Zijn Savannah Cats legaal in Georgië? Wat u moet weten!

Als je van katten houdt, is de kans groot dat je van de Savannah-kat hebt gehoord; het is een kruising tussen een Siamese kat en een wilde servalkat. Serval-katten zijn middelgrote katten afkomstig uit Afrika en hun wetenschappelijke naam is Laeptailurus serval. De combinatie van de twee kattenrassen resulteert in de Savannah-kat, een extra grote katachtige die 25 pond kan wegen.

Als je in Georgië woont en geïnteresseerd bent in het adopteren van een Savannah-kat, vraag je je misschien af of ze legaal zijn in de staat. Helaas, zoals alle exotische katten, Savannes zijn niet legaal in Georgië. Dat geldt ook voor elke generatie Savannah-katten van F1 tot en met F5. Iedereen die wordt betrapt met een Savannah-kat in hun huis, kan worden onderworpen aan boetes en mogelijke gevangenisstraf in Georgië.

Lees verder als je nieuwsgierig bent om te weten te komen waar ze legaal en illegaal zijn en welke hybride en wilde katten je in Georgië kunt bezitten. We hebben de informatie die u hieronder zoekt, evenals tips en advies over Savannah-katten en enkele interessante feiten over dit fascinerende kattenras.

3 katten gezichtsverdeler

Zijn F4 Savannah-katten legaal in Georgië?

Helaas, nee, F4 Savannah katten zijn niet legaal in Georgië. F4 is de aanduiding voor een 4e generatie Savannah-kat, die in veel andere Amerikaanse staten legaal is om te bezitten. Zoals we in de inleiding vermeldden, is geen enkele generatie Savannah-katten legaal in Georgië, inclusief F1 tot en met F5 Savannah-katten.

Savannah kat
Afbeelding Credit: Lindasj22, Shutterstock

Waar zijn Savannah-katten legaal om te bezitten en illegaal om te bezitten?

Hieronder hebben we een korte grafiek samengesteld om u te laten weten waar het legaal is om een Savannah-kat te bezitten en waar het illegaal is. Een suggestie is om contact op te nemen met uw lokale overheid, omdat regels en wetten kunnen veranderen; het is beter om aan de goede kant van de wet te blijven.

Staat Legaal? Welke generatie?
Alabama Ja. Alle generaties
Alaska F4 en hoger
Arizona Ja. Alle generaties
Arkansas Ja. Alle generaties
Californië Ja. Alle generaties
Colorado F4 en later. Illegaal in de stadsgrenzen van Denver
Connecticut Ja. Alle generaties
Delaware Vergunning nodig
District van Columbia (DC) Ja. Alle generaties
Florida Ja. Alle generaties
Georgië Illegaal
Hawaï Illegaal
Idaho Ja. Alle generaties
Illinois Ja. Alle generaties
Indiana Ja. Alle generaties
Iowa F4 en hoger
Kansas Ja. Alle generaties
Kentucky Ja. Alle generaties
Louisiana Ja. Alle generaties
Maine Ja. Alle generaties
Maryland Ja. Alle generaties
Massachusetts F4 en hoger
Michigan Ja. Alle generaties
Minnesota Ja. Alle generaties
Mississippi Ja. Alle generaties
Missouri Ja. Alle generaties
Montana Ja. Alle generaties
Nebraska Illegaal
Nevada Ja. Alle generaties
New Hampshire F4 en hoger
New Jersey Ja. Alle generaties
Nieuw-Mexico Ja. Alle generaties
New York F5 en hoger. Illegaal in de grenzen van New York City
North Carolina Ja. Alle generaties
North Dakota Ja. Alle generaties
Ohio Ja. Alle generaties
Oklahoma Ja. Alle generaties
Oregon Ja. Alle generaties
Pennsylvania Ja. Alle generaties
Rhode Eiland Illegaal
South Carolina Ja. Alle generaties
South Dakota Ja. Alle generaties
Tennessee Ja. Alle generaties
Texas Varieert van provincie tot provincie.
Utah Ja. Alle generaties
Vermont F4 en hoger
Virginia Ja. Alle generaties
Washington Ja. Alle generaties
West-Virginia Ja. Alle generaties
Wisconsin Ja. Alle generaties
Wyoming Ja. Alle generaties

garen ball divider

8 unieke eigenschappen over Savannah-katten

Hoewel je niet legaal een Savannah-kat in Georgia kunt bezitten, hebben we hieronder details over het ras om je nieuwsgierigheid te doven.

savannah zittend op de bank
Afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

Savannah katten zijn aanzienlijk groter dan gewone huiskatten. Deze hybride kat kan tot 19 centimeter lang zijn en maar liefst 30 pond wegen. De Guinness Book of World Records noemt een Savannah-kat als ’s werelds langste huiskat.

thematische pauze

2. Ze zijn er in verschillende kleuren

Net als huiskatten zijn Savannah-katten er in verschillende kleuren en vachtpatronen. Die omvatten rook, zilver, sneeuw en zwartgekleurde Savannah-katten. Hun prachtige kleuring is een van de redenen waarom de Savannah zo geliefd is

thematische pauze

3. Savannah Katten hebben veel energie

Savannah katten hebben een verrassend hoog energieniveau en zullen je typische huiskatten beschamen tijdens het spelen. Hoewel ze goed overweg kunnen met andere katten en honden, zal de Savannah-kat ze allemaal qua energie overleven wanneer ze samen spelen.

thematische pauze

4. Ze houden van honden

Omdat Savannah katten zo groot zijn, vragen veel mensen zich af of ze wel goed overweg kunnen met honden. Het antwoord is ja; Savannah katten kunnen uitzonderlijk goed overweg met honden en voelen zich meer tot hen aangetrokken dan huiskatten vanwege hun grootteverschil.

Hond en kat samen in bed
Afbeelding credit: AJR_photo, Shutterstock
thematische pauze

5. Savannah katten zijn zeer intelligent

De meeste katteneigenaren zullen je vertellen dat hun favoriete tabby erg intelligent is. Savannah-katten bevinden zich echter op een ander niveau, qua intelligentie, en zijn erg afgestemd op de omgeving waarin ze worden geplaatst. Als u uw leefruimte verandert of van het ene huis naar het andere verhuist, zal uw Savannah-kat vaak een tijdje boos op u zijn – ze houden van consistentie.

thematische pauze

6. Ze houden van zwemmen en zijn geweldige springpaarden

Een eigenschap van Savannah-katten die altijd mensen verrast die er nog niet eerder een hebben gezien, is dat velen van zwemmen houden! Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat de Afrikaanse serval de Afrikaanse savanne naar huis roept, die duizenden en duizenden hectare wetlands omvat waar ze regelmatig zwemmen. Een andere eigenschap van een Savannah-kat die niet verwonderlijk is, is dat hij ongelooflijk hoog kan springen, wat de Afrikaanse servalkat heel goed doet.  Als je een Savannah-kat adopteert, wees dan niet verbaasd om hem op locaties in je huis te vinden waarvan je denkt dat het niet mogelijk zou zijn.

thematische pauze

7. F1 Savannah-katten zijn meestal de grootste

Wanneer we het hebben over hybride katten, zullen de meeste experts het F-beoordelingssysteem noemen. F1 is de aanduiding voor een savannahkat van de eerste generatie met een directe afstamming van een serval en een huiskat. Vanwege deze directe lijn naar een grotere Afrikaanse serval zijn F1 Savannah-katten meestal de grootste generatie. Naarmate het ras verder gaat in de lijn (F2, F3, F4 en F5), worden de kittens met elke generatie kleiner en kleiner.

savanne kat op touw in groen gras
Afbeelding Credit: Jarry, Shutterstock
thematische pauze

8. F1 tot en met F4 Mannelijke Savannah-kittens worden steriel geboren

Hoewel we je niet zullen vervelen met de genetica, is het een feit dat F1 tot en met F4 mannelijke Savannah-kittens meestal steriel worden geboren. Sommige F1-vrouwtjes worden ook steriel geboren, maar meestal zijn ze vanaf de F1 vruchtbaar.

garen ball divider

Wanneer verscheen de Savannah-kat voor het eerst?

Het was in april 1986 toen het eerste Savannah kattenkatje werd geboren. De eerste Savannah kittens waren een kruising tussen een mannelijke serval kat uit Afrika en een vrouwelijke tamme Siamese kat. De fokker heette Judee Frank.

Het eerste Savannah-kattenkatje was als volwassene zo groot als een servalkat, maar had, zoals de fokker had gehoopt, de tamheid van een huiskat. Het eerste kitten kreeg de naam Savannah, waar het ras zijn naam aan te danken heeft.

savannah kat
Afbeelding Credit: K.Oyama, Flickr

Hoeveel kost een Savannah-kat?

Savannah katten zijn gemakkelijk een van de duurste kattenrassen om te kopen, vooral een F1 Savannah kat. Als je eenmaal bij een F5 Savannah-kat bent, daalt de prijs aanzienlijk, maar in vergelijking met je typische raskat is deze nog steeds relatief hoog. Hieronder vindt u een prijsvergelijkingstabel waarmee u kunt bepalen hoeveel het kost om een van deze prachtige katten te adopteren.

Generatie Mannelijke Savanne Vrouwelijke Savannah Serval Cat Percentage
F1 $ 12.000 tot $ 16.000 $ 15.000 tot $ 20.000 50%
F2 $ 4.000 tot $ 8.000 $ 4.000 tot $ 9.000 30%
F3 $ 1.500 tot $ 4.000 $ 1.000 tot $ 4.000 20%
F4 $ 1.000 tot $ 2.500 $ 1.000 tot $ 2.500 15%
F5 $ 800 tot $ 2.500 $ 1.000 tot $ 2.000 11%

Gebruiken Savannah Cats een kattenbak?

Je zult blij zijn om te weten dat Savannahs een kattenbak gebruiken en net zo snel kunnen worden getraind als huiskatten.

Een ding om in gedachten te houden als je een Savannah-kat adopteert, is om ze de eerste paar dagen en weken slechts een beetje ruimte te geven om door je huis te bewegen. Als een Savannah kitten te veel ruimte krijgt om in uw huis rond te zwerven, kan het soms vergeten waar zijn kattenbak is geplaatst en een ongeluk krijgen.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Helaas zijn Savannah-katten illegaal in Georgië, maar uit ons onderzoek blijkt dat ze prachtige huisdieren zijn en goed overweg kunnen met mensen en honden. Je krijgt niet alleen een boete als je wordt betrapt, maar de autoriteiten zullen je Savannah-kat ook weghalen en naar een dierenasiel brengen. Er is ook de kans dat je wordt gearresteerd, maar dit is een situatie van geval tot geval.

Heb je genoten van de informatie die we vandaag hebben gegeven over Savannah-katten? Hopelijk wist en weet je nu meer over dit intelligente, mooie en extra grote kattenras dan voorheen. Als je buiten Georgië woont en net een Savannah-kat hebt geadopteerd, gefeliciteerd! Wij wensen jullie beiden een lang en gelukkig leven samen!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock