World Pet Memorial Day – Hoe en wanneer wordt het gevierd?

World Pet Memorial Day, die jaarlijks plaatsvindt op de tweede dinsdag van juni, is een dag om geliefde huisdieren te herdenken en te vieren die ons helaas hebben verlaten. Mensen vieren World Pet Memorial Day op verschillende manieren. Sommigen planten bomen om hun verloren huisdieren te eren, terwijl anderen tijd besteden aan vrijwilligerswerk voor een dierenreddings- of welzijnsorganisatie. Sommigen hebben misschien een eenvoudig, persoonlijk moment van herinnering voor hun huisdier.

Er zijn echter echt geen regels – World Pet Memorial Day kan worden gevierd op de manier waarop u zich het meest op uw gemak voelt. In dit bericht delen we enkele ideeën voor diegenen die op zoek zijn naar een manier om World Pet Memorial Day op dinsdag 13 juni te vieren. 2023. We zullen ook enkele van de verhalen van beroemde dieren in de geschiedenis delen.

cat + lijnverdeler

Viering van World Pet Memorial Day

gecremeerde resten van een kat
Afbeelding Credit: umaruchan4678, Shutterstock

Als u World Pet Memorial Day wilt vieren, maar niet zeker weet hoe u dit moet aanpakken, is het belangrijkste om te onthouden dat het vieren van uw huisdier kan worden gedaan zoals u dat wilt. Het hoeft geen groots gebaar te zijn als dat niet jouw ding is.

Of je nu overweegt om iets levensveranderends te doen (zoals het laten tatoeëren van je huisdier of het doen van een gesponsorde skydive voor dieren) of iets meer low-key (zoals het aansteken van een kaars voor je verloren huisdier), er is geen goede of verkeerde manier om het leven van je huisdier te vieren. Hieronder staan enkele ideeën.

Steek een kaars aan

Kaarsen vertegenwoordigen herinnering, vrede en hoop en zijn geweldig om je te helpen je rustig en reflecterend te voelen. Als u een eenvoudig moment van herinnering voor uw huisdier wilt hebben, is het aansteken van een kaars een geweldig idee.

Plant een boom

Bomen symboliseren leven en groei en dragen veel bij aan de biodiversiteit, dus sommige mensen kiezen ervoor om een boom te planten als eerbetoon aan een verloren huisdier. Een boom is iets waar je met plezier naar kunt kijken groeien en jarenlang bewoond kunt worden door andere dieren zoals vogels en eekhoorns.

Doneren of vrijwilligerswerk doen aan een dierenwelzijnsorganisatie of reddingsvereniging in de naam van uw huisdier is een fantastische manier om de onvoorwaardelijke liefde die we van onze huisdieren ontvangen terug te betalen. Misschien merk je dat het helpen van andere dieren je een gevoel van beloning en vrede geeft terwijl je geneest van je verlies.

Als je ervoor kiest om te doneren, hoeft het niet eens geld te zijn. Veel reddingsorganisaties en opvangcentra hebben behoefte aan dekens, voedsel, bedden en speelgoed. Als je nog verder wilt gaan, kun je zelfs proberen een fondsenwervend evenement voor een dierenorganisatie te organiseren.

Adopteer een huisdier

vrouw die een kat adopteert
Afbeelding credit: Andriy Blokhin, Shutterstock

Als je je klaar voelt om een nieuw huisdier in je leven te verwelkomen, waarom zou je dan niet overwegen om er een te adopteren? Adoptie biedt een ander huisdier een tweede kans op een liefdevol thuis en het is bekend dat geadopteerde huisdieren twee keer zoveel liefde hebben om te geven. Bovendien, door een huisdier te adopteren, steun je een reddingsorganisatie en help je hen hun belangrijke werk voort te zetten.

Laat een tatoeage zetten

Of je nu al tatoeages hebt of klaar bent om je eerste te krijgen, je kunt overwegen om van je huisdier het onderwerp te maken. Op deze manier kun je ze altijd zien en voelen.

Een plakboek of fotoalbum maken

Fotoalbums en plakboeken zijn er altijd om op terug te kijken wanneer je daar behoefte aan hebt. Dit zou een helende ambachtelijke activiteit kunnen zijn voor World Pet Memorial Day.

Praat over je huisdier

Welke eigenaardigheden hadden ze? In welke grappige of ronduit domme situaties zijn ze zelf (of jij) terechtgekomen? Hoe toonden ze hun liefde? Het delen van verhalen over uw huisdier en praten met anderen die het verlies van een huisdier hebben meegemaakt, kan geruststellend zijn. Als je niemand hebt om mee te praten, kun je een ondersteuningsgroep voor huisdierverlies of een online forum of chatroom voor het verlies van huisdieren proberen.

garen ball divider

Beroemde dieren in de geschiedenis

In de geest van World Pet Memorial Day dachten we dat we de verhalen van enkele van de beroemdste, dapperste, loyale en opmerkelijkste dieren uit de geschiedenis zouden delen.

Hachiko

Hachiko, een Japanse Akita, behoorde toe aan een universiteitsprofessor die hij elke dag zonder mankeren naar het treinstation zou begeleiden. Toen zijn eigenaar overleed, bleef Hachiko naar het treinstation gaan om de volgende tien jaar op hem te wachten. Voor zijn vertoon van loyaliteit en niet-aflatende toewijding is Hachiko een nationale held in Japan. Er is een standbeeld van Hachiko buiten het Shibuya treinstation.

Zeebiscuit

Seabiscuit, een Amerikaans volbloedpaard waarvan oorspronkelijk werd gedacht dat het ongeschikt was voor racen, werd een kampioen van de circuits en versloeg uiteindelijk de verwachte kampioen, War Admiral, tijdens de Pimlico-race van 1938. Seabiscuit wordt herinnerd als de underdog die hoop bracht aan de natie tijdens de Grote Depressie.

Bob

Bob de straatkat werd in 2007 gevonden door een Britse man genaamd James Bowen, die op dat moment worstelde met drugsverslaving. Bob begon Bowen te vergezellen toen hij exemplaren van Het grote probleem in de straten van Londen en werd zijn constante metgezel. Bowen crediteert Bob voor het redden van zijn leven en schreef een boek over hun leven samen, dat werd bewerkt tot een film. Bob overleed helaas in 2014.

Cher Ami

Cher Ami was een duif die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger diende. Hij bracht met succes verschillende berichten, waaronder een bericht van het bataljon van majoor Charles S. Whittlesey dat als verloren werd beschouwd. Daardoor werden 194 mannen in veiligheid gebracht. Cher Ami raakte gewond in deze laatste missie, maar kwam toch terug.

Later ontving hij het Franse Croix de Guerre en een gouden medaille van de Georganiseerde Lichamen van Amerikaanse Duivenliefhebbers voor zijn verdiensten.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

Onze huisdieren zijn leden van ons gezin en het verliezen ervan laat een gigantisch gat achter in ons leven. Wanneer we het genezingsproces starten, kunnen herinneringen aan onze geliefde huisdieren een gevoel van comfort en vrede brengen. Het vieren van World Pet Memorial Day is slechts een van de manieren waarop we onze huisdieren kunnen herinneren en eren. We kunnen dit elke dag doen door vriendelijkheid en mededogen uit te breiden naar alle dieren.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Igor Sokolov (briesje), Shutterstock