontwerp

 • Zachte kussens van traagschuim

Nadelen

 • Past niet tegen de muur
thematische onderbreking

7. On2Pets Grote Vierkante Moderne Kattenboom

Afmetingen: 26″L x 26″B x 60″H
Maximum gewicht voor huisdieren: 32 pond

Wil uw strikt binnenhuiskat graag buiten in bomen klimmen? Breng de boom naar ze toe met On2Pets Large Square Modern Cat Tree. Ze kunnen het gevoel hebben in de natuur te zijn zonder het huis te verlaten. Deze boom dient ook als decoratie voor de kamer. Drie gebogen zitstokken zijn verborgen in de kunstbladeren. Uw kat kan er doorheen klimmen en blijft verborgen terwijl hij op ontdekkingstocht gaat. Verkrijgbaar in twee kleuropties, kunt u de beste kiezen voor uw huis. Dit vereist enige montage, maar er is geen gereedschap nodig. De installatie kan in minder dan 10 minuten worden voltooid.

Pros


 • Unieke kamerdecoratie

 • Biedt veel schuilplaatsen

 • Niet-giftige materialen

Cons

 • Sommige nieuwsgierige katten kunnen op de bladeren van deze boom kauwen
thematische onderbreking

8. Frisco 3 Level Vloer tot Plafond Kattentoren

Afmetingen: 23,62″L x 23,62″B x 88″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: Niet gespecificeerd

De stevige Frisco 3 Level Floor to Ceiling Heavy Duty Cat Tower wordt op zijn plaats gehouden met een trekstang, zodat u weet dat uw kat veilig is tijdens het spelen. De meerdere niveaus geven katten verschillende observatieplaatsen en comfortabele plaatsen om zich op te krullen en een dutje te doen. De paal is omwikkeld met sisal voor alle krabwensen van uw kat. Dankzij de trekstang kan deze boom in elk deel van de kamer worden geplaatst en blijft uw kat veilig.

Deze boom werkt echter alleen op vlakke plafonds. Gebogen, schuine of popcorn plafonds zullen deze boom niet de stabiliteit kunnen geven die hij nodig heeft.

Voors


 • Trekstang ondersteuning

 • Stevig

 • Kan overal in de kamer worden geplaatst

Nadelen

 • Kan niet gebruikt worden bij plafonds die niet vlak zijn
thematische onderbreking

9. Sam’s Pets Becky Witte Boekenplank Kattenboom

Afmetingen: 14.96″L x 15.74″B x 32″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: Niet gespecificeerd

Combineer een functioneel decoratief meubelstuk en een gezellige plek voor je kat met de Sam’s Pets Becky White Bookshelf Cat Tree. Dit meubel heeft twee zitniveaus voor je kat, samen met een condo wanneer ze zin hebben om zich op te krullen en verborgen te blijven. Ze kunnen in dezelfde kamer met jou zijn op een eigen plek, zonder dat andere kattenmeubels ruimte innemen. Dit ontwerp past bij uw kamer en dient tevens als opbergplek voor uw eigen spullen. Het meegeleverde kussen is machinewasbaar, en u kunt uw eigen beddengoed of dekens toevoegen aan deze boom om het comfortabel te maken voor uw kat. Bovendien is er onder deze boom ruimte om een ander kattenbed te plaatsen.

Voordelen


 • Dient als een functioneel stuk voor u

 • Past in het decor
thematische onderbreking

10. Frisco Modern Cat Tree & Condo

Afmetingen: 15,3″L x 15,3″B x 28″H
Maximaal gewicht voor huisdieren: Niet gespecificeerd

De moderne witte of grijze houtnerf van de Frisco Modern Cat Tree & Condo past naadloos bij de rest van uw inrichting. Uw kat krijgt een comfortabele plek om te loungen, en u krijgt een look die overal in uw huis past. Het zachte kussen is bekleed met imitatiebont en kan in de wasmachine. De twee niveaus van deze boom geven uw kat opties om te loungen terwijl ze toch kunnen zien wat er om hen heen gebeurt door de grote uitsparingen. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten, zodat uw kat er meteen van kan genieten. Hoewel hij een strak ontwerp heeft, bevat hij geen krabpaal.

Voordelen


 • Modern uiterlijk

 • Past in het decor

 • Biedt een gezellige slaapplek

Minpunten

 • Heeft geen krabpaal

verdeler-katklauw1

Koopgids: Het kiezen van een kattenboom die er ook goed uitziet in uw huis

Waarom is een krabpaal belangrijk?

Katten springen, klimmen, krabben en verstoppen graag. Een kattenboom biedt de mogelijkheid om al deze dingen en meer te doen! Bovendien is het een plek waar uw kat heen kan gaan die hem een gevoel van veiligheid geeft. Ze kunnen ook naar deze plek rennen als ze ergens van schrikken, zoals bezoekers in huis of de stofzuiger. Ze kunnen van de grond af, waardoor ze zich veilig voelen.

Het kiezen van de juiste kattenboom voor uw kat kan moeilijk zijn, want hoewel u er misschien een mooi vindt, geeft u niet om het uiterlijk. Misschien is het niet de juiste kleur of botst het met de kamer. Als u er een vindt die er goed uitziet in uw huis, moet hij comfortabel genoeg zijn voor uw kat om te gebruiken zonder hem om te gooien of niet op de zitstokken te passen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een boom die zowel u als uw kat gelukkig maakt.

Maat

Sommige bomen zijn eenvoudig. Andere zijn complex en hebben meerdere niveaus. Bedenk waar u deze boom wilt opzetten en of hij past op de plek die u kiest. De zitstokken moeten groot genoeg zijn voor uw kat om er comfortabel in te passen. Als er een condo of grot is, moet uw kat er gemakkelijk in kunnen.

Controleer de afmetingen van de boom en zijn onderdelen om er zeker van te zijn dat hij geschikt is voor uw kat.

Een grote kattenboom met veel plekken om te slapen en te spelen is geschikt voor een huishouden met meerdere katten. Als je één kat hebt die graag luiert, kan een eenvoudige boom met één of twee zitstokken goed werken.

katten slapen
Image Credit: KatinkavomWolfenmond, Pixabay

Materiaal

Kattenbomen kunnen worden gemaakt van boomtakken, massief hout, geperst hout, touw en tapijt. Tapijt en touw zijn twee materialen waaraan katten graag krabben, dus worden ze meestal ergens in de constructie van de boom verwerkt.

Duurzaamheid

De boom die u kiest moet stevig zijn wanneer uw kat erin speelt of rust. Wanneer uw kat aan de boom krabt, moet hij stabiel en veilig zijn. Sommige bomen kunnen aan de muur worden bevestigd voor extra veiligheid. Hoe stabieler de boom, hoe langer hij meegaat.

De Krabpaal

Katten moeten ergens aan krabben, en als je geen paal voor ze hebt, zullen ze uiteindelijk aan iets krabben wat je niet wilt. Katten krabben om verschillende redenen, maar ze zijn allemaal nodig om ervoor te zorgen dat uw kat gezond en gelukkig blijft. De meeste krabpalen zijn voorzien van een krabpaal. Als u nog geen krabpaal voor uw kat hebt, is dit een handige manier om ze er een te geven zonder twee aparte stukken te kopen die ruimte innemen in de kamer.

Het is leuk

Wanneer katten opgewonden raken, vooral tijdens het spelen, kunnen ze hun post opzoeken en met kracht gaan krabben. Ze krabben ook wanneer ze zich overprikkeld voelen. Het is een manier om hun opgewonden energie kwijt te raken zonder uw bank te beschadigen. Dit gedrag moet altijd worden beloond.

Ze zijn aan het verzorgen

Krabben helpt katten hun klauwen gezond te houden door de buitenste schede te verwijderen en daaronder een scherpe, schone nagel te onthullen. Dit voelt goed voor ze en is een noodzakelijk onderdeel van hun verzorgingsroutine.

Ze markeren

Katten hebben geurklieren in hun poten. Door te krabben komt deze geur vrij en wordt het territorium opgeëist. Deze geur wordt niet opgemerkt door mensen, maar wordt gebruikt als signaal voor andere katten dat deze plek al bezet is.

Andere overwegingen

Kattenbomen zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten, zodat u er zeker een kunt vinden die in uw huis past en bij uw inrichting past.

Als uw kat zich graag verstopt in dozen of onder meubels, kan hij de tunnels en condo’s leuk vinden die in sommige bomen zitten. Als uw kat een klimmer is, kan hij van zitstokken houden die naar het plafond reiken, zodat hij zo hoog kan gaan als hij wil.

Kijk naar de plekken waar je kat graag slaapt in je huis. In welke posities liggen ze? Slapen ze opgekruld in een bal of zo lang mogelijk uitgestrekt? Dit zal u helpen beslissen welke grootte en vorm de zitstokken en tunnels van de boom moeten hebben.verdeler-katklauw1

Conclusie

Onze beste algemene keuze voor een moderne kattenboom die mooi zal staan in uw huis is de Canty Modern Jute Cat Tree & Condo. Wij houden van de stijl en kleur en het feit dat er een ingebouwde condo optie is. De Trixie Wall Mounted Cat Shelf is een leuke moderne optie voor een voordelige prijs. Deze plank neemt geen vloeroppervlak in beslag en biedt toch vermaak voor uw kat. Onze premium keuze is de Mau Lifestyle Cento Modern Cat Tree & Condo die uw kat comfort biedt en een moderne witte en houten krabpaal is.

We hopen dat onze beoordelingen u helpen beslissen welk kattenmeubel het beste is voor uw katachtige en uw huis.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: VisionOfVictor van Pixabay