Zullen coyotes kattenvoer eten? Wat u moet weten!

Coyotes kunnen een echte plaag zijn, vooral als je buitendieren hebt. Hoe verder mensen in hun territorium komen, hoe meer interacties mensen en huisdieren hebben met deze wilde hoektanden.

Helaas hebben sommige van de items en activiteiten die verband houden met mensen en huisdieren de neiging om coyotes aan te trekken, waardoor ze nog verder in situaties terechtkomen die gevaarlijk kunnen zijn voor alle betrokkenen. Een van de items die veel mensen buiten laten die het potentieel heeft om coyotes aan te trekken, is kattenvoer.

3 katten gezichtsverdeler

Zullen coyotes kattenvoer eten?

Ja, coyotes eten kattenvoer. Ze eten zowat elk voedsel dat ze tegenkomen, echt waar. Coyotes zijn voornamelijk aaseters, wat betekent dat ze het voedsel eten dat het meest toegankelijk voor hen is, en wat is toegankelijker dan een kom kattenvoer op iemands veranda of in hun open garage?

Kattenvoer is zeer aantrekkelijk voor een verscheidenheid aan andere dieren dan katten vanwege het hoge eiwitgehalte en de smakelijkheid. Het weglaten van kattenvoer kan meer aantrekken dan alleen coyotes. Het is ook bekend dat het wasberen, stinkdieren, opossums, ratten en muizen aantrekt.

Wanneer je iets weglaat dat bepaalde dieren aantrekt, heb je het potentieel om onbedoeld een miniatuurecosysteem te creëren, waarbij roofdieren worden aangetrokken door de prooidieren die zich aangetrokken voelen tot het voedsel van je kat.

Coyote liggend op een gras
Afbeelding Credit: esteban-arango, Pexels

Zullen mijn katten veilig zijn als kattenvoer beschikbaar is voor coyotes?

Kattenvoer weglaten is absoluut geen garantie voor de veiligheid van uw katten. Door coyotes naar het gebied aan te trekken, verhoogt u waarschijnlijk het risico dat uw katten worden aangevallen door coyotes. Hoewel coyotes voornamelijk aaseters zijn, zijn het roofzuchtige dieren die gemakkelijk een kat kunnen doden.

Er is een misvatting dat coyotes een verkenner zullen sturen om huisdieren weg te lokken van veilige ruimtes naar de wachtende kaken van de roedel. Dit is niet alleen niet waar, maar coyotes jagen meestal alleen. Er zijn gevallen waarin ze binnen kleine familiegroepen kunnen jagen, en in sommige gevallen is bekend dat coyotes jagen in samenwerking met andere soorten, maar ze leggen geen vallen om uw huisdieren te vangen.

Geruchten over het leggen van vallen terzijde, coyotes zijn sterke, snelle roofdieren die gemakkelijk een kat kunnen vangen en doden. Door kattenvoer uit te voeren, kunt u een coyote dichter bij uw kat aantrekken. Zelfs als de coyote in het gebied komt op zoek naar een gemakkelijke kattenvoermaaltijd, kunnen ze weglopen met een kat voor een maaltijd.

Hoe kan ik mijn kat veilig houden?

De beste manier om uw kat veilig te houden, is door hem binnen te houden. Er zijn veel bedreigingen voor katten die buiten leven, en coyotes zijn slechts één bedreiging. Als uw kat verwilderd is, een schuurkat of mouser, of angstig en ongelukkig binnenshuis, dan moet u stappen ondernemen om hun voedsel op een plaats te houden die de aantrekkingskracht van roofdieren vermindert.

Als je het voer van je kat ergens binnen kunt zetten en veilig kunt zetten, dan zet je je kat klaar voor een veiligere ruimte. Idealiter bevindt het voedsel zich aan de andere kant van een kattenluik dat wordt bestuurd door de microchip of het halsbandlabel van uw kat.

Als dit geen optie is, probeer dan het voedsel in een schuur of garage te bewaren. Houd de deur net genoeg open zodat uw kat vrij kan komen en gaan. Leg het voer indien mogelijk op een hoog oppervlak dat uw kat veilig kan bereiken, maar dat hoog genoeg is om bezoekende dieren af te schrikken.

gember kat die naar het raam kijkt
Afbeelding credit: Konstantin Aksenov, Shutterstock

kattenpootverdeler

Tot slot

Het achterlaten van kattenvoer in de open lucht kan coyotes aantrekken, samen met een hele reeks andere beestjes. Coyotes kunnen ook worden aangetrokken door buitenkatten, en als het voedsel van uw kat coyotes aantrekt, wordt uw kat in gevaar gebracht.

Coyotes kunnen en zullen een kat doden als ze de kans krijgen. Het veiligste voor uw kat is om ze binnen te houden, maar als dat geen mogelijkheid is, is het belangrijk om creatieve manieren te bedenken om het voedsel van uw kat ontoegankelijk te houden voor bezoekende dieren zonder dat uw kat de toegang tot zijn voedsel verliest.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Mariomassone, Wikimedia