Waarom slaapt mijn kat tegen mij aan? 5 mogelijke redenen

Katten zijn interessante wezens die meestal op zichzelf tevreden lijken te zijn. Het is niet ongebruikelijk om je kat opgerold op je bed te vinden zonder dat je erin zit of alleen op de grond ligt te zonnebaden. Sommige katten slapen echter liever tegen hun baasjes aan, maar waarom? Is er een reden waarom sommige katten dit gedrag vertonen?

In dit bericht zullen we de vijf redenen opsommen waarom je kat tegen je aan slaapt, waarvan sommige je kunnen verrassen. Laten we ze eens bekijken.

3 kat face divider

De 5 redenen waarom je kat slaapt tegen je aan gedrukt

1. Uw kat vertrouwt u

Vertrouwen speelt een belangrijke rol bij kattenbezit en uw kat moet erop vertrouwen dat u bij u in de buurt bent. Je kat kan tegen je aan slapen omdat hij zich veilig en geborgen voelt en hij erop vertrouwt dat je hem geen kwaad zult doen. Katten zijn altijd alert, zelfs als het lijkt alsof ze snoozen, maar als ze snoozen terwijl ze tegen je aan rusten, kan dat betekenen dat ze tevreden en gelukkig zijn en zich veilig bij je voelen.

kat die slaapt op elektrisch verwarmingskussen
Image Credit: Nieuw-Afrika, Shutterstock
thematische pauze

2. Uw kat claimt u

Katten staan erom bekend hun territorium te markeren, en je kunt worden gezien als een stuk eigendom dat hij claimt als het zijne door recht tegen je aan te slapen! Katten zijn instinctief territoriaal en wanneer ze tegen je aan slapen, laten ze hun geur achter, die aan andere huisdieren in huis zal communiceren dat jij van hem en de zijne alleen bent, dus ga terug!

thematische pauze

3. Je kat wil je warmte

Elke katteneigenaar heeft zijn kat zien koesteren in de zon, en dat komt omdat ze van warmte houden, en dat is precies wat ze krijgen door tegen hun baasjes te slapen. Misschien slaap je kat vaker op vensterbanken of zelfs je laptop in koudere maanden vanwege de warmte die deze items bieden, en je bent misschien gewoon een ander item om je kat warm te houden.

kat die in de armen van de eigenaar slaapt
Image Credit: Impact Fotografie, Shutterstock
thematische pauze

4. Uw kat wil comfort

Mensen zijn niet de enigen die met stress te maken hebben; Katten kunnen ook gestrest raken! Slapen tegen je kat biedt je kat comfort, waardoor de stress wegsmelt. Als u echter het gevoel heeft dat uw kat gestrest is, moet u de reden hiervoor beoordelen. Zorg ervoor dat uw kat niet buiten de kattenbak plast, zich bezighoudt met overmatige verzorging, een afname van de eetlust vertoont en ander vreemd gedrag.

thematische pauze

5. Je kat houdt van je

Soms kan deze daad de manier van je kat zijn om je genegenheid te tonen en dankbaar te zijn om voor hem te zorgen. Katten zijn in staat om sterke banden met hun eigenaren te vormen en wanneer uw kat bij u slaapt, creëert u een sterke band terwijl u slaapt.

Vrouw die met haar kat slaapt
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock

verdeler-catclaw1

Moet je je zorgen maken dat je kat tegen je aan slaapt?

Meestal is er geen reden tot alarm als uw kat tegen u aan slaapt, vooral als u geen ongewone gebeurtenissen met uw kat hebt opgemerkt, zoals verhoogde vocalisatie, verminderde eetlust, zindelijkheid buiten de kattenbak en ander ongewoon gedrag.

Als uw kat normaal gesproken liever alleen slaapt, maar plotseling een dwangmatige interesse heeft om tegen u aan te slapen, wilt u misschien het gedrag verder onderzoeken, omdat uw kat u misschien probeert te vertellen dat hij pijn heeft of gestrest is.

kattenpootverdeler

Conclusie

Katten zijn eigenaardige wezens en marcheren op het ritme van hun eigen trommel. Sommige katten zijn afstandelijk, terwijl anderen aanhankelijk en extravert zijn. Soms kost het tijd en geduld voor uw kat om een band met u op te bouwen, en meestal is het een positieve gebeurtenis wanneer uw kat bij u slaapt.

Als dit gedrag echter gloednieuw is, wilt u vreemd gedrag van uw kat beoordelen en bij twijfel uw kat naar de dierenarts brengen voor een onderzoek om ervoor te zorgen dat hij gezond en gelukkig is zonder onderliggende medische problemen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: masik0553, Shutterstock