Waarom huilen kittens? 8 mogelijke redenen & Hoe het te stoppen

Kittens zijn super schattig en veel mensen gaan gaga voor de kleine katten. Kittens kunnen ook vreselijke overlast veroorzaken omdat ze de neiging hebben om te huilen. Heel veel. Kittens zijn lief en schattig totdat ze je ’s nachts wakker houden met hun huilen en miauwen. Waarom huilen kittens? Is er een manier om te voorkomen dat ze huilen voordat ze je gek maken? Kittens kunnen om een aantal verschillende redenen huilen en alle kittens huilen van tijd tot tijd. Er zijn dingen die u kunt doen om te proberen aan de behoeften van uw kitten te voldoen, zodat hij stopt met huilen en u wat rust en stilte geeft.

Hier zijn acht redenen waarom kittens huilen en hoe ze kunnen voorkomen dat ze huilen door aan hun behoeften te voldoen.

3 kat face divider

De 8 redenen waarom kittens huilen

1. Het kitten heeft honger

Een van de meest voorkomende redenen dat kittens huilen, is omdat ze honger hebben. Kittens moeten wel zes tot acht keer per dag eten. Kittens huilen om hun moeder te waarschuwen dat ze voedsel nodig hebben, zodat ze gevoed kunnen worden. Als u uw eigen kitten voedt en merkt dat uw kitten veel huilt, moet u misschien proberen hem meer te voeren. Als uw kitten stopt met huilen en geïnteresseerd raakt in voedsel wanneer u hem gaat voeren, kan hij gewoon honger hebben.

klein kitten dat voedsel uit de voerbak eet
Afbeelding credit: Fayzulin Serg, Shutterstock
thematische pauze

2. Het kitten heeft het koud

Kittens kunnen het gemakkelijk koud krijgen. In tegenstelling tot volwassen katten kunnen kittens hun lichaamstemperatuur niet zo effectief reguleren. Dit kan ertoe leiden dat uw kitten het koud heeft, waardoor hij kan gaan huilen. Als u vermoedt dat uw kitten het koud heeft, kunt u proberen hem in een deken te bundelen of de thermostaat op een hogere temperatuur te zetten. Dit probleem kan meer uitgesproken zijn in de wintermaanden. Alles minder dan 50 ° F wordt voor de meeste kittens als te koud beschouwd.

thematische pauze

3. Het kitten is eenzaam

Kittens kunnen eenzaam worden. Veel kittens zijn gewend om in de buurt van hun moeder te zijn en meestal andere kittens. Een kitten houdt er niet van om alleen te zijn. Wanneer een kitten begint te huilen, kan hij op zoek zijn naar aandacht of naar zijn moeder roepen. Tijd doorbrengen met het kitten, hem aaien en in de buurt zitten kan genoeg zijn om zijn eenzaamheid te verlichten en hem te laten stoppen met huilen.

Bombay Black Cat Miauwen en een voet aanraken
Image Credit: PxHere
thematische pauze

4. Het kitten is in de war

Een baby zijn kan verwarrend en frustrerend zijn. Kittens worden blind en doof geboren en het kost tijd voordat hun zintuigen in beeld komen. Zeer jonge kittens kunnen in de war raken en dat kan leiden tot angst en bezorgdheid. Uw kitten kan verdwaald zijn of zich misschien niet herinneren waar hij is of wat hij probeerde te doen. Als u vermoedt dat uw kitten in de war kan zijn, probeer hem dan opnieuw in te stellen door hem naar een bekende locatie te brengen en hem te voeren.

thematische pauze

5. Het kitten is gestrest

Een kitten kan huilen als het gestrest is. Een kitten kan zich gestrest of angstig voelen door elke combinatie van factoren. Een kitten kan bang zijn om weg te zijn van zijn moeder. Het kan koud zijn of hun nestgenoten missen. Een van de beste manieren om de stress van een kitten te verminderen, is door in zijn onmiddellijke behoeften te voorzien en tijd met hem door te brengen. Bundel uw kitten, aai hem en laat hem weten dat u er voor hem bent. Voldoen aan de basisbehoeften van uw kitten en het bieden van een comfortabele en veilige omgeving zal een lange weg gaan in het verminderen van stress en mogelijk huilen.

Kurilian Bobtail kitten zittend op de bank
Afbeelding credit: Oksana Lyskova, Shutterstock
thematische pauze

6. Het kitten kan ziek zijn

Niemand wil zich voorstellen dat hun kostbare kitten ziek zou kunnen zijn, maar het is een reële mogelijkheid. Uw kitten kan huilen vanwege ziekte. Dit is waarschijnlijker als u merkt dat uw kitten nog steeds huilt, zelfs nadat aan al zijn onmiddellijke primaire behoeften is voldaan. U kunt ook merken dat de kreten van uw kitten zwak lijken of anders klinken dan voorheen. Zoek naar tekenen van infectie zoals oogafscheiding, een loopneus, niezen of gebrek aan eetlust. Als u denkt dat uw kitten ziek is, moet u hem meteen naar de dierenarts brengen voor de diagnose en om de behandeling te starten.

thematische pauze

7. Het kitten kan pijn hebben

Een ander ding dat ervoor kan zorgen dat uw kitten huilt, is pijn. Een kitten kan zichzelf verwonden of gewond raken. Kittens kunnen onhandig zijn en ze kennen hun eigen grenzen en de grenzen van hun omgeving niet. Als uw kitten pijn heeft, kan dit ervoor zorgen dat hij lange tijd huilt, zelfs als aan de rest van zijn behoeften lijkt te worden voldaan. Kijk fof tekenen van pijn, zoals hinken of steeds opnieuw likken van een bepaald gebied. Als u denkt dat uw kitten gewond is geraakt of veel pijn heeft, moet u van plan zijn om hem naar de dierenarts te brengen.

oranje crème kitten lopen op grindsteen
Afbeelding credit: Julissa Helmuth, Pexels
thematische pauze

8. Het kitten moet de badkamer gebruiken

Net als menselijke baby’s hebben kittens tijd nodig om te leren hoe ze de badkamer moeten gebruiken en kattenbakgetraind moeten worden. Soms zal een kitten huilen als ze naar de badkamer moeten omdat het een onbekende sensatie is. U kunt proberen uw kitten voorzichtig in een kattenbak te plaatsen om te zien of ze zichzelf zullen verlichten en stoppen met huilen, maar jonge kittens kunnen hulp nodig hebben om de badkamer te gebruiken door hun genitale gebied zachtjes te stimuleren. Dit is geen veelvoorkomend probleem, maar het is er een die van tijd tot tijd opduikt en onnodig huilen of meppen kan veroorzaken.

kat face divider 2

Huilen alle kittens?

Ja. Alle kittens huilen. Sommige kittens huilen meer dan anderen. Zeer jonge kittens huilen meer dan oudere kittens. Maar alle kittens huilen wel. Proberen om de behoeften van uw kitten te identificeren en eraan te voldoen, zal het huilen tot een minimum beperken, maar als u op zoek bent naar een manier om te voorkomen dat uw kitten volledig huilt, heeft u pech. Net als menselijke baby’s zullen babykatten huilen als ze jong zijn. Naarmate ze ouder worden, zal het huilen minder consistent en minder prominent worden totdat het volledig stopt.

Helaas zullen sommige kittens huilen zonder duidelijke reden, en niets wat je doet zal ze kunnen laten stoppen. Dit gedrag zou moeten verdwijnen naarmate uw kitten ouder wordt, vooral als u uw best doet om ervoor te zorgen dat ze warm en gevoed zijn.

kattenpootverdeler

Conclusie

Kittens huilen om verschillende redenen. Soms hebben ze gewoon honger of zijn ze moe of koud. Andere keren kunnen ze verward of bang zijn. De beste manier om een kitten te laten stoppen met huilen is door naar hem toe te gaan en dicht bij hem te zijn. Door ze te laten zien dat je in de buurt bent en klaar bent om voor ze te zorgen, zul je een lange weg gaan in het verminderen van de hoeveelheid huilen die een kitten regelmatig doet.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Natakay, Pixabay