Waarom ruikt mijn hele huis naar kattenurine?

Yikes! Je bent net de deur binnengelopen en je huis ruikt naar kattenurine. Er is geen misverstand over de zware geur. Zelfs de kleinste hoeveelheid kan ervoor zorgen dat huisdierouders zich achter de oren krabben om de onderliggende boosdoener van het ongewenste gedrag te vinden. Of uw kat nu spuit om territorium te markeren, gefrustreerd is door zijn kattenbak of zich gewoon misdraagt, de geur van urine die rond uw huis straalt, moet snel worden aangepakt.

We zullen onderzoeken hoe u het onderliggende probleem kunt vinden waardoor uw kat buiten zijn kattenbak plast, waarom de geur zo krachtig is en hoe u de urinegeur kunt verwijderen.

Wat betekent sterk ruikende kattenurine?

Kattenurine is van nature een sterk ruikende geur. Het bevat ureum en urinezuur, wat jarenlang blijft bestaan op oppervlakken zoals hout, tapijt en stof nadat het uit het lichaam van uw kat is vrijgegeven. Wanneer de urine ontleedt, breken bacteri├źn het ureum af , dat vervolgens ammoniak vrijgeeft. De geur van zuur kan tijdelijk worden geneutraliseerd met zuiveringszout, zeep, azijn en waterstofperoxide. Maar vochtigheid kan ervoor zorgen dat urinezuur zich herkristalliseert, en je raadt het al – de geur zal terugkeren.

Wanneer u de sterke geur van kattenurine ruikt, wilt u ontdekken waarom uw kat ruimtes buiten zijn kattenbak gebruikt. Het eerste dat u moet doen voordat u begint met het wegwerken van kattengeuren in uw huis, is de boosdoener identificeren.

Identificeer de boosdoener

Kattenurine is een notoir stinkende stof. Wanneer u uw kat niet op heterdaad kunt betrappen, wordt het moeilijker om het gebied te vinden dat uw kat markeert. De eerste stap die u moet nemen, is ervoor zorgen dat de ammoniakgeur echt afkomstig is van kattenurine. Er is andere bronnen– zoals schimmel en buxusstruiken – die hetzelfde ruiken, dus begin die uit te sluiten voordat je de kat de schuld geeft.

Als je zeker weet dat kattenurine de boosdoener is, zorg er dan voor dat je kat constante toegang tot een schone kattenbak. Investeer in een zelfreinigende kattenbak die automatisch afval produceert, waardoor uw kat een nieuwe plek heeft om zichzelf constant te ontlasten. Je moet er ook voor zorgen dat je zwerfvuil van hoge kwaliteit gebruikt. Katten zijn bijzonder, dus zorg ervoor dat je er een vindt die je kat aantrekkelijk vindt. Zodra uw kat toegang heeft tot een schone kattenbak, kunt u beginnen met het identificeren van andere stappen die u moet nemen.

Nu kunt u beginnen met het onderzoeken van de bron van de geur. Is er een pechplek in je huis? Of is de urinegeur wijdverspreider? Je moet de delen van de urine in je huis verkleinen door rond te snuffelen. Begin met de voor de hand liggende plaatsen: hoeken, meubels, gordijnen, tapijten en zelfs de grond in potplanten! Soms met behulp van een UV blacklight kan u helpen urine te identificeren op moeilijk te herkennen plaatsen.

Vergeet niet om ook je persoonlijke bezittingen te controleren! Want als je kat een houdingsprobleem heeft, kan hij zich uiten door op je bed, kussens, kleding of andere persoonlijke bezittingen te plassen.

Je zult dan willen beginnen met het opruimen van de urine (die we hieronder meer zullen onderzoeken). Nadat je de omstreden plekken hebt opgeruimd, overweeg dan de onderliggende vraag: Waarom urineert mijn kat buiten de kattenbak? Stel jezelf de volgende vragen: Is mijn kat territoriaal? Is er iets veranderd in mijn huis om een gedragsverandering teweeg te brengen? Heeft mijn kat onderliggende of niet-gediagnosticeerde medische aandoeningen?

Nadat je die vragen hebt onderzocht, is je volgende stap afhankelijk van je antwoord. Overweeg om je kattenbak te verplaatsen naar het gebied dat zij verkiezen. Ontstress je huis en help je kat te wennen aan veranderingen. Als al het andere faalt, neem dan contact op met uw dierenarts om ervoor te zorgen dat er geen ziektes zijn die uw kat ziek maken.

5 stappen voor het verwijderen van kattenurinegeur

Snorharenreiniger spray voor Litter-Robot 4

Vraagt u zich af hoe u zich kunt ontdoen van kattenurinegeuren? Of het nu oude vlekken of nieuwe vlekken zijn, het is belangrijk om kattenurinegeuren zo snel mogelijk te verwijderen.

Stap 1: Absorbeer natte urine

De eerste stap bij het verwijderen van kattengeuren is het absorberen van natte urine. Gebruik een oude handdoek en absorbeer zoveel mogelijk urine door het gebied te deppen zodra je een plekje opmerkt.

Stap 2: Gebruik een enzymreiniger

Voor zowel oude als nieuwe vlekken wilt u een enzymreiniger op het vervuilde gebied aanbrengen. Breng dit direct aan op de probleemplek en laat het op natuurlijke wijze drogen of veeg het na 15 minuten af. Overhaast het droogproces niet.

Stap 3: Bedek het gebied dat wordt behandeld

Veel katten worden nieuwsgierig als ze hun favoriete piddl ziene gebied wordt behandeld met iets anders dan hun urine. Het is het beste als u de kamer kunt afsluiten of een wasmand kunt gebruiken om het gebied te bedekken – terwijl u nog steeds een goede luchtstroom mogelijk maakt – om uw kat uit de weg te houden tijdens het reinigingsproces.

Stap 4: Houd de luchtstroom in beweging

U wilt ventilatoren en open ramen gebruiken om geuren uit uw huis te laten ontsnappen. Laat de geuren niet blijven hangen.

Stap 5: Identificeer waarom uw kat ongelukken heeft

Last but not least, zoek uit wat ervoor zorgt dat uw kat ongelukken krijgt buiten de kattenbak. Neem vervolgens proactieve stappen om toekomstige urineproblemen bij katten op te lossen.

Hoe te voorkomen dat uw kat op dezelfde plek plast

Siberische kat in Litter-Robot 4

De eenvoudigste manier om van kattenurinegeuren in uw huis af te komen, is door ze in de eerste plaats te vermijden. Het helpen van uw kat met kattenbaktraining en het hebben van een constant schone kattenbak, is een geweldige plek om te beginnen.

Nest-Robot 4 biedt uw kat een kattenbak die altijd schoon is , wat er idealiter toe zal leiden dat hij zich minder gedraagt! Litter-Robot’s verse bed van strooisel, goed afgesloten afvallade, en reinigingsdoekjes houd geuren op afstand en help bij eventuele territoriale problemen met meerdere katten in uw huis.

Met een gezond dieet, een schone kattenbak en veel aandacht van hun liefhebbende ouders, zou je je kat drastische verbeteringen moeten zien aanbrengen. Als uw kat echter vaker lijkt te plassen of buiten de doos blijft plassen, zorg er dan voor dat er geen medische aandoeningen zijn bij uw dierenarts.

Verwijder kattenurinegeur voorgoed

Hoe zich te ontdoen van kattengeuren in huis is een topprioriteit bij ouders van huisdieren. Het verwijderen van kattengeur is een belangrijk ding om aan te pakken zodra je het opmerkt. De geur kan een enorme afknapper zijn , niet alleen voor u en uw gezin, maar ook voor bezoekers. Vermijd de geur door een enzymreiniger te gebruiken om snel alle plekken te behandelen waar uw kat de plank misslaat en zorg ervoor dat ze toegang hebben tot een constant schone kattenbak. Het belangrijkste om te onthouden is dat er een oorzaak is van het gedrag van uw kat. Identificeer het om ervoor te zorgen dat uw kat stopt met urineren op de verkeerde plaatsen. Je hebt dan een fris ruikend huis dat vrij is van kattenurinegeuren!

Is het normaal dat mijn kat buiten de kattenbak plast?

Als uw kat kattenbak getraind is, is het niet normaal dat hij buiten de kattenbak plast. Ze kunnen dit doen als ze gestrest zijn, een medische aandoening hebben of geen toegang hebben tot een schone kattenbak.

Zal de kattenplasgeur uiteindelijk verdwijnen?

Urinezuur is wat ervoor zorgt dat kattenplas zo penetrant ruikt. Het kan jarenlang op oppervlakken blijven en zal blijven terugkeren tenzij het goed wordt behandeld.

Waarom ruikt mijn huis naar kattenplas als ik geen kat heb?

Meerdere dingen kunnen ervoor zorgen dat je huis naar kattenurine ruikt, zelfs als je geen kat hebt. Onderzoek of er schimmel, lekkende Freon, rioolgassen, stinkende planten, bedorven voedsel of zelfs vlekken van eerdere eigenaren van gezelschapsdieren zijn.